Hétvége – febr. 9., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

993725_245554062266294_288522074_n

Cifra Palota, bábelőadások, opera délelőtt és délután, gyerekjóga, színező Ocztos Istvánnal, Eszter-Lánc Mesezenekar, Halász Judit, Vuk története, Űr-Zűr, Kisállat- és növénybörze, Mangalica Fesztivál. Ezt tartogatja a vasárnap!

brumi_es_a_teli_alom_

10 órától Cifra Palota a Müpában. Kézműveskedés, zenebona, bábelőadások, klasszikus zene és jazz 0-tól 12 éves korig. 10:15-től népzenei összeállítás a Góbé zenekar előadásában, 11:15-től Brumi és a téli álom – zenés bábjáték a Fabula Bábszínház előadásában, 12:15-től gyerek jazz – Máthé Evelin Quartet műsora, valamint Ringató és mindenféle tündéres foglalkozás. Ingyenes!

icinke_picinke_tunder_juranyi

10 órától a Jurányi Inkubátorház színpadán láthatjuk az Icinke-Picinke tündér, avagy Hol lakik a varázslat? című előadást. A darabot Fésűs Éva Tündérmese című írásából hozták létre, arra törekedve, hogy a didaktikus tanmeséből, jól átélhető valódi dramatikus játék legyen. A különböző állatkarakterekkel történő összeütközések során arra kíván az előadás rávilágítani, hogy a varázslat nem a hókuszpókuszokban rejlik, hanem ott lapulhat a legegyszerűbb hétköznapi momentumokban; egy segítő kéz, egy megértő mosoly, a figyelem, vagy az empátia sokszor a legnagyobb csoda  napjainkban. A sok humor és az állatfigurák közelebb hozzák a tanulságot a gyerekekhez. A díszlet is a gyerekeknek ismerős játékkocka alakú elemekből áll, melyek a nézők fantáziájára bízzák a jól követhető, lineáris történetet. Belépő: 1000 Ft.

valentin_napi_orszagos_kisallat_es_novenyborze_02

10 órától folytatódik a Valentin Napi Országos Kisállat- és Növénybörze a Pecsában. Belépő: felnőtt 1000 Ft, 5-14 éves korig 400 Ft.

 mangalica_fesztival_szabadsag_ter

Vasárnap is tart még a Mangalica Fesztivált az V. kerületben, a Szabadság téren. Részletes program itt. Ingyenes!

vuk_dargay

10 órától a Puskinban a Legkisebbek mozijában Vuk történetét láthatjuk. Jegyár. 700 Ft.

577287_248681271953573_121054451_n

„Végre nem egy szokványos színező. Amikor összeráncolt homlokkal állunk a pult előtt, és azon gondolkodunk, hogy melyik színező a legkevésbé igénytelen, néha találni egy-egy különleges darabot is. Ilyen Ocztos István építész, képzőművész színezője, amely erősen épít a gyerekek kreativitására, illusztrációi egy tehetséges művész képei, ráadásul ötnyelvű színező változatban is kapható!” (Szekeres Nikoletta). 10 órától a Hátsó Kapuban kipróbálhatjátok. Regisztrálni lehet: ungvaryfanni@gmail.com vagy sms-ben +36 20 367 7444. Jegyárak: 500 Ft/gyerek, 1000 Ft/család.

11 órától a Átrium Film-Színházban a Manna Produkció Borka Mumusföldön című bábelőadását nézhetitek meg. Léteznek-e mumusok? Kik azok a mumusok? Hol laknak a mumusok? Fél-e egy mai gyerek a mumusoktól? Vagy minden gyereknek megvan a saját mumusa? Jegyár: 1200 Ft/1500 Ft. Online jegyvásárlás itt. 11 órától a Müpa Fesztivál Színházában a 8-14 éves korosztálynak ajánlott operát hallhatunk. Ruszalka, a vízitündér története elevenedik meg a színpadon. Közreműködik: Sinfonietta Erudita, Discantus énekegyüttes, valamint a Trefort Gimnázium diákjai. Jegyár:1500 Ft.

gyerekjoga

Ezen a vasárnapon gyerekjóga a Púder Bárban 11 órától. Utána gyerekfoglalkozás Énzsöly Kinga és Gévai Csilla képzőművészekkel. A programokra a belépődíj: 1000 Ft (500Ft lefogyasztható), testvérekkel a belépődíj: 2000 Ft (1200 Ft lefogyasztható), három gyermekkel a belépődíj: 3000 Ft (2100 Ft lefogyasztható).

ur_zur

11 órától Az Űr-Zűr két űrlénye Jampó és Pojka ismét a Thália Új Stúdió színpadára érkezik, hogy feltöltsék hihihiméterüket. Jegyár: 1200 Ft. Online jegyvásárlás itt.

eszterlanc_mesezenekar

11 órától az Eszter-Lánc Mesezenekar lép a Budapest Jazz Club színpadára. „A sűrű erdő ezernyi titkot, hangot és varázslatot rejt. Mese-erdő közepébe hívunk minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet, ahol megelevenedik a történet a zene, bábok, és persze a gyerekek segítségével. A hangszerek mind a mese egy-egy szereplőjét ismertetik meg velünk, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel. Gyerekdalok, népdalok, kortárs költők megzenésített versei kísérnek minket utunkon, aminek a végére reméljük új zenekari tagokat is találunk a gyerekek körében, akik beszállnak a közös muzsikálásba.”

halasz_Judit_koncert

11 órától Halász Judit koncertezik a Vigyázó Sándor Művelődési Házban. Belépő: 2200 Ft/fő.

csengo_bongo_delutan_foto_Eder_Vera

Hangszerekkel szemtől szemben az Operában ezen a vasárnapon is 15:30-tól és 17 órától óvodások és kisiskolások számára. A Csengő-bongó délután előadásain 16 alkalommal 16 hangszert ismertetnek részletesen. Ez alkalommal a gordonka. Jegyek alkalmanként 1200 Ft-os egységáron kaphatók, a 4 alkalomra szóló bérlet ára elővételben 4000 Ft. Találkozóhely az Operaház Dalszínház utcai bejáratánál, a Királyi Lépcsőháznál.

A péntek-szombat programját itt találjátok.
Programlista a Napibontóban.

Era kedvence: Borka Mumusföldön az Átriumban, Ruszalka, a vizitündér a Müpában, Színező a Hátsó Kapuban
Rozi kedvenei: Icinke-Picinke tündér a Jurányiban, Borka Mumusföldön az Átriumban, Eszter-lánc mesezenekar, Színező a Hátsó Kapuban