Gyerekprogramok otthonra – március 27-29.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Budapest Bábszínház: A legkisebb boszorkány - otthoni programok

Remek hangoskönyveket, 3 szuper természetfilmet, színházi előadásokat és klasszikus zenét, koncertet és élő múzeumi programot, közös rajzolást és egyszerű játékokat is ajánlunk erre a hétvégére. Íme gyerekprogramok otthonra összeállításunk legújabb része.

Rumini hangoskönyv

Ingyenesen elérhető Berg Judit meseregényének 10 részes rádióváltozata az MTVA Archívumából. Ha szeretnétek egy kicsit pihenni vagy dolgozni otthon, de a gyerekeket is szeretnétek egy kicsit távolabb tartani a számítógéptől, akkor ez egy remek program. Itt találjátok a linkeket!

Palya Bea Altatok című albuma

Palya Bea youtube csatornáján elérhetővé tette Altatok című albumának dalait. Egészen pici kortól ajánlunk, de felnőtteknek is kellemesen pihentető album.

Gyere a Bábszínházba minden szombaton!

Minden szombaton 11 és 19 órától remek előadásokkal vár benneteket az idén 70 éves Budapest Bábszínház Youtube csatornáján. 

A szombat délelőtt a gyerekeké. A régi előadásokból készült videók 11 órától érhetők el itt. És mivel a báb nem köthető korosztályhoz, felnőtteknek is szuper előadásokat töltenek fel minden szombaton 19 órától. Részletek itt.

Kiskalász élő koncert

Március 28-án, szombaton 11 órakor a Kiskalász zenekar szeretettel hív titeket szobakoncertjére! Ezúttal elsősorban HEPEHUPA című lemezről válogattak dalokat, melyen Bartos Erika vers megzenésítések találhatók, de természetesen a hallgatóság általatok kért dalok közül is elhangzik majd néhány.

Veronaki live a nappaliból

Tarján Veronika és Mogyoró Kornél vár benneteket vasárnap délelőtt 10:30-tól a Kuruttyoló békakirály mese koncertjére és interaktív hangszerbemutatójára.

Paradicsomleves betűtésztával a Vaskakas Bábszínháztól

Ki emlékszik az ovisteára? Hát a tojáslevesre? És a paradicsomos káposztára? Meg a tejbegríz-összekavarásra? Meg a mackósajt-pucolásra? Meg a kakaóscsiga-szétgöngyölésre? Meg a szilvásgombóc-magköpködésre? Meg a körözött-otthagyásra? Meg a betűtészta-kirakósozásra? Ki ne emlékezne a legjobb menzás mulatságokra! Kis és nagy gyerekek, ide, ide! A Vaskakas Bábszínház zenés revüje március 29-én, vasárnap 11 órától nézhető meg.

Süsü kalandjai március 28-tól!

Március 28. szombat este 19 órától kilenc napon át láthatják a gyerekek Süsü a sárkány kalandjait az M2 gyerekcsatornán. A csatorna igényes szórakoztató tartalmakkal kívánja segíteni a gyermekek és szüleik otthoni időtöltését, ezért tűzte műsorára a tervezettnél hamarabb Csukás István sorozatát.

Élőben a Kiscelliből

A Kiscelli Múzeum 2020-ban Vasárnapi Barangoló címmel havi rendszerességgel családi foglalkozást indított. A jelenlegi helyzetben online lesz elérhető a program március 29-én, vasárnap 15 órától, amely 7-12 éves gyerekeknek ajánlott.

Kolibri Színház előadások

A Kolibri Színház oldalán az ott dolgozó színészek olvasnak fel meséket, illetve régebbi előadásokat is láthattok a Mobil Mesék sorozatban. Itt éritek a csatornát.

Ingyen nézhető 3 remek természetfilm

Már nagyon vártuk a díjnyertes Vad erdők, vad bércek című film premierjét, de a jelenlegi helyzet miatt későbbre halasztották. Az alkotók jóvoltából viszont 3 remek, korábbi természetfilmjüket elérhetővé tették: a Vad Szigetközt, a Vad Kunságot és a Tiltott zónát. Mi biztos megnézzük a hétvégén! Itt érhetitek el a filmeket és további webkamerákat!

Rajzolj Agócs Írisszel!

iriszagocs

Ezen a héten is sok kedves állattal várt benneteket az illusztrátor. A csapatba tartozik süni, elefánt, mókus és puli is. Itt éritek el a rajzokat lépésről lépésre!

Egy régi, de nagyon jó előadás a BonBon Matinétól

A közel 60 perces mesejáték, amelyben a hányatott sorsú zenekari tag, Tuba viszontagságaival ismerkedhetünk meg, kiváló lehetőséget kínál – kicsiknek és nagyoknak egyaránt – bepillantani a szimfonikus zenekarok hangszereinek életébe. Sok humor, kitűnő zene.

Írj regényt Mészöly Ágnessel!

Mészöly Ágnes, a Szabadlábon, a Darwin-játszma, a Hanga és Várkony-sorozat szerzője, és Az Emberek Országa társszerzője különleges vállalkozásba kezdett: ő arra használja a szobafogságot, hogy megírja új, kamaszoknak szóló regényét, de úgy, hogy fejezetről fejezetre az olvasók döntik el, hogyan folytatódjon a regény! Itt tudtok bekapcsolódni az alkotás folyamatába! Az egyre bővülő regényt pedig itt olvashatjátok el fejezetről fejezetre.

Otthon is a természetben!

A Turista Magazin oldalán minden nap színezőkkel és természetismereti játékokkal várják a gyerekeket! Itt például barna rétihéját lehet színezni, itt pedig játékokat ajánlanak a nemzeti parkoknál dolgozó munkatársak.

Interaktív tartalmak a Magyar Madártani Egyesület oldalán

A legkisebbeknek ajánljuk a csipogo.hu gyermekhonlapot, ahol számos témát dolgoztak fel „gyereknyelven” illusztrációkkal, egyszerűbb játékokkal. A letölthető anyagok között a Madártávlat folyóirat Csipogó rovatának pdf-jei között válogathattok, ha színezőkre, kézműves ötletekre, játékos feladatokra van szükségetek. Mi nagyon szeretjük a madár- és kétéltű határozókat is. Itt találjátok a részleteket, letöltési linkeket.

400 mese ingyenesen a BOOKR Kids Mesetárban

bookrmesetar

A Samsung és az interaktív hangoskönyvekkel foglalkozó BOOKR Kids együttműködésének köszönhetően március 20-tól egy hónapon keresztül több mint 400 mese válik letölthetővé a koronavírus miatt otthon lévő családok számára tanuláshoz és szórakozáshoz Android és iOS készülékekre egyaránt.

Gasztro kapitány története!

A Felelős Gasztrohős színezőt és mesét ajánl otthoni elfoglaltságra, melynek fókuszában természetesen az egészséges ételek állnak. Ingyenesen letölthetitek a mesét+színezőt, de munkájukat adománnyal támogathatjátok is.

Játékötletek és tanácsok a Plukkido csapatától

A Plukkido játékait már többször ajánlottuk nektek. Most egyszerű otthoni játékokkal és hasznos tanácsokkal segítenek abban, hogyan enyhíthetjük a jelenlegi helyzet okozta belső feszültségeket és hogyan hozhatjuk ki mégis a legtöbb jót a körülményekből.

Nézzétek meg programok szülőknek válogatásunkat is!

Jó ötletekért, hasznos információkért látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel heti hírlevelünkre!