Hétvége – márc. 30., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

langaleta_garabonciasok

Vasárnap folytatódik a Belvárosi Sajtfesztivál a Bálnában, a Magyar Ízek Vására a Millenárison, a Barkács hétvége a Skanzenban, valamint a Táncháztalálkozó a Papp László Sportarénában.
A nap legsűrűbb programja az Erzsébet tér megnyitója lesz, de természetesen lesz Púder matiné, Cifra Palota, Opera délután, színházi és báb előadások több helyszínen, nyílt nap az Átriumban és kreatív vásár is az Iparművészeti Múzeumban.

Franta_Agi_IMG_0774

Az Erzsébet tér megnyitójára várják a családokat ezen a napon, ahol újra nyit a Design Terminál, az Akvárium Klub is. Már 10 órától elkezdődnek a programok. Ghymes, Bognár Szilvia, Bab Társulat, Kolompos, Mini Terminál, kézműves foglalkozások és gólyalábasok a kicsiknek; Rúzsa Magdi, Ferenczi György, Balkán Fanatik, Both Miklós a nagyobbaknak. A részletes programbontás itt. Ingyenes!

bogar_muzsika

A Müpában a Cifra Palota 10 órától vár Benneteket. A nap témája: Édes otthon. A színpadon az Apró Színház, a Kompánia Színházi Társulat és a Bogár Muzsika zenekar. Ingyenes!

kicsibacsi

10 órától a Kontra Klubban Kicsibácsi nagyon nagy! Mindig kuriózumnak számít, amikor az író saját történeteit illusztrálja, ám rendszerint az egyik sokkal magasabb színvonalú, mint a másik. Kivételek persze akadnak, ilyen például Dániel András is. Többrétegű meséi és fantasztikus figurái, mint Kicsibácsi, Kicsinéni (meg az Imikém) vagy a csodálatos Kuflik, illetve a két boszorkány, Matild és Margaréta a felnőtteket is elvarázsolják. Felolvasás, beszélgetés, közös rajzolás, és meseírás a szerzővel. Gyerekjegy 500 Ft, kísérőknek ingyenes!

noemi_noella

10 órától Noémi és Noella a Jurányiban. A két különc kisasszony Noémi és Noella tarka állatseregletükkel járják az országot, világot (persze mindenhol akad egy csésze tea és egy kis sütemény), de az is kiderül róluk, hogy a két hölgy bizony nem másnak, magának a híres Noénak az ük-ük-ükunokái. Ajánlott korosztály 3-6 év. jegyár: 1000 Ft.

Porondon a Bolondom_babakalacs

10 órától a Mu Színházban a Bábakalács Bábszínház Porondon a Bolondom című előadást láthatjátok. Az előadás 4 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1000 Ft.

Vadkörte babakonyhával

10 órától a Hátsó Kapuban babás délelőtt lesz a Vadkörte babakonyhával, vagyis 13 óráig finomságok Nováki Karola családbarát pop-up étterméből, a Vadkörte Restaurantból. Regisztrálni lehet fb-on, sms-ben: +36 20 367 7444. Jegyár: 500 Ft, családi 1000 Ft.

margit9_bolhapiac

10-15 óráig várnak mindenkit szeretettel a Margitutcakilenc-be, felszerelkezve megunt tárgyakkal, ruhákkal, itt a tavasz, lehet újra adni, venni, cserélni kint a szabadban! A rendezvény ingyenes, az asztalbérlés 500 Ft. Kérik, aki szeretne asztalt, jelezze a 06 30 456 5767 számon. Ez a nap nem a kereskedésről szól, ezért azokat, akik hivatalosan is ilyen jellegű tevékenységgel foglalkoznak, más rendezvényeikre várják.

kultea

10 órától a Kultea környezettudatos műhelyében nyakék, fülönfüggő, karkötő készül. Amiből mindennapi életünk során hulladék válik, abból meglepően változatos ékszereket lehet varázsolni. A program a Szépség és a reklám időszaki kiállításhoz kapcsolódik. Jegyár: 800 Ft.

faludi_G

Az Iparművészeti Múzeum hagyományos design vására, a Creative Arts Fair idén tavasszal is várja a tárgykultúra szerelmeseit iparművészek által készített egyedi, minőségi ékszerekkel, ruhákkal, kerámiákkal, és kiegészítőkkel a múzeum patinás üvegcsarnokában 10 és 18 óra között. Belépő 6 éves kor felett: 800 Ft, családi: 2000 Ft.

kovacsovics_fruzsina

11 órától a Mesemúzeumban mesés-zenés világjárás lesz Kovácsovics Fruzsival. Elrepülhetünk a Távol-Keletre, ahol megismerkedhetünk néhány ottani országgal, közelebb kerülhetünk az ott élő emberekhez. Belekóstolhatunk néhány helyi népszokásba, megismerhetünk pár helyi ételt és még azt is kipróbálhatjuk, hogy hogyan eszik arrafelé a rizst. Zene és tánc természetesen most is lesz! Ajánlott korosztály: 3-10 éves korig. Belépő: felnőtt 600 Ft, gyerek 400 Ft.

meseerdo_babszinhaz

A Púder Bárszínház és Galéria minden hét vasárnapján a várja az apróságokat interaktív zenés, táncos, játékos programjával, valamint kézműves foglalkozással Énzsöly Kinga és Gévai Csilla képzőművészek vezetésével. 11 órától a Meseerdő Bábszínház Süni és a gyümölcskosár című előadását láthatjátok. A programokra a belépődíj: 1000 Ft (500 Ft lefogyasztható), testvérekkel a belépődíj: 2000 Ft (1200 Ft lefogyasztható), három gyermekkel a belépődíj: 3000 Ft (2100 Ft lefogyasztható).

atrium_nyiltnap

11 és 14 óra között az Átrium Film-Színházban nyílt napot tartanak, vagyis beleshettek a kulisszák mögé. Kérik, hogy a programokra regisztráljatok a szervezes@atriumfilmszinhaz.hu e-mail címen. A részleteket itt olvashatjátok. Ingyenes!

negyszogletu_kerek_erdo_foto_Demjén-Zsolt

11 órától az RS9-ben A Négyszögletű Kerek Erdő legújabb meséit láthatjátok Lázár Ervin nyomán és a Főnix Művészeti Műhely előadásában. „Újra kirándulunk a Négyszögletű Kerek Erdőbe, együtt felnövő gyerekek és gyereklelkű fölnőttek.” Az előadás 6 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1800 Ft.

11 órától a Grimm-testvérek klasszikus Holle anyó meséjét, mint saját történetét meséli el két bohóc: Aranyos Kukucska és Szurtos Kamilla a Budapest Jazz Clubban. A nagyobb óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló szünet nélküli előadásra a felnőtt belépő 1200 Ft, gyerek: 500 Ft.

Stúdió_K_Rettentő görög vitéz

11 órától A rettentő görög vitéz című bábjátékot láthatjátok a Stúdió K-ban, amely iskolás kortól ajánlott. Jegyár: 2000 Ft.

Katang

Ötödik születésnapját ünnepli idén az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér. Ebből az alkalomból az év folyamán több kiemelt családi programmal és meglepetésekkel várják az érdeklődőket. Most vasárnap 14:30-tól kreatív játékok, 15 órától Katáng, 16:30-tól Kolompos koncert lesz a szülinapi mulatságon. Jegyárak itt.

csengo_bongo_delutan

Hangszerekkel szemtől szemben az Operában ezen a vasárnapon is 15:30-tól és 17 órától óvodások és kisiskolások számára. A Csengő-bongó délutánon ez alkalommal a trombitával ismerkedhetünk. Jegyek alkalmanként 1200 Ft-os egységáron kaphatók, a 4 alkalomra szóló bérlet ára elővételben 4000 Ft. Találkozóhely az Operaház Dalszínház utcai bejáratánál, a Királyi Lépcsőháznál.

A péntek-szombat programját itt találjátok.

Era kedvencei: Erzsébet tér megnyitó koncertekkel és Design Terminál megnyitó, Kicsibácsi és Kicsinéni a Kontra Klubban
Rozi kedvencei: Erzsébet tér megnyitó koncertekkel és Design Terminál megnyitó, Bogár Muzsika zenekar a Cifra Palotában