Gyerekprogramok hétvégére – szeptember 11-12.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Gyerekprogramok hétvégére

Zakatoló kerti vasutak, klasszikus rajzfilmek, Sportágválasztó, Természetfilm Fesztivál, kirándulások, Apa nap, bábelőadások és koncertek is várnak rátok szeptember 11-én és 12-én. Íme a legjobb gyerekprogramok hétvégére!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

XV. Kerti Vasutak Fesztiválja Vasúttörténeti Park, szeptember 11-12.

A XV. Kerti Vasutak Fesztiválján környező országok – idén osztrák és német kiállítók mellett horvát és magyar kerti vasúti jármű építők dízel-, elektromos-, és gőzmozdonyainak kicsinyített másai vonulnak fel az apró sínpályán.A kismozdonyok mögé felülve a gyerekek és szüleik körbeutazhatják az alagúttal, tavacskával színesített kerti vasúti pályát. Részletek itt. Családi jegy: 4600 Ft.

Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó – Kőbánya, Merkapt Sportközpont, szeptember 10-11. (ingyenes, regisztrációs)

Kerestél, kutattál, de még nem találtál rá arra a sportágra, melyet szívesen űznél akár egyesületi keretek közt? Megismerkednél és kipróbálnál olyan mozgásformákat, melyek kevésbé népszerűek és ismertek, de annál különlegesebbek és izgalmasabbak? Találkoznál személyesen hazánk legeredményesebb, olimpiai, Világ – és Európa bajnok sportolóival egy aláírás, fotó erejéig?Amennyiben a fenti kérdések bármelyike illik Rád, akkor nincs mese, irány a Budapesti Nagy Sportágválasztó!A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Részletek itt.

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál – Gödöllői Királyi Kastély, szeptember 10-12.

Természet- és Környezetvédelem a Művészetek és a Játék Erejével, 100 film 60 kiállító kalandtúrák, Trash art, fotókiállítások, film-játék-és összetartozás! Az idén 95 éves világhírű természettudós és dokumentumfilmes munkája előtti tisztelgésül, az idei filmszemlék vetítési programját róla nevezték el. Részletek itt.

Királyfeszt középkori fesztivál – a rákosmezei Királydombon (Budapest X. kerület), szeptember 11-12. (ingyenes)

A családbarát hagyományőrző fesztiválon fellép Agócs Gergely, a Cimbaliband, a Hollóének Hungarica, a Fonó zenekar, valamint Szalóki Ági és zenekara, Tabulatúra és Waszlavik Gazember László is. Emellett rekonstruált királyi sátor felállítása, Hunyadi János kormányzóvá választása, malacsütés, iparművészeti vásár, gyermekprogramok is várnak rátok. A két napos KIRÁLYFESZT egyik legemlékezetesebb eseménye szombaton, 15 órai kezdettel tekinthető meg, amikor is korhű hagyományőrzők életre keltik Hunyadi János kormányzóvá választását. Részletek itt.

SZEPTEMBER 11., szombat

Madárvonulás ökotúra – Sóstó Székesfehérvár, szombaton 10:00 (regisztrációs)

Sok szeretettel várnak mindenkit, idei első őszi hétvégi túrára, melynek témája a madárvonulás. Ismerkedjetek meg együtt ezzel a kontinenseket átívelő érdekességgel. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Részletek itt. Családi jegy: 3500 Ft /4 fő (2 fő felnőtt és 2 fő 18 év alatti gyermek).

Legkisebbek mozija: Macskássy-klasszikusok – Puskin mozi, szombaton 10:00

Macskássy Gyula, a magyar rajzfilm atyjának leghíresebb, máig varázslatos remekművei egy csokorban: Két bors ökröcske, Egér és oroszlán, Kiskakas gyémánt félkrajcárja, A telhetetlen méhecske. Jegyár: 900 Ft.

Élet a lábunk alatt – Túra a fűrészlábúak birodalmába – Nagykovácsi, szombaton 10:00

A túra alkalmával nagyítóval szállhattok alá és az ízeltlábúak pompás világába kalauzolják el az érdeklődőket. A pazar panorámájú Nagy-Szénás tanösvény nyomvonalát járhatjátok be. Jegyvásárlás kizárólag a helyszínen történik. Jegyár: 1000-1700 Ft.

Eszter-lánc a 20. Őrmező Ünnepén – Költők parkja, szombaton 10:00 (ingyenes)

Fúvós térzene, bábelőadások, táncegyüttesek, ugrálóvár és még sok izgalmas program lesz egész nap Őrmező Ünnepén. 10 órától az Eszter-lánc mesezenekar interaktív koncertjét hallgathatjátok meg.

Ametist Bábszínház: Makktündér csodái – Margitsziget, Interaktív meseszínpad, szombaton 10:30 (ingyenes, regisztrációs)

Mi történik, ha egy torkos kis vadmalac elindul a világba, hogy valami jót tegyen? Sikerül neki? A mese végére kiderül, és a gyerekek segítségével Citromka is megtalálja a helyes utat. Részletek és regisztráció itt.

Legyél Te is Természetbúvár! – Hétköznapi tudomány Királyréten – Hiúz Ház, szombaton 11:30

A most induló új programsorozaton várják a gyerekeket, ahol megfigyelhetik erdők, patakok, rétek élővilágát, az erdei állatok nyomába eredhetnek és izgalmas terepi módszerekkel, játékokkal, kísérletekkel együtt próbálják megismerni a természet titkait, összefüggéseit. Családi jegy: 5000 Ft.

Eucharisztikus Családi nap – Margitsziget, Víztorony, szombaton

Az eucharisztikus családi napon szeptember 11-én, szombaton a rendezvény helyszínéül szolgáló Margitszigeti Víztorony kilátó és kiállítótér eseményeire és a színház kerengőjébe várják a családokat, a kikapcsolódni vágyókat a szervezők. 13:30-tól egy bábelőadást nézhettek meg Szent István trónra kerüléséről, Magyarországnak a katolikus világhoz való csatlakozásáról. Ingyenes!

Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál családi nap – Hatvan, Grassalkovich Művelődési Ház, szombaton (ingyenes, regisztrációs)

Szombaton vár benneteket Hatvanban a Népmesefesztivál családi napja, ahol fellép Csernik Pál Szende, a Paramisi társulat, a Szépenszóló társulat, Fabók Mancsi Bábszínháza, a Langaléta Garabonciások, a Hajdú Néptáncegyüttes is. Regisztráció itt. Ingyenes!

II. Nemzeti Rendvédelmi és Hagyományőrző Nap – Érd, Simonpuszta, szombaton 13 órától (ingyenes)

Íjászat, lézerlövészet, kézműves sátor, sétalovagoltatás, kézműves kirakodóvásár, kisállat simogató, DI-FER bemutatkozása, VOLVO kamionok kiállítása, polgárőr és rendőrmotoros találkozó, a készenléti rendőrség bemutatója, balesetvédelmi bemutató a tűzoltóság és a mentősök közreműködésével, a Magyar Honvédség bemutatója, rendőrkutyás interaktív bemutató, katonai DRON bemutató és számos program vár rátok. Ingyenes!

SZEPTEMBER 12., vasárnap

Apa Nap a Skanzenben – Szentendrei Skanzen, vasárnap 10 órától

Ma sem könnyű szülőnek lenni, de vajon mi volt egy apa szerepe 150 évvel ezelőtt? Jelen voltak az apák gyermekeik születésekor? Játszottak gyermekeikkel? Esetleg szigorúbbak voltak mint a mai apák? És vajon igaz, hogy több időt töltöttek gyermekeikkel mint azt manapság megszoktuk? Izgalmas előadások, gyakorlati bemutatók, kézműves helyszínek, családi kvíz és apás nyeremények várják ezen a napon a látogatókat. A nap végére pedig kiderül: mit kell másképp csinálnunk ma, és mit tanulhatunk a régi idők apáitól. Skanzen belépővel látogatható.

Dargay Attila rajzfilmjei – Puskin mozi, vasárnap 10:00

A magyar klasszikus rajzfilm legnépszerűbb alkotójának rövidfilmjei is legalább annyira elbűvölőek, mint egész estés produkciói: A három nyúl, Variációk egy sárkányra, Dióbél királyfi, Gusztáv és a vadászeb, Hajrá mozdony, Zsuzsu locsol. Jegyár: 900 Ft.

Családi matiné: Az aranyszőrű bárány – Kultúrkúria, vasárnap 10:00 (ingyenes)

A király kihirdetteti, hogy az nyeri el fele királyságát ésa lánya kezét, aki megnevetteti a síró királykisasszonyt.Egy juhászlegény útnak indul az aranyszőrű báránykájával,hogy szerencsét próbáljon. Útközben sokan csatlakoznak hozzá, no nem éppen jószántukból, de a végén a tiszta szívből kacagó királykisasszony lakodalmán vígan táncolnak. Az előadás 50 perces és a 4-12 éves korosztály számára ajánlják. Ingyenes!

Aranygyapjú Társulat: A halász és a nagyravágyó felesége – Margitsziget, Szent Margit-kolostor romok, vasárnap 10:30 (ingyenes, regisztrációs)

Zenés bábjáték óvodásoknak, kisiskolásoknak, valamint pancsolni vágyó felnőtteknek! Hogyan lesz a kunyhóból palota és a szegény halász asszonyból pompás királynő? Mi történik, ha az aranyhalnak elege van már a kívánságokból? Részletek és regisztráció itt.

Hangszersimogató Klub – Óbuda, 3K, vasárnap 16:00

Bársony Bálint és zenekara interaktív foglalkozása és mini koncertje gyerekeknek. A Hangszersimogató célja a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára énekesnő, gyermekpszichológus. Jegyár: 1000 Ft (Jegyváltás 2 éves kortól szükséges. A nagy érdeklődésre való tekintettel javasolják az elővételes jegyvásárlást.) 18 év feletti vendégek részére védettségi igazolvány szükséges.

Időpont szerint a Napibontóban találjátok a programokat!

Nézzétek meg legújabb könyvajánlónkat, melyben az ovisoknak válogattunk 10 jó könyvet, amely szeptemberben jelent meg!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.