Hétvégi ajánló – jún. 28-29.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

szentivanej

A Gyerek Sziget utolsó hétvégéje a Hajógyári-szigeten, Barlangok Napja az Aggteleki-karsztban, Szent László Napok Kőbányán, Mozgás Éjszakája az Andrássy úton és a Városligetben, Szent Iván éj a szentendrei Skanzenben, Duna nap a Kopaszi-gáton, Gyermekbúcsú a Kultúrkúriában, WAMP az Erzsébet téren, Séta a születés-szülés minőségéért az ELTÉ-n, Kaláka Fesztivál Egerben, Hírös Hét Kecskeméten, Víz, Zene, Virág Fesztivál Tatán. Hétvégi ajánló a Minimatinétól!

gyereksziget02

Elérkezett a Gyerek Sziget utolsó hétvégéje Szalóki Ágival és a MintaPinty! zenekarral, de emellett még rengeteg más programmal is várnak benneteket a Hajógyári-szigeten. Ingyenes!

baradla_barlang

A Barlangok Napja június 25. és 29. között különböző túrákkal várja az érdeklődőket az Aggteleki-karsztban. A részleteket itt találjátok.

biro_eszter_foto_hajdu_andras

Június 26. és 29. között a kőbányai Szent László téren tartanak közös örömködést Szent László Napja alkalmából. Szombaton 10 órától Róka Szabolcs interaktív gyermekműsorát hallgathatjátok meg, 11 órakor Bíró Eszter lép a színpadra, majd 15:30-tól a Makám. A részleteket itt olvashatjátok, elég vegyes lesz a program. Ingyenes!

JÚNIUS 28., szombat

fuveszkert

10 órától a Füvészkert bejáratától indul a kicsiknek és nagyoknak a séta, hogy együtt fedezzétek fel a hely szépségeit. Bővebb információt itt találtok. Belépőjegyek: felnőtt: 850 Ft/fő, diák vagy nyugdíjas: 400 Ft/fő, családi jegy: 2 felnőtt + 2 gyerek, 14 éves korig: 2000 Ft.

alma_zenekar

10:30-tól az óbudai Kobuci kertben az Alma zenekar koncertezik. Belépő: 1000 Ft.

a_beszelo_fa

10:30-tól a Margitszigeten a Víztoronynál (Interaktív Meseszínpad) az ESZME Bábszínház A beszélő fa című előadását láthatjátok. 3 éves kortól ajánlott (40 perc). Ingyenes!

szamoca_kiskertesz

A Szamóca Kiskertész Tanoda nyári szünet előtti utolsó állomásához érkezett. Piknikre hívnak benneteket szombaton a Füvészkertben 11-től! Ezzel zárul a „Világ körüli utazás növényekkel” programsorozat. Lesz sok limonádé, és egyéb rágcsálnivalók a kertből… A részleteket itt olvashatjátok.

gardrob_kozossegi_vasar

Ezen a szombaton 11 és 17 óra között ismét lesz Gardrób Közösségi Ruhavásár és mini Közös Piac a Gödör Klubnál. Ingyenes!

Midsommardans_Foto_SO_Larsén_

Balti és Skandináv országok nyári napfordulós hagyományaival ünnepli Szent Iván napját a szentendrei Skanzen. Június 28-án a misztikummal teli estén életre kelnek az árnyak, a látogatók részesei lesznek a szerelemvarázslásnak, a bűvös gyógynövénykoszorúk készítésének és a tűzugrásnak. A Skanzen tavaly hagyományteremtő szándékkal életre hívott rendezvénye idén is bővelkedik izgalmas programokban és egy csokorba gyűjtötte 8 ország – Dánia, Észtország, Finnország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Norvégia és Svédország – nyári napfordulós hagyományait. Skanzen belépővel látogatható!

mozgas_ejszakaja

Egy éjszaka, amikor 10+1 különböző sportágban próbálhatod ki magad. Ez a Mozgás Éjszakája! Futhatsz és biciklizhetsz a kivilágított Andrássy úton, pingpongozhatsz a Hősök terén, tollasozhatsz a Városligetben. Neked tart nyitva több budapesti uszoda, rád vár a zumba és a salsa buli. Megtudhatod, mi az a speedminton, és hogy a te sportod-e a nordic walking. A városligeti tavon pedig kipróbálhatod az éjszakai sárkányhajózást. 0A rendezvény ingyenesen látogatható, de a biztos hely regisztrációhoz kötött. A program este 10-kor kezdődik. Részletek itt.

JÚNIUS 29., vasárnap

zenes_piknik

10:30 és 13 óra között bábjátékkal, koncerttel és kézműves foglalkozásokkal várnak benneteket a MOM pikniken. Ingyenes!

10:30-tól a Tabulatúra régizene-együttessel barangolhattok a régi hangszerek világában a margitszigeti Szent Margit romoknál. Ingyenes!

Batu-tá kalandjai

Állati zenés ABC – Bíró Eszter gyermekkoncertje, Batu-tá kalandjai – a Vojtina Bábszínház vidám előadása, Tekergőtér – az izgalmas játékok tere, Napudvar Játszókert, Próbatételek a Mesék földjén – mesés játszóház, kézműveskedés, arcfestés, hempergő, logikai és ügyességi játékok várják a gyerekeket ezen a vasárnapon 15 órától a Kultúrkúria Gyermek búcsúján. Ingyenes!

dunakanyar

11 órától az Aquincumi Múzeum és a Dunai Kulturális Folyosó projekt szervezői várnak mindenkit a Folyami Örökség Napjára. Dunai hajózás, kézműves foglalkozások és Duna kvíz szerepel a programban. Ingyenes!

wamp

Vasárnap késő estig WAMP design vásár az Erzsébet téren! A tavalyi Szent Iván éjszakájához legközelebb eső vasárnapon került sor először a késői, este tízig tartó nyitva tartásra. Az ötlet hatalmas sikert aratott, így a design vásár szervezői ismét megszervezik a különleges vásárlási élményt kínáló esti vásárt. Ingyenes!

harcsa_veronika

A Danube Flow – Hív a Duna! záró, – de egyben legnagyobb bulija következik ezen a vasárnapon a Kopaszi-gáton. Lehet majd kacagni, horgászni, nyomozni, sírni, jógázni, táncolni, dobálni, kísérletezni. És mindezt egy helyen és egy időben 14 és 21 óra között. Ott lesz a Góbé, Harcsa Veronika és a Peca zenekar is. A részleteket itt olvashatjátok! Ingyenes!

Séta a szülés-születés minőségéért

Vasárnap indul a Sétát a születés-szülés minőségéért esemény. Kedveskedni szeretnének mindazoknak, akik ugyan nem tudnak velük menni egészen az egri Bábafáig, mégis valamilyen formában részt vennének a kezdeményezésben. 15 és 17 óra között az ELTÉ-n (Izabella u. 46.) várnak mindenkit Ringatóval, színezővel, salátával, közös készülődéssel. Ingyenes!

ORSZÁGOS KITEKINTŐ:

kalaka_koncert

Ha Egerben jártok, biztos belefuttok majd a Kaláka Fesztiválba. Ne hagyjátok ki! A gyerekprogramokat az Eszterházy téren találjátok meg. Jegyárak itt.

budapest_bar

A kecskeméti Hírös Hét Fesztiválon szombaton Csipkerózsikák és Hercegek Találkozója, vasárnap gyerekfelvonulás lesz, de rengeteg program vár benneteket városszerte!

quimby_foto_barta_imre

Többek között az Alma együttes és a Bogár Muzsika koncertezik majd a tatai Víz, Zene, Virág Fesztiválon. A felszabadító nevetésről a Cakkumpakli Színház gondoskodik: előadásuk során az „Ezeregy éjszaka világába” repítik el közönségüket. A színpadi programok mellet az Esterházy-kastély csodás ősfás parkjában lesz kézműveskedés és játszóház; az „AranyHold Sátorban” pedig gyermekjóga, ölbéli mondókázás és táncház nyújt kikacsolódást. Az örökmozgók örömére lesz „Virgonckodó Játszópark”, amely 22 óriás fajátékkal tölti meg a parkot: lehet mini golfozni, pecázni, puzzlet kirakni, íjászkodni és célba dobni. A felnőtteket többek között a Quimby, a Mystery Gang és a Ladánybene27 várja. A három napra érvényes fesztivál jegy ára: 1500 Ft. A rendezvény 14 éves kor alatt ingyenes! NOE tagoknak előzetes regisztrációval ingyenes!

VIII_nyilzapor_es_ijasztalakozo_mti_kelemen_zoltan_gergely

Június 27-29-e között Árpád-kori haditábor, kézműves bemutatók és foglalkozások, igazi vásári forgatag, koncertek és lovasbemutatók várják az érdeklődőket az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark VIII.Nyílzápor és Íjásztalálkozóján. Belépőárak itt.

A Napibontót itt olvashatjátok!

Era kedvencei: Hív a Duna! a Kopaszi-gáton, Kultúrkúria gyerekbúcsú, Séta a szülés-születés minőségéért, Kaláka Fesztivál Egerben
Rozi kedvencei: Hív a Duna! a Kopaszi-gáton, Kultúrkúria gyerekbúcsú, Kaláka Fesztivál Egerben