Gyerekprogramok hétvégére – október 19-20.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Muzi játszótér - Magyar Nemzeti Múzeum kertje

Ezen a hétvégén vár benneteket a Nemzeti Vágta, a Pagony 18. szülinapi bulija, workshopok, múzeumi programok, könyvbemutatók, sőt már október 23-ára is mutatunk néhány jó ötletet! Íme a legjobb gyerekprogramok hétvégére!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Nemzeti Vágta – Hősök tere, október 19-20. (ingyenes)

Magyar lovashagyományok, íjász bemutató, versenyek, Kis Huszár Vágta és nemzetek konyhája is vár benneteket ezen a hétvégén a Hősök terén és az Andrássy úton. Ingyenes, kivéve a lelátó helyek!

Piczinke Halloween – Piczinke Póniudvar, október 19-20.

Kutasd fel Hululut a nagy varázslót! Indulj el a kalandokkal teli útra, keresd meg Bütyit a kis porcukorköpő sárkány bébit, és gyűjtsd össze az összes pecsétet. Emellett családi tökfaragó műhely, kreatív sarok, halloweeni játékok, pónilovaglás, minipóni és állatsimogató udvar, rengeteg játék, móka és kacagás vár rátok. Belépő 2500 Ft /fő egységesen mindenkinek 2 éves kortól (2 éves kor alatt ha a gyerekek szeretnének részt venni a játékban akkor 1500 Ft/2 év alatti gyermek).

Megnyílt a Muzi!

Gyerekek játszanak a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében újjáépített játszótéren az átadóünnepség napján, 2019. október 11-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Mi már kipróbáltuk a Múzeumkert új játszóterét, amelyet egyik kedvenc csapatunk az ASAPA épített. Golyópálya, satírozható pénzérmék, lóvasút, verkli és századfordulós hangulat vár rátok. Részletes beszámolónkat a jövő héten olvashatjátok!

OKTÓBER 18., péntek

Őszi tündérkert építés – Minurka, pénteken 17:00 (regisztrációs)

Csetényi Lillával ezúttal őszi hangulatú tündérkerteket építhettek, amelybe tehettek mohát, kövirózsát, csillámport, figurákat, mini tárgyakat. Lesznek edények, üvegek, mindenféle tündérség és manóság, de, ha vannak kedvenc tárgyaid, kabaláid, kaspód, akkor vidd magaddal, hogy kedved és fantáziád szerint beleépíthesd! A foglalkozást kisgyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlják. A foglalkozás díja: 4500 Ft, ezért mohás, miniatűr világot vihetsz haza foglalkozásukról. Regisztráció: minurkainfo@gmail.com címen!

OKTÓBER 19., szombat

18 éves a Pagony! – Bartók Béla úti Pagony, szombaton 10:00-20:00 (ingyenes)

Nagykorú lett a Pagony Kiadó, amit egy hatalmas bulival meg is ünnepelnek október 19-én. Egész nap várják a születésnapi ünnepségre szerzőiket és illusztrátoraikat, akik annyi jó könyvvel ajándékoztak meg minket az elmúlt években. Íme a részletes program! Ingyenes!

Ringató könyvbemutató családi délelőtt zenével és játékkal – HUB55, Üllői út 55., szombaton 10:00 (ingyenes)

Várnak minden kisgyermekes családot koncerttel, táncházzal, kreatív foglalkozással és sok-sok játékkal egybekötött könyvbemutatóra! Igazi családi esemény lesz, ahol a Ringató alapítójával és a Ringató-könyvek alkotóival is találkozhattok. A helyszínen kedvezményesen vásárolhatók meg a Ringató-könyvek és a 2020-as Ringató naptár is. Ingyenes! 

CsodaCsaládi Nap – Csodavár Budapest, szombaton 10:00-13:00 (ingyenes)

„Október hagyományosan a Down-szindróma hónapja. Ilyenkor jobban figyelünk arra, hogy elősegítsük a fogyatékossággal élő emberek elfogadását, és tudatosítsuk, legfontosabb alapértékeink közé tartozik a sokszínűség és az esélyegyenlőség. A Csodavár kapuja minden család előtt nyitva áll!” Szombaton 10 és 13 óra között várnak benneteket. A programokon való részvétel ingyenes.

Ambrus Éva: Anya, kérek még! könyvbemutató – Bookline Móricz, szombaton 10:00 (ingyenes)

Vegyetek részt október 19-én, szombaton 10 órától a Bookline Móricz Könyvesbolt és Kávézóban Ambrus Éva könyvbemutatóval egybekötött kóstolásán. A könyvről itt írtunk bővebben. Ingyenes!

BonBon Matiné: Jancsi és Juliska – MomKult, szombaton 10:00

A Grimm testvérek híres meséjét, Jancsi és Juliska történetét, nem szükséges bemutatni. A leleményes testvérpár szeretetéről, összetartásáról szóló, örök érvényű történet soha nem látott-hallott módon kerül bemutatásra a Ventoscala Sinfonietta művészeinek előadásában. A humorral átszőtt előadás nemcsak új oldalát mutatja meg a jól ismert történetnek, hanem észrevétlenül vezeti be a gyerekeket a talán ijesztően hangzó „kortárs zene”, ezen keresztül pedig a klasszikus zene birodalmába. Kiskovács Eszter, rajzművész, a koncertet élőben illusztrálja. Jegyár: 1500 Ft.

Családi délelőtt: Ruhából kép a falra – Ludwig Múzeum, szombaton 10:30 (regisztrációs)

Ez alkalommal a Családi Délelőtt a MINTÁZAT ÉS DEKORÁCIÓ című kiállításhoz kapcsolódik. Ezeket a valakik által már megtervezett anyagokat használhatjátok fel arra, hogy saját textilképet készítsetek. Most nem ceruzát vagy festéket használhattok üzeneteitek megfogalmazására, hanem a korábban iparművészek által megtervezett anyagokat. Regisztrációs szükséges előző nap 14 óráig: dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen. Jegyár: 600 Ft/fő.

Halloweeni papírlámpás készítés – Minurka, szombaton 10:30 (regisztrációs)

A Minden, ami papír Alkotóműhely jóvoltából, ezúttal Halloween tematikában készíthettek lámpásokat különféle mintákkal díszített, árnyakkal játszó lámpásokat, melyekbe kis led mécseseket helyezhettek majd, hogy bevilágítsák a hideg éjszakákat. Részvételi díj: 4000 Ft, mely tartalmazza a lámpások elkészítéséhez szükséges összes anyagköltséget és eszközhasználatot. Regisztráció: minurkainfo@gmail.com címen!

Spicc és Pipa – Könyvbemutató és cicás kalandok – Mesemúzeum, szombaton 11:00

Hogyan tölti kényelmes mindennapjait Spicc és Pipa, a két szobacica? És vajon mi veszi rá őket arra, hogy egyszercsak zsupsz!- egy tigrisugrással a konyhai csilláron teremjenek? Vendégek lesznek a Két cica könyvek sorozat írója, Nattán-Angeli Nóra, és Pájer Lilla a mese illusztrátora, akik beavatnak minket a cicák titkaiba. Rövid beszélgetés után papírszínházi mesebemutatót tartanak, és utána közös cicakaland várja a résztvevőket. Ajánlott korosztály: 2-6 éves korig.

Mesés mókázás Geronimo és Tea Stiltonnal – Libri Alle, szombaton 11:00 (ingyenes)

Mesés mókázás Geronimo és Tea Stiltonnal a Libri Allee Könyvesboltban. A közönségtalálkozón a könyvek dedikálása mellett játékos programok is fogadják a gyerekeket. Az interaktív program emlékét közös fotózkodás során örökíthetitek meg. Ingyenes!

Merülés az avarlakók világába – Királyrét, Hiúz Ház, szombaton 11:30 (regisztrációs)

Az erdők vastag avarszőnyege rengeteg állatnak és gombának nyújt hajlékot. Pókok, százlábúak, vaspondrók, szárazföldi ászkák, valamint egy igen különleges állatcsoport az ugróvillások élnek itt. De vajon miért érdekesek ezek a lények az erdő élete szempontjából? Miért az avarszint az itteni élet egyik legfontosabb színtere? És kik lehetnek azok a medveállatkák? A terepi program után pedig mikroszkóp alatt is megvizsgálhatjátok a séta alatt gyűjtött lényeket. Előzetes bejelentkezés szükséges: tarjanyin@dinpi.hu. Jegyár: 1500 Ft/fő, kedvezményes: 750 Ft/fő.

Kincskereső délután – Magyar Nemzeti Múzeum, szombaton 14 órától (regisztrációs)

Kincskeresésre hívják a családokat egy közös csapatjáték keretében, amely során Magyarország történelmét izgalmas és egyedi tárgyakon keresztül fedezhetik fel. És senki nem távozik üres kézzel! 14:00-től folyamatos indulással: 16.30-ig. A program vége: 17.30. A program regisztrációköteles (az oldal bal felső sarkában)! Jegyár: miután a program a hónap 3. szombatjára esik, a családok részére a belépés ingyenes, ezen felül minden résztvevőnek 250 Ft/fő programjegyet kell váltania.

Őszköszöntő játszódélután – Bilimbo Naphegy Montessori Óvoda, I.ker., Nyárs utca 3., szombaton 16:00-19:00 (regisztrációs, ingyenes)

Szeretettel várnak az őszi kézműves délutánon, ahol megismerkedhettek Tóth Krisztina új mesekönyvével, készíthettek közösen liba és kismalac bábot. Finom teával és aprósüteménnyel, valamint Bilimbo manó „Őszi alma” című bábos meséjével is készülnek. A programot 3-5 éves korosztálynak ajánlott. A részvétel ingyenes, de regisztráció szükséges itt.

Paár Julcsi – Hangoló: Kerekerdő – lemezbemutató koncert – Fonó, szombaton 17:00

Paár Julcsi Hangoló – Kerekerdő című lemezének bemutató koncertjén megelevenedik a mesebeli táj, a varázslatos történet, melynek a hallgatóság is szerves részévé, szereplőjévé válik. Jegyár: 1000 Ft, 2 év alatt ingyenes!

OKTÓBER 20., vasárnap

Ócsai Gazdanap – Ócsai Tájház, vasárnap 10:00-17:00

Az ócsai és környékbeli gazdálkodók és kézművesek vásárral egybekötött bemutatkozása. Savanyúkáposzta-készítés, kemencés sült finomságok kóstolója, gyertyamártás, töklámpásfaragás, lovaskocsizás, népi játszóudvar. Részletek itt. Jegyár: 1500 Ft/fő, kedvezményes: 750 Ft/fő.

Integrált családi nap ,,Növünk együtt” – Petőfi irodalmi Múzeum, vasárnap 10:00-12:00 (ingyenes, regisztrációs)

Az integrált családi napra várnak minden gyermeket, aki önfeledt játékkal szeretné csillapítani kíváncsiságát és felfedezni a világ sokszínűségét. Fedezzétek fel, milyen módon bírhatjátok rá a bőröndben lapuló tárgyakat, hogy elfecsegjék összes titkukat! Regisztráció: muzeumped@pim.hu. Ajánlott életkor: 4-12 év.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl: Bumm Bumm Bumm – Puskin mozi, vasárnap 10:00

Az év hazai gyermekalbuma kategóriában, kétszeres Fonogram- díjas Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar hazai kortárs költők megzenésített versei mellett saját szövegeit és dalait is előadja, melyek a családról, a barátságról, szerelemről, emberségről,összetartozásról szólnak. Jegyár: 2300 Ft.

Mesedélelőtt: Szüreti mulatság – Magyarság Háza, vasárnap 10:30 (ingyenes, regisztrációs)

A játékos, zenés, táncos foglalkozás keretében a gyerekek megismerhetik a szüret menetét, eszközeit és az ezzel kapcsolatos szokásokat. A történelem során ezzel kapcsolatosan, számtalan közmondás, anekdota és irodalmi mű született, ezekből a gyöngyszemekből választották ki a Mátyás király vöröshagymán kapáltat című mesét, melyet beleépítenek a foglalkozásba. Az utána következő kézműves foglalkozáson pedig a témához kapcsolódva ügyeskedhetnek a gyerekek. Ingyenes, de regisztráció szükséges: magyarsaghazainfo@gmail.com.

Malom bringatúra – Skanzen, vasárnap 11:00 (regisztrációs)

A túra során a múzeum különböző típusú malmait (kézi-, vízi-, szél-, szárazmalom) ejtjük útba, hogy közelebbről is megismerjük őket. Többségüket működés közben is megtekintjük, miközben kiderül, hogyan lesz a búzából kenyér és mitől „ördöngős” a molnár. A túrák hosszúsága: kb. 1,5 óra. Részvételi díj: felnőtt: 500 Ft / fő, gyerek: 250 Ft / fő (6-18 éves korig) + múzeumi belépő. A múzeumban kerékpár bérlésére korlátozott számban van lehetőség. A bérlés díja 600 Ft / bicikli. Regisztráció szükséges itt: latogato@skanzen.hu.

Október 23-ai programok!

Íme néhány október 23-ai program, és hamarosan érkezik az őszi szünetes válogatásunk rengeteg jó fesztivállal, múzeumos eseménnyel, kirándulás ötlettel!

Nézzétek meg legújabb szülinapi helyek válogatásunkat és beszámolónkat a Kertvárosi Tanyaudvarról!

A legjobb gyerekprogramok időpont szerint a Napibontóban!


Hamarosan érkezik az őszi szünetes ajánlónk is, illetve sok újdonság is elkészült az elmúlt időszakban, amelyről beszámolunk nektek. Érdemes lesz velünk tartani! Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, aktualitásokat hetente egyszer hírlevélben is megkapni,
itt tudtok feliratkozni!