Nagyszülők-unokák és családi programok a nyári szünetben a Millennium Házában

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A nyári szünetben csütörtök délelőttönként közös nagyszülő-unoka programmal várják az érdeklődőket a Millennium Házában (Városliget, Olof Palme sétány 1.), vasárnaponként pedig családi programokkal készülnek.

NAGYSZÜLŐK-UNOKÁK PROGRAMOK

Csütörtöki napokon 10:00-11:30 között a Városliget története című kiállításra várják a nagyszülőket és unokákat, ahol egy-egy téma mentén beszélgethetnek a kiállított tárgyakról, melyet egy vidám hangulatú közös alkotómunka követ a műhelyben.
Ajánlott korosztály: 4-10 éves korig.
Minden csütörtökön 10:00-11:30 óra között
Jegyárak: Páros unoka+nagyszülő jegy: 1.500 Ft, minden további résztvevő: 500 Ft / fő
Jegyvásárlás itt.

Programok:

  • Július 29: Világjáró Gundel palacsinta – Miből áll híres Gundel palacsinta, és vajon mekkora utat tettek meg réges-régen a hozzávalói, hogy összeállhasson ez a finomság? Képzeletben útra kelhettek, és elkészíthetitek saját útinaplókat leendő kalandjaitok feljegyzéséhez!

  • Augusztus 5: Csobbanás a Széchenyiben – Gyógyvízben ázó nagymamák és nagypapák, sakkasztalok a medencében, gőzfelhő a víz felett – elmerülhettek a híres Széchenyi gyógyfürdő hullámaiban, az otthoni pancsolást pedig saját készítésű fürdősóval tehetitek még élvezetesebbé.

  • Augusztus 12: Következő megálló: Millennium Háza! – Felszállhattok a Millennium Háza földalattijára, és megismerhetitek a 20-as számú kocsi és a császár történetét, valamint egyéb érdekességeket tudhattok meg legrégebbi járművünkről. A műhelyfoglalkozáson pedig kipróbálhatjátok, elfér-e egy kisföldalatti megálló egy cipősdobozban.

CSALÁDI PROGRAMOK

Két részből álló komplex családi programsorozaton alkalmanként családi biciklioktatás, zenepedagógia, koncert, bogár túra várja az ide érkezőket, melyet művészeti workshop egészít ki.
Ajánlott korosztály: 4-16 éves korig
Minden vasárnap 10:00-12:00 óra között
Jegyárak: Páros gyerek+szülő jegy: 1.500 Ft, minden további résztvevő: 500 Ft / fő
Jegyvásárlás itt.

Programok:

  • Július 18. és augusztus 29.: családi biciklioktatás a Velo Budapesttel
    Családoknak, azaz bringával érkező szülőknek és gyerekeknek kínál kerékpáros programot a Velo Budapest: a központi téma a gyerekekkel bringázás. Az elméleti tudnivalókon kívül gyakorlati tanácsok és képzett oktatóval történő együtt bringázás várja a résztvevőket. Lehet-e a járdán bringázni? Hogyan kísérjük a gyermekünket bringával? Közlekedhet-e úttesten 12 éven aluli gyermek? Mit jelent a jobbra tartás kerékpárral? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak azok, akik regisztrálnak az 1 órás programra.
  • Július 25. és szeptember 5.: Bepillantás a rovarok fantasztikus birodalmába – túra egy biológussal Az állatvilág legnépesebb osztálya a rovaroké. A Föld ismert állatfajainak több, mint fele közéjük tartozik. Rendkívül változatos élőlények: mind testfelépítésükben, mind életmódjukban csodálatosan sokfélék; kezdve a hatalmas szarvasbogárral, a lenyűgöző szitakötőkön át, egészen a színpompás lepkékig. Bár mindenütt előfordulnak, a legtöbben alig ismerik a rovarokat, esetleg félnek is egyes fajaiktól. A bemutató és a túra célja az ismeretterjesztés, valamint a rovarok irányában érzett félelem eloszlatása. Az egyórás program elején a biológus által hozott élő, nagytermetű, hazánkban is őshonos rovarfajokkal lehet testközelből megismerkedni. Ezt követően rövid fűhálós sétára indulunk a Millennium Háza környékén, hogy felfedezzük a Városliget rovarvilágának egy kicsi, de annál izgalmasabb szeletét. A programot vezeti: Mészáros Ádám (biológus, rovarász, környezeti nevelő)
  • Augusztus 1. és augusztus 15.: zenepedagógia a Superar-ral A családi zenés foglalkozás fókuszában elsősorban az áll, hogy zenei készségfejlesztő és közösségépítő játékok segítségével a gyerekek bepillantást nyerjenek a zene izgalmakkal teli világába. A család jelenléte és bevonása ahhoz is hozzájárul, hogy a gyerekek számukra biztonságos környezetben bontakozhassanak ki a zenében. A közös tevékenység és tapasztalatgyűjtés nemcsak egyedi és emlékezetes zenei élményeket teremt, hanem közelebb hozhat egymáshoz szülőt, gyermeket, és pillanatok erejéig akár egy egész közösséget is.
  • Augusztus 8.: Farkasházi Réka és a Tintanyúl ‘Az év hazai gyermekalbuma’ kategóriában kétszeres Fonogram- díjas ‘Farkasházi Réka és a Tintanyúl’ zenekar hazai kortárs költők megzenésített versei mellett saját szövegeit és dalait is előadja, melyek a családról, a barátságról, szerelemről, emberségről, összetartozásról szólnak. A zenekar, a hangzásvilág kialakításakor különösen figyelt arra, hogy az egész családnak igazi, közös zenei élményt nyújtson.
  • Szeptember 19.: Superar koncert A Superar egy rendszeres kóruséneklésre épülő, művészi színvonalra törekvő zeneoktatási program. Célja egyrészt a kóruséneklés egyénre és közösségre gyakorolt pozitív hatásainak kihasználása, másrészt a kóruséneklés mint magas fokú művészeti tevékenység gyakorlása. A Superar olyan intézményekbe juttat el ingyenes minőségi zeneoktatást, ahol a gyermekek szociális körülményeik miatt nem jutnak hozzá ilyen lehetőségekhez.

Forrás: Millennium Háza

A program után ajánljuk nektek a Városligeti Nagyjátszóteret, illetve a közelben található Mőcsényi Mihály botanikus kertet a madárbarát ösvénnyel, amelyet a a Millenium Háza közvetlen szomszédságában találtok.

További budapesti programokat a nyári szünetre itt találtok!

Ha szeretnétek időben értesülni a legjobb családi programokról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt. Új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulási ötletek, új játszóterek nem csak a nyári szünetre.