Gyerekprogramok hétvégére – szeptember 11-13.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

[gyerekprogramok hetvege]

Szabadtéri kertmozizás, Római Fesztivál, könyvbemutatók, családi bringás nap, Népmese Fesztivál, vezetett túrák, táncház és hangszersimogató is vár rátok ezen a hétvégén. Íme a legjobb programok!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Cinemira Pop-Up a Friss Húson – Toldi, szombaton és vasárnap

Idén 8. alkalommal várja a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál a nézőket a legizgalmasabb rövidfilmekkel és szakmai programokkal! A szombaton és vasárnap lesz válogatás a filmekből a legkisebbeknek és a kamaszoknak, illetve izgalmas workshopok is! Részletes program itt. A workshopra regisztrációval és 1500 Ft-os kiegészítő jeggyel tudsz belépni, amit a helyszínen tudsz megvásárolni.

Családi kertmozizás – Dunafok Szabadidőpark Budafok (1221 Bp. Hajó utca), szombaton és vasárnap (ingyenes)

Kertmozi valódi piknik-hangulattal várja az érdeklődőket, a részvevőknek pedig nincs másra szükségük, mint kedvenc pokrócukra, kempingszékükre vagy gyékényükre…Szombaton 16 órától a Szeleburdi család című filmet nézhetitek meg, majd 18 órától a Macskafogót, vasárnap pedig 14 órától a Hahó, Öcsi! című filmet. Ingyenes!

Római Fesztivál – Aquincumi Múzeum, szeptember 12-13.

A látogatók visszarepülhetnek az időben, látványos légiós bemutatóknak és gladiátor összecsapásoknak lehetnek szem- és fültanúi, felfedezőútra indulhatnak az ókori Óbudán, Hercules-erőpróbán mérhetik össze ügyességüket, illetve számos kézműves foglalkozáson, interaktív tárlatvezetésen és egyéb izgalmas programon vehetnek részt. Részletes program itt.

SZEPTEMBER 11., péntek

Élt egyszer egy… | Once Upon a Time… – Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, pénteken 17:00-19:00 (online)

A kiállításon látható 59 kép alkotói – 20 észt művész – a Grimm testvérek meséiből merített ihletet. Természetesen azokból, melyek a lelkivilágukhoz a legközelebb álltak. A megnyitó a közönség számára kizárólag online lesz követhető a Deák17 Galéria Facebook oldalán.

SZEPTEMBER 12., szombat

III. Decathlon Kerékpáros Családi Nap – Velence Korzó, szombaton 9:00-17:00 (ingyenes, nevezés szükésges)

Életkortól, valamint edzettségi szinttől függetlenül kínálnak mindenki számára kerékpáros programokat: 28 km-es túrával, ügyességi versenyekkel, tanulási lehetőséggel. Emellett számos izgalmas bringás programmal várnak benneteket. Akinek a tókerülés nagy kihívást jelent is megtalálja a számára kevésbé megterhelő távot és programot. Idén egy 7 km-es körrel is gazdagítják a kínálatot, valamint a legapróbbak számára egy futóbiciklis kis távval készülnek. Mi itt írtunk a tó körbekerüléséről és a legjobb programokról!

Őszi kikericsek virágzása a Nagy-réten – Tápióság, Papp Károly utca – Alsó-Tápió kereszteződés, szombaton 9:00-13:00 (regisztrációs)

Könnyű séta a tápiósági Nagy-réten tömegesen virágzó őszi kikericsek között. Előzetes bejelentkezés szükséges: vidrat@dinpi.hu. Jegyár: 1600 Ft/fő, kedvezményes: 900 Ft/fő.

Nefelejcs Bábszínház: Boribon cicája – Puskin Kuckó, szombaton 10:00

Boribon és Annipanni egy éhes cicát találnak a hazafelé úton. Nagy az öröm, amikor kiderül: kiscica Boribonnal marad. De vajon mi legyen a neve? Az előadás Marék Veronika Jó éjszakát Annipanni és Boribon cicája című mesekönyvei alapján készült. A dalok szövegének nagy részét is Veronika írta, Erdélyi D. Barnabás hangszerelte.  Az előadást 3 éven felülieknek ajánlják. Jegyár: 1600 Ft. Jegyvásárlás itt.

Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál – Családi Nap 2020 – szombaton 10:00-17:00 (jegyek csak elővételben!)

Hetedhét Hatvan Néptáncgála, Kuttyomfitty Társulat, Szépenszóló Társulat, Bábakalács Bábszínház, Danny Mesél, Bab Társulat, mesemondó jurta, íjászat, mesterségbemutatók, meseösvény, foglalkoztatók, krajcáros vásár is vár rátok. Jegyek csak elővételben kaphatók itt.

Őszi séta Sóstón – Sóstó Székesfehérvár, szombaton 10:00-12:00 (regisztrációs)

Egy körülbelül 1,5-2 órás sétát tehettek Sóstó Természetvédelmi Területen és közben ismerkedhettek a változó természettel egy pihentető, feltöltődő a túrázás közben. A résztvevők száma max. 30 fő. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges az alábbi elérhetőségeken valamelyikén: sosto@szekesfehervar.hu, Sóstó Látogatóközpont telefonszám: +36 22/202-373, +36 70/ 6699010, online: https://sostoszekesfehervar.hu/garantalt-programok. Részvételi díjak: 1.500 Ft/fő, családi jegy: 3500 Ft /4 fő (2 fő felnőtt és 2 fő 18 év alatti gyermek).

Túra a fűrészlábúak birodalmába – Nagykovácsi, Polgármesteri Hivatal parkolója, szombaton 10:00-13:00 (regisztrációs)

Sokszor elfeledkezünk arról, hogy mennyi apró lény vesz minket körül. A túra alkalmával nagyítóval kukkanthattok be az ízeltlábúak világába, illetve a pazar panorámájú Nagy-Szénás tanösvényt is bejárhatjátok. Előzetes bejelentkezés szükséges: pilisilen@dinpi.hu. Jegyár: 1600 Ft/fő, kedvezményes: 900 Ft/fő.

A császár új ruhája drámafoglalkozás – Mesemúzeum, szombaton 11:00

A császár új ruhája – mesés drámafoglalkozásra várják ezen a szombat délelőttön a 6-10 éves gyerekeket a Mesemúzeumban. Részletek itt. Gyerekbelépő 400 Ft, felnőtt 600 Ft.

Áss velünk a történelem mélyére! – múzeumpedagógiai foglalkozás 7-14 évesnek – T9 bástya, szombaton 11:00

A múzeumpedagógiai program során élményszerűen megismerkedhetünk a budai Várnegyed, azon belül az Erdélyi bástya történetével. Játékos formában betekintést nyerhetünk a régészek szerteágazó tevékenységeibe az ásatási helyszínen. A program attrakciója a régészeti ásatást imitáló homokozó, ahol mi magunk is kutathatunk, s az előkerülő kerámia-törmelék leletanyagot haza is vihetjük. Jegyár: tárlatvezetés és foglalkozása 1500 Ft, gyerekfoglalkozás 700 Ft.

Forgó Morgó és barátai – interaktív mesekönyv-bemutató – Csodák Palotája, szombaton 14:00

Hallottatok már Forgó Morgóról? Ő az a kedves villanyóra, aki mindig bosszankodik, ha pazaroljuk az energiát: például, ha feleslegesen ég a lámpa a szobában, vagy megy a tévé, amikor nem is nézzük. Ha Forgó Morgóval tartotok, sok izgalmas kalandban lesz részetek. Megismerhetitek tanítványait, Katit és Petit, a két iskolás lurkót, kereshettek ti is velük színpompás címkéket, sőt, még a tenger csodálatos világába is bekukkanthattok… A három mesekönyvet bemutató interaktív előadáson a játék sem maradhat el: izgalmas kihívások és nyeremények várják az érdeklődő gyereksereg-közönséget. A rendezvény a Csodák Palotájába váltott jeggyel látogatható!

Hangszersimogató klub – 3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ, Pethe Ferenc tér 2., szombaton 16:00

Hangszersimogató klub Bársony Bálint és zenekara interaktív foglalkozása és mini koncertje gyerekeknek. A Hangszersimogató célja a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára énekesnő, gyermekpszichológus Jegyár: 1000 Ft/fő (Jegyváltás 2 éves kortól szükséges. A nagy érdeklődésre való tekintettel javasolják az elővételes jegyvásárlást.)

SZEPTEMBER 13., vasárnap

Bogyó és Babóca 4. Tündérkártyák – Puskin Kuckó, vasárnap 10:00

A Bogyó és Babóca rajzfilm-sorozat negyedik részében a csigafiú és a katicalány új kalandokon keresztül fedezi fel a világot. Kiderül, kinek gyűjtötte a tengerparton a legszebb kagylókat Ugri és Szellő, hogyan jut el egyedül a tücsök koncertjére a kerekesszékes Holdbogár, vagy hogy mi sül ki abból, ha a kicsiknek és nagyoknak együtt kell focizniuk. A Bogyó rajza című történet arra világít rá, hogy amit valaki csúnyának tart, azt más szépnek láthatja, míg a Buborék és a Tündérkártya epizód az óvodások közti konfliktusok feloldására mutat példát. A programot 3 éven felülieknek ajánlják. Jegyár: 900 Ft. Jegyvásárlás itt.

Oldtimer & Youngtimer Cars & Planes – Aeropark, vasárnap 10:00-17:00

Autó szépségverseny, legidősebb jármű, legmesszebbről érkezettek díjazása, repülőgép bemutatók régi MALÉV-es kollégákkal és sok-sok régi autó. Részletek itt. Aeropark belépővel látogatható!

Kőketánc – Nemzeti Táncszínház, Millenáris, vasárnap 10:00

Gyermektáncház és kézműves foglalkozás vár rátok vasárnap délelőttönként a Nemzeti Táncszínház előterében. Jegyár: 600 Ft/fő.

Varázsnapok a Tücsöktanyán – a Veronaki Trió koncertje – Angyalföldi Gyermek- És Ifjúsági Ház, vasárnap 10:00-13:00

Veronika saját írásait meséli a gyermekeknek, a történeten keresztül jutnak el a dalokig, amelyek a mese csúcspontjain szólalnak meg. Fejér Simon és Mogyoró Kornél zenei játéka teszi teljessé a mesével fűszerezett koncertélményt. 10.00-13.00 Tücsök Kézműves Műhely, társasjátékkör, játszóház is lesz. Belépődíj: 800 Ft/fő, XIII. Kerületi Kártyával a belépés díjtalan!

Szerzői nap a Játsz/Mában: Lencse Máté – Játsz/Ma Társasjáték Kávézó, vasárnap 15 órától

A  kávézó vendége Lencse Máté, pedagógus, játéktervező. Máténak 2 új játéka is jelent meg a napokban: Lajka és az Abszolút megvadult betűk. Próbáljátok ki a szerző két új játékát. A Pagony jóvoltálból kedvezményesen hozzá is tudtok jutni a korábban megjelent játékokhoz, illetve könyvekhez is! A játékok kipróbálásán felül lehetőségetek nyílik csatlakozni a Máté által tartott kerekasztal-beszélgetésre is! A belépés díja 500 Ft, amely érkezéskor a pultnál fizetendő. Előzetes regisztráció esetén a belépő díja lefogyasztható.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Ha szeretnétek a legjobb programokat, a legújabb helyekről készült beszámolóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.