Gyerekprogramok hétvégére – szeptember 8-10.

Szüreti mulatságok, gasztro rendezvények finom őszi ízekkel, könyvbemutató az univerzumról, kirándulás az „Egri Várhoz” és az erdei piacra, Örkény kert és nosztalgia busz is vár rátok ezen a remek őszi hétvégén.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Magyar Ízek Őszi Vására – Várkert Bazár, szombaton és vasárnap (ingyenes)

A mintegy 70 kistermelő hamisítatlan hazai termékeit felvonultató Magyar Ízek Őszi Vásárán kézműves sajt és tejtermékek, lekvárok, zöldségkrémek, gombakészítmények, mézek, reform édességek is vásárolhatók majd. A KukTanoda Gyermek Főzőiskola szombaton 11:00–17:00, vasárnap 9:00–17:00 között óránkénti indulással az érkezés sorrendjében, a szabad helyek függvényében várja a 7-16 éves gyermeket workshopjaira. Ingyenes!

SZEPTEMBER 8., péntek

II. Erdővarázs Családi Nap – Szabadság tér, pénteken 13 órától és szombaton 10 órától (ingyenes)

Pénteken és szombaton az erdő a városba költözik! Az állami erdőgazdaságok Budapest szívében mutatják be a vadregényes magyar erdők értékeit és az erdészek izgalmas munkáját, de nem maradnak el a koncertek sem. Pénteken 17:30-tól a Rutkai Bori Banda lép a színpadra. Minden program ingyenes!

SZEPTEMBER 9., szombat

Örkény kert – Madách tér, szombaton 10:00-22:00 (ingyenes)

Az Örkény Színház egész napos szabadtéri rendezvénnyel, a már hagyománnyá vált Örkény kerttel köszönti az új évadot a Madách téren: idén 7. alkalommal. Jógával, Danny meséjével (10 órától), Salamon Bea és a Méta koncertjével (11 órától), a Piros Kakaó (11:00-15:00) izgalmas foglalkozásával és a Tintaló Cirkusszal (11:00-14:00) is találkozhattok. Részletes program itt. Ingyenes!

Érdi szüreti mulatság – Érd, Ófalu, Pincesor, szombaton 10:00 vasárnap 1:00 (6 év alatt ingyenes)

Állatsimogató, Szüreti Népi Játékok, Fabók Mancsi: A székely menyecske meg az ördög című előadása (szombaton 10:00), néptánc és népzenei műsorok, must kóstolás, szőlő préselés és taposás és koncertek várnak rátok Érd szüreti mulatságán. Kisvonatok is indulnak a városközpontból, melynek díja 200 Ft irányonként és személyenként. (3 éves korig ingyenes!). A rendezvény belépődíja: 200 Ft/fő, 6 év alatt ingyenes!

Dömösi Zöld Forgatag – 20 éves a Duna-Ipoly Nemzeti Park – Dömös, a leendő látogatóközpont helyszínén, szombaton 10:00-16:00 (ingyenes)

A leendő Dunakanyar Látogatóközpont helyén immár 4. alkalommal rendezik meg az egész napos családi rendezvényt, ahol bemutatják a környék természeti értékeit, emellett természetismereti vetélkedő, madárgyűrűzés, kézműves foglalkozások, játékok, kisállat-bemutató, játékos kenutúra a Visegrádi-öbölben, valamint Cincér Piac – Nemzeti Parki Termékek, kiadványok és ajándéktárgyak vására vár benneteket. Ingyenes!

X. Pilisborosjenői Várjáték – Pilisborosjenő, Az „Egri Vár” másolata, szombaton 10 órától

Kirakodóvásár, középkori játszóház, bemutatók, várjátékok, 11 órától a Kiskalász, 15 órától a Kaláka koncertje vár benneteket. Megközelítés a 10-es útról Üröm felé. Részletek itt.

Ikarus nap – Mátyásföld, Ikarus Gyár, Margit utca 114., szombaton 10:00-19:00 (ingyenes)

Ezen a napon megismerkedhettek az Ikarus Gyár történetével és természetesen magával a híres buszokkal is. Ingyenes!

Farkas Róbert: Első könyvem az univerzumról bemutató – Uránia Csillagvizsgáló, szombaton 11:00 (ingyenes)

Farkas Róbert könyve a legkisebbek (3–6 évesek) számára is érthetően és izgalmasan mutatja be Rókapapa és kölyke beszélgetésén keresztül, hogyan keletkeztek a csillagok és az univerzum, amelyben élünk. A Uránia Csillagvizsgálóba várnak benneteket szombaton 11 órára. Ingyenes!

Az úgy volt… – Hatszín Teátrum, szombaton és vasárnap 11:00

Ki tudja, hogy kitől örökölte az a gyerek az eszét, a szépségét? Kire ütött, amikor csak a baj van vele már megint? És vajon mi jár egy kiskamasz fejében? Janikovszky Éva humorral megírt könyvei segítenek megérteni gyerekeinket, akikkel közben együtt nevethetünk a világ igen fontos dolgain. Az előadást 7 éves kortól ajánlják. Mi nagyon jókat nevettünk együtt. Jegyár: 2300-2600 Ft.

III. Zuglói Jótékonysági Gasztrofesztivál – Mogyoródi úti Sportpálya, szombaton 11:00-19:30 (ingyenes)

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Zuglói Jótékonysági Gasztrofesztivált, melynek a közösségszervezés mellett nem titkolt célja, hogy bemutassák Zugló sokszínűségét. 11:15-től fellép a Kaláka, 18 órától a KFT. Az érdeklődők kóstolójegyeket vásárolhatnak 500 Ft értékben, amellyel a Bethesda Gyermekkórház Alapítványát támogathatjátok.

SZEPTEMBER 10., vasárnap

Erdei Piac – Hidegvölgyi Erdészlak, vasárnap 8:00-15:00 (ingyenes)

Szeptember 10-én vasárnap újra Erdei Piac lesz a Hidegvölgyi erdészlaknál 8.00-15.00 óra között, ahol többek között megkóstolhatjátok az erdő- mező kincseit és egyben családi programot kerekíthettek függőágyakkal, kecskesimogatással, szalonnasütéssel, kirándulással melyhez minden helyben adott. Személyesen a termelőktől vásárolhattok kistermelői és őstermelői termékeket, bográcsételeket fogyaszhattok és egy kellemes napot tölthettek a szabadban. Ingyenes!

Gyere és mozdulj ki! – Millenáris, vasárnap 10:00-18:00 (ingyenes)

A Nickelodeon A játék napja, ingyenes játszópark alkalmából szeptember 10-én 10 órától a Millenárison játékokkal és izgalmas nyereményekkel várja a gyerekeket. Lesz futóverseny és családi jóga, Katus Attila a gyerekeknek tart tornát, a szülőknek pedig életmód-tanácsadást, majd a napot a Búgócsiga Zenede zárja. Az érdeklődőket kihívások is várják: felfújható akadálypálya, óriás kirakós, medúzavadászat és Mancs őrjárat puzzle, ugróiskola és sok más érdekes játék. Ingyenes!

Vígnap – Vígszínház, vasárnap 12:00-17:00 (ingyenes)

Idén szeptember 10-én újra megnyitja kapuit a Vígszínház. Most is bepillanthattok a kulisszák mögé a színház művészeinek vezetésével, beleshettek Eszenyi Enikő legújabb rendezésébe, a Hamlet című előadás próbájába, valamint olyan nagy sikerű Shakespeare-előadásokat idéznek meg, mint A velencei kalmár, a Makrancos Kata, a Vízkereszt, vagy amit akartok, a Tévedések vígjátéka, a Sok hűhó semmiért vagy a Szentivánéji álom. A Házi Színpadon részleteket láthattok Vecsei H. Miklós előadásában a Mondjad, Atikám! című készülő József Attila- estből. Találkozhattok A Pál utcai fiúk szereplőivel és a Vígszínház művészeivel is. A gyerekek egész nap játszhatnak és részt vehetnek sok VÍGjátékon is a Ditrói Mór utcában, a napot pedig a már hagyománnyá vált VÍGsüti árusítás zárja. Ingyenes!

Gödöllői Belvárosi Napok gyerekprogramok – Gödöllő, Ady Endre sétány, szombaton és vasárnap (ingyenes)

A Gödöllői Belvárosi Napok keretében vasárnap 14 órától fellép Kovácsovics Fruzsina, majd 15:30-tól a Brass in the Five szórakoztatja a közönséget. Ingyenes!

Nosztalgia busz – Deák Ferenc tér – Batthyányi tér – Deák Ferenc tér között, vasárnap 10 és 17 óra között minden óra egészkor indul a Deákról (6 év alatt ingyenes)

Mi múltkor nagyon élveztük az Ikarus cabrio buszos belvárosi utazást a Deák tértől a Batthyányi térig és vissza, és sokkal olcsóbb is mint a turistabuszok. 6 év alatt ingyenes, gyerek 300 Ft, felnőtt 500 Ft.

Era kedvencei: könyvbemutató a Polaris Csillagvizsgálóban, Erdővarázs családi nap, Örkény kert a Piros Kakaóval és a Tintaló Cirkusszal, Erdei Piac
Rozi kedvencei: könyvbemutató a Polaris Csillagvizsgálóban, Ikarus nap Mátyásföldön

Hozzászólás letiltva.