Hétvégi programajánló – július 4-6.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

gyorkoc_fesztival_03

Mivel igencsak belecsaptunk a nyári szünetbe, elérkezett július első hétvégéje, ráadásul meleg napok jönnek, igazi vakációs fesztiválokat ajánlunk nektek. Például Győrben a 7. Győrkőcfesztivált, a Széna vagy Szalma Fesztivált a Holt-Tisza partján, Balatonakarattyán az Everness Fesztet, de Balatonföldvár és Tihany is tartogat programokat bőségesen kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Van egy pár budapesti ötletünk is. Muzsikás Óbudán, könyvbemutató a Mesemúzeumban, előadások a Margitszigeten, gasztro kalandozás a Millenárison és Pöttömkert a Budapest Parkban. Ha inkább a vízbe vágynátok, akkor nézzétek meg strandos körképünket. Programajánló a Minimatinétól!

gyorkoc_fesztival

10 helyszínen, 1000 program, ráadásul ingyen. Ez nem más mint az idén 7. alkalommal megrendezett Győrkőcfesztivál! Ott lesz a Csík zenekar, a Kaláka, Szalóki Ági, Hajós András, mutatványosok, bábosok, vásározók és mindenféle program. Az biztos, hogy Győrben ezen a hétvégén minden a gyerekekről szól majd. A részletes programot itt olvashatjátok.

hahó Együttes

Mivel a soproni VOLT-ra járó „öreg” közönség egy részének már gyerekei születtek, nekik való programokkal is készülnek a szervezők. Pl. szombat délelőtt 10 órától a 12 év alatti fesztiválozók nézhetnek be a kulisszák mögé. Lesz még Kovácsovics Fruzsina és Hahó koncert, robotműhely, alkotóház, társasjátékok is. Gyerekeknek 11 év alatt felnőtt kísérővel nem kell jegyet váltani, a belépésnek azonban az a feltétele, hogy minden gyerek vigyen magával egy rajzot a VOLT Fesztiválról. „14. életévüket be nem töltött gyermekek csak nagykorú, cselekvőképes kísérővel léphetnek be a rendezvény területére, és csak nagykorú, cselekvőképes kísérővel tartózkodhatnak ott.” Felnőtt napijegy: 10990 Ft.

Magma Tűzszínház látványszínház

A Balatonakarattyán megrendezésre kerülő Everness fesztivál célja, hogy a hasonlóan gondolkodó közösségek és egyének a világ legkülönfélébb mozgásformái, a művészet, a személyes fejlődés, a környezettudatosság és az egészséges, finom ételek segítségével kapcsolódjanak ki és töltődjenek fel, új kapcsolatokat kötve és a régieket szorosabbra fűzve. Vasárnap családi programokkal is készülnek. A közösségi oldalukat itt találjátok. A belépő sajnos 8000 Ft, 12 év alatt ingyenes.

szena_vagy_szalma_2014

A Széna vagy Szalma Fesztiválon a Holt-Tisza partján (Lakitelek, Tőserdő) a folklóré és a hagyományé lesz a főszerep ezen a hétvégén. Mindezek mellett céljuk a természet, a helyi flóra és fauna bemutatása a Nemzeti Park munkatársainak segítségével. A családosokat  gyermekprogramokkal (pl. Kerekítő, zöld filmek, madárgyűrűzés), báb- és szabadtéri színházzal, valamint előadásokkal, a felnőtteket színvonalas esti koncertekkel, táncházzal várják. Így juttok el oda. A részletes programot itt olvashatjátok. Ingyenes!

rutkai_bori_banda

A déli part legnépszerűbb színházi csomópontja, a 2006 óta folyamatosan működő balatonföldvári KULTKIKÖTŐ ez év nyarán kezdi 9. évadát. Látogassatok el hozzájuk, ha a közelben jártok vagy nyaraltok, mert gyerekprogramok is vannak náluk minden szombaton és vasárnap délelőtt 11 órakor. A Kultkikötő Balatonföldvár mellett idén Balatonlellén és Balatonfenyvesen is várja a családokat, elsősorban gyerekeknek szóló előadásokkal. Most szombaton 18:30-kor a földvári Jubileumi téren a Rutkai Bori Banda koncertezik. A részleteket itt olvashatjátok.

Süsü, a sárkány kalandjai_Hadart Muveszti tarsulas

A Tihanyi Szabadtéri Játékok előadásai idén is jelentkeznek július 4. és augusztus 23. között minden pénteken és szombaton. Csütörtökönként gyerekelőadások is színesítik a programot (Süsü a sárkány, Óz, a nagy varázsló, Vuk, Emil és a detektívek, Alma együttes). Belépő: 1800 Ft.

Ha Budapesten töltenétek a hétvégét, ezeket a programokat ajánljuk:

Muzsikas-Foto_TamasOpitz

Pénteken, július 4-én az óbudai Fő téren 19 órától a Muzsikás lép a színpadra. A múltkori Csík koncerten voltunk, kisebb gyerekkel is vállalható rendezvény, ráadásul ingyenes!

magyarorszag_finom_gasztroangyal_a_millenarison

A Gasztroangyal hétvégét július 4-6. között rendezik meg a Millenáris Parkban. A sorozat legkarizmatikusabb szereplői – gazdák, termelők, borászok, vendéglősök – kaptak meghívást az eseményre, hiszen ők tudják a leghitelesebben megmutatni a magyar vidék gasztronómiai értékeit. A személyes találkozáson és kóstoláson túl a látogatók recepteket gyűjthetnek és praktikákat leshetnek el, legyen szó hússütésről, kenyérdagasztásról vagy lekvárok, szörpök és savanyúságok befőzéséről. Belépő: felnőtt 1500 Ft, gyerek/nyugdíjas 1000 Ft, 6 éves kor alatt ingyenes!

Eszter_lanc mesezenekar

Július 5-én, szombaton 10 és 15 óra között ismét családi nappal vár benneteket az Óbudai Múzeum és a Kastélykert! Lesz itt minden, ami macska! Macskabál, macskakőleves, sőt nyomozhattok kövek és macskák után is…Fellép az Eszter-lánc Mesezenekar is 10 órától. A programra gyerekeknek a belépés ingyenes, felnőtteknek múzeumi belépőjeggyel látogatható.

Szombaton 10:30-tól a margitszigeti Interaktív Meseszínpadon Hopp-On címmel igazi, békebeli vásározós játékot láthattok népdalokkal, népi hangszerekkel kiegészítve. Az előadás során Sebestyén Ádám Bukovinai székely népmesék I-IV. című gyűjteményéből olyan történetek hangoznak el, melynek szereplői valamilyen úton-módon „hoppon” maradtak. Az érdekes cselekményű mesék mindenki számára tanítanak valamit. 4 éves kortól ajánlott! Ingyenes!

bertalan_es_barnabas

Szombaton 11 órától a Mesemúzeumban a Csimota Kiadó bemutatja Janikovszky Éva: Bertalan és Barnabás című könyvét. A Papírszínház előadást hagyományteremtő szándékkal hallássérült gyerekek akadálymentesen, jelnyelvi tolmács közreműködésével élvezhetik. Belépő: felnőtt 600 Ft, gyerek 400 Ft.

pottomkert

Július 6-án délelőtt 10-kor másodszor nyitja tágra kapuit a Pöttömkert, amikor egy napra a Budapest Park a gyerekeké lesz. Kreatív kézműves foglalkozásokkal, rendőrautó bemutatóval, gyerekjógával, könyvvásárral, design piaccal és az Eszter-lánc mesezenekar koncertjével várják a kicsiket és nagyokat! A rendezvény 18 éven aluliak számára ingyenes! A 18 éven felüliek 500 Ft-os belépőjegyükkel a Bátor Tábort támogatják.

kishagymafiu

Vasárnap 10:30-tól a margitszigeti Szent Margit romoknál a Maszk Bábszínház A kis hagymafiú kalandjai című előadását nézhetitek meg. „Gyümölcsfalva lakóit az Üvegházy hatalmasok sanyargatják – a kövér Narancs báró, a pökhendi Czitrom herceg, a kényeskedő Cseresznye grófnék és a gonosz Paradicsom lovag. Igazságtalanságaikat a falubeliek megelégelik: Sütőtök anyó, Hagyma tanító úr, és Körtemuzsika mester azonban sajnos börtönbe kerülnek, senki más nem segíthet rajtuk, csak a fiatal és erős Hagymácska, aki el is indul, hogy kiszabadítsa az igazságtalanul bebörtönzötteket és megbüntesse a hatalmaskodókat.” 5 éves kortól ajánlott. Ingyenes!

Era kedvencei: Győrkőcfesztivál Győrben, Muzsikás az óbudai Fő téren, Pöttömkert a Budapest Parkban
Rozi kedvencei: Győrkőcfesztivál Győrben, Gasztroangyal hétvége a Millenáris Parkban, könyvbemutató a Mesemúzeumban