Gyerekprogramok hétvégére – szeptember 5-6.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Veszprém-Balaton Filmpiknik – Veszprém, Balatonfüred, szeptember 5-ig

Igazán jó lesz a hétvégén rápihenni erre az ovi- és sulinyitó hétre. Ehhez az időjárás is adott lesz, hiszen szuper nyárias meleget ígérnek, és jó programokból sem lesz hiány. Mini fesztiválok, koncertek, kirándulás, erdei piac, éjszakai repülős program és még számos jó esemény vár rátok. Ráadásul még két megújult helyszínt is bemutatunk!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

I. Völgyhétvége // Művészetek Völgye – Kapolcs, szeptember 3-6.

A Völgyrajongók nem maradnak program nélkül idén sem. 4 hosszú hétvégére hívnak benneteket a csodás Kapolcsra, amely ősszel is gyönyörű. Íme a részletes program. Jegyárak: napijegy 4300 Ft, 18 év alatti kedvezményes diák- és nyugdíjas napijegy csak a helyszínen: 3500 Ft. Az 500 fős korlátozás miatt nem tudják garantálni, hogy a helyszínen lesz elérhető napijegy. 6 év alatt ingyenes.

Waldorfeszt Nap-Éj – Szentendre, Dömörkapu rengeteg, szeptember 4-6.

Zene, színház, előadás&beszélgetés, szabadidős programok, kétkezi alkotás, kiállítás vár rátok az idei Waldorfeszten. Szombaton 11 órától fellép a Rutkai Bori Banda is. Teljes program itt. Jegyárak itt.

Két új beszámoló a Minimatinén!

Ezen a héten bejártuk a megújult Tabánt, illetve a szeptember 3-án a nagyközönség számára is átadott Városligeti Sportcentrumot is!

SZEPTEMBER 5., szombat

VIII. Nagymarosi Csípős Fesztivál – Nagymaros, városszerte, szombaton 9:00-23:30 (ingyenes)

Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Nagymarosi Csípős Fesztivál, azaz a gasztromazochisták, csípőskedvelők, chilitermesztők országos és nemzetközi ünnepe! Csípős finomságok minden formában, mennyiségben és szórakoztató programok várnak rátok Nagymaros legjobb helyein, cukrászdákban, éttermekben. Ingyenes!

Hagyományaink vendégségben | Határtalan nemzetiségek – Szentendre, Skanzen, szombaton 9:00-17:00

Ezen a napon a NEMZETISÉGI TÁJHÁZAKKAL és a hozzájuk kapcsolódó közösségekkel, táncegyüttesekkel, dalkörökkel ismerkedhettek meg. A Muharay Elemér Népművészeti Szövetség képviselői közös éneklésre és táncra hívják a Skanzenbe érkezőket. Bemutatják a magyarországi nemzetiségekre jellemző viseleteket, melyet a látogatók magukra ölthetnek, valamint tűvel, fával, fonallal és más egyéb kellékekkel kipróbálhatják kézügyességüket. A szakmai program keretében viseletbemutatót és kamarakiállítást láthathank az érdeklődők. A programok helyszíne a Felföldi mezőváros és Észak-Magyarország tájegységek a szentendrei Skanzenben. Részletes program itt.

Veszprém-Balaton Filmpiknik – Veszprém, Balatonfüred, szeptember 5-ig

A legjobb magyar filmeket vetítik, válogatnak a 2020-as Magyar Mozgókép Szemle legjobbjaiból és a legszebb filmklasszikusokból, közönségtalálkozókon, koncerteken és izgalmas szakmai programokon vehettek részt. A gyerekeket is klasszikus és új magyar rajzfilmekkel várják több helyszínen. A filmek adta élményeket szombaton 13-19 óra között „le is mozoghatják” a gyerekek Balatonfüreden a Vaszary Kertben, ahol a Könyv-Bor-Jazz Fesztivál keretében a Fanyűvő Játékparkban a magyar mesék és a Balaton világa ihlette ügyességi és fajátékokkal játszhatnak kicsik és nagyobbak egyaránt. Részletek itt.

Jótékonysági futás – Budakeszi Vadaspark, szombaton 9:30-tól

Szeptember 5-én, szombaton, „Fuss, Forest” névvel jótékonysági futóversenyt rendeznek a Budakeszi Vadasparkban. A verseny célja a hazánk erdeiben élő egyre fogyatkozó vadmacskának a fajmentő programjának támogatása. Az edzettebb futók számára a Budakeszi Vadaspark körüli erdőkben 4 km-es, 8,8 km-es, illetve 20,86 km-es távok kerültek kijelölésre. A „Fuss, Forest” jótékonysági futóversenyen résztvevők nevezése belépést biztosít a Vadasparkba, ahol a látványetetések mellett, egy különleges Vadmacska foglalkoztató várja, a hazai erdők különleges lakói iránt érdeklődőket. A látogatók és a versenyzők megismerkedhetnek Szilveszterrel, a park kandúrjával és fajtársaival, a rájuk leselkedő veszélyekkel, és a fajmentő program lényegével.

Kolibri Évadnyitó Fesztivál – Jókai tér, Kolibri Színház, szombaton 9:30-21:00 (ingyenes)

Olyan szuper bábszínházak várnak rátok a Kolibri szokásos évadnyitó eseményén mint a Buboréka Bábszínház – Veszprém, a Kereplő Színház, a Mesebolt Bábszínház – Szombathely, az Aranyszamár Színház – Budapest, a Miskolci Csodamalom Bábszínház, Báb-Szín-Tér – Kaposvár, Nizsai Dani Bábszínháza. Részletes program itt. A szabadtéri előadásokra regisztráció nem szükséges, de kérik, hogy viseljetek maszkot! Ingyenes!

Kiscelli Nap 2020 – Ragyogj Finisszázs – Kiscelli Múzeum, szombaton 10:00-22:00

A hagyománnyá váló nyárbúcsúztató eseményen a múzeum különleges tereibe nyerhettek betekintést. A nap folyamán elbúcsúzhattok az utóbbi évek legnagyobb sikerű kiscellis kiállításától a Ragyogj! – Divat és csillogás című divattörténeti tárlattól. Lesznek családi programok, workshopok, tárlatvezetések, zseblámpás kriptatúra, borkostoló, majd filmvetíttéssel zárják a napot a Kiscelli Múzeum belső udvarán. Családi jegy: elővételes 3200 Ft, a helyszínen 5600 Ft.

Vadadi Adrienn: Öten a Kőhegyen könyvbemutató kalandjáték – Bartók Pagony, szombaton 10:30-11:30 (ingyenes)

Ti is szeretitek Vadadi Adrienn – Írónő mesekönyveit? Akkor szeptember 5-én a Bartók Pagonyban a helyetek, ahol felolvasással, dedikálással és egy szuper kalandjátékkal várnak benneteket! Miről is szól a bemutatkozó meseregény, amibe belecsöppenhettek majd egy órára? Bozó, Julka és Zsiga segíteni akarnak egy barátjuknak, de nem szeretnék, ha a felnőttek beleszólnának a dolgukba. Igyekeznek önállóan megoldani egy nehéz helyzetet, de úgy tűnik, hogy minden ellenük dolgozik – eltévednek, lemerül a telefonjuk, közeledik az este. Nem marad más, mint a híres kutyaorr és kutyahűség! Ingyenes!

XyloTon ütősegyüttes – Kobuci, szombaton 10:30

Koncertjeik programja ritmusos, dallamos, foglalkoztató, érdekes, izgalmas, virtuóz, vicces, játékos, és komoly egyben, amelyek színvonalas, könnyed szórakoztatást nyújtanak a legkisebbektől az idősebbekig mindenkinek egyaránt. Jegyek online elővételben 1000 Ft-os, a koncert napján online és nyomtatott formában a helyszínen 1500 Ft-os áron kaphatóak. A gyerekkoncertek esetében a 10 év alatti gyermekek számára is szükséges jegyet vásárolni.

Számoljuk meg együtt a peléket! – Királyrét, Hiúz Ház, szombaton 14:00 (regisztrációs)

A királyréti madárodúk társbérlői a nagy pelék. Az őszi odútisztítások során találkozhattok ennek a védett kisemlősnek szundikáló példányaival. Lehetőségetek lesz besegíteni az „őszi nagytakarításba”, miközben megszámolhatjátok a peléket. Előzetes bejelentkezés szükséges: potyoi@dinpi.hu. Jegyár: kedvezményes 900 Ft, felnőtt 1600 Ft.

Az Aeropark éjszakája – Aeropark, szombaton 16:00-23:00

Búcsúztasd a nyarat egy különleges hangulatú estével. Délutántól pedig fényárban úszó pilótafülkék, éjszakai reptérlátogatások, interaktív tematikus séták várnak rátok. Próbáld ki az Aeropark új A320Neo szimulátorát, találkozz és beszélgess pilótákkal, légiutas-kísérőkkel, hallgasd a rádióforgalmazást a fedélzeten, ülj be oldtimer autóink egyikébe, próbáld ki a repülőmúzeum új attrakciójának számító legendás Simba tűzoltóautót! Családi belépő: 4300 Ft.

Kis-Boldogasszony napi esti fecskebúcsú – Dinnyés, szombaton 16:00 (regisztrációs)

Kisasszony napján útnak indulnak a fecskék. Ezt tartja a régi népi megfigyelés, és valóban, a nálunk fészkelő fecskék nagy csapatokban gyülekeznek ezekben a napokban, és elindulnak a messze Délnek. Ezeket a magyar nép lelkéhez közel álló kismadarakat szeretnék bemutatni a lehető legközelebbről. A programra lőzetes bejelentkezés szükséges: fenyvesil@dinpi.hu. Jegyár: 1600 Ft, kedvezményes 900 Ft.

Éjszakai távcsöves bemutató – Svábhegyi Csillagvizsgáló, szombaton 20:30 (regisztrációs)

A Voyager-1 nyomában. 43 évvel ezelőtt ezen a napon lőtték fel a Voyager-1 űrszondát, ami az addigi legrészletesebb felvételeket készítette a Jupiterről és a Szaturnuszról. A szonda felfedezései nyomán ezen az estén is megvizsgálhatjátok a két óriásbolygót! Jegyár: teljes árú 3500 Ft, diák 3000 Ft. Előzetes regisztráció szükséges itt.

SZEPTEMBER 6., vasárnap

Erdőkóstoló – erdei piac és őszi forgatag – Diósjenői Erdei Szabadidőpark, vasárnap 9:00-14:00

9.00 és 11.00 órától gombaismereti túrákkal, 11.00 és 14.00 órakor az Aranyalma Páros koncertjével, 9 és 14 óra között kézműves és helyi termékek piacával, valamint napközben kézműves foglalkozásokkal, fűszersó készítéssel, erdei finomságok kóstolójával várnak benneteket. Ezen a napon a Parkban témanapi belépőjegyárak érvényesek: felnőtt: 1100 Ft; gyermek 800 Ft; családi 3200 Ft. A parkban van játszótér, állatok, nagy zöld terület, tanösvény is, mi nagyon szeretjük a környéket! A túraprogramokon való részvételhez regisztráció szükséges az elmenyerdo@gmail.com e-mail címen.

Gyerekparadicsom – paradicsom nap gyerekeknek – Füvészkert, Fűfa Tankertben/Szamóca Kiskertész Tanoda, vasárnap 10:00-11:30

Mesélő kertésznaptár rajzpályázat díjátadó, Paradicsom szépségverseny, Paradicsom koktélbár is vár rátok vasárnap délelőtt a Füvészkertben. A program Füvészkerti belépőjeggyel látogatható.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Ha szeretnétek a legjobb programokat, a legújabb helyekről készült beszámolóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.