Gyerek Sziget – 2. hétvége (jún. 14-15.)

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

gyerek_sziget_02

Ezen a hétvégén folytatódik a Gyerek Sziget programsorozata a Hajógyári-szigeten. 10 és 18 óra között rengeteg ingyenes programmal várnak benneteket. Hogy milyenekkel, a bejegyzésből kiderül. A június 14-15. programjaiból válogattunk.

MÁSODIK HÉTVÉGE (június 14-15.)

amika_cukrazdaja_ciroka_babszinhaz_04

A szombati nap színházi programját a Ciróka Bábszínház Amika cukrázdája című előadása nyitja meg 11 órától. „Amika nem tudta mi a baj vele és a cukrászdájával – de minél több kudarc érte, ő annál nagyobb elszántsággal zárta be a régi cukrászdáját, költözött tovább, és nyitott egy újat valahol máshol. Mígnem egy nap megérkezett Éppen-Ez községbe.”

Szombaton 14 órától az Évkerék Társulat előadását láthatjátok Kacor macska királyi tündökléséről s fenséges étvágyáról. A mesejátékot Ágoston Béla és Móser Ádám muzsikája, Szarka Fedor Guido macskás pantomim játéka, és az ékes maskurák teszik teljessé, melyeket Balaskó Attila gyúrt nemezbe.

kiskalasz_zenekar_9299169

Szombaton 16:30-tól a Kiskalász koncertjét hallgathatjátok meg. Eddig megjelent lemezeiket Bartos Erika versei ihlették. Az első két albumot – a Zsákbamacskát és a Százlábút – jelölték Fonogram díjra az „Év gyereklemeze” kategóriában. Legújabb Hepehupa című nagylemezükről is biztos játszanak majd dalokat.

bohoc_sziget

Vasárnap 11 órától az 5-10 éves korosztályt várja Aranyos Kukucska és Szurtos Kamilla, a két bohóc.

bazseva_zenekar

A Gyerek Sziget idei programkínálatában kiemelt szerepet kap a néptánc, így vasárnap délutánonként különböző néptánccsoportok lepik el a színpadot. Az egy órás programban a látogatók néptáncbemutatókat láthatnak, majd bekapcsolódhatnak a közös táncházba. Az élőzenét a budapesti Bazseva zenekar szolgáltatja. Kicsiket, nagyokat és nagyobbakat, szülőket és nagyszülőket egyaránt várnak minden vasárnap 14 órától a színpadnál.

biro_eszter

Vasárnap 16:30-tól egy interaktív előadást láthattok és hallhattok, sok-sok játékkal, humorral, élőben megszólaló muzsikával, egy felhőtlen barangolás a betűk és a hangok világában Bíró Eszterrel a Nagyszínpadon.

Június 15-én 10 órától lehet kutyálkodni, macskaságokat lesni, hüllőt melengetni, nemszeretem lényekkel ismerkedni, rágcsálót legeltetni, tollas barátokat szerezni, és még rengeteg meglepetést átélni. Ismerd meg az állatok világát te is az Elveszett Állatok Alapítvánnyal.

gyerek_sziget_9298996

A Bohócerdőben is várják a kisebb méretű kalandorokat mindkét napon. Víz alatti úszás víz nélkül! Madárhorgászat! Halvadászat! S mindeközben felsőfokú állat- és növényvédelmi gyakorlatok bohócokkal.

A Mesesátorban egész nap meséket hallgathattok szombaton és vasárnap.

Mindkét napon 10:30-tól és 16 órától Ringató is lesz, amely dalok és mondókák segítségével tanítja a legkisebbeket (0-3 éves korig) a zene és az anyanyelv értékeire.

Sziget felfedező túrákra várnak mindenkit, keresik „ZÖLD” titkok nyitját, állatok és növények apraját-nagyját!

gyerek_sziget_9298954

Könyvkuckó, mesesarok, zenés foglalkozás kicsiknek, Maminbaba, konzultációk szülőknek: várandós, hordozási, szoptatási, nevelési témákban segítségnyújtás, próbahordozás, kommunikációval kapcsolatos játékos tanácsadás, önismereti társasjáték, kreatív sarok – hagyományőrző kézműveskedés: horgolás, díszítés, színezés, rajzolás, bábkészítés, bábelőadás 1-5 éveseknek, drámajáték és vita, ingyenes kismama masszázs, gyerekjóga,  kerekasztal beszélgetés szülőkkel, családokkal foglalkozó szakemberek és anyák részvételével. A Válaszkész Szülők Egyesületének sátrában a Taminával és a Kapocs a Gyermekekért Közhasznú Nonprofit Kft-vel is találkozhattok. A szombaton 14 órakor kezdődő kerekasztal témája a családközeli nevelés és oktatás lesz.

gyerek_sziget_9299201 (2)

A Magyar Madártani Egyesület és a Rex Állatsziget is vár benneteket különböző játékokkal a hétvégén.

Kövesd a víz útját! Keresd meg, honnan jön és hová megy a víz, légy része Te is a körforgásnak a Duna Múzeum játékaival!

gyerek_sziget_17

A Láthatatlan Kiállítás programjait se hagyjátok ki.

gyerek_sziget_20

A sport és mozgás sem maradhat el ezen a hétvégén sem: az Öttusa Kölyökpark, a Cserkész Kalandsziget, a Ninja képző és a KRESZ park is vár benneteket.

A 2. hétvége részletes programját itt találjátok. A térképet a helyszínekről innen tölthetitek le.

Hasznos információk:

Pelenkázó és etető sátor a Jana Baba Játszóház és Pihenőparkban található.
Ha tehetitek, akkor inkább tömegközlekedéssel vagy bringával közelítsétek meg a helyszínt. Mehettek HÉV-vel a Batthyányi térről a Filatorigát megállóig. A Mozaik utcánál lévő hídon kell bemenni. Illetve ismét közlekedik a szigetre a 226-os busz a Nyugati pályaudvarról.
A gyerekszigetre az újpesti családok ezúttal is ingyenes buszjárat segítségével juthatnak ki. A részleteket itt találjátok.
Az ingyenes őrzött kerékpártároló a Színes faluval szemben található.

Kutyát bevinni pórázon, szájkosárral, és érvényes oltási igazolvánnyal lehet.

További hétvégi programokat itt találtok!
Nézzétek meg a Napibontót is!
Az Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyvnapok programját innen tölthetitek le.

Fotók: Gyerek Sziget