Különleges illatok, hangok, ízek a múzeumban – a Közlekedési Múzeum nyári gyerekprogramjai

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Közlekedési Múzeum idén nyáron egészen augusztus 26-áig, csütörtöki napokon 14-16 óra között tematikus alkotóműhely-foglalkozásokkal várja a gyerekeket.

Nemrég mi is bejártuk a Közlekedési Múzeum legújabb kiállítását, amely egészen az őszi szünet végéig vár benneteket. Gyerekekkel érdemes csütörtökön délután menni, mert remek programmal várnak benneteket. A gyerekek számára készült vezetőfüzet is kapható, illetve az izgalmas járműveken és érdekes információkon kívül a kisebbeknek vannak színezők, játékok is a kiállítás területén.

Részletes program:

Július 29., 14.00-16:00 – A múzeum hangjai
Ajtók, csengők, hangosbemondók, beszélgetések és gyerekzsivaj. Csipogás és kattogás, nyikorgás és dudálás. Milyen hangokat figyelhetünk meg egy múzeumban? Milyen egyéb (látható, hallható, érezhető) jelzések, elemek navigálnak és érnek bennünket egy múzeumlátogatás során? Ez alkalommal a múzeum jelzéseit, hangjait kutatjuk, vizsgáljuk!

Augusztus 5., 14.00-16:00 – Tapintható múzeum
Fém, bőr, fa, műanyag, gumi… Milyen anyagok, felületek, formák találhatóak egy Közlekedési Múzeumban? Az időszaki kiállítást megtekintve különböző anyagok és tulajdonságaik mentén gondolkodunk és tervezzük meg az új Közlekedési Múzeum taktilis élményeit. Kilincsek, padok, asztalok és pultok, képernyők, járművek és játékok. Te hogyan képzeled el?

Augusztus 19., 14.00-16:00 – Ízek a múzeumban
Édes, sós, keserű… Milyen emlékeket kelthet és idézhet egy múzeumi látogatás? Hogyan lehet ezt ízekben kifejezni? Milyen ízélmények kapcsolódhatnak a múzeumi élethez? Kóstoltatok-e valamit a legutóbbi múzeumi látogatásotok során? Alkossuk meg közösen az új múzeum ízeit!

Augusztus 26., , 14.00-16:00 Illatok a múzeumban
Fa, motorolaj, gépzsír, bőr és frissen nyomtatott papír illata, kávé és frissen facsart narancslé. Korábbi múzeumi élményeinket felidézve összegyűjtjük, milyen illatos élményeket szereztünk eddigi múzeumi látogatásaink során. De hogyan kapcsolódnak az illatok a múzeumlátogatáshoz, saját múzeumi élményeinkhez? Befolyásolják, meghatározhatják, esetleg felidézhetik azokat később?

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

A múzeumban találtok a bejáratnál kis, kulcsos szekrényeket, ahol le tudjátok tenni a táskát, egyebeket, illetve szuper ajándéktárgyakat is vásárolhattok (bögre, póló, plüss járművek).
Részvétel: érvényes belépővel (családi belépő 4800 Ft) valamint ezen felül a gyerekek számára 500 forintos programjegy megváltásával lehetséges.
A kiállítás csütörtöktől vasárnapig 12 és 19 óra között látogatható.
Részletek itt.

Kép: Közlekedési Múzeum

További budapesti programokat a nyári szünetre itt találtok!

Ha szeretnétek időben értesülni a legjobb családi programokról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt. Új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulási ötletek, új játszóterek nem csak a nyári szünetre.