6+1 hely, amit a kamaszok is szeretni fognak

Szerencsére egyre több olyan hely van városszerte, ahol kicsi gyerekkel is kényelmesen kávézhatunk. De most néhány olyan helyet mutatunk, amely a kamaszokkal egy jó beszélgetés helyszíne lehet, illetve néhányban akár szülinapi bulit is tarthatunk.

Repülő Seprű Élmény és Varázs Kávézó – varázslóknak és mágusoknak

Színváltó italok, mágikusan füstölgő kelyhek, bűvös ételek várnak rátok ezen a boszorkányos helyen. Válassz az étel és italkülönlegességek közül és tedd próbára varázstudásodat a Repülő Seprű Élmény és Varázs Kávézóban! A bejáratnál talárokba bújhattok, illetve egy igazi bűvész-varázsló is megjelenik időnként a színen, akinek trükkjeitől a felnőttek is elvarázsolódnak majd. A helyszínen számos apróságot, díszletet, játékot találtok majd a könyvhöz és filmhez kapcsolódva. Férőhelyeik száma korlátozott, azért mindenképp érdemes bejelentkezni! Minden asztalfoglalás 90 percre szól. Ha ennél hosszabb, vagy rövidebb ideig szeretnél ott vendégeskedni, azt foglaláskor kell jelezni. Több alkalommal tartanak élményprogramokat, társasjáték klubot vagy kézműves foglalkozást is. Mi biztos egy szülinapi bulit is szervezünk majd ide.
Cím: III. kerület, Pacsirtamező utca 36.
Fb oldal: https://www.facebook.com/repulosepru
Weboldal: https://www.repulosepru.hu/

 

Vasmacska KávéZOO – állatbarátoknak

A Vasmacska KávéZoo egy kis oázis a városi dzsungelben. Egy állat- és emberbarát kávéház Óbudán, a Fő tér melletti hangulatos utcácskában, ahol kutyák, nyuszik, kaméleon vár rátok. Nem véletlenül nyerték el többször az év kutyabarát helye díjat, de tökéletesen gyerekbarátok is. Az enni- és innivalók is nagyon finomak: kézműves szörpök, házi sütik (paleo és mindenmentes is) várnak rátok, tényleg nem okoz nekik gondot semmilyen allergia vagy diéta. Napi menü, gyerekmenü is kapható és van külön vegán étlap is. Nyaranta nyári táborokat is szerveznek, illetve adománygyűjtő programokkal is többször megörvendeztetik a vendégeket. A pince részt szülinapi bulikra is ki lehet bérelni, külön pulttal és hangtechnikával.
Cím: III. kerület, Laktanya u. 3.
Fb oldal: https://www.facebook.com/VasmacskaKaveZoo
Weboldal: https://vasmacska-kavezoo.hu/

 

Ignác, a nyúl – társasjáték kedvelőknek

Az Ignácban társasozhatsz, ehetsz-ihatsz. A Játszóház Projekt bázisa szeretettel vár titeket minden nap – vasárnap kivételével – 16:00 és 22:00 között. A játékok listáját itt találjátok. Itt is érdemes előre foglalni asztalt, amit Facebook üzenetben tehettek meg.
Cím: VIII. kerület, Német u. 23.
Fb oldal: https://www.facebook.com/ignacanyul/
Weboldal: https://www.jatszohazprojekt.hu/

 

Rengeteg Romcafé – forró csokizz a macik között!

A város egyik legjobb forrócsokis helyén csak úgy hemzsegnek a pihepuha mackók, kicsik és nagyok, idősebbek és fiatalok. A VIII. kerületből költöztek át a VI. kerületbe a macikkal együtt, de a finomságok maradtak.
Cím: VI. kerület, Szinyei Merse Pál utca 22.
Fb oldal: Rengeteg RomKafé – avagy Míves 2.0 | Budapest | Facebook
2 nappal előre érdemes asztalt foglalni a Fb oldalukon („Foglalás most” menüpont alatt).

 

Sugar – egy csajos hétvége egyik megállója

Több, mint 12 éve nyitott meg Magyarország első design cukrászdája és boltja, ahol nemcsak íz-, hanem színkavalkád is vár benneteket. Szülinapi bulikat is vállalnak 14 éves korig, ahol cupcake-ket vagy cake pop-ot is készíthettek.
Cím: VI. kerület, Paulay Ede utca 48.
Fb oldal: https://www.facebook.com/SUGAR-shop-confectionary-189337101915
Weboldal: https://sugarshop.hu/

 

Cat Museum

A picike, Vadász utcai helyen ugyan külön kávézó nem található, de néhány ital kapható a recepciónál, ha megszomjaztatok, illetve a macskás ajándéktárgyak között is válogathattok. Ez a helyes teljes mértékben a cicákról szól, akik élnek-halnak a simogató kezekért. Ha nem tarthattok otthon macskát vagy szeretnétek különlegesebb fajtákkal is megismerkedni, akkor remek 1 órás program. Emellett néhány játék, kvíz is segít abban, hogy eligazodjatok a különböző macskafajták között. Fontos, hogy csak 8 éves kortól látogatható a helyszín! Fb oldal itt.
Érdemes előre foglalni időpontot, mert egyszerre csak korlátozott számú látogató léphet be!

 

+1

Bubble tea helyek

A kamasz korosztály kedvenc buborékos tea helyeit itt gyűjtöttük össze.


Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!