Hétvége – febr. 23., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

rozsdalovag

Ezen a vasárnapon is Cifra Palota, kézműveskedés, színház, klasszikus és komolyzene, tánc, ingyenes múzeumok nem csak gyerekeknek.

mupa_cifra_palota

Ezen a vasárnapon a Müpában Mátyás király udvarába látogathatunk el az ingyenes Cifra Palotán. 10:15-től a Presto Kamaraegyüttes műsorát hallhatjuk, majd 11:15-től a Malacon nyert királylány meséjét a Majorka színház előadásában. 12:15-től a Máthé Evelin Quartet zenél. A legkisebbeknek ismét lesz Zenés Babaház és Ringató a Kék teremben. A nagyobbak készíthetnek reneszánsz királyi párt, korabeli címert, várat, királyi jelképeket.

kisvakond_vilagkoruli_utja

 Folytatódik a Kisvakond hétvége a csepeli Királyerdei Művelődési Házban. Ingyenes! Kivéve a 11 órakor kezdődő a Kisvakond világkörüli útja című bábelőadást (900 Ft).

Ungvary_Fanni_apro_madarak_3

10 órától pacaképet készíthetünk Ungváry Fannival a Hátsó Kapuban. A műhely végén aukciós játék is lesz a gyerekekkel. Regisztráció: ungvaryfanni@gmail.com  vagy sms-ben +36 20 367 7444.Jegyár: 500 Ft/gyerek, 1000 Ft/család.

kippkopp_es_tipptopp

10 órától a Nefelejcs Bábszínház meséjét láthatjátok a Puskinban. Egy szép őszi napon Tipptopp a gesztenyelány megérkezik az erdőbe. Szállást keresve megismerkedik a sünivel, a lepkével, a békával és végül találkozik Kippkoppal, a gesztenyefiúval. Jegyár: 1200 Ft.

ceramicafe_korongozas_gyerekek

10 és 14 óra között Családi nap lesz a CeramiCafeban: kedvezményes vásár, egész napos korongozás, az alaptechnikák elsajátítása. Bemutatók, ismerkedés a motívumokkal és alaptanfolyam minden korosztálynak. A belépés ingyenes, a foglalkozásokon való részvétel 2500 Ft/fő.

tobias_matine

Beteltek a helyek, sajnos már nem lehet regisztrálni! 11 órától ismét Tóbiás matiné a Magyar Rádió 6-os stúdiójában. A 4-10 éves gyerekeknek szóló játékos ismeretterjesztő sorozat műsorvezetője Lukácsházi Győző (Győző bácsi) segítségével, hangszerekkel, zenei stílusokkal, zeneszerzőkkel ismerkedünk, kitűnő zenészekkel találkozunk, és közben sokat játszunk. Fontos szerep jut a közönségnek is, hiszen együtt énekelhetünk, olykor táncolhatunk és persze megpróbálhatunk válaszolni a műsorvezető kérdéseire is. Ha Ti is szeretnétek a Tóbiás Matiné vendége, sőt, szereplője lenni, nincs más dolgotok, mint telefonálni (+36 328 7744, hétköznap hívható), és regisztrálni a programra. A belépés díjtalan!

 mesemuzeum

11 órától a Mesemúzeumban Kovácsovics Fruzsinával utazhatunk el Észak-Amerikába. „Közösen eldöntjük, hogy Kolumbusz Kristóf példáját követve hajóval szeljük-e át az óceánt vagy inkább repülőgépre szálljunk, hogy elérjük a távoli kontinenst, Észak-Amerikát, ahol indiánok, westernhősök és egy színes kulturális forgatag vár ránk. Megbeszéljük, hogy kinek mi jut először eszébe Amerikáról és Fruzsi azt is elárulja, hogy melyik zenei világot szereti ott a legjobban. A hangszerek, a ritmus és a mese persze végig velünk lesznek.” Ajánlott korosztály: 3-10 éves korig. Belépő: felnőtt 600 Ft, gyerek 400 Ft.

zenehajo

Egy bő egy órára minden gyermek zeneszerzővé, dalszövegíróvá, vagy előadóvá válhat, ha kedvet érez hozzá. Úgy ismerkedhet meg egy komplett jazz big band hangszereivel, a hozzájuk tartozó muzsikusokkal és a zeneszerzés kulisszatitkaival, hogy közben semmiben sem kötelező, de sok érdekes dologban részt lehet venni. Ez a ZeneHajó Hajós Andrással és a Modern Art Orchestrával, amely 11 órakort kezdődik a Budapest Music Centerben. Belépő: 1500 Ft/fő, 4500 Ft/ család (2 felnőtt, 2 gyerek).

11 órától a Grimm-testvérek klasszikus Holle anyó meséjét, mint saját történetét meséli el két bohóc: Aranyos Kukucska és Szurtos Kamilla a Budapest Jazz Clubban. A nagyobb óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló szünet nélküli előadásra a belépő személyenként 800 Ft. Nagycsalád: 3 gyerektől 500Ft/fő. Jegyvásárlás a helyszínen 10 órától.

egypottyosnap_papirszinhaz

11 órakor a Katona József Színházban Papírszínházzal várnak benneteket. A programot egy drámapedagógus vezeti, a mesélést követően rövid beszélgetés a gyerekekkel és egy mini drámajáték, majd kreatív foglalkozás következne, ahol a gyerekek a meséhez kapcsolódó apróbb tárgyakat készíthetnek, amit haza is vihetnek a program végén. A program 1,5-2 óra. Jegyár: 1200 Ft. Online jegyvásárlás itt.

Bazso_es_Borka_foto_Pilu

Bazsó és Borka ezen a vasárnapon a Púder Bárba költözik. 11 órától várnak benneteket, utána kézműves foglalkozást tartanak. A programra a belépődíj: 1000 Ft (500Ft lefogyasztható), testvérekkel a belépődíj: 2000 Ft (1200 Ft lefogyasztható), három gyermekkel a belépődíj: 3000 Ft (2100 Ft lefogyasztható).

RS9

8 éven felülieknek ajánlják az RS9-ben 11 órától Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi álombéli utazását. Varázslatos történet egy emberfiú és egy tündérlány emberpróbáló szerelméről árnyakkal, csodás találkozásokkal és átváltozásokkal. Jegyár: 1800 Ft.

rozsdalovag_thalia

Még kapható néhány jegy a Thália Színház Rozsdalovag című családi musicaljére 11 órára. Egy otthontalan szellem kísért Rozsda lovag várában, a Páncélvárban, majd Koksszal, a házisárkánnyal kísértetshow-t rendez. Összesereglik számos vasvitéz és bádoglovag, jelen van Szélvész várkisasszony, Ólomláb király, az Elfuserált udvari írnokával, Pacapocokkal és természetesen megjelenik maga Rozsda lovag is. Végül egy fényes lovagi tornának lehetünk tanúi, amely óriási meglepetést tartogat Rozsda lovag számára. 3 éves kortól ajánlott. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 2000/2500 Ft.

parksarok_zenekucko

Erika néni és Sanyi bácsi vár benneteket a Parksarokba 11 órától zenés mulatsággal. Belépő: 800 Ft, családi (3fő): 1800 Ft.

mezogazdasagi_09

11 és 14 órától ismét torony- és épületlátogatást tartanak a Mezőgazdasági Múzeumban. Eddig csak különleges rendezvényekre, pl. a Múzeumok Éjszakáján nyitották meg a vár lezárt helyeit. Most minden hónap egyik vasárnapján vezetett épület és toronylátogatással várják a látogatókat. Érdekességeket tudhatunk meg az épület szobrairól, díszeiről és titkairól. Inkább iskolás kortól ajánlott a „túra”. Együtt fedezhetitek fel a román, a gótikus, a reneszánsz és a barokk stílus jegyeit az épületeken. A program legizgalmasabb része, hogy felmehetünk az Apostolok tornyába és felülről is megnézhetjük – , amit még ebből a szemszögből soha nem láthattunk – a Városligetet. A program időtartama 1-1,5 óra. A toronyba 150 lépcsőfok vezet, ezt vegyétek figyelembe, ha kisgyerekkel érkeztek. Belépők: felnőtt 1400 Ft, gyermek és nyugdíjas 850 Ft. A belépőjeggyel a múzeum összes saját rendezésű, állandó és időszaki kiállítása is látogatható.

5_Tanc Mindenkinek_trafo Ha szeretnéd kipróbálni a modern, posztmodern és kortárstánc különböző irányzatait, s szeretnél többet megtudni az irányzatokat kidolgozó mesterekről és módszereikről, akkor vasárnap 13 órától a Trafóban a helyed. Neves, hazai oktatók személyes élményeken és gyakorlati órákon keresztül repítenek el minket Isadora Duncan szabad táncától, a Graham és Cunningham technikákon át egészen a különböző kortárstánc stílusokig. Mindenki rátalálhat a hozzá közel álló stílusra, személyes elődjére. Az előképzettség nélkül kipróbálható táncórák videóvetítéssel és rövid tánctörténeti bevezetővel kezdődnek. Részletes program itt. Előzetes jelentkezés, regisztráció nem szükséges. Ingyenes!

Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazz muzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kérik az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében 16 és 17 órától a Mu Színházban. Az úton a kis kalandorok találkozhatnak az egyszemű óriással, a rozsdás robottal vagy a lila hangyásszal. A játék, a tánc és a zene részesei lesznek, miközben ők maguk is mesehőssé válnak. A kucoki időben mérve reggeltől másnap reggelig tartó mágikus úton a kicsik saját hangja, teste és mozdulatai lesznek a történet, a zene vagy akár a szereplők mozgatói. A Kucok egy színházi előadás és egy kreatív mozgásos-zenés foglalkozás keveréke, 3 és 7 éves kor között ajánlott. Kérik, hogy a gyermekjegyeket (1500 Ft) előzetesen vásároljátok meg, mert a számuk korlátozott. A kísérők kedvezményes árú jegyei (500 Ft) korlátlanul, közvetlenül az előadás előtt is megvásárolhatóak. Jegyvásárlás itt.

csengo_bongo_delutan_opera

Hangszerekkel szemtől szemben az Operában ezen a vasárnapon is 15:30-tól és 17 órától óvodások és kisiskolások számára. A Csengő-bongó délutánon ez alkalommal a fuvolával ismerkedhetünk. Jegyek alkalmanként 1200 Ft-os egységáron kaphatók, a 4 alkalomra szóló bérlet ára elővételben 4000 Ft. Találkozóhely az Operaház Dalszínház utcai bejáratánál, a Királyi Lépcsőháznál.

Ezen a napon ingyenes a 18 év alatti gyerekeket kísérő két felnőttnek, illetve a 26 év alattiaknak a következő múzeumok állandó kiállításai: Közlekedési Múzeum, Hadtörténeti Múzeum, Ludwig Múzeum.

Péntek-szombati programok itt.

Era kedvencei: Tóbiás matiné a Rádióban, Papírszínház a Katonában, Kucok a Mu Színházban
Rozi kedvencei: Kucok a Mu Színházban, Bazsó és Borka, Pacakép készítés a Hátsó Kapuban