Hétvégén Gyereknap – május 24-26.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyereknap-2019-Gyerekprogramok

Annyi program lesz május utolsó hétvégéjén, hogy nem is fért bele az eheti ajánlóba, úgyhogy a gyerekenapos összeállításunkból is érdemes válogatni. Itt pedig további ötleteket találtok, akár sporttal, akár alkotással vagy egyéb programmal töltenétek ezeket a napokat, sőt már pénteken a Bábok éjszakája is vár rátok, illetve elkezdődött a Magyar Nemzeti Parkok Hete is.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Mindenhol Gyereknap

Müpa Gyereknap - Gyerekprogramok 2019

Budapesten és környékén is megtaláljátok a legjobb gyereknapi eseményeket május 25-ére és 26-ára, akár tűzoltós, zenés, vonatos, alkotós, színházas vagy koncertes programot választanátok. Íme a legjobbak!


dm Gyereknap – Vasúttörténeti Park, május 25-26. (14 év alatt ingyenes)

Gyereknap Vasúttörténeti Park - Gyerekprogram

Május utolsó hétvégéjén ismét minden a gyerekekről és a gyerekeknek szól a Vasúttörténeti Parkban. Május 25-én és 26-án 10:00-18:00 óra között várja a családokat a dm Gyermeknap színes programkavalkádja, közlekedésbiztonsági résszel kiegészülve. Szombaton 11 órától – ezen a hétvégén Budapesten csak itt – fellép Halász Judit, 13 órától az Ákom-bákom Bábcsoport, 15 órától pedig a Fonogram-díjas Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenél! Vasárnap tovább fokozódik a színpadi hangulat, hiszen 11 órától a Kifli zenekar adja a talpalávalót, 13 órától a Fabula Bábszínház előadását tekinthetik meg a legkisebbek, 15 órától pedig Szalóki Ági koncertje koronázza meg a gyerekek ünnepét. A Vasúttörténeti Park látogatóinak kedvenc interaktív programjai is elérhetőek lesznek a hétvégén: lehetőség lesz utazni a kerti vasúton, kipróbálni a kézihajtányozást, a lóvasutat vagy a sínautót is. A kétnapos rendezvényre minden 14 év alatti gyermeknek ingyenes a belépés!

Belvárosi Fesztivál – Belváros, több helyszínen, május 24-26. (ingyenes)

Belvárosi Fesztivál-gyerekprogram-családi program

A 3 napos fesztiválon koncertekkel, irodalmi programokkal telnek meg a Belváros terei. Május 26-án délelőtt a Szabadság téren pedig családi programok lesznek: Pici piac design vásár, állatsimogató, kézműves foglalkozások, arcfestés, Molyolda – régi idők játékai, bakonyi fajátékok, kosaras körhinta, tűzoltóautó-, mentőautó- és rendőrautó bemutató, és gyermekkoncertek (10 órától Farkasházi Réka és a Tintanyúl, 11 órától Szalóki Ági), 12:30-tól Bartha Tóni bábszínháza. Ingyenes!

V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál – Gödöllő, több helyszínen, május 24-26. (ingyenes)

V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál–családi program

A Filmszemlék filmjei már hagyományosan 6 helyszínen kerülnek vetítésre, emellett pedig kiállítások is színesítik a programot, pl. Máté Bence szabadtéri fotókiállítása, „Varázslatos Magyarország”, az „Ember és Természet” diák fotósok, valamint a Térségi fotósok kiállítása. Az idei év nagy újdonságai: Fesztivál vízesés, Pet-race, Vidék-kalandozás az érzékeinkkel, Alsópark növényei, állatai – szellemi és ügyességi pálya gyerekeknek, kreatív játszótér, környezetismereti szabaduló szobák és még sorolhatnánk… Esténként különleges élményben lesz része annak, aki kilátogat az Alsóparkba, mert a koncertek után a szabadtéren egy óriási ledfalon nézhet kiemelkedő természetfilmeket. Részletes program itt. Vasárnap pedig az Alsóparkban külön gyereknap is lesz. Ingyenes!

40 éves a Budakeszi Vadaspark és Gyereknap – május 25-26.

Budakeszi Vadaspark és Gyereknap-Gyerekprogram-családi program

Különleges gyermeknapi programokkal várja a látogatókat a Budakeszi Vadaspark, amely május utolsó hétvégéjén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját. Elkészült az új parasztudvar, a rovarsimogató során a gyermekek a rovarvilággal és a rovarok természetben betöltött szerepével ismerkedhetnek, a bátrabbak pedig akár meg is érinthetik az ízeltlábúakat. Újdonság lesz a westie-fajtamentők bemutatója is, amelynek során elsősorban a kutyamentésről és a felelős állattartásról lesz szó, a szervezők emellett ugrálóvárral, arcfestéssel és tűzzománckészítéssel, valamint a népszerű Klíma-kalanddal, madárbemutatóval és az elmaradhatatlan állattréningekkel is készülnek. Azokat, akik a vadaspark 40 éves múltja iránt érdeklődnek, a vadaspark történetét bemutató szakvezetések és egy a vadaspark 40 évét bemutató fotókiállítás várja a hétvégén. Jegyár: 3900 Ft (2 felnőtt + 1 gyerek, plusz gyerek 500 Ft).

Gyereknapi hétvége a Miniversumban – május 25-26.

Gyereknap-Miniverzum-gyerekprogram

Ezen a hétvégén vidám vetélkedőkkel és különleges tárlatvezetéssel is várják a családokat, és minden gyerek zsákbamacska ajándékot is választhat! 3 ország 300 négyzetméteren, 5000 minifigura, 1300 méter sínpálya, 14 település, 600 épület, 100 vonat mozgásban. Részletek itt.

Magyar Nemzeti Parkok Hete – országszerte, május 24. – június 2.

Magyar Nemzeti Parkok Hete-családi program

Május 24. – június 2. között kerül megrendezésre a Magyar Nemzeti Parkok Hete, amelynek keretein belül mind a 10 hazai nemzeti park változatos programokkal, kedvezményekkel várja látogatóit! A programsorozat nyitó hétvégéjének május 24-26. között Lakitelek-Tőserdő ad otthont (Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság működési területe), kapcsolódva a “Muzsikál az erdő a hírös városban” elnevezésű hagyományőrző rendezvényhez.
Május 25. – június 2. között a Hiúz Ház, az Ócsai Tájház és a Sas-hegyi Látogatóközpont programjain résztvevők következő idei látogatásuk alkalmával a 3 bemutatóhely egyikén 20% garantált kedvezményben részesülnek a részvételi díj árából! A teljes program itt érhető el.

Nosztalgia járatok

Nosztalgia járatok-gyerekprogram-hétvége

Szombat délutánonként nosztalgia villamos közlekedik a 2-es vonalán a Jászai Mari tér és  Közvágóhíd között. Vasárnap 10 és 17 óra között, minden egész órában nosztalgia buszok indulnak a Deák tér-Batthyány tér-Deák tér útvonalon. A járatokon nosztalgia díjszabás érvényes, más jegy vagy bérlet nem használható. Az egy utazásra érvényes nosztalgia menetjegy díja 500 Ft, 6-14 éves kor között 300 Ft, 6 éves kor alatt díjmentes.

MÁJUS 24., péntek

Bábok éjszakája – Holnemvolt Vár (az Állatkert mellett), pénteken 18:00-23:00

Bábok éjszakája–Holnemvolt Vár-gyerekprogram

Hamisítatlan mesevilág költözik a Holnemvolt Várba, egyetlen estére, május 24-én. Apró és óriás bábok, gólyalábasok, Babszem Jankó, Vitéz László és Süsü mind arra várnak, hogy felgördüljön a függöny. Részletes program itt. Belépő: 2000 Ft/fő.

MÁJUS 25., szombat

Nyitott szertárkapuk 2019: katasztrófavédelmi gyermeknap – országszerte, tűzoltószertárakban, május 25., szombaton 10:00-16:00 (ingyenes)

Tűzoltóság-gyereknap-minimatiné

Május 25-én, a hónap utolsó szombatján hatodik alkalommal nyílnak meg a legkisebb rajongók előtt az ország tűzoltólaktanyái. A katasztrófavédelmi gyermeknap alkalmából 10 és 16 óra között 105 hivatásos tűzoltó-parancsnokság, 48 katasztrófavédelmi őrs, 51 önkormányzati tűzoltó-parancsnokság, 213 önkéntes tűzoltó egyesület és további hat egyéb szervezet várja a családokat, hogy a gyermekek testközelből is megismerhessék a szolgálatot adó tűzoltók hétköznapjait, bejárhassák a laktanyákat, felülhessenek a járművekre és kipróbálhassák a leglátványosabb tűzoltóeszközöket. A rendezvényben résztvevő tűzoltó-parancsnokságok, katasztrófavédelmi őrsök, önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok, önkéntes tűzoltó egyesületek és egyéb szervezetek részletes listáját itt tölthetitek le.

Közösségi virágültetés és Családi Sportnap – Margitsziget, szombaton 10:00-18:00 (ingyenes)

családi-sportnap-margitsziget-gyerekprogram-budapest

Színes programokkal várják az érdeklődőket, a közösségi virágültetés mellett Budapest közművállalatai is bemutatkoznak. Az idei nap különlegessége, hogy a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozat keretén belüli Budapest Családi Sportnapjával együttműködve kerül megrendezésre a Margitszigeten. Ingyenes!

Gyerekkel a kertben: Rovarhotel készítés és előadás – Szentendre, Vissza a Vadonba, szombaton 10:00-13:00 (regisztrációs)

Vissza a Vadonba-gyerekprogram-rovarhotel

A játékos foglalkozás során megfigyelhetitek a természet folyamatait, törvényeit, körforgását. Megismerkedhettek az őket körülvevő élőlényekkel és élőhelyekkel (állatok, növények, erdő, közeli patak). Részvételi díj: 1000 Ft. Előzetes regisztáció szükséges: megyek@ visszaavadonba.hu vagy az iroda@kerekerdokert.hu e-mail címen.

Nagy Sportágválasztó és Hangszerválasztó – Merkapt Sportközpont, X. kerület Maglódi út 12/a, szombaton 10:00-18:00 (ingyenes)

Nagy Sportágválasztó és Hangszerválasztó-gyerekprogram-hétvége-gyereknap

A Budapesti Nagy Sportágválasztó május 24-25-én kerül megrendezésre, ahol több mint 100 sportágat lehet díjmentesen kipróbálni 9 és 17 óra között a Merkapt Sportközpontban. A sportági helyszíneken érdekes bemutatókat, nyílt edzéseket láthat a közönség, de ami a lényeg, edzői jelenlét mellett minden sportágba bele is lehet kóstolni. A rendezvényen lehetőség nyílik a találkozásra, sőt együtt sportolásra a helyszínen megjelenő olimpikonokkal, élsportolókkal. Pénteken 14 órától már mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a nagyközönségé, családoké. Az esemény társrendezvénye a korábban már nagy sikert aratott Nagy HangszerválasztóIngyenes!

MÁJUS 26., vasárnap

XXL Cifra Palota – Művészetek Palotája, május 26., vasárnap 10:00-15:00 (ingyenes)

Müpa-Gyereknap-2019

A Müpa vasárnaponkénti Cifra Palotája hatalmasra nő gyermeknap alkalmából. Zenék, mesék három színpadon; bent a Müpában és kint szabadtéren is rengeteg kreatív- és zenés foglalkozás vár minden gyermeket és gyermeklelkű felnőttet, akik a „vattacukor-élmények” helyett aktívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni ezt a napot. Részletek itt. Ingyenes!

Gyereknapi virágos kincskereső – Holnemvolt Vár, vasárnap 10:00 és 11:15 (regisztrációs)

Gyereknapi virágos kincskereső–Holnemvolt Vár-gyerekprogram

Szeretettel várnak benneteket 10 órától, és 11:15-től kertészkedni a Holnemvolt várba. A foglalkozás 1 órát tart.
Ára 1800Ft /gyerek + a Holnemvolt Vár belépőjegy:1600 Ft/fő. A jegyet meg lehet venni a Holnemvolt Vár belépővel együtt vagy a helyszínen zsetonban fizethető.

Fitballance Kids – Orczy-park, vasárnap 9:00-19:00 (ingyenes)

Fitballance Kids – Orczy-park

Tedd próbára magad óriás akadálypályáinkon és ügyességi feladataikban, mérkőzz meg barátaiddal! Izgalmas street show-kal, freestyle-osokkal, triál bringásokkal és klasszikus sportokkal várnak a Fitballance Kids sportnapon, de fellép még Farkasházi Réka és a Tintanyúl (13 órától) és Kovácsovics Fruzsi is (17 órától). Ingyenes!

Gyermeknap a Kemencei Erdei Múzeumvasúton – vasárnap, 9:30-17:30

Gyermeknap a Kemencei Erdei Múzeumvasúton

Vasárnap, Gyermeknapon minden 14 év alatti gyerek ingyen utazhat a Kemencei vasúton.

Mákszem és Gubó bringatúra gyerekekkel – Szentendre, Skanzen, vasárnap 11:00

Mákszem és Gubó bringatúra gyerekekkel-Skanzen

A Skanzen mesekönyvére épített tematikus biciklis túrán a családok végigjárhatják, milyen kalandos és varázslatos utat tett meg az eltévedt ikerpár a Skanzen területén. Megismerkedhetnek a mesekönyv emblematikus szereplőivel, Palikával a vízimalom macskabaglyával és a két pásztorkutyával Mákossal és Gubával. Mi ősszel voltunk a programon és nagyon élvezték a gyerekek és mi is. A túra hosszúsága: kb. 1,5 óra. Részvételi díj: felnőtt: 500 Ft / fő, gyerek: 250 Ft / fő (6-18 éves korig) + normál nyitvatartás jegyárai. A múzeumban kerékpár bérlésére korlátozott számban van lehetőség. A bérlés díja 600 Ft / bicikli.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

KÖNYVES JÁTÉKOK GYEREKNAPIG!

Játsszatok velünk és nyerjetek szuper könyveket, a játékok Gyereknapig tartanak! A Matek Mester sorozat általatok választott részét itt nyerhetitek meg, a Na de ki kérdez egy kandúrt című könyvért pedig itt játszhattok!

Era kedvencei: Természetfilm Fesztivál Gödöllőn, Bábok éjszakája, Nyitott tűzoltószertárak
Rozi kedvencei: Bábok éjszakája, Nyitott tűzoltószertárak, XXL Cifra Palota, Rovarhotel készítés a Vissza a vadonban