Hétvége – febr. 2., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

bach_maraton_mupa

Bach-maraton az Interneten, folytatódik a Mackófesztivál az Állatkertben és egyéb mackóságok, bábelőadások, komolyzene, Dalolka Duett a Púderben, Meseladik, koncertek, Cserebere a Müsziben. A vasárnap is jó programokkal kecsegtet!

A Müpa Cifra Palotája ezen a hétvégén elmarad, mert a helyszínen egész nap Bach-maraton várja az érdeklődőket. Már sajnos az összes belépő elfogyott, de jó hír, hogy ha nem lenne kedvetek kimozdulni vasárnap, akkor élőben meghallgathatjátok a koncerteket a MüPa oldalán.

mackobal_marczi

10 órától a Marczibányi Téri Művelődési Házban Mackó bál lesz. Zene-tánc-ének-játék-kézművesség-mese-ünnep. Moldvai és gyimesi népzenével, sok-sok játékkal, mondókával, kézműves foglalkozással, régi és új ünnepekkel várják a nagyérdemű aprónépet 1-7 éves korig. Belépő: 600 Ft/fő; családi jegy (4 főtől): 500 Ft/fő.

csillagszemu_Fabula_babszinhaz

Óbudán, a San Marco u. 81. alatt láthatjuk 10 órától a Csillagszemű, az álommanó című bábjátékot a Fabula Bábszínház előadásában. A vidám, zenés, népmesei motívumokkal átszőtt álombéli utazás Csillagszeműről, az álommanóról, és barátjáról, Petiről szól. Jegyváltás 2 éves kortól. Jegyár: 1000 Ft/1200 Ft.

Kippkopp_a_hoban

10 órától a Puskin moziban a Nefelejcs Bábszínház előadásában láthatjuk Marék Veronika-Erdélyi Erika: Kippkopp a hóban című meséjét. Kippkopp a gesztenyefiú elindul, hogy kalandos útja végén megmentse a madarakat. Nehéz az út, de Kippkopp igazi hős, aki dacol a széllel és a jéggel, és mindent megtesz barátaiért. Jegyár: 1200 Ft/fő.

duna_palota

A Duna Palotában 10:30-tól a Duna Szimfonikus Zenekar családi előadását hallhajátok Bécs bűvöletében címmel. Ezen a vasárnapon Ludwig van Beethoven és Franz Schubert műveiből válogatnak. Jegyár: 1200 Ft.

dalolka_duett

A Púder Matinén ezen a vasárnapon 11 órától ismét a Dalolka Duett lép fel, azaz az Eszter-lánc mesezenekarból Kárász Eszter és Molnár György. A programra a belépődíj: 1000Ft (500Ft lefogyasztható), testvérekkel a belépődíj: 2000 Ft (1200 Ft lefogyasztható), három gyermekkel a belépődíj: 3000 Ft (2100 Ft lefogyasztható).

millenaris_bogyo_baboca

Ezen a napon zár a Bogyó és Babóca kiállítás a Millenáris Teátrum 2. emeletén. 11 órától 19 óráig nemcsak a mesék szereplőivel találkozhatunk itt báb formában, amit maga Bartos Erika készített, hanem a szerző építészeti munkáit is megcsodálhatják a nagyobbak. Közben Bogyó és Babóca filmeket vetítenek, ha még nem unjátok 🙂 Ingyenes!

Rofusz_Kinga_Micó

A Budapest Jazz Clubban 11 órától Nyughatatlan Micó, avagy a világ összes kincse c. előadást nézhetitek meg. A történetben Nyughatatlan Micó igazi mesei környezetben él az Üveghegy tetején. Micó, nevéhez méltóan nem bír nyugton várni, és kinyitja azt a ládát, amiről úgy gondolja, hogy a papája kincseit rejti. A hirtelen támadt zűrzavarban a kislány azt hiszi, elszöktek a kincsek. Rézcsőrű madárral a kincsek nyomába ered, és csak föld körüli utazása után hazatérve döbben rá, érti csak meg, hogy papájának mi is jelenti a világ összes kincsét. A bábok Rofusz Kinga illusztrációi alapján készültek. Az előadás 50 perces. Jegyár: gyerek: 800 Ft, felnőtt: 1.200 Ft, családi jegy: 2 felnőtt + x gyerek: 2.900 Ft.

Barka_meseladik_foto_MikoBea

11 órától ismét Meseladik a Bárka színházban. A gyerekek élő fantáziájukkal, színház-teremtő kreativitásukkal és szárnyaló képzeletükkel apró előadásokat hoznak létre a Bárka színészeivel. Nemcsak kívülről nézőként nézhetik és élvezhetik az előadást, hanem a létrejöttében is aktívan, alkotóan is részt vehetnek. Az első 10 percben közösen meghallgatnak egy mesét, ami alapján később az előadások létrejönnek. Négy színész vezetésével, négy kis csapatot alkotnak a gyerekek. A programot 5-12 éveseknek ajánlják. Időtartama 2,5 óra. Érdemes kényelmes ruhában menni és váltócipőt vinni. Belépő: 1500 Ft, kísérőknek ingyenes!

Cserebere_Muszi

15 órától ismét Cserebere a Müsziben gyerekszobával és foglalkoztató felügyelettel. Vihettek jó állapotú ruhákat, könyveket, növényeket, játékokat. Ezeket a bejáratnál kuponokra váltják és találhattok értük kedvedre való tárgyat cserébe. 300 Ft a belépő, amivel a program fennmaradását támogatod.

mackofesztival_allatkert

Vasárnap is ingyen mehetnek be a 14 év alatti gyerekek a Fővárosi Állatkertbe, ahol három napos Mackófesztivált rendeznek. Részletes program itt.

A péntek-szombati programot itt találjátok.

Era kedvencei: Bach-maraton a MüPában, Nyughatatlan Micó a Budapest Jazz Klubban, Cserebere a Müsziben
Rozi kedvemcei: Bach-maraton a MüPában, Cserebere a Müsziben