Ha nyár, akkor szabadtér – ha színház, akkor Városmajor!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kabóca Bábszínház: Mosó Masa mosodája interaktív bábjáték

Júliusban is folytatódik a Városmajori Szabadtéri Színpad közkedvelt, teljes nyáron át tartó gyerekszínházi sorozata, mely tizenkét héten keresztül minden vasárnap délelőtt számos izgalmas történettel, könyvekből jól ismert figurákkal és tanulságos mesékkel várja a színházzal ismerkedő korosztályt. (Hirdetés)

Augusztus 28-ig minden vasárnap 10.30-tól gyerekszínházi matinék várják azokat a kisgyermekes családokat, akik a nyáriszünet napjait a strandolás mellett egy kis tartalmas színházi kikapcsolódással is színesítenék. A Városmajori Szabadtéri Színpad adottságaiból adódóan kivételesen alkalmas arra, hogy a színház világával még csak ismerkedő, érdeklődő korosztály felfedezze magának annak csodáját és fokozatosan hozzá szokhasson.

Az első előadások során több mint ezer kis érdeklődő kapott már ízelítőt a Városmajori Szabadtéri Színpad teljes nyáron át tartó gyerekszínházi matinésorozatból, és abból, hogy miért érdemes színházi élménnyel dúsítani a nyári szünet napjait.

pr20299

Júliusban is folytatódik a gyerekszínházi sorozat, ahol először Sompolygóval, a kedves rókalánnyal találkozhatnak a gyerekek Mosó Masa mosodájában, ahol elmeséli csodálatos történetét, hogyan jutott el a Kerek Erdőből az Óperenciás Tengeren át a Mesék Országútján az Aranyvárosba, s hogyan lett tündérkirálynő. Utazása során természetesen számtalan kalandot élt át: találkozott a Járkáló Kastéllyal, a feledékeny Vicsor bábival s elvarázsolt manókkal, vigyázott Csupacselre, a háromfejű sárkánybébire, és versenyre kelt Tóbiással, az óriással. Sompolygó a gyerekek aktív közreműködésére és fantáziájára is számít. A kedves kis előadás hossza 45 perc, 3 éves kortól ajánlott.

pinokkio

Ezt követően, július 10-én a kedves, de szófogadatlan fabábu, Pinokkió mesés tájakon és a tanulás ösvényein át vezető kalandjain keresztül mutatja meg kicsiknek és felnőtteknek egyaránt, hogy gyereknek lenni egyáltalán nem könnyű, bármilyen fából is faragták az embert. A mese végére feketén-fehéren kiderül, hogy kiállja-e a próbákat: bátorsága legyőzi-e a veszélyeket, esze a gonosz cselszövést és szíve a jellemet megkísértő ármányt. Mindezt pedig kellemes kis fülbemászó dalok, és rengeteg szerethető vagy éppen bolondosan gonosz szereplő kíséretében.

aszemethegyentul

Július 17-én a Turay Ida Színház A szeméthegyen túl című interaktív meseelőadása lesz látható, mely a természet és állatvilág, valamint az ember által szennyezett környezet kapcsolatára hívja fel a figyelmet egy igazán kedves mesében, majd július 24-én a MárkusZínház Hős Miklós című epikus bábjátéka éleszti fel Toldi Miklós figuráját, hogy megmutassa: nem olyan egyszerű hűsnek lenni.

terulj_terulj_asztalkam

A hónapot a Bóbita Bábszínház Grimm-mesét feldolgozó Terült terülj asztalkám című bábjátékával zárják.

Az előadások minden vasárnap 10.30-kor kezdődnek.
További információk: www.szabadter.hu/gyerekeloadas