Hétvégi ajánló – nov. 22-24.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

tintalo_02

A hétvége kínálata igencsak csábító, főleg hogy állítólag egész vasárnap szakadni fog az eső. Ha filmekre és/vagy jó ingyenes koncertekre vágytok, irány a Bóbita Családi Filmfesztivál. Ha színházba mennétek akkor a Marczibányi téren a helyetek a Gyerekszínházi Szemlén. Ha sportolnátok, lesz HÓ-show vagy a Magyar Foci Napja. Ha a folklóros vonalat kedvelitek, a MüPá-ba menjenek, ahol nagy mulatság készül, de akár Peruba is utazhattok a Piréz Gyerekműhellyel vagy gyurmázhattok a Nohában. Ha pedig már az advent hangulatára készültök és jó előre megcsinálnátok az adventi koszorút a Néprajzi Múzeumban lesz rá lehetőségetek. Válogassatok!

Bóbita Családi Filmfesztivál filmekkel, ringatóval, koncertekkel és egyéb programokkal várja az érdeklődőket péntektől vasárnapig az Aréna Plázában. A filmfelhozatal: Madagaszkár 3; Hupikék törpikék 2.;,Justin, a hős lovag; Jégkorszak 4.; Bogyó és babóca. A filmekre 950 Ft-os jegyet kell váltani. A zenei fellépők között vannak populárisabbak, de szerencsére a szervezők merítenek a kevésbé ismert, de annál izgalmasabb fellépőkből is. Szombaton fellép 11:15-től a Mintapinty zenekar, 15:30-tól az ApaCuka, 17 órától az Alma; vasárnap 10 órától az Eszter-lánc, 11:30-tól a Béla Műhely, 13:15-től a Kaláka, 15:30-tól pedig a Tambala Ütőegyüttes zenél majd.Lesz még állatkerti játszóház, Csodák Palotája, Tropicarium egzotikus állatokkal, kézműves foglalkozások. Várnak mindenkit az OMV standján, aki szeretné leadni használt könyveit, mesekönyveit, melyet rászorulóknak juttatnak el. A filmek kivételével minden program ingyenes!

tintalo

A 7. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle a Marczibányi Téri Művelődési Központban várja a színházi programokra vágyó közönséget egészen 1 éves kortól 18 évesig. A szemle díszvendége: a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház.
A szemle ideje alatt a díszvendég „Együtt növünk fel” című kiállítása is látható. Az előadások előtt és után a művelődési központ belső udvarán a Tintaló Társulás Circus Mechanicusa és a Tintakő Könyvesbolt várja a kicsiket és nagyokat. Az előadásokhoz kapcsolódóan minden nap szakmai beszélgetéseket tartanak, melyek a közönség számára is nyitottak. A szemlén bemutatásra kerülő előadásokra 1200 Ft a belépő. Érdemes időben tájékozódni arról, hogy a kiválasztott előadásra kaphatóak-e még jegyek.

gyurmatitok

A Noha Stúdióban november 23-án 10-től 13 óráig gyurmázhattok kedvetekre Nemes Natival a Pagony új Gyurmatitkok című könyvéből, méghozzá házilag készült, teljesen bio-öko, egyedi gyurmákból. A belépés 800 Ft, testvéreknek 500 Ft.

Szintén november 23-án 10 órától Peru napot rendeznek a Piréz Gyerekműhelyben 10 és 13 óra között. Szabadjára engedik a színeket és az illatokat, bőven lesz mibe belefeledkezni: készülnek édessel és sóssal, helyben ülőssel és ugrálóssal, nézhetővel és formázhatóval. Táncolni is lehet majd, méghozzá nem is akármiben: a dzsungel-koreográfiákhoz készíthettek majd a koronákat. A foglalkozáson 30 fő vehet részt, a csoportot a jelentkezések sorrendjében töltik fel.
Regisztráció: ITT (klikk a linkre). A részvétel a piréz vendéglátás hagyományai szerint ingyenes.

fridge fridge_9310626

A sportos programra vágyóknak ajánljuk a 21. Hó-Show kiállítást november 21. és 24. között a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A novemberi kiállítás és fesztivál mellett a hütték hangulatát idéző gasztro fesztivált is rendeznek. Az idén 100 éves magyar sísport jegyében szintén számos programot szerveznek a Magyar Sí Szövetség közreműködésével. A Magyar Síakadémia és a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány mentési- és oktató bemutatókat tart. A további szórakozásról pedig a Fridge Fesztivál programjai gondoskodnak, többek között Ski-doo (hószán) verseny nemzetközi hírű riderekkel, akik most először mutatkoznak be Magyarországon. Az esti koncertek kivételével a rendezvények közös belépőjeggyel látogathatók. Napi jegy: 1 900 Ft,  kedvezményes: 1 500 Ft; X. kerületi lakosok számára (lakcímkártyával): 500 Ft; 6 év alatti gyermekek részére ingyenes a belépés.

Téli Mesével várják a 3 és 10 év közötti gyerekeket a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos gyerekkönyvtárába, ahol Bölöni Réka és társulata mesét mond, hogy elüsse az időt, amíg a Mikulás megérkezik. Mindeközben a civakodó erdei manók is rájönnek arra, ha így viselkednek, nem jön hozzájuk a Mikulás. Az előadás 45 perces. A belépőről nem találtunk infót!

A Cifra Palota a MÜPÁ-ban ezen a vasárnapon a következő programokkal készül: Kerekítő-Tippentő; Korzenszky Klára gyereklemezének bemutatója táncházzal (őt a Makám zenekarból is ismerhetitek), Tilinkóci kalandjai zenés interaktív mesejáték. Emellett megint lesz sok-sok kézműves foglalkozás is: nemezelés, pingálás, hímzés, ékszerkészítés, díszletkészítő műhely, népdalcsokor stb. A kisebbeket most is várja a ritmusozó, a diafilm-sarok, bábok, jelmezek, mondókázó, ölelős-dalolós és a mesesziget. A belépés díjtalan.

A focirajongókat várják november 23-án 10 órától a Magyar Labdarúgás Napján a Kolosy tér 2-be, ahol a gombfoci világsztárjai, aranycsapata tart élménybeszámolókkal színesített káprázatos bemutatót. A többszörös világ- és európa bajnokokat bárki kihívhatja villámcsatára. Óránként kapura lövő bajnokságot hirdetnek. Bemutatót tart a Barcelonai Gombfoci Klub. Tárlatvezetéssel nyitják meg a gombfocitörténeti kiállítást, ahol a világ minden tájáról származó régi és új felszereléseket láthat a közönség. A  kiállítás megtekinthető december 6-ig a ház nyitvatartási idejében. A belépőről nem találtunk információt.

A Nagy Filléres Játékbörze november 24-én vasárnap 9 és 13 óra között várja a gyerekeket, ahol megszabadulhatnak a már megunt játékoktól vagy vásárolhatnak újabbakat. Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 88/c. Jelentkezni a filleresborze@gmail.com lehet.

Adventi virágkötészeti kiállítást és vásárt rendeznek november 22-én és 23-án a Néprajzi Múzeumban. A szombati inkább szakmai nap, vasárnap a családi programoké a főszerep. Kézműves foglalkozással (13 óráig adventi koszorú és naptár készítés) és tárlatvezetésekkel várják a kicsiket és a nagyokat.

Era kedvencei: bio-öko gyurmázás a Nohában, Bélaműhely vasárnap a Bóbita Feszten
Rozi kedvencei
: Tintaló Társulás Circus Mechanicusa,  Peru nap a Piréz Gyerekműhelyben