Hétvége – márc. 16., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

azebedido06

Vasárnap folytatódnak több helyen a huszáros programok, de Nyughatatlan Micóval, Makaróni mesterrel, papír- és bábszínházzal és akár zöld ruhás emberekkel is találkozhattok, illetve Galgahévízre vagy Szentendrére is érdemes lesz ellátogatni.

bugocsiga_zenede_02

Ezen a vasárnapon 10 órától a Müpában ismét ingyenes Cifra Palota. A mostani alkalom témája a gyerekek biztonsága.
Színpadi programok:
10:15-től  Kerekítő-Tippentő Benedek Krisztina vezetésével
11 órától  „Kés, villa, olló…” – a Búgócsiga Zenede interaktív előadása
12 órától  az Apró Színház drámafoglalkozása.
Emellett a már szokásos kisebbeknek és nagyobbaknak is szóló kreatív és kézműves programokkal is készülnek.
A Müpában 11 és 15 órától a 10-14 éves korosztály a zenetörténet nagy korszakváltásait bemutató koncertsorozat következő állomásán Bécsbe látogathat el a Zuglói Filharmónia-Szent István Király Szimfonikus Zenekar segítségével. Jegyár: 1500 Ft.

margit9

A Margitutcakilencben 9:00 és 11:00, valamint 11:30 és 13:30 között az óvodásokat élő társasjáték, kézműveskedés és rajzolás, festés várja a Mesepajtában. Belépő: 500 Ft (Kossuth kiflivel és kakaóval).

skanzen_huszaros_hetvege

Folytatódik a mulatság a szentendrei Skanzenban. 10 és 16 óra között huszár hétvégével várják a kicsiket és nagyokat. A farsangi hétvégéről beszámolónkat itt olvashatjátok. Belépő: felnőtt 1000 Ft, diák/nyugdíjas 500 Ft, 6 éves kor alatt ingyenes!

galgafarm_02

A galgahévízi Galgafarm Szövetkezetet ezen a vasárnapon ismét nyílt nappal vár Benneteket, ahol bemutatják a teljes gazdaságot. Lesz ökofalusi séta, állatsimogató, biotermék kóstoló és vásár. Gyülekező 10 órakor a galgahévízi Gaia Hotelnél (Fő út 83.). A nyílt nap helyszíne: Galgafarm Szövetkezet, Bika tó felé, a Hoteltől 1 km-re. A program ingyenes!

babilon_center

A Babilon Centerben ezen a hétvégén mindenkit megtanítanak kesztyűbe dudálni! Azt is megtudhatjátok, hogy még miből lehet hangszert készíteni a kezetek ügyébe kerülő tárgyak közül, továbbá otthon is elkészíthető kísérleteket mutatnak be. Belépő itt.

azebedido05

10 órától a Kontra Klubban ismét KönyvBelépő. Papír vagy színház? Papírszínház. A Csimota kiadó jóvoltából már itthon is élvezhetjük a kamishibai közösségépítő erejét. A japán kamishibai szó szerint azt jelenti: színházi játék papírból. Drámai erő egyszerű eszközökkel. Klasszikus és modern meséket is láthat a közönség. A bátrabbak kipróbálhatják a mesélő szerepét, valamint saját papírszínházat is tervezhetnek a gyerekek. Jegyek: gyerekjegy 500 Ft, a kísérőknek ingyenes!

ceramicafe_

10 órától délig a Ceramicaféban a Gábor Áron rézágyúja című interaktív bábelőadást láthatjátok. Megismerkedhettek a szabadságharc történetével és közösen elkészíthetitek agyagkatonáitokat, korabeli fegyvereiteket. Hogy a lányok se maradjanak tétlenül, a mese után korabeli babákat készíthetnek tetszés szerint. 4-10 éves korosztálynak ajánlott program. Belépő: 2200 Ft. Felnőtt kísérők számára a belépés díjtalan.

bolcs_kavics_02

A Hátsó Kapuban a Bölcs kavics rendhagyó természettudományos foglalkozásán 10 órától a művészet is fontos szerepet kap. Te kísérletezel, ők segítenek és együtt rájöhettek az összefüggésekre, a jelenségek magyarázatára. 15 fős workshopukra 12-14 éves fiatalokat várnak, a helyszínen tudtok jelentkezni, de előzetes regisztrációra is lehetőség van a bolcskavics@gmail.com email címen. Ingyenes!

marczi

10 órától a Marczibányi Téri Művelődési Központban huszáros táncházat rendeznek, ahova várják a nagyérdemű aprónépet 1-7 éves korig. Tánc és játék: Sándor Ildikó, Prekler Kata, Gundyné Szerényi Andrea; muzsika: Kerényi Róbert (furulya), Horváth Gyula (koboz), Nyíri László (hegedű), Vellner Balázs (dob); kézművesség: Bálint Ágnes, Huszti Kinga. Belépő: 600 Ft/fő, 4 főtől 500 Ft/fő.

nyughatatlan_mico_03

11 órától a Budapest Jazz Clubban Nyughatatlan Micó történetét láthatjuk. Micó, nevéhez méltóan nem bír nyugton várni, és kinyitja azt a ládát, amiről úgy gondolja, hogy a papája kincseit rejti. A hirtelen támadt zűrzavarban a kislány azt hiszi, elszöktek a kincsek…Mesélő: Bercsényi Péter, a Budapest Bábszínház színésze, énekel: Walla Fanni, zenél: Sárik Péter (zongora), Ávéd János (szaxofon), Frey György (basszusgitár) és Badics Márk (dob). Zeneszerzők: Sárik Péter, Födő Sándor „Fodo”, Szirtes Edina Mókus. Bátky András „A világ összes  kincse” című meséjét színpadra alkalmazta Takács Vera. Bábtervező/kivitelező: Fekete Dóra. A bábok Rofusz Kinga illusztrációi alapján készültek. Jegyárak: felnőtt: 1200 Ft, gyerek: 500 Ft, 2 vagy több gyerek esetén: 400 Ft.

babos_babos_tarsulat

11 órától Púder Matiné lesz a Púder Bárszínházban. Ez alkalommal a Babos Bábos társulat látogat el hozzájuk A Vajaspankó című előadásával. A programra a belépődíj: 1000 Ft (500 Ft lefogyasztható), testvérekkel a belépődíj: 2000 Ft (1200 Ft lefogyasztható), három gyermekkel a belépődíj: 3000 Ft (2100 Ft lefogyasztható).

makaroni_mester

15 órától Makaróni mester kalandozik az Operában. A 8-12 éves gyerekeknek ajánlott programon az Operaház titkai, a színfalak mögötti világ tárul fel azok számára, akik elkísérik Makaróni karnagy urat. Ő pedig csak mesél, mesél, mesél, az operákról, az épületről, az énekesekről, táncosokról és zenészekről. Házigazda: Szabó-Sipos Máté, az Operaház karigazgatója. Jegyár: 2000 Ft. Találkozóhely az Operaház Dalszínház utcai bejáratánál, a Királyi Lépcsőháznál.

szent_patrik_nap_budapest

Ha egy csomó zöld ruhás és lufis emberrel találkoztok a Belvárosban, ne csodálkozzatok, mert vasárnap ismét megrendezésre kerül Szent Patrick Napja a Magyarországon élő  ír közösség szervezésében. A ünneplők zöldbe öltözve, zöld lufikkal ír zenei kíséretben vonulnak az Instant Klubbig. Találkozó 14 órától a Szabadság téren.

A március 15-ei programot itt olvashatjátok.

Era kedvencei: Papírszínház a Kontra Klubban, Gábor Áron rézágyúja a Ceramicaféban, Nyughatatlan Micó a Budapest Jazz Clubban
Rozi kedvencei: Búgócsiga Zenede a Cifra Palotában, Nyughatatlan Micó a Budapest Jazz Clubban, Makaróni mester az Operában