Hétvége – febr. 14-15., péntek-szombat

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

eger_es_oroszlan

Halas buli a Múzeumkertben, diafilmek a Pagonyban és az Örökmozgóban, Puskin Kuckó, skorpiók és kígyók a Szépművészetiben, Könyvdoktor a Mesemúzeumban, Borarti a Két Egérben, válogassatok a péntek-szombati kínálatából!

PÉNTEK (február 14.)

nagy_hohohorgasz

A II. Budapesti Halfesztiválnak ezúttal a Palotanegyed; azaz a Nemzeti Múzeum kertje, a Múzeum utca, a Bródy Sándor utca és a Pollák Mihály tér ad otthont. Február 13-án, torkos csütörtökkel (50% kedvezmény több ételre, italra) nyitja meg kapuit a rendezvény, mely egészen vasárnapig várja a látogatókat. Bemutatják hazánk folyóiban, a Dunában és a Tiszában, valamint tavainkban, a Balatonban, a Tisza-tóban, a Fertő tóban, és a Velencei-tóban élő halainkat. A különböző tájegységekről származó ételeket és nedűket régiók szerint elhelyezve találjátok meg. Ingyenes!

Hofeherke_dia

Február 14-én igazi lányos diaválogatás lesz a Pagonyban 17 órától: Csipkerózsika, Hófehérke, Tündér Ilona, Világszép Nádszálkisasszony. Ingyenes!

SZOMBAT (február 15.)

misi_mokus

Szombaton a Puskinban 10 órától a Misi Mókus kalandjai című bábfilm epizódjait nézhetjük meg. Jegyár: 700 Ft.

cseperedo_fejlesztohaz

10 és 14 óra között várnak minden játszani vágyó gyereket és szülőt a Cseperedő Fejlesztőházban, ahol a Törd a Fejed! játékbolt fejlesztő játékait próbálhatjátok ki. Családi belépő: 1000 Ft (két gyerekkel), minden további gyerek 300 Ft.

CeramiCafe

10 órától a Ceramicaféban rendhagyó papás, mamás babafoglalkozás, agyagozás, ujjfestés, mondókákra és mesékre épülő játékos foglalkozás lesz 1,5-3 éveseknek. A legkisebbeknek a finom motorikát és nagy mozgásokat is fejlesztő ritmusosan felépített foglalkozást tartanak. A nagyobb testvéreknek pedig külön agyagozást a műhelyben. Részvétel csak bejelentkezéssel (ceramicafe.bp@gmail.com), a program 45 perces. Részvételi díj: 1300 Ft/fő.

evkerek

A Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpont minden szombaton 10 és 15 óra között Hétmérföldes Családi Játszóbirodalommá változik, ahol kézműves alkotóházzal, 11 órától pedig az Évkerék Társulat: Nemzetek meséi – Spanyolország című előadásával várnak benneteket. Felnőtt jegy: 1200 Ft, gyerekjegy: 800 Ft; kézműves jegy: 500 Ft (12 órától), babáknak 1 éves korig a belépés díjtalan!

szepmuveszeti_Szombati Kerengő

10:30-tól a Szépművészeti Múzeumban a helye a kígyó, netán skorpióimádó gyermekeknek. A foglalkozások két részből állnak. Az állandó kiállításon a gyerekek az aktuális témához kapcsolódóan játékos formában, beszélgetés közben ismerkednek a műtárgyakkal. A műhelymunka során pedig különböző anyagokkal és technikákkal alkotnak. A  2 órás program 6-12 éveseknek ajánlott. Részvételi díj: 900 Ft. Találkozó a múzeum pénztáránál. Előzetes jelentkezés nem szükséges.

motolla_jatszohaz

10:30-tól a Motolla játszóházban a Marczibányi Téri Művelődési Központban pálcás bábot készíthetünk. A legkisebbeket játszószőnyeggel és diavetítéssel várják. Belépő: 500 Ft/fő.

farsangi-fejdisz

11 órától a Két Egérben Kollár Borival farsangi fejdíszeket készíthetünk. Belépő szokásosan 500 Ft/gyerek, ami levásárolható.

 könyvdoktor

11 órakor a Mesemúzeumban vár benneteket Zorka, a Könyvdoktor, aki segít elrongyolódott, szakadt, agyonolvasott mesekönyveiteket rendbe hozni. Ajánlott korosztály: 5-12 éves. Időtartam:120 perc. Belépő: felnőtt 600 Ft, gyerek 400 Ft.

Screen Shot 2014-02-12 at 2.10.31 AM

16 órától nosztalgiázó felnőtteknek és diafilmkedvelő gyerekeknek az Örökmozgóban 16 órától olyan filmeket vetítenek mint a Hófehérke, a Kutyakötelesség, a Kismalac meg a farkasok, az Aladdin és a csodalámpa, az Egér és az oroszlán. Nemcsak a 60 éves diafilm előtt tisztelegnek, hanem mozgófilmes verziókat is láthatunk majd.

MüPa szombati előadásaira és foglalkozásaira minden jegy elkelt.

A február 15-ei 10:30-kor kezdődő MOM-os Gryllus Vilmos koncertre sem lehet már jegyet kapni.

Vasárnapi programok itt.

Era kedvencei: Diafilmek az Örökmozgóban, Borarti a Két Egérben, kígyók a Szépművészetiben
Rozi kedvencei: Borarti a Két Egérben, CeramiCafe