Hétvégi ajánló – jún. 14-15.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

gyereksziget_bohocok2

Elérkezett a vakáció első hétvégéje, bőven válogattunk programot, hogy senki se unatkozzon!
Folytatódik a Gyerek Sziget a második hétvégével. A Vörösmarty téren várnak benneteket kedvenc íróitok és kiadóitok sok-sok jó programmal. A MOM mellet Hegyvidéki Napokat rendeznek, a Millenárison a Kerület Napját és Ásványbörzét. A Margitszigeten Családi Napot tartanak. Kertészkedhettek a Füvészkertben, vásárolhattok a Gardróbon vagy a Tranzitban. Vasárnap Nagykovácsiban Mesekönyv Fesztivállal várják a kicsiket és a nagyokat, és megünnepelhetitek az Apák Napját is egy flashmobbal.

Ezen a hétvégén is folytatódik a Gyerek Sziget programsorozata a Hajógyári-szigeten. 10 és 18 óra között rengeteg ingyenes programmal várnak benneteket. Koncertek, bábszínház, bohócok, sport, kreatív foglalkozások szerepelnek a második hétvége programjában.

ünnepi_könyvhét_01

Már az elmúlt hétvégén több helyszínen elkezdődött az Ünnepi Könyvhét. Ezen a héten további városok csatlakoznak az év legnagyobb könyves ünnepégéhez. Budapesten, a Vörösmarty téren dedikálásokkal, könyvbemutatókkal, kedvezményes könyvvásárral, koncertekkel és a hétvégén gyerekprogramokkal is várnak mindenkit. A részleteket itt olvashatjátok. Ingyenes!

bab_tarsulat

A Hegyvidéki Napok június 14-15-én a MOM mellett található Gesztenyés kertbe invitálja a családokat. Szombaton 10 órától a Mesegyár, 11 órától a Langaléta Garabonciások lépnek a színpadra. Vasárnap 10 órától a Makám, 11:45-től a Bab Társulat szórakoztatja a nagyérdeműt. A további programokat itt találjátok. Ingyenes!

bi-colored kalcit

Ásványbörzét rendeznek június 13. és 15. között a Millenáris “D” Épületében hazai és külföldi kiállítókkal. A látogatók megcsodálhatják és megvásárolhatják az ásványokat, ősmaradványokat, drágaköveket, meteoritokat, illetve ezekből készült ékszereket és dísztárgyakat. A börzén helyet kapnak majd természetgyógyászattal és ezotériával foglalkozó kiállítók (aurafotó, íriszdiagnosztika, sorselemzés, asztrológus,stb.), Egészség-sziget és szakmai előadások,valamint Bonsai Kiállítás! Lesznek interaktív gyerekprogramok, amelyek elsősorban a gyermekek ilyen irányú érdeklődését próbálják kielégíteni és felkelteni. A programok között van drágakőfa-készítés (ingyenes), ősmaradvány-gipszöntés (ingyenes), kígyósimogató, kisállat simogató és ékszerkészítés alapműveleteinek elsajátítása. 3D filmvetítés barlangi ásványokról és ásványokról az épület mozitermében. Belépő: felnőtt 500 Ft, gyerek 200 Ft.

JÚNIUS 14., SZOMBAT

Kerulet_Napja_2013

A Kerület Napján, június 14-én a Millenárison kirakodóvásárral, Ízek utcájával, főzőversennyel és koncertekkel várják a kicsiket és nagyokat. 10:30-tól fellép Halász Judit, 17 órától az Alma együttes, 18 órától a 100 Tagú Cigányzenekar Kamarazenekara. Ingyenes!

Családi Nap az együttnevelésért

Egy nap, amikor a sajátos nevelési igényű és a többségi gyerekek együtt játszanak és örülnek a koncerteknek, szórakoztató programoknak. Egy nap, amikor bárki nyitottá válhat és bepillanthat a fogyatékossággal élő emberek életébe és megtudhatja, miként segítheti őket. Egy nap, amikor a sérült fiatalok és családjaik választ kaphatnak kérdéseikre. 9 és 18 óra között várnak mindenkit az Iharos Sándor Margitszigeti Atlétikai Centrumba a Családi Nap az együttnevelésért rendezvényre. Fellép Palya Bea, Szalóki Ági, Rutkai Bori, a Baltazár Színház és még sokan mások. A részletes programot itt olvashatjátok. Ingyenes!

buborekfujo

Víz, víz, víz…Víz a játékban, víz a mesében, víz az alkotásban és megannyi vizes csoda. Az óriás varázsernyő-óceán tajtékzó hullámokat vet, a mesebeli Kerekerdő tündérlátta szivárványvize bánatot gyógyít, kavicsból és gyapjúból békakirály születik és száll a sok-sok szappanbuborék. 10 és 12 óra között a Csillaghegyi Közösségi Házban vár benneteket Gyenes Zsuzsa (Mesezengő) és Szmirnov Krisztina (Tipegő). A belépés díjtalan!

szamoca_kiskertesz

A Szamóca Kiskertész Tanoda következő foglalkozása június 14-én, 10 órakor és 11.15-től lesz a Füvészkertben. Téma: Indiánok növényei.Kertészkedhettek, magokat vethettek, palántázhattok, szüretelhettek kedvetekre. Előzetes jelentkezés szükséges! Árak itt.

zenes_meses_Kolibri_matine

A Kolibri Kiadó könyvheti újdonságainak bemutatója lesz a Katona József Színházban 11 órától. Közreműködik: Mészáros Béla és Elek Ferenc (Katona József Színház). Egy délelőtt, melyen Sárkányjárgányra pattanunk Rutkai Borival. Kiderítjük Mikó Csabával, miért van Veszélyben a Tölgy. Egy Álomutazó nyomába szegődünk Kalas Zsuzsával. A mesés kiruccanáson Balázs Eszter Anna, a Kolibri Kiadó főszerkesztője kalauzol minket, de az utasok között ott lesz Lakatos István, illusztrátor és a Rutkai Bori Banda is. A bemutató után pedig kézműveskedhettek az Előcsarnokban Rutkai Bori vezetésével. A belépés ingyenes!

http://www.youtube.com/watch?v=t83KemWtBeI

Szentendrei festőiskola kicsiknek és nagyoknak a Tranzit Art Café kertjében Baksai József festőművész vezetésével június 14-én, szombaton 11 és 16 óra között. Felnőtteket, gyerekeket és szüleiket hívják közös festésre. A Szentendrei Lakástárlat Alapítvány varázsol megmásíthatatlan szentendrei hangulatot a Kosztolányi Dezső térre. Megelevenednek a festőváros mindennapjai a Tranzit Art Café árnyas kertjében. A plein-air festők nyomdokán szalmakalappal a fejükön, festőállványon elhelyezett vásznon alkothatják meg a nagyobbak saját Szentendre- képünket, a kisebbek pedig ceruzával, krétával rajzolhatják meg ugyanazokat a motívumokat. Megfesthetitek együtt a legismertebb szentendrei témákat: a Váralja sikátort, a Hild-lépcsőt, templomtornyokat, a kereskedő jelvényt, a Pestis keresztet, a Tabakosok keresztjét, az oromfalakat, a városháza homlokzatát, a Rab Ráby ház kapuját, a Vajda rácsot és még sok más szentendrei motívumot. Szentendréről készült fotók és festményrészletek szolgálnak az ihlet forrásául. Ingyenes!

gardrob_vasar

11 és 17 óra között ismét Gardrób Közösségi Ruhavásár lesz a Gödör Klubnál. Vagy látogassatok el a Tranzitba, ahol Kacat & Kincs Vásárt rendeznek. Ingyenes!

VASÁRNAP

Mesekönyv Fesztivált és Nyárköszöntő_Nagykovacsi

Ha hiszel a mesékben, ha szereted a meseszép tájakat, ha te is szeretnél egy valódi mese részese lenni, akkor Nagykovácsiban a helyed! A 85. Ünnepi Könyvhét alkalmából Mesekönyv Fesztivált és Nyárköszöntőt rendeznek a Templom téren június 15-én, vasárnap reggeltől estig. Fellép a Búgócsiga zenede, a Bábakalács Bábszínház, a Rutkai Bori Banda és még sokan mások. Ingyenes!

A rátóti csikótojás_0932_kicsi

Vasárnap 10:30-tól a Városmajori Szabadtéri Színpadon a Magyar Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Színház előadását láthatjátok A rátóti csikótojás címmel. 5 éves kortól ajánlott.

A Budapesti Nyári Fesztivál ideje alatt minden vasárnap 10:30-tól családi programokkal várnak benneteket a Margitszigeti Szabadtéri Színpad mellett található romoknál. Most vasárnap a Maszk Bábszínház Furfangos csodadoktorok című előadását nézhetitek meg. A programok ingyenesek, ajánlott 5 éves kortól.

apak_napi_flashmob

Apák napi flashmobbal várnak mindenkit vasárnap 17:00-17:30 között a III. kerület, Kolosy térre. Ma még nincs hagyománya ennek az ünnepnek hazánkban, pedig az apák szerepe ugyanolyan fontos, mint az anyáké. Erre szeretnék a szervezők felhívni a figyelmet. Aki csatlakozni szeretne a kezdeményezéshez, annak nincs más dolga, mint elmenni és megosztani ismerőseivel. Ingyenes!

+1

xxi-kabodiade-csaladi-fesztival-0524030314009381430789

A Kabóca Bábszínház idén is várja a kicsiket és a nagyokat a Kabóciádé Családi Fesztiválra Veszprémbe. A fesztivál ideje alatt Habakuk Király és Boróka Királynő uralkodnak Kabóciádé Birodalmában, ahol bábelőadások, játszóházak, koncertek, kézműves foglalkozások éjszakai kalandtúra és kirakodó vásár várja az érdeklődőket Veszprém-völgyben.

A Napibontóban megtaláljátok az időpont szerinti programlistát.
Kedvcsináló ajánlónkat az Ünnepi Könyvhétről és Gyermekkönyvnapokról itt olvashatjátok.
A Gyerek Sziget 2. hétvégéjének programját itt nézhetitek meg.
Nézzétek meg a nosztalgia járatokról szóló bejegyzésünket is, mert most hétvégén is lesznek programok.

Era kedvencei: Ünnepi Könyvhét a Vörösmarty téren és a Müsziben, Mesekönyv Fesztivál Nagykovácsiban, Kolibri matiné a Katonában, Hegyvidék Napja a Gesztenyés kertben
Rozi kedvencei: Ünnepi Könyvhét, Mesekönyv Fesztivál és Nyárköszöntő Nagykovácsiban, Kabóciádé Családi Fesztivál Veszprém