Hétvége – jan. 26., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Majorka_szinhaz_Mupa

Vasárnap ismét Cifra Palota; Frakk, a macskák réme; Kolompos mulatság; klasszikus zene és jazz; jóga; múzeumi foglalkozások várnak benneteket, hogy jól érjen véget ez a hét is.

Programok a család apraja nagyjának a Művészetek Palotájában ezen a vasárnapon is 10-13 óra között: népzenei összeállítás a Góbé zenekar előadásában, a Majorka Színház előadása a gyerekek aktív közreműködésével, gyerek jazz Máthé Evelin Quartettel, Ringató, Zenés Babaház, kézműves és képzőművészeti foglalkozások 0-12 éves korig. A Cifra palota mint mindig most is ingyenes! Részletes program itt.

Fonó_zenekar
A MüPa Üvegteremében 11 órától a Tájaink zenéi sorozatban a legkiválóbb muzsikusok, hagyományőrző hangszeres mesterek és táncmesterek segítségével tehetik meg kezdő tánclépéseiket a gyerekek, ismerkedhetnek tájaink hagyományaival: meséivel, játékaival, szokásaival, zenéjével, dalaival és az egyes tájak jellegzetes hangszereivel – nemcsak hallgatóként, hanem a közös játék és tánc résztvevőiként is. A program 8-12 éveseknek ajánlott. Jegyár: gyermekenként 1000 Ft.

Zoknibál

A Marczibányi Téri Művelődési Házban 10 órától kezdődik a Zoknibál. Zene-tánc-ének-játék-kézművesség-mese-ünnep. Moldvai és gyimesi népzenével, sok-sok játékkal, mondókával, kézműves foglalkozással, régi és új ünnepekkel várják a nagyérdemű aprónépet 1-7 éves korig. Belépő: 600 Ft/fő; családi jegy (4 főtől): 500 Ft/fő.

kolompos_zenekar_koncert_01

10:30-tól a Benczúr Házban Kolompos mulatság kezdődik. És így lesz ez minden hónapban. Januári program: Újévköszöntő – Csodaszarvas legenda. Belépő: 1200 Ft, 2 év alatt ingyenes.

Frakk-a-macskák-réme

Vasárnap 10 órától Frakk, a macskák réme a Legkisebbek mozija műsorán a Puskin moziban. Csökkentett hangerő, kis jelzőfény, nyitott ajtók mellett a gyerekek komfortosabban érezhetik magukat a vetítés ideje alatt. A vetítés tartama 50-80 perc, belépő: 700 Ft/fő.

nemzeti-filharmonikusok-koncertsorozata-gyermekeknek

11 és 15 órától a Nemzeti Filharmonikusok olyan világba kalauzolják el a közönséget, kicsiket és nagyokat, amelyben a különböző magasságú és hangfekvésű vonós hangszerek érzékeny lelkű személyiségekként társalognak egymással, akár egyenként, akár csapatba verődve. Helyszín: próbaterem (MüPa). Jegyár: 1600 Ft.

Tóbiás_Matiné

A Tóbiás matiné 4-10 éves gyerekeknek szóló játékos ismeretterjesztő sorozat, minden hónap utolsó vasárnapján 11:00 órakor várja a legkisebbeket és szüleiket az MR 6-os stúdiójában. A műsorvezető Lukácsházi Győző (Győző bácsi) segítségével, hangszerekkel, zenei stílusokkal, zeneszerzőkkel ismerkedünk, kitűnő zenészekkel találkozunk, és közben sokat játszunk. Fontos szerep jut a közönségnek is, hiszen együtt énekelünk, olykor táncolunk és persze megpróbálunk válaszolni a műsorvezető kérdéseire is. Ha Ti is szeretnétek a Tóbiás Matiné vendége, sőt, szereplője lenni, nincs más dolgotok, mint telefonálni a Magyar Rádió Közönségszolgálatára (+36 1 759 5050, hétköznap hívható), ahol megkapjátok a belépési jelszót. A belépés díjtalan!

uj_budapest_galeria

„Rejtőzködő hangok, rejtőzködő tárgyak, rejtőzködő emberek. Hol lehetnek? Megkeressük őket, beszélgetünk róluk, játszunk, és különféle technikákkal alkotunk. Minden alkalommal más művekkel foglalkozunk.” A Rejtőzködők 10:30-kor kezdődik a Új Budapest Galériában (Bálna épülete, Fővám tér). Részvételi díj: 600 Ft. A programot elsősorban a 6-13 éves korosztálynak ajánlják.További információ: toth.anna@mail.btm.hu

sutes

A Sütödében kelttészta készítés Ungváry Fannival: hogyan készül, és mivé kerekedik? Tarts velük! 3 éven felülieknek ajánlják a Hátsó Kapu vasárnapi gyerekprogramját. Regisztráció: varosiszinhaz@gmail.com. Jegyárak: 500 Ft/gyerek, 1000 Ft/család.

Zenehajó_Hajós_András

Egy bő egy órára minden gyermek zeneszerzővé, dalszövegíróvá, vagy előadóvá válhat, ha kedvet érez hozzá. Úgy ismerkedhet meg egy komplett jazz big band hangszereivel, a hozzájuk tartozó muzsikusokkal és a zeneszerzés kulisszatitkaival, hogy közben semmiben sem kötelező, de sok érdekes dologban részt lehet venni. Ez a ZeneHajó Hajós Andrással és a Modern Art Orchestrával, amely 11 órakort kezdődik a Budapest Music Centerben. Belépő: 1500 Ft/fő, 4500 Ft/ család (2 felnőtt, 2 gyerek).

gyerekjoga_puder_matine

„Van egy varázsmatracom, ha ráülök, bármi megtörténhet! Lehetek szárnyaló sas, tarka pillangó, fürge tigris, erős cápa vagy égigérő varázsfa. Kezeket a magasba, terpeszt a láb, s egy ugrással a mesejóga birodalmában jársz! Egyszer volt, hol nem volt…A kis Zsiráfok etetése egy órával a kaland előtt kerülendő! :)” Ezen a vasárnapon gyerekjóga a Púder Bárban 11 órától. Utána gyerekfoglalkozás Énzsöly Kinga és Gévai Csilla képzőművészekkel. A programokra a belépődíj: 1000Ft (500Ft lefogyasztható), testvérekkel a belépődíj: 2000 Ft (1200 Ft lefogyasztható), három gyermekkel a belépődíj: 3000 Ft (2100 Ft lefogyasztható).

ceramicafe

Január 26-án raktársöprés a Ceramicaféban. Kiárusítanak mindent, ami az óévhez kötődik, és agyagos foglalkozást tartanak kicsiknek és nagyoknak az agyagozás és korongozás alaptechnikáiról. 10 és 14 óra között vidám kavalkád, piaci hangulat, sok finomság. A belépés ingyenes, a foglalkozásokon való részvétel 1800 Ft/fő. Minden korosztálynak ajánlott.

Csengő_bongó_délután

Hangszerekkel szemtől szemben az Operában ezen a vasárnapon is 15:30-tól és 17 órától óvodások és kisiskolások számára. A Csengő-bongó délután előadásain 16 alkalommal 16 hangszert ismertetnek részletesen. Ez alkalommal a harsonát. Jegyek alkalmanként 1200 Ft-os egységáron kaphatók, a 4 alkalomra szóló bérlet ára elővételben 4000 Ft. Találkozóhely az Operaház Dalszínház utcai bejáratánál, a Királyi Lépcsőháznál.

Era kedvencei: Sütöde a Hátsó Kapuban, Tóbiás matiné a Rádióban
Rozi kedvencei: Tóbiás matiné a Rádióban, Zenehajó

A hétvége péntek-szombati ajánlóit itt találjátok.

Fotó:  Majorka Színház, MüPa, Zenehajó, Tóbiás Matiné, Opera / Éder Vera,