Hétvége – jan. 2-5.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Chagall_la_vie

Kicsit nehezen indulnak a programok januárban, de azért találtunk pár jót az első hétvégére is, hogy vidáman induljon az év.

A Magyar Nemzeti Galéria január 2-án és 3-án 10:30-tól várja a 8-12 éveseket a Marc Chagall művészetét bemutató kiállításra. A tárlatvezetésen műtárgyvédelmi okok miatt csak korlátozott számú érdeklődőt tudnak fogadni. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Szombaton és vasárnap meghosszabbított nyitva tartással, este hét óráig várják az érdeklődőket a múzeumba. Belépő: teljes árú jegy: 3200 Ft, 6 és 26 év között: 1600 Ft.

egypottyosnap04

Január 4-én 11 órától mesével indul az újév a Mesemúzeumban is, ahol Papírszínház történetekkel várják a 4-10 éves korosztályt. Jegyárak itt.

Gobe_zenekar_01

Január 4-én 17 órától egy remek népzenei mulatsággal kezdhetjük az új évet az Aranytízben a Góbé Zenekarral. 17 órától gyerektáncházzal, 18 órától játszóházzal várják a kicsiket, majd a nagyokat egészen éjjel 1-ig. Belépő: aprók tánca és játszóház: 500 Ft felnőtt táncház: 700 Ft.

Szabó_Magda_Sziget_kék

A Kultea ezen a szombaton 17 órától Szabó Magda Sziget-kék című meseregénye nyomán, mesejátékkal várja a családokat. Belépő: 1000 Ft/teljes árú vagy 750 Ft/diák, nyugdíjas, 3500 Ft/családi jegy. Vasárnap a Vízkeresztre készülhetünk 10 órától. Az 5 éves kortól ajánlott programon beszélgetnek a vízkereszthez kapcsolódó szokásokról és ételekről. Elkészítik a három királyok koronáját süteményből és papírból is, így mindenki királlyá koronázva mehet haza. Belépő: 900 Ft/fő (felnőtt, gyerek), családi jegy: 2.200 Ft (2 felnőtt és maximum három 18 év alatti gyermek). Regisztráció szükséges: Miszné Korenchy Anikó: 375-62-49; korenchy.aniko@mkvm.hu

mus-e-kreativ-muveszeti-foglalkozas.jpg_368x800

Január 4-én 16 órakor ismét MUS-E foglalkozás lesz a Müpá-ban, amely 8-12 éves korosztálynak ajánlott. „A művészeti-nevelési program lényege, hogy a gyermekek a művészek révén olyan impulzusokat kapnak, amelyek érzékennyé teszik őket a külső világ különféle jelenségeinek befogadására, értelmezésére és újraértelmezésére, továbbgondolására.”Jegyára: 1000 Ft gyermekenként.

puder_matine

Púder Bárszínház és Galéria minden második hét vasárnapján a várja az apróságokat interaktív zenés, táncos, játékos programjával, valamint kézműves foglalkozással Énzsöly Kinga és Gévai Csilla képzőművészek vezetésével. Vasárnap 11 órától a Dalolka Duett lép fel. Gyerekdalok, népdalok, kortárs költők megzenésített versei kísérnek minket a Mese-erdő közepébe.
A programokra a belépődíj: 1000Ft (500Ft lefogyasztható), testvérekkel a belépődíj: 2000 Ft (1200 Ft lefogyasztható), három gyermekkel a belépődíj: 3000 Ft (2100 Ft lefogyasztható).

jatszunk_egyutt

Január 5-én 11 órától a Budapest Music Centerben különleges tehetségű fiatalok koncerteznek Érdi Tamás zongoraművésszel a MOL Tehetségtámogató Program keretében. Belépő: 1000 Ft.

TedNasmith-Beorn_Lord_of_the_Wild

Tolkien 122. születésnapja alkalmából január 5-én, vasárnap ismét egész napos közös ünnepléssel, filmvetítésekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, művészeti workshoppal, vásárral, a Művészeti Pályázat kiállításával és eredményhirdetésével, színpadi produkciókkal, társasjátékokkal, a filmes relikviák kiállításával, családi és gyermekprogramokkal várnak minden érdeklődőt az Uránia Nemzeti Filmszínházba. A Tolkien Nap idei díszvendége Ted Nasmith, kanadai Tolkien-illusztrátor, aki képzőművészeti workshopot és előadást tart az érdeklődőknek. Részletes program és belépő itt.

Trafo_Compagnie XY

Igazi Amélie típusú franciáskodás. Piros pörgős szoknyás lányokat emelgetnek inges, borostás fiúk. 360 fokos akrobatika, tánc, tangóharmonika és az emberpiramis január 3-4-én 20 órától a Trafóban a francia Compagnie XY előadásában. Jegyár: 2800 Ft / diák: 2200 Ft.

Era kedvencei: Góbé zenekar az Aranytízben, Dalolka Duett a Púderben, francia cirkusz a Trafóban
Rozi kedvencei: Chagall kiállítás, Dalolka Duett a Púderben