Hétvége – márc. 23., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

kucok_foto_Dusa_Gabor__624

Skanzen hétvége, Picur Viadal a Pecsában, A Bartók Rádió Napja egész nap élőben a helyszínen és a Rádióban, Napéjegyenlőség a Müpában, sütés a Hátsó Kapuban, Púder matiné, Kontra Klub bábelőadások, gyerek jazz, Opera, Kucok a Jurányiban. Ezt kínálja vasárnapra a Minimatiné!

skanzen

Folytatódik a szentendrei Skanzen hétvégi programja 10 órától 16 óráig. Belépő: felnőtt 1000 Ft, diák/nyugdíjas 500 Ft, 6 év alatt ingyenes!

presto_kamaraegyuttes_mupa

10 órától ismét  Cifra Palota lesz, a Müpa ingyenes vasárnapi gyerekprogramja a Napéjegyenlőség jegyében. Színpadi programok:
10:15 A tavasz hangjai éjjel-nappal – a Presto Kamaraegyüttes műsora gyerekeknek
11:15 Zöld Péter – a Majorka színház előadása a gyerekek aktív közreműködésével
12:15 Gyerek jazz – Máthé Evelin Quartet műsora.
Kézműves és kreatív foglalkozások várják a nagyobbakat, zenés babaház és Ringató a legkisebbeket.

picur_dal

Picur Viadal – A gyerekdalok versenye ezen a vasárnapon 10 és 16 óra között a Petőfi Rendezvényközpontban (régi Petőfi Csarnok). A versenyen a gyerekdalokat játszó zenekarok soha nem látott kavalkádja mellett fotósarok, kézműves foglalkozások, képességfejlesztő játékok, arcfestés, homokfestés, kvízjáték várnak. A gyerekek a belépő mellé Elevenpark Játszóház belépőt, és dobverős kulcstartót kapnak a helyszínen. Belépő: gyerek 990 Ft, felnőtt 1200 Ft. A Minimatiné zenei összeállítását itt hallgathatjátok meg!

hatso_kapu_

A Hátsó Kapuban 10 órától Sütöde műhely Ungváry Fannival és 3 éven felüliekkel. Nagyobbaknak kelt tészta képek, terepasztalok, elmélyült alkotásához: kiegészítő sütőlapot, vagy bármilyen tortaformát érdemes hozni, 36×44 cm méreten belül. 10-13 óráig: finomságok Nováki Karola családbarát pop-up étterméből: Vadkörte Restaurant. Jegyár: 500 Ft, családi jegy: 1000 Ft. Regisztrálni lehet: fb-on vagy sms-ben: +36 20 367 7444.

bartok_radio

Március 23-án, vasárnap A Bartók Rádió Napja alkalmából reggel 10-től este 10-ig változatos programokkal és koncertekkel várják hallgatóinkat. A helyszín a Magyar Rádió Márványterme és stúdiói. A koncertekre a belépés díjtalan! Helyfoglalás érkezési sorrendben! 10 órától lesz ismét Tóbiás matiné is Győző bácsival. Ha nem tudtok elmenni, hallgassátok élőben a Bartók Rádiót!

ceramicafe_10

10-18 óra között, előzetes bejelentkezéssel (ceramicafe.bp@gmail.com) workshopon vehettek részt a Ceramicaféban. A kipróbálható kézműves technikák: (mindenhol saját tárgyat készíthetsz): máz alatti festés buboréktechnikával és maszkolással, újságpapír virág kitűzők és ékszerek készítése, korongozás, agyaglap technikával farsangi maszk készítés, papírmasé szobrok, álarcok készítése, patchwork táskák varrása. Belépők: egész napos workshop, 3 technika: 6500 Ft, asztaljegy: (2 órás workshop) 2800 Ft.

kontra

10:30-tól a Kontra Klubban A csodálatos kincses paripa című előadást láthatjátok, amely a mongol sámán történetekből és mesékből merít. Megtudhatjuk, hogyan menti meg az ifjú vadász a gyönyörű szép Dingzhent a gonosz szörnytől a gyöngyházfényű fésű és a kincses paripa segítségével. Elődók: Krista Anita és Tatai Zsolt, a Budapest Bábszínház bábművészei. Jegyár: 500 Ft.

brubeloadas2

Púder Bárszínház és Galéria minden hét vasárnapján 11 órától várja az apróságokat interaktív zenés, táncos, játékos programjával, valamint kézműves foglalkozással Énzsöly Kinga és Gévai Csilla képzőművészek vezetésével. Ez alkalommal a Szamárfül Projekt vendégeskedik náluk, akik a Brub, egy zokni aminek párja nincs című meséjüket mutatják be. A programokra a belépődíj: 1000 Ft (500 Ft lefogyasztható), testvérekkel a belépődíj: 2000 Ft (1200 Ft lefogyasztható), három gyermekkel a belépődíj: 3000 Ft (2100 Ft lefogyasztható).

grund

A Grund Színház színészeinek improvizált meseelőadását láthatjátok 11 órától a Budapest Jazz Clubban, amelyben ismert történeteket játszanak el kicsit másképp. Kreatív mese és interaktív játék 5-99 éveseknek, amiben bármi megtörténhet. Jegyárak: felnőtt: 1200 Ft, gyerek: 500 Ft, 2 vagy több gyerek esetén: 400 Ft.

A rettenthetetlen kefir

11 órától A rettenthetetlen kefir – avagy a konyhaasztal lovagja című interaktív drámafoglalkozáson vehettek részt a Kompánia Színházi Társulat közreműködésével a Mesemúzeumban. Egy átlagos konyhában, egy átlagos reggelen nem mindennapi dolgok történnek. A konyha életre kel. Segítsetek kiszabadítani sztaniolpapír királykisasszonyt a zsarnok Banánhéj király fogságából! Ajánlott korosztály: 4-11 éves korig. Jegyár: felnőtt 600 Ft, gyerek: 400 Ft.

Zenehajó_Hajós_András

Egy bő egy órára minden gyermek zeneszerzővé, dalszövegíróvá, vagy előadóvá válhat, ha kedvet érez hozzá. Úgy ismerkedhet meg egy komplett jazz big band hangszereivel, a hozzájuk tartozó muzsikusokkal és a zeneszerzés kulisszatitkaival, hogy közben semmiben sem kötelező, de sok érdekes dologban részt lehet venni. Ez a ZeneHajó Hajós Andrással és a Modern Art Orchestrával, amely 11 órakort kezdődik a Budapest Music Centerben. Belépő: 1500 Ft/fő, 4500 Ft/ család (2 felnőtt, 2 gyerek).

16 és 17 órakor a Jurányiban Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kérik az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében. Az úton a kis kalandorok találkozhatnak az egyszemű óriással, a rozsdás robottal vagy a lila hangyásszal. A játék, a tánc és a zene részesei lesznek, miközben ők maguk is mesehőssé válnak. A kucoki időben mérve reggeltől másnap reggelig tartó mágikus úton a kicsik saját hangja, teste és mozdulatai lesznek a történet, a zene vagy akár a szereplők mozgatói. Ajánlott korosztály: 3-7 év. Belépő: gyerek: 1200 Ft, felnőtt: 800 Ft.

csengo_bongo_delutan_f_eder_vera

Hangszerekkel szemtől szemben az Operában ezen a vasárnapon is 15:30-tól és 17 órától óvodások és kisiskolások számára. A Csengő-bongó délutánon ez alkalommal a kürttel ismerkedhetünk. Jegyek alkalmanként 1200 Ft-os egységáron kaphatók, a 4 alkalomra szóló bérlet ára elővételben 4000 Ft. Találkozóhely az Operaház Dalszínház utcai bejáratánál, a Királyi Lépcsőháznál.

A szombati programot itt olvashatjátok.

Era kedvencei: Kucok a Jurányiban, Skanzen hétvége, A Bartók Rádió Napja, Picur Viadal a Pecsában
Rozi kedvencei: Kucok a Jurányiban, Sütöde műhely Hátsó Kapuban, ZeneHajó