Hatszín Teátrum megnyitó – Itt jártunk

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hatszín Teátrum

Hétvégén nyitotta meg kapuit Budapest új színháza, a Hatszín Teátrum, ahol Janikovszky Éva születésnapját Az úgy volt… című darab premierjével köszöntötték. A színházban nemcsak a kiskamasz korosztályra gondoltak, hiszen tartanak majd előadásokat kisebbeknek, felnőtteknek, sőt szuper nyári gyerektáborok is lesznek, illetve az épületben könyvesboltot és egy jó kávézót is találtok.

A színházterem melletti könyvesboltban a Móra Könyvkiadó könyveivel találkozhattok, akik szintén az épületbe költöztek, illetve a színház programjainak alakításában is részt vesznek.

A színházteremben kényelmes székeket helyeztek el, sőt a kisebbek kérhetnek ülésmagasítót a ruhatárban, aminek nagyon örültünk.

Az emeleti galérián kapott helyet a kávézó. Bár nem ez a legfontosabb egy színháznál, de kevés helyen lehet olyan normális enni- és innivalót kapni teljesen korrekt árakon mint itt. Van túrórudi, joghurt, kakaó (Cserpes), Kubu. A szendvicsek és a sütik is jó minőségűek, hiszen a büfét a Vár: a Spejz üzemelteti. Előbbiek 750-800 Ft-os áron, utóbbiak 450-550 Ft-os áron kaphatók, frissek és finomak.

Április 30-án 11 órától Gyerünk az Operába! humorral, interaktív színházi játékkal és sok-sok zenével összeállított előadáson megismerkedhettek az operákkal, az operaénekesekkel, a szerepekkel, az énekléssel, a hangszerekkel, a zenei kifejezésekkel, a színházi titkokkal. Április 29-án és május 13-án 11 órától Az úgy volt… című előadást (8-12 éveseknek ajánlott) nézhetitek meg. Érdemes előre lefoglalni a jegyeket, mert elég nagy az érdeklődés.
Nyáron szuper táborokkal készülnek majd, ahol többek között a bábozás, a színészet, az irodalom és a divat témák közül is választhattok majd.
A felnőttek számára május 18-án a szegedi Genéziusz Színház vendégjátéka, a Good day today! című produkció kerül bemutatásra, amelyben megtörtént események alapján hangzanak el monológok gyermekbántalmazásról. Az előadást egy „mini-konferencia” követi, Pólus Enikő (mentálhigiénés szakember), a Me-Se-Kő, Balatoni József (pedagógus) a Jocó bácsi világa és Németh Barbara (gyermekjogi szakértő) a Hintalovon Alapítvány részvételével. Május 27-én az irodalmi csemegéket kedvelőket várja a Hatszín Teátrum a Dilettánsok, dilettánsok! Egy este a magyar irodalom legrosszabb verseinek és méltán elfeledett klasszikusainak társaságában készült estre. A fűzfaverseket Nádasdy Ádám szakértő rezüméje mellett Kovács Patrícia, Benedek Miklós és Ónodi Gábor mondják el.
Zömében saját előadásokkal várják majd a közönséget, de vendégelőadásokat is bőven láthattok majd.
Itt találjátok weboldalukat és Facebook oldalukat.


Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb családi programokról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt, melyet minden csütörtökön küldünk el nektek a hétvégi ajánlóval és a legújabb válogatásokkal. Új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulási ötletek, új játszóterek egy helyen, kipróbálva és válogatva.

Fotók: Minimatiné