Gyerekprogramok hétvégére – szept 14-15.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kópé – premieres film - gyerekprogram

Sárkányok Zebegényben és a Mesemúzeumban, bábos fesztiválok Újpesten és Óbudán, sportos programok, meseösvény, szuper piacok, új diafilmek és még sok minden más is szerepel az eheti ajánlóban. Íme a legjobb gyerekprogramok a hétvégére!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

pUPpet-Ingyenes Tanévindító Családi Bábfesztivál – Újpest, UP Rendezvénytér, szeptember 14-15. (ingyenes)

Az UP rendezvénytér egy új, kétnapos fesztiválnak ad teret és lehetőséget, ahol a középpontban a bábszínház áll. Ott lesz többek között a Bábkoffer Társulat, a Mákszem Színház, a Brighella Bábszínház, Danny Bain, az Aranyszamár Színház, a Bábrándozók, a Márkus színház, de lesz még játéktér babáknak, bábkészítés és sok-sok játék is. A részvétel ingyenes. Részletes program itt.

Zebegényi Sárkányfesztivál – Zebegény, Sárkány-domb, szeptember 14-15. (ingyenes)

Idén is fesztivál a mesebeli Zebegény mesebeli Sárkány dombján! A közösségi finanszírozású Zebegényi Sárkányfesztivál idén 9. alkalommal kerül megrendezésre, ahol kicsik és nagyok együtt mélyedhetnek el az alkotásban sárkánykészítés közben, és a természet erejében sárkányreptetés közben. Szuper program, nagyon szeretjük. Ingyenes!

World Urban Games – Nagyvásártelep, a Budapest Parkkal szemben (Közvágóhíd megálló), szeptember 13-15. (ingyenes, regisztrációs)

A World Urban Games Budapest az első mérföldkő az újgenerációs sportok fellendítésében, hiszen az utcai sportok behozásával közelebb hozzák a város lakóihoz a sportágat és a hozzá tartozó kultúrát. A sportágak nem véletlenszerűen lettek kiválasztva. A versenysportok közül a 3×3 kosárlabda, a BMX freestyle és a breaktánc hivatalos sportág lesz a 2020-as és 2024-es nyári olimpiai játékokon. A többi sport pedig a következő évek nagy esélyesei lehetnek. Részletes program itt. Ingyenes, regisztráció szükséges!

Nagy Sportágválasztó és Hangszerválasztó – Merkapt Sportközpont, szeptember 13-14. (ingyenes, regisztrációs)

Klasszikus és különleges mozgásformák egész arzenálját vonultatja fel a XXV. Nagy Sportágválasztó szeptember 13-14-én. A cél: kedvet csinálni a testmozgáshoz gyermekeknek és felnőtteknek, illetve segíteni, megtalálni a látogatók adottságaihoz leginkább illő sportágat. Az inspiráló környezetről olimpiai, világ és Európa bajnokok gondoskodnak majd, akikkel együtt sportolhatnak a látogatók. Az esemény kísérőprogramja, a Nagy Hangszerválasztó, ahol a közös örömzenélésé a főszerep! Ingyenes, de regisztrációhoz kötött program! Csak pénteken és szombaton!!!

Játékos Virányos családi hétvége – Virányosi Közösségi Ház, szeptember 14-15. (ingyenes)

Kétnapos családi rendezvényt tartanak az idén 30 éves Virányosi Közösségi Házban. Koncert, zenés mesejáték, kézműves foglalkozások, diafilmkuckó, Kerekítő Tippentő, társasjátékok, sakk, kerti játékok, táncoktatás, szabaduló szoba, kiállítás is vár rátok. Szombaton 11 órától Danny mesél, vasárnap 11 órától Szalóki Ági koncertezik, de lehet majd készíteni Csodaceruzát is, illetve kézműveskedni. Ingyenes!

Kópé – premieres film

Szeptemberben ebben a tüneményes családi vígjátékban ismerheti meg mindenki a cuki KÓPÉ nevét, aki bár kissé elkényeztetett, és azt hiszi, a világ körülötte forog, a sok-sok izgalmas kaland során kiderül, a szíve mindig is a helyén van. Szeptember 12-től a mozikban! 6 éves kortól ajánlott.

SZEPTEMBER 14., szombat

Őrmező ünnepe – Őrmezei Közösségi Ház, szombaton 10:00-22:00 (ingyenes)

Nincs pillanatnyi megállás sem a színpadon, sem a parkban: a koncertek, előadások „egymás kezébe adják a kilincset”, a parkban pedig szüntelenül zsong majd a vásári forgatag és pörög a vurstli. A nap folyamán fellép a Napvirág zenekar, a Majorka színház, Vitéz László Bábjáték-automatája, Bartha Tóni bábszínháza, a Vadrózsák, a Rutkai Bori Banda (13:30) is. Ingyenes!

Élet a lábunk alatt – Nagykovácsi, szombaton 10:00 (regisztrációs)

Sokszor elfeledkezünk, hogy milyen pompás apró lények vesznek is minket körül. A túra alkalmával nagyítóval szállhattok alá és az ízeltlábúak pompás világába kalauzolják el az érdeklődőket. Az út során a Pazar panorámájú Nagy-Szénás tanösvény nyomvonalát járhatjátok be. Jegyár: 750-1500 Ft.

Unikornisok és sárkányok – Mesemúzeum, szombaton 11:00

Engedd szabadon a fantáziádat és készítsd el a saját mesebeli lényedet a Mesemúzeumban. Sokféle alapanyaggal dolgozhatsz: csuhé, gyapjú, különböző színes papírok. Minden kicsit és nagyot szeretettel vár Farkas Réka iparművész. Ajánlott korosztály: 5-12 éves korig.

Csinnadratta, zenés hűhó, avagy utcaszínházak a Csobánka téren – Óbuda, Csobánka tér, szombaton 14:00-19:00 (ingyenes)

Vitéz László Bábautomata, Zsonglőr játszóház, Cugivurstli és 3D-s fotózdája, Bábakukucs kandika színház, fakörhinta, Bab Társulat, Aranyszamár Bábszínház, Barboncás Társulat, Bartha Tóni Bábszínháza és színes gyerekprogramok várnak rátok a Csinnadrattán. Ingyenes!

Hangszersimogató – Óbuda, 3K, szombaton 16:00

Bársony Bálint és zenekara interaktív foglalkozása és mini koncertje gyerekeknek. A Hangszersimogató célja a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára énekesnő, gyermekpszichológus. Jegyár: 1000 Ft (A nagy érdeklődésre való tekintettel javasolják az elővételes jegyvásárlást.)

SZEPTEMBER 15., vasárnap

Halász János meseösvény – Kismaros, vasárnap délelőtt (regisztrációs)

A következő Bailavidrum meseösvényre a kismarosi Duna-parton kerül sor. Ezúttal Halász János nyomába szegődtök majd. Utatokon találkoztok az öreg halásszal, begyűjthetitek varázstárgyaitokat, kedves lovatok hátán indulhattok kalandozásra, ahol (jó előre szólunk), ha boszorkányt láttok, meneküljetek! A legbátrabbak és legkitartóbbak a mese végén elnyerhetik méltó jutalmukat! Regisztráció szükséges! Jegyár: 1500 Ft/fő, 4 év alatt ingyenes!

Erdei Piac-Kóstolj és kirándulj! – Budakeszi Vadaspark, vasárnap 9:00-15:00 (ingyenes, kivéve a parkolás)

A Vadaspark erdővel körbeölelt pihenőparkjában a megszokott hangulattal és termelőkkel várnak titeket. Az Erdei Piacon többek között megkóstolhatjátok az erdő- mező kincseit és egyben családi programot kerekíthettek függőágyakkal, állat simogatással, kirándulással melyhez minden helyben adott. A zenét a megszokott Aranyalma Páros biztosítja. A piac ingyenes, parkolás 400 Ft.

Legkisebbek mozija: Égigérő Fű – Puskin, vasárnap 10:00

Poldi bácsi, a parkőr nyugdíjba készül. Negyvenéves szolgálata alatt annyira megszokta a zöld füvet, a virágokat, hogy el sem tudja képzelni, mi lesz vele nélküle. Misu, a kis rokongyerek azonban nem ismer lehetetlent, a házbeliek, a kukások, a rendőr, az orvos és minden ismerős bevonásával megszervezi, hogy felszedjék az udvar keramitkockáit, s helyükre gyeptéglákat telepítsenek. Egy igazi klasszikus! Jegyár: 800 Ft.

Diafilm Szemle – Art+Cinema, vasárnap 10:30-12:00

A Mondókás – hangszerjátékos gyülekező után a következő újdonságokat nézhetitek meg: Kerekítő Manó mini meséi, A kisegér nagy utazása; Az egérkisasszony vőlegénye, Jó éjszakát, kuflik!, Pinokkió (Dargay Attila rajzaival), Hová bújik a Hold? Jegyár: 600 Ft/fő (a belépőjegy teljes értékben levásárolható a helyszínen – egy diafilm vásárlásakor egy belépőjegy/kupon használható fel).

Cifra Palota és Hetedhét táncház – Müpa, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

Elindult a Művészetek Palotája szokásos vasárnapi családi programja is, ahol havi 1 alkalommal 12 órától a Hetedhét táncház is vár benneteket a gyerekprogramok mellett. Ingyenes!

Kiskertpiac – Akvárium Klub, vasárnap 10:00-18:00 (ingyenes)

Ha szeretnél a városban természetközeli világot kialakítani magad körül, mindenképpen várnak a kiskertpiac rendhagyó eseményén az Akvárium Klubban a kiskertpiac kiállítóival, bemutatókkal, előadásokkal. Ingyenes!

Piacok Napja – Erzsébet tér, vasárnap 11:00-19:00 (ingyenes)

Családi és zenei programok, szemléletformálás, integrált közösségi vásár, közel 200 árus portékája, önkéntes véradás, fesztiválhangulat és sok-sok izgalmas élmény vár mindenkit szeptember 15-én az Erzsébet téren, ahol immár 7. alkalommal rendezi meg a Piacok Napját a Nem Adom Fel Alapítvány és a Hello Piac. Ingyenes!

A legjobb gyerekprogramok időpont szerint a Napibontóban!

JÁTÉK!

Játsszatok velünk és nyerjetek Egy kupac kufli DVD-ét, mellé menő kuflis tetkókat! Vasárnap (szeptember 15-e) éjfélig várjuk a következő kérdésre a választ a jatek@miniamtine.hu-ra: Hány kártyalap van a varázsgomba kezében? A választ az itt található előzetes megnézésével tudjátok meg!

Era kedvencei: World Urban Games, Élet a lábunk alatt túra Nagykovácsiban, Zebegényi Sárkányfesztivál
Rozi kedvencei: World Urban Games, Zebegényi Sárkányfesztivál, Csinnadratta