Rémisztően jó Halloween programok gyerekekkel!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Íme néhány borzongató halloween program gyerekekkel az esti sétáktól a kelta ünnepen át a vonatozásig, az állatos programoktól a játszóházig!

Gyerekbarát Halloween mulatság – Vasmacska Kávézoo, október 30., 18:00-21:00 (érdemes előre megvenni a jegyet)

vasmacska

Öltözzetek a lehető legrémisztőbb (…de még gyerekbarát) jelmezbe és menjetek el az óbudai Vasmacska KávéZoo-ba. A mulatságot az újonnan felavatott Vadmacska Pincében tartják, a kávézó alatt! Lesz zene-tánc, vidám játékok, tombola – és ijesztőnél ijesztőbb ételek-italok. Belépődíj: 1.500 Ft/fő (3 éves kor alatt ingyenes). A belépődíj tartalmaz egy pohár gyerek vagy felnőtt pezsgőt. A bulira jelentkezni lehet a vasmacska@vasmacska-kavezoo.hu címen, vagy a 06 1 426 8553-as telefonszámon. A belépőjegy vásárolható elővételben online vagy a kávézóban (készpénzzel és kártyával).

Samhain, avagy kelta halloween – Aquincumi Múzeum, október 31., 17:00-22:00

A Samhain a kelta naptár utolsó napja, a szó a nyár végét jelenti. A kelták úgy hitték, hogy október 31-én az evilág és a túlvilág közti határ elvékonyul, sőt megnyílik, a holtak és a természetfeletti lények pedig átjöhetnek az emberek közé. Október 31-én látogatható utoljára a ‘Sárkányok és madarak népe – a Csepel-sziget keltái’ című időszaki kiállítás is, így ebből az alkalomból 17 órától kelta halloweent tartanak az Aquincumi Múzeumban. Felnőtt jegy: 1300 Ft, diák és nyugdíjas jegy: 650 Ft, kézműves jegy (1db): 300 Ft, kézműves jegy (4db): 1000 Ft.

Fergeteges Halloween party – MiniPolisz, október 31., csütörtökön 17:00-22:00 (előre megváltott jegyekkel)

Halloween partyval és izgalmas programokkal várnak minden rémüldözni vágyót a MiniPoliszba. Lesz még családi tökfaragó műhely és verseny (hozott vagy helyben igényelt tökből, előzetes regisztráció szükséges az info@minipolisz.hu email címen), halloweeni arcfestés, kézműves foglalkozások, halloweeni muffin díszítés, rémségverseny is. Jegyek csak elővételben kaphatók!

Halloween rémes este – Veresegyházi Medveotthon, október 31., 17:00-20:00

Október 31-én rémesen jó állatos programokkal várnak benneteket 17 órától a Veresegyházi Medveotthonban. A belépő egységesen 800 Ft/fő. Tavaly nagyon sokan voltak, a parkolás is nehézkes volt.

Halloween: esti borzongás! – Budakeszi Vadaspark, október 31., 17:00-22:00

Halloween éjszakáján a vadaspark hátborZOOngató köntösbe öltözik: különleges szakvezetéseket, látványetetéseket, bátorságpróbákat tartanak a vadaspark jelmezbe öltözött szakemberei. Ráadásul két szakvezetés erejéig visszatér hozzánk Szilágyi Zsolt Baltazár ex-állatgondozó is! A programok a belépő árán felül ingyenesen látogathatók, ha jelmezben érkezel, fél áron mehetsz be. Emellett október 28. és november 1. között Állatijó bemutatókkal is készülnek!

Őszi szünet az Állatkertben 200 Ft-os gyerekbelépővel és ingyenes Halloween bulival

halloween állatkert

A Budapesti Állatkert az őszi szünetben többféle akcióval és programmal várja a családokat. A szokásos állatbemutatók és vetítések mellett halloween programokat is szerveznek. Már október 23-ától egészen november 3-áig a 14 év alatti gyerekek 200 Ft-os áron látogathatják az Állatkertet, illetve jelmezben, töklámpással vagy arcfestéssel ingyenesen vehetnek részt az október 31-ei Holnemvolt várban megrendezésre kerülő Halloween buliban. Szintén ezen a napon 18 órától az Állatkertben is lesz séta, amely külön belépővel látogatható!

Avalon Halloween – Miskolctapolca, Avalon Park, október 25. – november 3.

Október 25. és november 3. között rémisztően jó programokon vehettek részt a halloweeni jelmezbe öltöztetett Avalon Parkban. Amíg a gyerekek édességet gyűjthetnek a Maya Játszópark dermesztő programjain, a felnőttek egy gokartbajnokságon szállhatnak harcba értékes nyereményekért!

Halloween Expressz – Gyermekvasút, november 2-3. (előre megváltott jegyekkel)

November 2-án és 3-án különleges szerelvényen utazhatnak a gyermekek a budapesti Gyermekvasúton. A Halloween Expresszen sok édesség és számos apró ajándék vár a legügyesebbekre. Az utazás során boszorkányokkal, varázslókkal, és szellemekkel is találkozhatnak majd a kicsik. A bátrabbak különleges varázserővel bíró szelleműző töklámpást készíthetnek. Megjelenés jelmezben ajánlott, ugyanis a legjobb jelmez tulajdonosa további ajándékra számíthat.  A Halloween Expressz naponta kétszer indul, 8:45-kor és 13:30-kor a gyermekvasút Hűvösvölgy állomásáról. A rendezvény hossza körülbelül 3,5 óra. A vonat Hűvösvölgy állomásra érkezik vissza. Jegyárak: 3-14 év között: 2.500 Ft/fő, 14 év felett: 3.500 Ft/fő. A programra előzetes jelentkezés szükséges a duliakos@gmail.com e-mail címen!

Szörnyen boldog Halloween – október 24-től a mozikban

Salma sosem találkozott biológiai szüleivel, az egyetlen dolog, amit tud róluk, hogy még kisbaba korában elhagyták őt. A fiatal lány egész életét annak szentelte, hogy felkutassa családját, ám eddig nem járt sikerrel. Egy napon aztán felfedez egy különleges könyvet, amely részletesen mesél a város valamint a benne élő emberek történelméről… 12 éves kortól ajánlott!

Addams Family – A galád család – október 31-étől

https://www.youtube.com/watch?v=3u2xlfL1HDY&t=79s

Csettintésre készülj! A Halloween első számú famíliája, Addamsék visszatérnek a mozivászonra első animációs vígjátékukban. A környék legfurább családja viccesen, szokatlanul és nevéhez méltó módon értelmezi újra, mit is jelent jó szomszédnak lenni. 12 éves kortól ajánlott! Október 31-étől a mozikban.

További jó eseményeket az őszi szünetre itt találtok! Nézzétek meg milyen lett Budapest legnagyobb és legújabb játszótere a Városligetben!


Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, aktualitásokat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni!