Gyerekszórakoztatás a köbön – megnyílt a Holnemvolt Vár a régi Vidámpark helyén

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Holnemvolt Vár a régi Vidámpark helyén ZooBudapest

A Holnemvolt Vár csak részben tart nyitva! Zárva van a Hetedhét Vár a kiállítással és játszóházzal, illetve több szolgáltatás is csak részlegesen működik! Ez egy régi cikk a megnyitóról, így az aktuális információkért keressétek a Fővárosi Állat- és Növénykert oldalát, akikhez a terület tartozik!  2018 májusában nyitotta meg kapuit a Holnemvolt Vár, az új állatkerti játszópark a régi Vidámpark területén. Mesés állatok és állatos mesék várnak rátok az év minden napján szabadtéri és fedett helyszíneken. Bemutatjuk az újdonságokat!

Egyelőre zárva tart! A Holnemvolt Vár központi létesítménye a Hetedhét Palota, ahol hét magyar mese között kalandozhattok 4 szinten és 2700 nm-en, rejtvényeket fejthettek meg és teljesíthetitek a küldetést. Találkozhattok Vukkal és Süsüvel, bekukkanthattok Dr. Bubó rendelőjébe, játszhattok Pom Pommal, segíthettek Mekk Eleknek, és leshetitek a halakat a Nagy Hohoho Horgásszal vagy belemerülhettek Brekk Berek vízi világába is. A játszóházban nemcsak mesehősökkel találkozhattok, hanem rengeteg dolgot megtudhattok az Állatkertről, az élővilágról, közben remekül lehet játszani és próbára tenni szellemi és fizikai ügyességetek.

Az interaktív játékokat egy digitális órával indíthatjátok el, ahol pontokat is gyűjthettek. A Hetedhét Palotába 4 sünzsetonnal lehet bemenni (1 zseton 200 Ft), és 2 órát lehet bent tölteni, amely elegendő a feladatok teljesítésére, illetve a játszóház kipróbálására is, ahol labda tenger csónakkal, kanyargós csúszda és mászókák, óriás kirakó és trambulin is vár rátok. Ha csak Holnemvolt vár belépőt vesztek, akkor ingyenes ide a belépés, de állatkerti belépővel vagy bérlettel zsetonnal lehet látogatni.

A Macskaköves udvarban többféle mesterség mutatkozik be, mint papírmerítés, fotózás, és itt kisebb ajándékboltok is vannak, illetve aranymosó, mini markoló udvar. Mellette találjátok meg a nagy rönkvárat a forgó hordóval és óriás csőcsúszdával.

A Vurstli részbe visszatértek a klasszikus játékok, a már jól ismert műemléki körhinta mellett, a mini óriáskerék (Törpe kerék), céllövölde, 2 kisebb körhinta (Hattyúforgó), horgász játék és egyéb kisebb játékok is vannak közvetlenül a bejárat mellett.

A Patakatlanba visszatérnek a tevék, a Simogatóban etethettek szelíd szarvasokat és kecskéket, a Majorságban tarka bocikkal, rackákkal és malacokkal találkozhattok, több állatsimogatót is kialakítottak, valamint visszaköltözött a Tengerimalac város (Titok Ház épületébe).

A hátsó részben, az Állatkerti átjárónál találtok egy kisebb halastavat, ahol tutajokkal lehet közlekedni.

Kő Boldizsár pár éve átadott játszóterét is átköltöztették, Szép Miklós játszótér néven találjátok meg a térképen.

A Holnemvolt Vár részeként megnyílt a Nyíhangár fedett lovardája a hozzá kapcsolódó istállóval és szabadtéri karámokkal, amely módot ad az Állatkert lovas hagyományainak felélesztésére. Egy kisvonat a bejárattól az Állatkert hátsó bejáratáig viszi a látogatókat, illetve a cápás akváriumhoz, a Cápa suliba is érdemes ellátogatni. A Sünispotályban beleshettek az állatmentés kulisszái mögé, ahol eddig több ezer állatnak segítettek.
Ami nagyon jó hír, hogy új éttermek és büfék is megnyílnak a helyszínen, van pékség a Kézműves Műhelyeknél, Kisgömböc vendéglő, ahol ebédmenüket kínálnak, illetve az Édes Mackó cukrászda a lovarda szomszédságában, ahonnan az utca front felől is vásárolhattok kürtőskalácsos finomságokat.

HASZNOS TUDNIVALÓK

Nyitva tartás: zárva! 

Belépő: Az állatkerti belépő érvényes erre a területre is.

A Holnemvolt Vár csak részben tart nyitva! Zárva van a Hetedhét Vár a kiállítással és játszóházzal, illetve több szolgáltatás is csak részlegesen működik! Ez egy régi cikk a megnyitóról, így az aktuális információkért keressétek a Fővárosi Állat- és Növénykert oldalát, akikhez a terület tartozik!

Hétről hétre bemutatjuk nektek a legjobb programokat, válogatásokat, kirándulós ötleteket, a legújabb gyerekbarát helyeket és könyveket. Érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz.