Gyerekprogramok hétvégére – szeptember 8-10.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szüreti mulatságok, gasztro rendezvények finom őszi ízekkel, könyvbemutató az univerzumról, kirándulás az „Egri Várhoz” és az erdei piacra, Örkény kert és nosztalgia busz is vár rátok ezen a remek őszi hétvégén.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Magyar Ízek Őszi Vására – Várkert Bazár, szombaton és vasárnap (ingyenes)

A mintegy 70 kistermelő hamisítatlan hazai termékeit felvonultató Magyar Ízek Őszi Vásárán kézműves sajt és tejtermékek, lekvárok, zöldségkrémek, gombakészítmények, mézek, reform édességek is vásárolhatók majd. A KukTanoda Gyermek Főzőiskola szombaton 11:00–17:00, vasárnap 9:00–17:00 között óránkénti indulással az érkezés sorrendjében, a szabad helyek függvényében várja a 7-16 éves gyermeket workshopjaira. Ingyenes!

SZEPTEMBER 8., péntek

II. Erdővarázs Családi Nap – Szabadság tér, pénteken 13 órától és szombaton 10 órától (ingyenes)

Pénteken és szombaton az erdő a városba költözik! Az állami erdőgazdaságok Budapest szívében mutatják be a vadregényes magyar erdők értékeit és az erdészek izgalmas munkáját, de nem maradnak el a koncertek sem. Pénteken 17:30-tól a Rutkai Bori Banda lép a színpadra. Minden program ingyenes!

SZEPTEMBER 9., szombat

Örkény kert – Madách tér, szombaton 10:00-22:00 (ingyenes)

Az Örkény Színház egész napos szabadtéri rendezvénnyel, a már hagyománnyá vált Örkény kerttel köszönti az új évadot a Madách téren: idén 7. alkalommal. Jógával, Danny meséjével (10 órától), Salamon Bea és a Méta koncertjével (11 órától), a Piros Kakaó (11:00-15:00) izgalmas foglalkozásával és a Tintaló Cirkusszal (11:00-14:00) is találkozhattok. Részletes program itt. Ingyenes!

Érdi szüreti mulatság – Érd, Ófalu, Pincesor, szombaton 10:00 vasárnap 1:00 (6 év alatt ingyenes)

Állatsimogató, Szüreti Népi Játékok, Fabók Mancsi: A székely menyecske meg az ördög című előadása (szombaton 10:00), néptánc és népzenei műsorok, must kóstolás, szőlő préselés és taposás és koncertek várnak rátok Érd szüreti mulatságán. Kisvonatok is indulnak a városközpontból, melynek díja 200 Ft irányonként és személyenként. (3 éves korig ingyenes!). A rendezvény belépődíja: 200 Ft/fő, 6 év alatt ingyenes!

Dömösi Zöld Forgatag – 20 éves a Duna-Ipoly Nemzeti Park – Dömös, a leendő látogatóközpont helyszínén, szombaton 10:00-16:00 (ingyenes)

A leendő Dunakanyar Látogatóközpont helyén immár 4. alkalommal rendezik meg az egész napos családi rendezvényt, ahol bemutatják a környék természeti értékeit, emellett természetismereti vetélkedő, madárgyűrűzés, kézműves foglalkozások, játékok, kisállat-bemutató, játékos kenutúra a Visegrádi-öbölben, valamint Cincér Piac – Nemzeti Parki Termékek, kiadványok és ajándéktárgyak vására vár benneteket. Ingyenes!

X. Pilisborosjenői Várjáték – Pilisborosjenő, Az „Egri Vár” másolata, szombaton 10 órától

Kirakodóvásár, középkori játszóház, bemutatók, várjátékok, 11 órától a Kiskalász, 15 órától a Kaláka koncertje vár benneteket. Megközelítés a 10-es útról Üröm felé. Részletek itt.

Ikarus nap – Mátyásföld, Ikarus Gyár, Margit utca 114., szombaton 10:00-19:00 (ingyenes)

Ezen a napon megismerkedhettek az Ikarus Gyár történetével és természetesen magával a híres buszokkal is. Ingyenes!

Farkas Róbert: Első könyvem az univerzumról bemutató – Uránia Csillagvizsgáló, szombaton 11:00 (ingyenes)

Farkas Róbert könyve a legkisebbek (3–6 évesek) számára is érthetően és izgalmasan mutatja be Rókapapa és kölyke beszélgetésén keresztül, hogyan keletkeztek a csillagok és az univerzum, amelyben élünk. A Uránia Csillagvizsgálóba várnak benneteket szombaton 11 órára. Ingyenes!

Az úgy volt… – Hatszín Teátrum, szombaton és vasárnap 11:00

Ki tudja, hogy kitől örökölte az a gyerek az eszét, a szépségét? Kire ütött, amikor csak a baj van vele már megint? És vajon mi jár egy kiskamasz fejében? Janikovszky Éva humorral megírt könyvei segítenek megérteni gyerekeinket, akikkel közben együtt nevethetünk a világ igen fontos dolgain. Az előadást 7 éves kortól ajánlják. Mi nagyon jókat nevettünk együtt. Jegyár: 2300-2600 Ft.

III. Zuglói Jótékonysági Gasztrofesztivál – Mogyoródi úti Sportpálya, szombaton 11:00-19:30 (ingyenes)

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Zuglói Jótékonysági Gasztrofesztivált, melynek a közösségszervezés mellett nem titkolt célja, hogy bemutassák Zugló sokszínűségét. 11:15-től fellép a Kaláka, 18 órától a KFT. Az érdeklődők kóstolójegyeket vásárolhatnak 500 Ft értékben, amellyel a Bethesda Gyermekkórház Alapítványát támogathatjátok.

SZEPTEMBER 10., vasárnap

Erdei Piac – Hidegvölgyi Erdészlak, vasárnap 8:00-15:00 (ingyenes)

Szeptember 10-én vasárnap újra Erdei Piac lesz a Hidegvölgyi erdészlaknál 8.00-15.00 óra között, ahol többek között megkóstolhatjátok az erdő- mező kincseit és egyben családi programot kerekíthettek függőágyakkal, kecskesimogatással, szalonnasütéssel, kirándulással melyhez minden helyben adott. Személyesen a termelőktől vásárolhattok kistermelői és őstermelői termékeket, bográcsételeket fogyaszhattok és egy kellemes napot tölthettek a szabadban. Ingyenes!

Gyere és mozdulj ki! – Millenáris, vasárnap 10:00-18:00 (ingyenes)

A Nickelodeon A játék napja, ingyenes játszópark alkalmából szeptember 10-én 10 órától a Millenárison játékokkal és izgalmas nyereményekkel várja a gyerekeket. Lesz futóverseny és családi jóga, Katus Attila a gyerekeknek tart tornát, a szülőknek pedig életmód-tanácsadást, majd a napot a Búgócsiga Zenede zárja. Az érdeklődőket kihívások is várják: felfújható akadálypálya, óriás kirakós, medúzavadászat és Mancs őrjárat puzzle, ugróiskola és sok más érdekes játék. Ingyenes!

Vígnap – Vígszínház, vasárnap 12:00-17:00 (ingyenes)

Idén szeptember 10-én újra megnyitja kapuit a Vígszínház. Most is bepillanthattok a kulisszák mögé a színház művészeinek vezetésével, beleshettek Eszenyi Enikő legújabb rendezésébe, a Hamlet című előadás próbájába, valamint olyan nagy sikerű Shakespeare-előadásokat idéznek meg, mint A velencei kalmár, a Makrancos Kata, a Vízkereszt, vagy amit akartok, a Tévedések vígjátéka, a Sok hűhó semmiért vagy a Szentivánéji álom. A Házi Színpadon részleteket láthattok Vecsei H. Miklós előadásában a Mondjad, Atikám! című készülő József Attila- estből. Találkozhattok A Pál utcai fiúk szereplőivel és a Vígszínház művészeivel is. A gyerekek egész nap játszhatnak és részt vehetnek sok VÍGjátékon is a Ditrói Mór utcában, a napot pedig a már hagyománnyá vált VÍGsüti árusítás zárja. Ingyenes!

Gödöllői Belvárosi Napok gyerekprogramok – Gödöllő, Ady Endre sétány, szombaton és vasárnap (ingyenes)

A Gödöllői Belvárosi Napok keretében vasárnap 14 órától fellép Kovácsovics Fruzsina, majd 15:30-tól a Brass in the Five szórakoztatja a közönséget. Ingyenes!

Nosztalgia busz – Deák Ferenc tér – Batthyányi tér – Deák Ferenc tér között, vasárnap 10 és 17 óra között minden óra egészkor indul a Deákról (6 év alatt ingyenes)

Mi múltkor nagyon élveztük az Ikarus cabrio buszos belvárosi utazást a Deák tértől a Batthyányi térig és vissza, és sokkal olcsóbb is mint a turistabuszok. 6 év alatt ingyenes, gyerek 300 Ft, felnőtt 500 Ft.

Era kedvencei: könyvbemutató a Polaris Csillagvizsgálóban, Erdővarázs családi nap, Örkény kert a Piros Kakaóval és a Tintaló Cirkusszal, Erdei Piac
Rozi kedvencei: könyvbemutató a Polaris Csillagvizsgálóban, Ikarus nap Mátyásföldön