Hétvége – márc. 9., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Pinokkió_Katona

Cifra palota, Baba-mama börze, Púder Matiné, Kreatív Vásár, bábok és zene minden mennyiségben ezen a vasárnapon.

babamama_jatek_borze

9 órától 15 óráig a Petőfi Csarnokban megrendezésre kerül az idei év első Baba-Mama és Játékbörzéje. Ismét itt az alkalom, hogy bárki beszerezhesse a várandósság és a babázás, illetve a kisgyermek nevelés idején elengedhetetlen ruhákat, kellékeket. Kinőtt, használt, de jó állapotú baba-, kismama- és gyermekruhák, játékok, mesekönyvek, gyerekbútorok, babakocsik stb. kedvezményes adás-vétele mellett ingyenes játszóház, arcfestés várja a látogatókat. Belépő: 250 Ft, 12 év alatt ingyenes!

kreativ_vasar

Folytatódik 10 és 18 óra között alkotó- és látványműhely a Millenárison. Közel 100 szakmai kiállító mutatja be a legújabb irányzatokat, legkedveltebb technikákat. Alapanyagokat is beszerezhettek és számos ötlettel gazdagodhattok. Jegyárak: felnőtt: 800 Ft, gyerek (6-16 éves korig) 500 Ft, családi jegy 2200 Ft.

Altatok-PalyaBea-fotoo-LaazaarAlexandraEmese

Cifra Palota – Európa Nap ezen a vasárnapon 10 órától a Müpában. Programok: népzenei összeállítás a Góbé zenekarral, Paprika Jancsi – vásári bábjáték Bartha Tóni Bábszínháza közreműködésével, gyerek jazz – Máthé Evelin Quartet műsora, zenés foglalkozások, babaház, Ringató, kézműveskedés. Ingyenes!
A Müpában ezen a napon lesz még 11 órától Palya Bea Altatok Klub 0-3 éveseknek (1000 Ft/gyerek), valamint a Nemzeti Filharmonikusok Kodály Zoltán Háry János című daljátékát mutatják be bábokkal és emberekkel 11 és 15 órától (1600 Ft/fő).

skanzen_kezmuvesunnep

Folytatódik a mulatság a szentendrei Skanzenban. 10 és 16 óra között Kézműves hétvégével várják a kicsiket és nagyokat. A múlt hétvégéről beszámolónkat itt olvashatjátok. Belépő: felnőtt 1000 Ft, diák/nyugdíjas 500 Ft, 6 éves kor alatt ingyenes!

tavaszvaro_babilon_center

A Babilon Centerben Tavaszváró virágkészítés vár benneteket több más programmal együtt ezen a hétvégén is. Belépő itt.

téltemetés_marczi

10 órától a Marcziban Téltemetéssel várják az 1-7 éves aprónépet. Belépő: 600 Ft, 4 főtől 500 Ft.

ceramicafe_10

Családi alkotónap most vasárnap 10 órától a Ceramicaféban. A hagyományostól eltérő módon, a hétköznapi viseletek és szokások mentén ismerkedünk meg március 15. történetével. Rendhagyó megemlékezés kicsiknek és nagyoknak egyaránt! Belépő: 2200 Ft (amelyben frissítő ital és 1 ajándéktárgy elkészítése foglaltatik) 3-99 éves korosztály számára. 2 óra időtartam.

vili

10 órától a Vili, a veréb című rajzfilmet láthatjuk a Puskinban. Jegyár: 700 Ft.

bolcs_kavics_01

A Hátsó Kapuban a Bölcs kavics rendhagyó természettudományos foglalkozásán 10 órától a művészet is fontos szerepet kap. Te kísérletezel, ők segítenek és együtt rájöhettek az összefüggésekre, a jelenségek magyarázatára. 15 fős workshopukra 12-14 éves fiatalokat várnak, a helyszínen tudtok jelentkezni, de előzetes regisztrációra is lehetőség van a bolcskavics@gmail.com email címen. Ingyenes!

Csavar-Társulat_A-nagyidai-cigányok

11 órától a Szkénében a Csavar Társulat és Gál Tamás előadásában: A nagyidai cigányok című előadást láthatjátok. A magyar katonák már nem bírván tartani Nagyida várát, a helyi cigányságra bízzák, hogy védjék, míg ők élelmet szerezvén vissza nem térnek. Csóri vajda azonban túljár mind a magyar, mind a labancok eszén, s megteremti Cigányországot. Vagy mégsem? Fergeteges humorú, interaktív, játékos előadásban elhangzó autentikus cigány zenét Bodonyi András gyűjtötte Szepsi környékéről. A dalok eredeti cigány nyelven, illetve magyarul hangzanak el. Az előadást 6-12 éves gyerekeknek és szüleiknek, valamint tanáraiknak ajánlják! Jegyár: 1000 Ft. Jegyfoglalás itt vagy az előadás előtt.

dalolka_duett

11 órától Púder Matiné lesz a Dalolka Duettel, vagyis Kárász Eszterrel és Molnár Györggyel a Púder Bárszínházban. A programra a belépődíj: 1000 Ft (500 Ft lefogyasztható), testvérekkel a belépődíj: 2000 Ft (1200 Ft lefogyasztható), három gyermekkel a belépődíj: 3000 Ft (2100 Ft lefogyasztható).

bremai_muzsikusok_szamarful_project

11 órától a Budapest Jazz Clubban zenés-táncos-dalos-bábos-bőröndös-házfoglalós-menetelős-mendegélő-gyerekmegmozgatós-gyerekmegénekeltetős-betyárbosszantós mesét láthattok cirka egy óra időtartamban, vagyis a Brémai muzsikosokat a Szamárfül Projekt előadásában. Ajánlott korosztály: 3-10 éves. Jegyárak: felnőtt 1200 Ft, gyerek: 500 Ft.

big_band_mesek_gyerekeknek

11 órától az Átrium Film-Színházban a Budapest Jazz Orchestra segítségével gyerekek megismerkedhetnek az egyes hangszercsoportok jellegzetességeivel, miközben észrevétlenül egy időutazáson vesznek részt, a big band irodalom legszebb művei által. A koncert narrátora Náray Erika színésznő – énekesnő, aki számos mesefigura hangját kölcsönözte, mi több, számos rajzfilmslágert énekel. Ő kalauzolja végig a koncertre látogatókat ezen az egyedülálló zenei kiránduláson. Az interaktív, látványos előadást a 3-14 éves korúak számára ajánlják elsősorban, ugyanakkor minden korosztály számára élvezhetővé varázsolják a koncertet. Még néhány jegy elérhető itt. Belépő: 1500 Ft.

hamupipoke

Az Eötvös 10-ben 11 és 16 órától Grimm-Romhányi-Borsos: Hamupipőke című meséjét láthatjuk a Soltis Lajos Színház előadásában. A program 4 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1300 Ft, jegyek kaphatók a helyszínen.

rettento-gorog-vitez

11 órától A rettentő görög vitéz című bábjátékot láthatjátok a Stúdió K-ban, amely iskolás kortól ajánlott. Jegyár: 2000 Ft.

csengo_bongo_delutan

Hangszerekkel szemtől szemben az Operában ezen a vasárnapon is 15:30-tól és 17 órától óvodások és kisiskolások számára. A Csengő-bongó délutánon ez alkalommal a brácsával ismerkedhetünk. Jegyek alkalmanként 1200 Ft-os egységáron kaphatók, a 4 alkalomra szóló bérlet ára elővételben 4000 Ft. Találkozóhely az Operaház Dalszínház utcai bejáratánál, a Királyi Lépcsőháznál.

Pinokkió_0209

8 éves kortól ajánlják a Katonában Parti Nagy Lajos Pinokkió című előadását 17 órától. Karcsi sok hibát követett el életében, de most mindent jóvátehet: szeretné kifaragni a legkedvesebb, legjobb kis fabábot, hogy tanítsa, jó embert neveljen belőle. Ám Pinokkió saját tapasztalatokra vágyik, és az első adandó alkalommal önállósítja magát. A kíváncsi és meggondolatlan fabáb bajba kerül, amikor megsérti a nagyhatalmú Hataraszi Barabás érdekeit, ráadásul más kétes ismerősei is hasznot akarnak belőle húzni, ezért menekülnie kell. Miközben érdekes és veszélyes barátokkal találkozik, sok kalandot kell átélnie ahhoz, hogy ráébredjen, mindaz, amit otthonával együtt eldobott magától, milyen drága a számára valójában. Az előadás hossza: 2 óra 40 perc, egy szünettel. Jegyek vásárlása itt. Jegyár: 1400 Ft/2000 Ft.

A Zeneakadémia Liszt Kukacok Akadémiája című programsorozatára minden jegy elkelt. A következő időpontok itt találhatók.

A péntek-szombati programot itt olvashatjátok.

Era kedvencei: Góbé és Bartha Tóni Bábszínháza a Müpában, Dalolka Duett a Púderban, Baba-mama Börze a Pecsában, Brémai muzsikusok a Bp. Jazz Clubban
Rozi kedvencei: Dalolka Duett a Púderban, Csengő-bongó délután az Operában, Pinokkió a Katonában