Gyerekprogramok hétvégére – október 3-4.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Óriásláb – Családi bevetés

Számos szabadtéri programot ajánlunk nektek október első hétvégéjére, hiszen kellemes, őszi időt ígérnek. Több helyen lehet majd madarakat figyelni, a Csepel Művek területén kalandozni vagy éppen Ikarus Találkozóra menni az Aeroparkba. Emellett találtok még a programok között az Állatok Világnapjához kapcsolódó eseményeket, meséket, múzeumi foglalkozást, klasszikus zenét és Barbár napot is.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Ferihegyi Ikarus Találkozó – Aeropark, október 3-4.

Két nap, amikor nem csak a történelmi repülőgépek játsszák a főszerepet az Aeroparkban. A legendás Ikarus gyár mintegy 30 autóbusza – köztük számos oldtimer jármű – mutatkozik be a október 3-án és 4-én a ferihegyi repülőmúzeumban. A kiállítás mellett élménybuszozás is zajlik majd az Aeropark és az 1-es Terminál között. Az idősebbek így nosztalgiázhatnak, a fiatalok pedig átélhetik az igazi Ikarus-élményt. A sorban állás és a várakozás elkerülése érdekében érdemes az Aeropark-belépőket előre megváltani. Mindkét napon látványos Ikarus felvonulás zajlik 16 órától az Aeropark-Vecsés-Ecser-Aeropark útvonalon!

Óriásláb – Családi bevetés – október 1-től a mozikban

Vannak családok, amelyek egy kicsit vadak… A legendás Óriásláb népszerűsége töretlen, mióta kamasz fia segítségével megmenekült a gonosz tudósok kezei közül. A szőrős, bozontos, csupaszív óriás elszánt környezetvédő aktivistaként éli boldogan életét családjával, és állati jófej barátaival. Ám amikor egy nap tudomására jut, hogy az egyik gyönyörű természetvédelmi terület veszélyben van, nyakába veszi a vadont, és mentőakcióra indul. 6 éves kortól ajánlott!

OKTÓBER 3., szombat

Csepel Művek – Nyitott Gyárak Hétvégéje 2020 – Csepel Művek, szombaton 9:00-23:00 (ingyenes, regisztrációs)

A Kortárs Építészeti Központ szervezésében októberben ismét megnyílnak a Csepel Művek kapui és felfedezhetővé válik a 240 hektárnyi, páratlanul gazdag ipari örökség izgalmas jelenkora. A járványhelyzet miatt sok program előzetes regisztrációval, limitált létszámban látogatható. A programokon a maszk használata, illetve a kézfertőtlenítés kötelező. Részletes program és regisztráció!

Európai Madármegfigyelő Napok – több helyszínen, szombaton 9 órától (ingyenes, regisztrációs)

Tápiószecsőn 9 és 13 óra között várnak benneteket. Találkozó 9 órakor a vasútállomásnál, majd madármegfigyelő túra indul a Tápiószecsői-halastavakhoz. 9 és 14 óra között a Ferencmajori Madárvártánál (Naszály település Tata felőli határában a falutáblánál) várnak benneteket. 9 és 14 óra között madárgyűrűzési bemutatót tartanak a Jági-tónál, ahol akár különleges vonuló fajokkal is találkozhattok. Minden programra regisztráció szükséges a linkek alatt megadott elérhetőségeken.

Állatok Világnapja – Budakeszi Vadaspark, szombaton 10:00-17:00

Az Állatok Világnapja alkalmából október 3-án, szombaton, a Budakeszi Vadasparkba látogatók érdekes dolgokat tudhatnak meg a felelős állattartásról, az állatok védelméről: lesz kisállat tréning, hüllőbemutató, előadás a felelős állattartásról, Állati Jó Bemutató, illetve megismerkedhetnek a kutyamentéssel is az interaktív programok során. A programok a belépőjegy árán felül ingyenesen látogathatók! Részletes program itt.

Legkisebbek mozija: Macskássy-klasszikusok – Puskin mozi, szombaton 10:00

Egy igazi filmes csemege várja a legkisebbeket ezen a délelőttön a Puskinban. Macskássy Gyulának, a magyar rajzfilm atyjának leghíresebb, máig varázslatos remekműveit láthatjátok egy csokorban: Két bors ökröcske, Egér és oroszlán, Kiskakas gyémánt félkrajcárja, A telhetetlen méhecske. Jegyár: 900 Ft.

Családi kalandozás a Lovasíjászok Budapest múltjából (Múzeumok Őszi Fesztiválja) – BTM Vármúzeum, szombaton 10:00-12:30 (regisztrációs)

Játékos feladatok segítségével megismerheted a lovasíjászat történetét, kipróbálhatod a célbalövést és nomád játékokat, kincset kereshetsz, kézműveskedhetsz, sőt még kreatív módon íjat is készíthetsz. Az esemény 10 órakor kezdődik. Kérik, hogy pontosan jelenjetek meg, mivel később már nem lehet csatlakozni a programhoz. Ajánlott korosztály: 6-11 év. Belépő: 800 Ft/fő. Jegyvásárlás a helyszínen. Regisztráció itt.

Nyílt nap az Újpesti Tűzoltó Skanzenben – Újpest, Szent László tér, szombaton 10:00-16:00 (ingyenes)

Ismét nyílt nap lesz az újpesti Tűzoltó Skanzenben, ahol minden járműre fel lehet szállni. Szuper 1 órás program a tűzoltóautók kedvelőinek. Ingyenes, bejelentkezés nem szükséges! Itt írtunk róla bővebben.

Turján világa – Tanösvénytúra – Ócsa Tájház, szombaton 10:00 (regisztrációs)

A Turján-tanösvényen keresztül a Tájvédelmi Körzet fokozottan védett részeit bejárva, a lápréteket, ligeterdőket és nádasokat érintve, mi is megismerhetjük ezt a csodás vízi világot! A vizes élőhely jellege miatt száraz időszakban is kérjük, hogy olyan lábbelit válasszon, ami bírja a vizet, sarat, harmatot! Előzetes bejelentkezés szükséges itt. Jegyár: 900-1600 Ft.

ÁLLATOK VILÁGNAPJA: Állatok testközelben – Aggostyán, ökofalu, szombaton 10:00-14:00

A könnyű séta során megismerkedhettek az ökofalu háziállataival, valamint beszélgethettek az állatvilág védelméről – problémákról, feladatokról, jó gyakorlatokról egyaránt. Jegyár: 900-1600 Ft.

Fúgafogó – BMC, szombaton 10:30

Ha minden nap hallgatsz Bach-ot, húsz évvel tovább élsz. Tényleg! Na, jó, nem. De mennyivel jobban élsz, mintha nem hallgatnál! Megmutatják: ennyivel. Az Óbudai Danubia Zenekar gyerekeknek szóló zenés programján a karmester és házigazda szokás szerint Hámori Máté lesz. Jegyár: 800-1200 Ft.

Áss velünk a történelem mélyére! – múzeumpedagógiai foglalkozás 7-14 évesnek – T9 – Az első bástya (I.ker., Táncsics Mihály u. 9.), szombaton 11:00

A múzeumpedagógiai program során élményszerűen megismerkedhettek a budai Várnegyed, azon belül az Erdélyi bástya történetével. Játékos formában betekintést nyerhettek a régészek szerteágazó tevékenységeibe az ásatási helyszínen. A programunk attrakciója a régészeti ásatást imitáló homokozó, ahol a gyerekek magunk is kutathatnak, s az előkerülő kerámia-törmelék leletanyagot haza is vihetik.

Családi nap Királyréten: A gombák csodálatos világa – Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont (Szokolya – Királyrét), szombaton 11:00-13:00 és 14:00-16:00 (regisztrációs)

Kézműveskedés, észtorna: rejtvények, fejtörők várnak minden korosztályt. Az őszi erdőben, családi körben a gombák titkait fürkészhetitek. Ehető és mérgező gombák, szépek és kevésbé szépek, vicces kinézetűek. Csak fényképezőgéppel gyűjtünk. Rövid terepi séta után elmerülhettek a mikrovilágban is (mikroszkópon át). Előzetes bejelentkezés szükséges: kiralyret@dinpi.hu. Családi jegyár: 5000 Ft. Ha erre jártok, nézzétek meg az új kilátót is a Várhegyen!

OKTÓBER 4., vasárnap.

Barbár Családi Nap – Aquincumi Múzeum, vasárnap 10:00-18:00

A múzeum romkertjét barbár kézművesek és harcosok népesítik be, akik bepillantást engednek a Róma által leigázott, illetve a birodalmi határokon túl élő népek mindennapjaiba. A hagyományőrzők harci bemutatói és kézműves foglalkozások során a romkertbe látogatók megismerkedhetnek a kelták és germánok kultúrájával és szokásaival, továbbá részt vehetnek különleges vezetéseken, előadásokon és játékokon. A zárt kiállítóterekben történő tárlatvezetéseken csak korlátozott létszámban lehet részt venni. A regisztráció a helyszínen érkezési sorrendben történik. Jegyárak: felnőtt jegy: 1900 Ft/fő; diák és nyugdíjas jegy: 950 Ft/fő; 6 év alatt és III. kerületi lakcímkártyával ingyenes!

Nefelejcs Bábszínház: Vlagyimir Szutyejev: Miau – Puskin, vasárnap 10:00

Nemzedékek olvasták, nézegették, szerették Vlagyimir Szutyejev kedves, tanulságos meséit. Ma is sok kisgyerek kedvence a süni, a kispipi, a cica, vagy éppen a kutyus. La legújabb, zenés bábelőadása békésen szunyókáló kutyusról szól, akit legszebb álmából ébreszt fel valaki: Miau! Jegyár: 1600 Ft.

Állatok Világnapja – Noé Állatotthon – vasárnap 10:00 és 15:00 óra között

Az Állatok Vilagnapján örökbefogadó nappal, bemutatókkal, ismeretterjesztő előadásokkal, játékokkal várnak benneteket a Noé Állatotthonban.

Ha szeretnétek a legjobb programokat, a legújabb helyekről készült beszámolóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.