Gyerekprogramok hétvégére – szeptember 6-8.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

gyerekprogram-mozdony-matine

Szeptember első hétvégéje őszi erdei kirándulásokkal, színházi évadnyitóval, gyerek tárlatvezetéssel, MOME piknikkel, Mozdony Matinéval és még számos remek programmal vár benneteket városszerte. Íme a legjobb gyerekprogramok hétvégére a Minimatinétól!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

II. Természetjáró Fesztivál – Verőce, Csattogó-völgy, szeptember 6-8.

II. Természetjáró Fesztivál – Verőce

Verőcén, a Csattogó-völgyben a Magyar Természetjáró Szövetség idén már másodszor szervezi meg a Természetjáró Fesztivált, melynek mottója: Nappal túra – este buli! Szervezett gyalogos, kerékpáros és vízitúrák, tematikus túrák, kéktúrás programok és sportprogramok is várnak rátok. Mi tavaly a kalandparkot és egy gyerekbringás túrát próbáltunk ki egyik kedvenc környékünkön! A rendezvény 14 éven aluliak számára ingyenes, regisztráció szükséges! A helyszínen nem lehet belépőt vagy túrajegyet vásárolni!

Két Egér a Budavári Könyvünnepen – Szentháromság tér, szeptember 6-8. (ingyenes)

Két Egér a Budavári Könyvünnepen

Hétvégén a Két Egér is ott lesz a Budavári Könyvünnepen a Babagometriával, dínószakértői vizsgával, Bálnabusszal és görög héroszokkal. És lesz budavári séta a Múzeumi Egérrel. Részletes program itt. Ingyenes!

Primanima Animációs Játszóház Karaván a Budapesti Film Maratonon – Restro Puskin, Semmelweis u. 2., szeptember 7-8. (ingyenes, regisztrációs)

Primanima

Mi az a zoetróp? És a taumatróp? Hát a pixilláció? Megrajzolhatom? Megpörgethetem? Eljátszhatom? Hazavihetem? Tudod hogyan készül az animációs film? Kipróbálnád magad? Mindezekre sor kerül a az animációs játszóház tehetséggondozó foglalkozása során a Puskin mozi kávézójában. Ajánlott korosztály: 7-8 éves kortól. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: nora@babter.hu e-mail címen vagy a (+36) 20 299 99 85-es telefonszámon lehet. A foglalkozás 1,5-2 órás.

SZEPTEMBER 6., péntek

MOME Campusátadó Családi Piknik – Zugligeti út 9-25., pénteken 15:00-21:00 (ingyenes)

MOME Campusátadó Családi Piknik

Elkészült végre a MOME új otthona! A nagy esemény alkalmából Campusátadó Családi Pikniket szerveznek, ahol izgalmas családi programok is lesznek! Fedezzétek fel megújult egyetem tereit, lessenek be legmodernebb technikával felszerelt műhelyekbe, vegyenek részt kreatív workshopokon, élvezzétek a lakosok számára is megnyitott, 16.000 új növénnyel gazdagodott, 1,5 hektáros Campus Park varázslatos világát! Gyerekprogramok is lesznek: Ringató (15:45), Búgócsiga Zenede (17:30), Ákom Bákom Bábcsoport (16:30) és a workshopok! A rendezvény ingyenes!

Az utca nem játszótér kiállításmegnyitó – Deák 17 Galéria, pénteken 17:00 (ingyenes)

Az utca nem játszótér kiállításmegnyitó – Deák 17 Galéria

A kiállítás egy hobbiból szubkultúrává vált alternatív sport, a gördeszkázás történetét követi végig a hetvenes évek második felétől napjainkig. Célja, hogy bemutassa a változó Budapesten egy akkor felnövekvő generáció útkeresését, a „nyugati” életérzés helyi értelmezését, és olyan fontos jellegzetességekre világítson rá, mint a kreativitás, kockázatvállalás és közösségteremtés. Ingyenes!

SZEPTEMBER 7., szombat

Mozdony Matiné – Vasúttörténeti Park, szombaton 10:00-18:00

Mozdony Matiné – Vasúttörténeti Park

A Vasúttörténeti Park évente egy alkalommal rendezi meg a Mozdony Matiné elnevezésű programját, melynek alkalmával csakis a mozdonyoké a főszerep. Egyedülálló és hiánypótló rendezvény, amely hagyományőrző jelleggel a gőzmozdonyok kiállításával igazi unikumokat is felvonultat. A rajongók számára egy egész napos valódi kalandot jelenthet az ikonikus mozdonyokkal a középpontban, hiszen a 411,118 „Truman”, vagy a 22,034 „Nyalóka” névre hallgató gőzösök is láthatók lesznek. A gyerekeket a sok érdekesség mellett az Apacuka zenekar 11 órakor kezdődő koncertje is szórakoztatja, emellett természetesen a vonatok, mozdonyok világáról is sok érdekességet tanulhatnak. Ugrálóvár, kézműves foglalkozások, valamint az interaktív programok, így a megunhatatlan kerti vasút, hajtány és sínautó várja a családokat. További információ: www.vasuttortenetipark.hu

28. Kolibri Évadnyitó Fesztivál – Jókai tér, szombaton 9:30-21:00 (ingyenes)

28. Kolibri Évadnyitó Fesztivál

A Kolibri Színházban és a Jókai téren reggeltől estig zajló, ingyenes családi rendezvényen a hagyománynak megfelelően most is a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb magyar és nemzetközi képviselői fogadják a közönséget. A külföldi vendégelőadások regisztráció kötelesek! Részletes gyerekprogramok ittIngyenes!

Évadnyitó élménynap – Magnet Közösségi Ház, szombaton 9:30- (ingyenes, regisztrációs)

Régóta kíváncsi voltál milyen rendezvényeket tartanak a MagNet Ház falai között? 9:30-tól ízelítőt kaphatsz az év során náluk tartott önismereti programok, workshopok világából. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Piknikezz a Pagonnyal! – Pozsonyi Pagony, szombaton 10 órától (ingyenes)

A Pozsonyi Piknik keretében ismét kitelepül a bolt elé a Pagony is. 14:30-tól lesz mini színház, 15 órától sok-sok szerzővel is találkozhattok (Bán Zsófia, Czernák Eszter, Dániel András, Dávid Ádám, Igaz Dóra, Vadadi Adrienn, Wéber Anikó. Ezúttal is az Egy sima egy fordított – Egyesület az Inklúzióért javára gyűlnek az adományok a sütivásárban. Részletek itt. Ingyenes!

RBB szülinapi koncert – Kobuci kert, szombaton 10:30

A táncos dalok egyik játékból a másikba repítenek, a dalszövegek humortól, nyelvi leleményességtől szikráznak, Bori saját kezűleg készített, horgolt bábjaival, kellékeivel kelti életre a mesedalokat, s nem csak a gyerekek, de a szülők is önfeledten szórakoznak. Jegyek elővételben kizárólag az online jegyrendszeren keresztül, 1000 Ft-os áron, továbbá normál jegyek a koncert napján a helyszínen, 1500 Ft-os áron kaphatóak.

Örkény kert – Madách Imre tér, szombaton 11:00-18:00 (ingyenes)

Idén kilencedik alkalommal rendezi meg az Örkény Színház évadnyitó programját, ahol lesz 11 és 15 óra között Piros Kakaó játszóház és társasjátékok is. Ingyenes!

Magyar Nemzeti Galéria: Gyerekszemmel tárlatvezetés – Magyar Nemzeti Galéria, szombaton 11:00 (gyerekeknek ingyenes)

Mitől pompás egy hulla? Léteznek-e lebegő szobrok? Mi volt Salvador Dalí múzsájának álma?Járjatok utána együtt! Játékos, beszélgetős kalandra hívnak az „álmok birodalmába”, ahol betekintést nyerhettek a szürrealista művészek különös világába. Tartsatok velük, ha szeretnétek többet megtudni arról, mi fán is terem a szürrealizmus! A programra szeretettel várunknak minden érdeklődő  6-12 év közötti  gyermeket! A gyermekeknek a részvételi díj ingyenes, a felnőtt kísérőnek a rá vonatkozó jegyár érvényes.Találkozási hely: C épület, információs pult.

Tájházak napja a Skanzenben – Skanzen, szombaton 9:00-17:00

Szeptember elején ismét a tájházaké a Skanzen! Az ország legkülönbözőbb pontjairól érkező vidéki tájházakat látják vendégül, hogy ők is vendégül láthassák a látogatókat szeptember első szombatján a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban. A Hagyományaink vendégségben rendezvényen több tucatnyi tájház és megannyi közösség mutatkozik be a múzeum portáin és a színpadon. Skanzen belépővel látogatható. 6 év alatt ingyenes.

Apnoé koncert-Kincskereső kisködmön zenejáték – Pozsonyi piknik, szombaton 18:00 (ingyenes)

Mindenkit szeretettel várnak az Apnoé zenekar és Lackfi János szombati zenés mesejátékán a Pozsonyi pikniken a Tündérkert Gyerkőc Színpadon. Tovább gyerekprogramok a Pozsonyi pikniken itt. Ingyenes!

Fecskebúcsú – Dinnyés, szombaton 17:00 (regisztrációs)

A hagyomány szerint szeptember 8-án, Kisboldogasszony napján indulnak útnak a nálunk fészkelő fecskék, de még további egy hónapig találkozhatunk kisebb-nagyobb vonuló csapataikkal, melyek javarészt Északabbról jönnek. Megismerkedhetünk ennek a magyar nép számára igen kedves kismadárnak a szokásaival. Előzetes bejelentkezés szükséges! Jegyár: 750-1500 Ft.

SZEPTEMBER 8., vasárnap

Őszi erdőkóstoló nap – Diósjenői Erdei Szabadidőpark, vasárnap 9:00-16:00

Vasárnap színes programokkal, mesejátékkal, gombaismereti kirándulással (regisztrációs), finom és izgalmas helyi termékek piacával várnak mindenkit. A programokra témanapi belépőjegyárak érvényesek.

Családi Mozgásfesztivál 2019 – Orczy-park, vasárnap 10:00-17:00 (ingyenes, a helyszínen kell regisztrálni)

Szeptember 8-án mozgás, móka kacagás, szórakozás a XXI. Családi Mozgásfesztiválon! Idén a Ludovika Campus Orczy-park (itt írtunk a helyszínről részletesen) ad otthont a rendezvénynek. Ingyenes!

Utcaünnep a Vízivárosban – Vitéz utca, vasárnap 11:00-23:00 (ingyenes)

A Víziváros lokálpatriótái által megálmodott rendezvény főhajtás a tűzvész áldozatainak emlékére, és egyben a vízivárosi közösségek megismerkedését, tapasztalatcseréjét szolgáló összművészeti fesztivál.15 órától fellép a Figurina Bábszínház – Grim/m/aszok című műsorával a Pöttyös Kávézó teraszán. Ingyenes!

Kult7 Fesztivál – Erőművház, vasárnap 10:00-20:30 (ingyenes)

Egész napos kulturális és gasztronómiai programokkal várják az érdeklődőket Erzsébetvárosban!17:30-tól fellép az Eszter-lánc mesezenekar is, de egyéb gyerekprogramok is lesznek. Ingyenes!

Kiscelli nap – Kiscelli Múzeum, vasárnap 14:00-22:00

A hagyománnyá váló nyárbúcsúztató eseményen olyan tárgyak kerülnek elő, amik csak a Kiscelli napon láthatóak. Eredeti sztereokép-nézőkkel Budapestről készült fotókat tekinthetünk meg, bejárhatjuk a lezárt kriptát és a nemrég felújított sziklapincét, a Templomtérben fényfestő workshop és előadás lesz a Meanwhile Studio szervezésben. Gyerekprogramok: A Kiscelli nyomdában csillogós képeslapokat és hátizsákokat készíthettek, a múzeum udvarán pedig csillogós kiegészítőket és füzetborítókat alkothattok. Végül, de nem utolsó sorban lecsóval és kézműves sörrel búcsúztatják a nyarat.

BobBon matiné – Up rendezvénytér, Újpest, vasárnap 11:00

„Különleges ez az előadás több szempontból is! Egyrészt, mert zeneszerzője, Alpár Balázs az előadás zenéjének témáit 14 évesen szerezte, így szó sincs arról, hogy valamiféle felnőtt darabot próbálnánk a gyerekekre erőszakolni. Másrészt, különleges ez az egész estés előadás azért is, mert egy olyan árnyékszínházi technikával készült, mellyel korábban nemigen találkozhatott a magyar közönség. Harmadrészt, különleges ez az előadás abból a szempontból is, hogy a zene, látvány és szöveg a zeneszerző, a szövegíró-rendező Tarr Ferenc és a látványtervező Dobos Emőke szoros együttműködésének köszönhetően egymással párhuzamosan készült. A végeredmény tehát bábozás, vetítés és színészi munka összehangolt eredménye.” Jegyár: 1400 Ft.

Halász Judit koncert (Gödöllői Belvárosi Napok) – Gödöllő, Alsópark, vasárnap 15:00 (ingyenes)

A Gödöllői Belvárosi Napokon a Folkudvarban kézműves foglalkozás és népi játékok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt, a konferenciateremben utazó planetárium, a szabadtéren pedig órás sakk, és óriás malom, asztali ügyességi játékok, társasjátékok, ládavasút, okos hullám, és az elmaradhatatlan arcfestés is megtalálható majd. Vasárnap 15 órakor fellép Halász Judit. Ingyenes!

Gyerekprogramok időpont szerint a Napibontóban!

Era kedvencei: Kolibri évadnyitó, Gyerekszemmel tárlatvezetés, Kiscelli nap
Rozi kedvencei: Mozdony Matiné, Kolibri évadnyitó, Kiscelli nap