Gyerekprogramok otthonra – április 2-5.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A só - diafilm

Április első ajánlójában online programokat találtok: színházi előadásokat, online koncertet, kiállításokat, közös alkotást, könyvbemutatót, diafilmeket és alkotós-bábos eseményeket is.Tartsatok velünk!

Kolibri Bábszínház

Pénteken 17 órától nézhetitek meg a Kolibri Színház Youtube csatornáján a Völgyhíd című 2012-es előadást. Még elérhető a Toda is április 5-éig a legkisebbek számára sok-sok mondókával, gyerekdallal. Mi régen nagyon szerettük ezt az előadást.

Szombati Bábszínház

Hókirálynő

A Budapest Bábszínház ezen a szombaton is vár benneteket 1-1 remek előadással Youtube csatornáján. Április 4-én, szombaton 11 órától a Hókirálynő című előadást nézhetitek meg. Április 4-én, szombaton 19 órától pedig a Kaukázusi krétakör című előadást ajánljuk 14 éves kortól!

Bóbita TV! Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona – a pécsi Bóbita Bábszínház bábelőadása

Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona

Április 4-én, szombaton 16 órától az „Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona” című bábelőadást nézhetitek meg! Az előadás linkjét szombaton teszik fel ebbe az eseménybe.

Zenei barangolás Győző bácsival

 

Győző bácsival hetente több alkalommal a BonBon matiné Fb oldalán találkozhattok, ahol hangszerekkel ismerkedhettek meg. A videók visszanézhetők a YouTube-on is itt. Emellett ingyenesen letölthető hangszeres kifestőkönyvük is Kosztándi Orsolya rajzaival, amit kifejezetten zenehallgatás mellé ajánlanak!

Süsü ezen a hétvégén is

Süsü kalandjai

Minden este 19:25-től Süsü kalandjait nézhetitek meg az m2 gyerekcsatornán.

Április 2-től digitálisan érhető el az új Bogyó és Babóca film

Bogyó és Babóca film

A csigafiú és a katicalány legújabb történeteit egy mozijegy áráért otthoni mozizással nézhetik meg kiváló minőségben a családok április 2-ától a Magyar Telekom és hamarosan a Vodafone tVOD programkínálatából.

Könyvbemutató a Csimota Kiadóval

Könyvbemutató a Csimota Kiadóval

Április 2-án, csütörtökön 19 órakor a kiadó Fb oldalán követhető végig, ahogyan Borbáth Péter beszélget Lipták Ildikóval és Jásdi Julival, a Csak neked akartunk jót szerzőjével és illusztrátorával.

KisKiskalász Gyerekkoncert!

KisKiskalász Gyerekkoncert!

Április 4-én, szombaton 11 órától a Kiskalász vár benneteket online bejelentkezéssel, akik ezúttal főként a „Gyere az Állatkertbe” című lemezükről játszanak majd. Jön Zooli a zebra, Bella víziló, Tatuék no meg persze a már jól megszokott palacsintázós szülinapos köszöntések.

Vaskakas online Bábszínház – Pinokkió

pinnokio_vaskakas

Április 6-án, vasárnap 11 órától a Vaskakas Bábszínház Pinnokkió című előadását nézhetitek meg Youtube csatornájukon. A kisgyerekké változott fabábu története több évszázada a gyerekek és a szülők egyik kedvenc meséje. De vajon tényleg jobb kisgyereknek lenni, mint fabábunak? És ha jobb, akkor nem fáj? Nyomában a köpönyegforgató macskával és rókával, a gonosz bábszínház igazgatóval és a pedáns tücsökkel megtalálja-e Pinokkió, amit igazán keres: Dzsepettót és a családi tűzhelyet?

Mosó Masa mosodája dalok a Veronakitól

Tarján Veronika minden szerdán 10.30-tól vár benneteket interaktív foglalkozással a Veronaki zenekar Fb oldalán, illetve a Mosó Masa mosodája megzenésíteve elérhetó a zenekar youtube csatornáján. Minden dalhoz rajzos videóklip, kis rajzfilm tartozik. Az illusztrációkat és a filmeket Szabó- Nyulász Melinda készítette. Most minden dal szövege elérhető számodra is, Melinda illusztrációival díszítve.

Alkoss Borartival!

Elindult Borarti alkotóműhelye a Youtubeon! Mi már többször jártunk nála foglalkozásokon, és könyvét is ajánlottuk itt.

Bábimprovizációk Mentasárkánnyal – Gyümölcsök

Bábimprovizációk Mentasárkánnyal – Gyümölcsök

A bábimprovizációs jelenetek segíthetnek a BÁBbeszédes játékhoz, ami a bábos-játékos kommunikációt jelenti. Ebben a bábok segítségével oldani lehet a feszültséget és könnyebben kiderülhet az is, hogy mi okoz feszültséget neki és emellett öröm és közös flow élmény is lehet nektek a bábos játék. Mentasárkánnyal legközelebb április 6-án találkozhattok.

Elérhető a Kassák Múzeum állandó kiállításának több anyaga

Elérhető a Kassák Múzeum állandó kiállításának több anyaga

A Kassák Múzeum állandó kiállítása 2011-ben nyílt meg Kassák! címmel. A tárlat átfogó képet nyújt a magyar avantgárd nagy alakjának sokoldalú munkásságáról, szerkesztői, képzőművészeti és írói tevékenységéről, közéleti szerepeiről. A kiállításhoz vezető füzet is készült, Lepsényi Imre tervezésében. A kiállításban látható, Kassák szerteágazó nemzetközi kapcsolatrendszerét és szépirodalmi munkásságát szemléltető ábrák most otthonról is böngészhetők.

Az Erdők meséi az Erdőmentőktől – ingyenesen elérhető erdei mesekönyv

Az Erdőmentők természetvédelmi mesekönyv elektronikus változatát tették ingyenesen elérhetővé, hogy ezáltal is izgalmasabbá tegyék a kényszerűen otthon töltött időt. Kicsi és nagy egyaránt talál benne érdekességeket állatokról, növényekről, természetről. Itt olvashatjátok.

Online klipbemutató az Autizmus világnapjához kapcsolódva

Belvárosi Betyárok legújabb, AUTITKOK című dala az autizmussal élőkért és környezetüknek íródott. Az AUTITKOK című dal a Belvárosi Betyárok egyik zenészbarátjuk felkérésére született, aki édesapaként érintett az autizmussal élők segítésében. Ő Kapitány Sándor, aki hatodik éve szervezi a Blues for Blue jótékonysági koncertsorozatot. A jelenlegi egészségügyi vészhelyzetben nem lehet a tervezett időpontban – április 2. – megtartani az idei, 6. Blues for Blue estet, ami helyt adott volna a dal premierjének, így online dalpremier formájában mutatják be.

Diafilmek a Youtube-on!

A Diafilm Youtube oldalán sok régebbi és újabb mesét elértek.

Virtuális bábkiállítás – Kifordítva – bábtechnikai kulisszatitkok

Milyen bábtípusok vannak? Mi az a gapit? Láttak már stucnit? A virtuális kiállítást a pécsi Kifordítva. Mesés bábtechnikák című időszaki tárlat és az Egy bőröndnyi báb. Papírbábszínházi foglalkoztató című kiadvány alapján állították össze. Itt nézhetitek meg!

Itt találtok még természetfilmeket és élő webkamerákat, és szülőknek is ajánlunk még programokat!

Jó ötletekért, programokért, hasznos információkért látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel heti hírlevelünkre!