Hétvége – márc. 2., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

pottyos_panni_thalia_9

Utazás kiállítás, Afrika és Bringa Expo, Cifra Palota, Asszonyfarsang, báb- és színházi előadások, iszlám nap, zene, irodalom, természettudományos foglalkozások, jóga városszerte kicsiknek és nagyoknak.

bringa_expo_02

Folytatódik az Utazás 2014, Nemzetközi Idegenforgalmi kiállítás a HUNGEXPO-n. Ha ott jártok, ne hagyjátok ki a Karaván Szalont, az Afrika Expót és a VII. Port.hu BringaExpót sem. Belépő árak itt.

babilon_02

Ezen a napon is várja a családokat és az egyéni látogatókat a Babilon Center élményház.10 és 17 óra között az alábbi programok lesznek:
10:30 Az űrkutatás titkai és a lézerek csodálatos világa
11:30 Fizikai kísérletek
12:00 Tutanhamon Museion
13:00 Fizikai kísérletek, lézer show
13:30 Ave Caesar!
14:30 Fizikai kísérletek, lézer show
15 órától 6 plüss patkányt is elbujtanak, amelyet  nektek kell majd megkeresni. A sikeres „patkányűzők” ajándék vattacukorban részesülnek. Ajánlott korosztály: 4-14 év. A hétvégi programok azoknak a látogatóinknak ingyenes, akik legalább egy élményprogramon (Tudományos játszóház, A fáraó titkai, Ave Caesar, űrkutatás) részt vesznek. Az élményprogramokra családok és egyéni látogatók esetén is előzetes helyfoglalás szükséges! Bejelentkezés: (70) 675-0339 telefonszámon (10-18 óra között) vagy info@babiloncenter.hu e-mail címen. A programok díja belépőjegy nélkül: 500 Ft/ fő, további belépők itt.

aszonyfarsang_skanzen

Folytatódik a Farsangfarki Hétvége a szentendrei Skanzenban, ahol hangos mulatsággal, vidám köszöntőkkel űzik el a telet. Felelevenítik a különleges asszonyfarsang szokását, amikor az asszonyok, lányok a muzsika és tánc mellett számos női praktikával találkoznak, s a még pártában lévők szerelmi-, férjjóslás által tudakolhatják ki jövendőbelijük személyét. Az asszonyfarsang hívatlan férfi látogatói pedig furfangos próbatételekre számíthatnak. A teljes bárány jelmezt öltők ingyenesen látogathatják a Skanzent, a bárány/birka maszkot viselők 50%-os kedvezménnyel válthatnak belépőjegyet. Jegyárak itt.

szamarful_projekt

A Cifra Palota azokat a családokat várja 10 és 13 óra között a Müpában, akik aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. A színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához és a Müpa más előadásaihoz. Ajánlott korosztály: 0-12 év. Részletes program itt. Ingyenes!

a-hangszerek-lelke-a-nemzeti-filharmonikusok-gyermek-hangversenysorozata.jpg_368x800

11 és 15 órától részleteket hallhatunk Marcello, Mozart, Haydn, Farkas Ferenc és Scott Joplin műveiből a Nemzeti Filharmonikus Zenekar művészeinek közreműködésével a Müpában. Jegyár: 1600 Ft.

bolcs_kavics_01

Tudod, hogy mi mindenre jó a lézer? Mi a közös a vizimentő, az eszkimó és egy pohár víz+szívószál kombóban? Hány ceruza kell egy áramkörhöz? Mindezekre választ kaphatsz a Hátsó Kapuban a Bölcs kavics rendhagyó természettudományos foglalkozásán 10 órától, ahol a művészet is fontos szerepet kap. Te kísérletezel, ők segítenek és együtt rájöhettek az összefüggésekre, a jelenségek magyarázatára. Az első alkalommal a fény lesz a téma – prizmával, kamerával és ledekkel készülnek. 15 fős workshopukra 12-14 éves fiatalokat várnak, a helyszínen tudtok jelentkezni, de előzetes regisztrációra is lehetőség van a bolcskavics@gmail.com email címen. Ingyenes!

10 órától a Marczibányi Téri Művelődési Házban moldvai és gyimesi népzenével, sok-sok játékkal, mondókával, kézműves foglalkozással, régi és új ünnepekkel várják a nagyérdemű aprónépet 1-7 éves korig. Belépő: 600 Ft, 4 főtől 500 Ft/fő.

Rev_Fulop_Fajszföldön

KönyvBelépő a Kontra Klubban, a Trafóban 10 órától, ahol Jeney Zoltán a Rév Fülöp és a Rév Fülöp Fajszföldön írója azt is elárulja, hogyan folytatódik a lovaglegény története. A beszélgetés és a felolvasás után dedikálás, közös rajzolás, fiúknak pajzs-, lányoknak hercegnői süveg-készítés. Mesélőtárs: Both Gabi – meseutca.hu. A belépőjegy felnőtt kísérőknek díjtalan, a gyerekeknek (3 éves kor felett) 500 Ft/fő, melyet a helyszínen a Rév Fülöp-könyvek árába beszámítanak.

bobita_farsang_campona

Vár mindenkit a Bóbita Farsang 10 és 18 óra között a Campona bevásárlóközpontban. Farsangi mulatság az Operettszínház művészeivel, Kovácsovics Fruzsinával, a MintaPinty zenekarral és az Apacuka együttessel.
Egész napos, ingyenes programok: arcfestés, álarckészítés, Kinder tojás készítése só-liszt gyurmából, színezés és kézműves foglalkozás, Tropicarium stb. A jelmezben érkező vagy a helyszínen álarcot készítő gyerekek tombola sorsoláson is részt vehetnek.

kovacsovics_fruzsina

Igazi tavaszi zsongás költözik a Ceramicaféba és a műhelybe 10 órától, hisz megérkeznek hozzájuk a költöző madarak a Kovácsovics Fruzsina Klub keretében: „Csivitelünk, csiripelünk, megpróbáljuk felismerni és utánozni a madárhangokat, majd felröppenünk Lepke Lucával és megnézzük, hogyan ünnepli a tavaszt az erdőben Mókus Márta és Tehén Terka. Végül persze mi is táncra is perdülünk, majd közösen tavaszi szélcsengőket készítünk!” Ajánlott korosztály: 3-14 éves. A foglalkozásra és a koncertre a belépő: 1800 Ft (felnőtt kísérőknek 600 Ft).

 Bábrándozók

10 órától a Parksarokban az Eszme-Bábrándozók bábszínházzal egybekötött kézműveskedésre várják a 3-6 éves korosztályt. 1000 Ft/fő, 2500 Ft/3 fő.

hetpettyes_02

10 órától a Puskinban a Nefelejcs Bábszínház egy jól ismert gyerekdalt elevenít meg asztali bábok segítségével: „Egyszer egy hétpettyes katicabogárka/elindult megnézni mi van a világban…” Belépő: 1200 Ft.

Tündérmese_Honved_tancszinhaz

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Jánoska, aki megelégelte két testvére gonoszkodását és elindult szerencsét próbálni. Így kezdődik a jó Tündér meséje, akinek segítségével találkozhattok a mókás Aranylúddal, a Papucsszaggató Királykisasszonyokkal és még sok más mesehőssel. A Honvéd Táncszínház – nagysikerű Csipkerózsika táncjátéka után – a Tündérmese című előadásában ismét a mesék birodalmában kalandozik, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a népi kultúra legszebb gyöngyszemeivel sok-sok tánc és zene kíséretében 10:30-tól a Nemzeti Táncszínházban. Menjetek jelmezben vagy hozzatok magatokkal, jelmezverseny is vár rátok. Belépő: 1700 Ft. Jegyinformációk itt.

szigetkek

A Kulteában 10:30-tól Szabó Magda: Sziget-kék című meseregénye nyomán mesejátékot láthatunk bábokkal és képekkel. Belépő: 1000 Ft/teljes árú vagy 750 Ft/diák, nyugdíjas, 3500 Ft/családi jegy.

A Budapest Jazz Clubban 11 órától a „Jam” című produkciót láthatjátok, amely élőzene és bábetűdök találkozása. A közel egy órás műsor számos bábtechnikát vonultat fel és a közönséget különböző figurák történetébe avatja be. A nézők szeme előtt tárgyak elevenednek meg, akik egy-egy pillanatra akár önmagunkra is emlékeztethetnek. Az előadást 0-tól 100 éves korig ajánlják az alkotók. Felnőtt: 1200 Ft, gyerek: 500 Ft.

MOL Tehetségtámogató Program_Erdi_Tamassal

Folytatódik a BMC-ben a különleges tehetségű fiatalok koncertsorozata 11 órától Érdi Tamással a MOL Tehetségtámogató Program keretében. Jegyek 1000 Ft-ért kaphatók a helyszínen is.

Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi_RS9

8 éven felülieknek ajánlják az RS9-ben 11 órától Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi álombéli utazását. Varázslatos történet egy emberfiú és egy tündérlány emberpróbáló szerelméről árnyakkal, csodás találkozásokkal és átváltozásokkal. Jegyár: 1800 Ft.

pottyos_panni_thalia_7

Minden jegy elfogyott! a Tháliába a Pöttyös Panni az iskolában című előadásra, melynek rendező-koreográfusa Bozsik Yvette. Jegyinformációk itt. Jegyár: 2500 Ft.

 joga_puder_matine

A Púder Bárban mint minden vasárnap, most is 11 órától várnak benneteket, ez alkalommal jógával, utána kézműves foglalkozást tartanak. A programra a belépődíj: 1000 Ft (500 Ft lefogyasztható), testvérekkel a belépődíj: 2000 Ft (1200 Ft lefogyasztható), három gyermekkel a belépődíj: 3000 Ft (2100 Ft lefogyasztható).

iszlam_muveszet_iparmuveszeti

Ezen a napon 14 órától az Iparművészeti Múzeum családi napján az Iszlám művészet című kiállításon látható tárgyakkal és azok üzenetével ismerkedhettek meg behatóbban. Különleges tárlatvezetések, kézműves foglalkozások és játékos programokon keresztül közelebb kerülhettek az iszlám művészethez és életmódhoz. Sőt az orrotokat is próbára tehetitek az illattárban, illetve az ízbazár csemegéi között egzotikus finomságokat is megkóstolhattok. Váltsatok útlevelet a mesés Keletre és gyűjtsetek pecséteket az állomáshelyeken. Aki legalább négy pecsétet összegyűjt, ajándékban részesül. Belépők itt.

1961

Szombaton és vasárnap 10-től 18 óráig ingyenesen látogatható a Ráth György Múzeum.

A péntek-szombati programot itt olvashatjátok.

Era kedvencei: KönyvBelépő a Kontra Klubban, „Jam” a Budapest Jazz Clubban, Bölcs Kavics a Hátsó Kapuban, Cifra Palota a Müpában
Rozi kedvencei: Bölcs Kavics a Hátsó Kapuban, Pöttyös Panni az iskolában