Gyerekprogramok hétvégére – június 5-7.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Barka Állatsimogató – Dunakeszi, június 6-7.

Ezen a hétvégén az online térben kapcsolódhattok be a Margó Fesztivál, illetve az Ünnepi Könyvhét gyerekprogramjaiba. Ajánlunk még szabadtéri eseményeket a Barka Állatsimogatóban, a Tatai Fényes Tanösvényen, illetve a Jókai-kertben is. Emellett találtok még élő bábszínházat, balatoni programot, illetve egy jó pályázatot is június első hétvégéjének ajánlójában.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Kinyitott az Elevenpark Újbuda Center – június 4-étől

Június 4-én ismét megnyitotta kapuit az Elevenpark. Olvassátok el a jelenleg érvényben lévő szabályokat. Mi itt írtunk róluk bővebben.

Barka Állatsimogató – Dunakeszi, június 6-7.

Június 6-7-én ismét nyitva lesz az állatpark. Vár benneteket a nyuszi simogató, a kecske és birka had, valamint sok-sok más állat! A vízibivalyoktól még puszit is kapsz, ha hagyod! Emellett sétalovaglás, szalma ugráló, gumi piramis és egyéb játékok is lesz. További részletek itt. Belépő: 1300 Ft/fő Az ár tartalmaz egy csomag Zoo Csemegét (egyéb élelmiszerrel az állatokat etetni TILOS). 4 éves kor alatt ingyenes. Nagycsaládos belépő: 2 felnőtt + 3 (4 évnél idősebb) gyermek esetén a belépőjegy: 1000 Ft/fő.

Balaton: Nyit a Mezítkáli Szentbékkálán és a Mágustanya Paloznakon

A Mezítkáli mezítlábas parkban tavaly nyáron jártunk. Szuper kis hely kisiskolás korosztályig játékokkal, sőt a híres Kő? Fagyi! is a szomszédban van. Most szombaton nyitnak! A park belépős! Több új hellyel is gazdagodott a Balaton északi része, hiszen az Eplényi Libegőnél is épült egy tanösvény, illetve június 6-án Paloznakon nyílik meg a Mágustanya, amit biztosan megnézünk majd idén nyáron.

JÚNIUS 5., péntek

Az Év Gyerekkönyve díjátadó – online, 14 órától

Kíváncsian várjuk, hogy ki nyeri majd a kategóriák díját. Itt gyűjtöttük össze, kik indultak az utolsó körben! Pénteken 14 órától pedig itt lehet követni élőben a díjátadót!

JÚNIUS 6., szombat

A Móra online programjai az Ünnepi Könyvhéten – online, a Móra Kiadó Fb oldalán, június 4-6.

A Móra Kiadó 70. születésnapi évében ugyan rendhagyó módon, mégis megtartja az Ünnepi Könyvhét rendezvényeit az online térben. Június 4-én, 18 órától bemutatkozik a Móra Plusz – Kortalan klasszikusok sorozat, amely a 14 év feletti olvasóknak szól. Június 5-én, pénteken 17:30-tól egy olyan regényhős mutatkozik be, akinek minden kisiskolás szívesen költözne a szomszédjába. Ő Harisnyás Pippi. Szombaton 9 órától Bartos Erika mesél a Brúnó sorozatról (itt írtunk róla bővebben), 10 órakor pedig egy tavaszi újdonság, az Amikor a kukák világgá mentek című kötet mutatkozik be (itt írtunk róla bővebben), majd szombaton 18 órától Lackfi János mutatja be a Móra Kiadó Erdőszelfi – Vándortábori versek című kortárs ifjúsági versantológiáját, melynek ezúttal a költő nem csak társszerzője, hanem szerkesztője volt. A részletes programot és az élő bejelentkezéseket a Móra Fb oldalán találjátok!

Pagony online programjai az Ünnepi Könyvhéten – online, a Pagony Kiadó Fb oldalán, szombaton 10:00-11:30

Szombaton 10 órától bemutatkozik a Jó éjszakát ,Pitypang című mesekönyv Pásztohy Panka – író, illusztrátor tollából Hazay Ancsa zenés-mesés-játékos műsorában. Majd Kiss Judit Ágnes Zsálya hercegnő és az öregnek hitt herceg című tündérmesét hallgathatjátok meg Szimonidesz Hajni illusztrátor képeivel, Mórocz Adrienn előadásában. Bemutatkozik még Vibók Ildi Szeretnék egy aranyhalat! című mesekönyve Mayer Tamás Artwork illusztrációival, illetve Czernák Eszter Kedves Apu! című könyve Mórocz Adrienn előadásában. A programot eléritek a Pagony Kiadó Fb oldalán.

Zöld Detektív családoknak – ÖSVÉNY Családi Programok 2020 – Tatai Fényes Tanösvény, szombaton 10:00 és 14:00, két turnusban (regisztrációs)

Már sokszor jártunk itt, és nagyon szeretjük ezt az izgalmas lápvilágos helyszínt. Most egy családi programmal várnak titeket. „Lépkedj végig velünk a 1,5 km-es pallósoron, másszunk fel együtt a Nagy Égeres megfigyelő tornyába, és csodáljuk meg közösen a talpunk alatt feltörő vizek és a körülötte burjánzó lápvidék élővilágát! Ezernyi kérdés, érdekes megfigyelések, vizsgálatok és a kutakodás izgalma vár.”  A díj magába foglalja az interaktív túra vezetési költségét, és a program interaktív eszközhasználati díját is: 1.700 Ft/fő, 1.500 Ft/fő (3 főtől családi kedvezménnyel). A belépéshez előzetes regisztráció szükséges, a tanösvény bejáratánál külön váltható meg a belépőjegy.

Kertészkedés Jókai Mór stílusában – Jókai-kert, II. kerület, Költő utca vége, szombaton 10:00 (regisztrációs)

A KÖRNYEZETVÉDELMI VILÁGNAPHOZ csatlakozva Jókai Mór egykori birtokára várják az érdeklődő családokat, kert- és irodalombarátokat és minden érdeklődőt, akinek fontos környezetünk megóvása. A programra előzetes regisztráció szükséges a rendezveny@dinpi.hu címen. Teljes árú: 1600 Ft/fő, kedvezményes: 900 Ft/fő (gyerek, diák, nyugdíjas, pedagógus), regisztrációs jegy: 100 Ft/fő (3 éves kor alattiak, fogyatékkal élők), két-, vagy többgyermekes családok esetén a kísérő felnőttek (max.2 fő) is kedvezményes jeggyel vehetnek részt.

Sóstó öko túra családoknak – Székesfehérvár, Sóstó Látogatóközpont (az arénánál), szombaton 10 órától (regisztrációs)

A könnyű, vezetett túra során megismerkedhettek a most virágzó vadvirágokkal, magunkba szívhatjátok a kora nyári természet zsongását. A túrán maximum 10 fő vehet részt, ezért regisztráció szükséges az alábbi elérhetőségeken valamelyikén: sosto@szekesfehervar.hu, Sóstó Látogatóközpont telefonszám: +36 22/202-373, +36 70/ 6699010.

A Csimota Kiadó programjai az Ünnepi Könyvhéten – online, szombaton 17 órától

A Csimota Kiadó is szeretett volna találkozni olvasóival az Ünnepi Könyvhéten, de most ők is az online térbe várnak mindenkit. A programok 17 órától kezdődnek. Részletek itt.

Margó Fesztivál gyerekeknek – online, szombaton 10 órától

10 órától két Szívünk rajta programba válogatott könyvet mutatnak be. Amikor a Kukák világgá mentek, illetve 10:30-tól főzőcskézhettek Lovász Andrea mesekönyve, a Dödölle segítségével. Kis-Várday Júlia két kuktája, Léna és Zsiga egy finom, nyári ételt készít el önállóan, főzőcskézés közben pedig a recepthez tartozó mese mutat irányt nekik. Nézzétek meg a Margó részletes programját, mert a felnőtteknek is sok jó programmal készülnek.

Báb-stream-ház: Akutyafája – A mi kis falunk – online, szombaton 17:00

Az Élő báb-stream-ház 4. élő-adásában ezúttal vendégművészek lépnek fel!  A közönség pedig egy sosem látott, ám mégis szívmelengetően ismerős falunapi közvetítés online világpremierjének lehet részese.

JÚNIUS 7., vasárnap

Margó Fesztivál: Gryllus Vilmos – online, vasárnap 10:00

Kirándulós dalokkal várja Gryllus Vilmos a gyerekeket az online térben vasárnap délelőtt. A program a Margó Fesztivál része. Fb esemény itt.

150 éves a Tűzoltó Szövetség – pályázat augusztus 31-éig

A Magyar Tűzoltó Szövetség idén ünnepli 150. születésnapját. Jubileuma alkalmából a Deák17 Galériával együttműködésben rajzpályázatot hirdet budapesti gyermekek számára. A rajzpályázatra 6-12 éves, budapesti pályázók egyénileg vagy csoportban (maximum 5 fő) elkészített alkotásait várják augusztus 31-ig. Részletek itt.

Időpont szerint a Napibontóban találjátok a programokat, illetve egy kirándulós link ajánlót is! Tartsatok velünk, mert hamarosan jönnek a legjobb programok, helyszínek, ötletek a nyári szünetre!

Látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel heti hírlevelünkre!