6 Halloween program – állatok, tökfaragás, kelta ünnep

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hoztunk nektek néhány Halloween programot a hétvégére. Boszorkányos játék, kelta ünnep, kézműves és borzongtató programok várnak rátok október utolsó napjaiban.

„Boszorkányos” Őszi szünet a RepTárban – Szolnok, RepTár, október 26-31.

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum az őszi szünet ideje alatt is különleges programokkal várja az érdeklődőket, családokat. A belépőjegy mellé, minden látogató kap egy játékos, „boszorkányos” feladatsort, amivel a múzeum teljes, 6 hektáros területét bebarangolhatják. Egyéni látogatók részére egyedi, boszorkányos tárlatvezetések indulnak minden nap 11:30 és 15:00 órakor, a boszikuckóban pedig kézműves sarok várja a legkisebbeket. Akik kifaragott tökkel érkeznek október 28-a és 31-e között, meglepetésben részesülnek, valamint a töklámpások minden nap 16 órakor életre is kelnek. A 16 órától érkező látogatóknak 50%-os kedvezményt nyújt a múzeum minden típusú belépőjegy árából. Részletek itt.

Mesetérkép Halloween – Zuglói Pagony, október 28., 14:00 (regisztrációs)

Ti milyen boszorkányok lennétek? Milyen házban élnétek? Ki lenne a társaságotok? Ezekre a kérdésekre mind választ adhattok ezen a délutánon, miközben tököt festhettek és alkothattok. Várnak minden meseszerető, nem mindennapi kalandokra vágyó 6-12 évest! Foglalkozásvezető: Varga Kitti (gyerekirodalmár, művészeti nevelő). A minitábor ára 3500 Ft/fő, amely tartalmaz minden alapanyagot és uzsonnát. Jelentkezni az info@meseterkep.hu címen lehet.

Félelmetes állatbemutató és bátorságpróba – Vasmacska Kávézó pincéje, október 29., 17:00

Óriáskígyók, skorpiók, madárpókok és mindenféle más rémisztő állatok várják veletek a találkozást a kávézó alatt, a Vadmacska Pincében. Az igazán bátrak megérinthetik, kézbe foghatják, sőt nyakba is tehetik ezeket a Rettegett jószágokat! Ha ijesztő jelmezben érkezel, ajándékot kapsz! A belépő 1500 Ft, a részvétel regisztrációhoz kötött! Regisztráció e-mailben a vasmacska@vasmacska-kavezoo.hu címen. Részletek itt.

Szamóca kiskertész-tanoda: Tökfaragás – Füvészkert, október 30., 10:00 és 11:15 (előzetes jegyvásárlás ajánlott)

Egy igazán tökös programmal vár benneteket ezen az őszi napon a Szamóca Kiskertész-tanoda csapata. A foglalkozások mindenki elkészítheti és kidíszítheti saját faragott díszét a közelgő Halloween alkalmából. 3-10 éveseknek ajánlott program. Ára: 2000 Ft/gyerek. A Füvészkertbe a felnőtt kísérő belépőjegy megvásárlásával tud bemenni. A foglalkozás idejére (1 óra) ott lehet hagyni az 5 évesnél nagyobb gyereket, ilyenkor nem kell Füvészkerti belépőjegyet váltson a kísérő. Nagyobb gyerekkel is lehet maradni, közösen ültetni, alkotni.

Halloween a Vadasparkban – Budakeszi Vadaspark, október 31., 17 órától

Különleges esti programokkal készül a Budakeszi Vadaspark Halloween alkalmából. Október 31-én, vasárnap sötétedés után a látogatók megismerkedhetnek többek között a Vadaspark ragadozóinak éjszakai életével, a legbátrabbak pedig próbára tehetik magukat a Bátorságpróbán az új szaletlinél. A sötétben zajló programokat nemcsak az teszi különlegessé, hogy a szakvezetések során rengeteg érdekesség hangzik el a kis- és nagyragadozókról, hanem az is, hogy a Vadaspark munkatársai boszorkánynak, vámpírnak és egyéb mesebeli lényeknek öltözve várják és kalauzolják a látogatókat. A bőséges borzongtató és okosító programokat itt találjátok. Belépő: gyerek 1400 Ft, felnőtt 2800 Ft.

Kelta Halloween – Aquincumi Múzeum, október 31., 15 órától

Október 31-ét a kelta naptár a nyár végeként tartotta számon, ekkor ülték meg Samhain ünnepét, amelyet a mai halloween őseként lehet értelmezni. Az aquincumi Samhain a kelta hagyományokhoz kapcsolódó kézműves foglalkozásokkal, mesemondással, koncerttel és számos izgalmas ismeretterjesztő programmal vár minden érdeklődőt! A részletes programot itt éritek el. Jegyár: diák 950 Ft, felnőtt 1900 Ft, III. kerületi lakosoknak ingyenes! A kézműves programokra külön kézműves jegyet kell váltani.

Nyitókép: Jen Theodore / Unsplash

További jó programokat az őszi szünetre itt találtok!

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!