Gyerekprogramok hétvégére – október 10-11.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Készítsetek cipősdobozból fényképezőgépet, keressetek kincset a Nemzeti Múzeumban, simogassatok hangszereket, bringázzatok a Skanzenben ezen a hétvégén, de ajánlunk még filmeket, ingyenes és szabadtéri világzenei koncerteket, őszi kertészkedős foglalkozást is. Íme a legjobb gyerekprogramok a hétvégére!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Oldtimer Show – Vasúttörténeti Park, október 9-11.

500 oldtimer jármű mellett az idei évben hangsúlyosan megjelenik majd a gasztronómia és a hagyományőrzés is a rendezvényen. Családi programok is várják az érdeklődőket, így például állatsimogató, interaktív kiállítások, kézműves foglalkoztató, arcfestés, íjászat, légvár és bungee. Jegyár: 14.000 Ft (2 felnőtt és 2 gyerek -14 év alatti), 3 éves kor alatt ingyenes.

OKTÓBER 9., PÉNTEK

Ingyenes világzenei koncertek szabadtéri helyszíneken – október 9-10.

A Budapest Ritmo Piknik sok szuper, ráadásul ingyenes vár benneteket pénteken és szombaton délután 3 helyszínen: a Millenárison, a Hunyadi téren és a Rákóczi téren fellép majd többek között Sena, a Meszecsinka, a Csángálló, a Romano Drom és még sokan mások. Részletes program itt. Ingyenes!

OKTÓBER 10., szombat

Szamóca kiskertész-tanoda: Színes lombok kincskereső – Füvészkert, szombaton 10:00 és 11:15 (regisztrációs)

Keresgélős séta a Füvészkertben növényismertetéssel, illetve hazavihető növény ültetése, gondozási tanácsok. Szeretettel várják a 3-12 éves gyerekeket 10 órától és 11:15-től az 1 órás kertészkedős foglalkozásra. A foglalkozást szabadtéren a Szamóca Kiskertész Tanodában tartják, eső esetén fedett helyen. A Füvészkertbe a felnőtt kísérő belépőjegy megvásárlásával tud bemenni. A foglalkozás idejére (1 óra) ott lehet hagyni az 5 évesnél nagyobb gyereket, ilyenkor nem kell Füvészkerti belépőjegyet váltson a kísérő, de a nagyobb gyerekkel is lehet maradni, közösen ültetni, alkotni. Regisztráció itt. Ár: 1800 Ft/gyerek.

Boxi, a kincs nyomában – Puskin, szombaton 10:00

Rajta! Papír-hőseinkkel tartva, lássuk, mennyi móka és izgalom lesz a társuk az út során, melynek kezdetén az asztalon elterülő város egén átröppen egy papírrepülő. Boxi és Kartomi elkapja, (még szép!) és kihajtva látják a belsejébe rajzolt ábrát, ami egy térkép, és ott a kincs helye! Nincs mese, itt az alkalom, meg kell találni! Jegyár: 900 Ft.

Családi délelőtt: Cipősdobozból fényképezőgép? – Ludwig Múzeum, szombaton 10:30 (regisztrációs)

Gyere el, és megtudod mi történt, és történne most is azon a falon, amivel szemben az apró lyukon bejön a fény! Sőt, te is készíthetsz fényképezőgép nélkül, mindössze egy cipősdoboz segítségével fényképet; és az analóg előhívással is megismerkedhetsz. FONTOS! A foglalkozásra vigyél magaddal egy cipősdobozt, ebből fogod elkészíteni a saját camera obscurádat! Figyelj rá, hogy a cipődoboz és a teteje jól illeszkedjen egymással, a doboz oldala ne legyen horpadt, girbe-gurba. Kérik, hogy a gyerekek olyan ruhában menjenek, amiben kényelmesen tudnak alkotni, és nem sajnálják a szülők, ha az alkotás nyomai rajta maradnak! A részvételi szándékot a programot megelőző napon 12 óráig jelezzétek a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen! Jegyár: 600 Ft/fő.

Barlangból a koncertteremig – A MÁV Szimfonikus Zenekar ifjúsági sorozata – Budapest Jazz Club, szombaton 11:00

Hogyan kezdődhetett az ember és a zene kapcsolata? Hol és hogyan lehetett zenét hallgatni réges régen az ősidőkben? Kik zenéltek és kik hallgatták? Vajon mi illett és mi nem? Miért változnak a hangszerek? Zenetörténeti érdekességek, izgalmas hangszerek és muzsikák szerepelnek a sorozatban interaktív módon, vetítéssel és időnként tánccal színesítve. Az előadások műsorvezetője: Székely Edit fuvolaművész, zenepedagógus. Jegyár: 1000 Ft, bérlet: 4800 Ft.

Korszakok a múzeumban: Démonok és varázslók – Szépművészeti Múzeum, szombaton 11:00-12:00

A 60 perces tárlatvezetés során a látogatókkal egy-egy témát járnak körül: bemutatják az ókori egyiptomiak hétköznapjait, írását, isteneit, uralkodóit és túlvilági elképzeléseit. A program 9 éves kortól ajánlott! Jegyár: múzeumi belépő + 1000 Ft-os kiegészítő jegy. Érdemes előre jegyet venni itt.

Papírszínház mesék – Mesemúzeum, szombaton 11:00

A Japánból eredő és igen népszerű Papírszínház, a Kamishibai a mesekönyveket mintegy színházzá alakítja. A fakeretben mozgatható nagyméretű lapok segítségével a mesélő, a gyerekekkel szembefordulva, a lapok mozgatásával, az ebből eredő játékkal és ennek drámai hatásával igazi színházi élménnyé változtatja a hagyományos meseolvasást. Amit mesélnek: A kiskakas gyémánt félkrajcárja,
A kiskondás, A só. 5-10 éveseknek ajánlott program. Jegyár: 400-600 Ft.

Kincskereső családi nap – Magyar Nemzeti Múzeum, szombaton 14 órától

Vértezd fel magad a végvári vitézek erejével, öltsd magadra az ősök fegyvereit, ruháit és találj rá a kincsre! Természetesen a gasztronómia, orvoslás, divat és vadászat sem maradhat ki a kora újkori mindennapokból! Kincskeresésre hívják a családokat egy közös csapatjáték keretében, amely során Magyarország történelmét izgalmas és egyedi tárgyakon keresztül fedezhetik fel. Az út végén senki nem távozik üres kézzel! A program során kincskereső feladatlappal a család önállóan fedezheti fel a múzeum rejtett titkai. A programra 14:00 órától folyamatosan lehet érkezni. Utolsó indulás 16.00 órától. A kincsesláda 17.30-ig várja a bátor kincskeresőket. A megfejtési időre érdemes 1-1,5 órát tervezni. A jegyeket a járványhelyzetre való tekintettel idősávokra lehet megváltani, de a belépés folyamatosan zajlik. Jegyár: múzeumi belépő + 1000 Ft-os programjegy.

Hangszersimogató klub – 3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ, Pethe Ferenc tér 2., szombaton 16:00

Hangszersimogató klub Bársony Bálint és zenekara interaktív foglalkozása és mini koncertje gyerekeknek. A Hangszersimogató célja a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára énekesnő, gyermekpszichológus Jegyár: 1000 Ft/fő (Jegyváltás 2 éves kortól szükséges. A nagy érdeklődésre való tekintettel javasolják az elővételes jegyvásárlást.)

OKTÓBER 11., vasárnap

Shaun, a bárány és a farmonkívüli – Puskin, vasárnap 10:00

A sorozatból és a korábbi mozifilmből jól ismert hősök, Shaun, Blitzer és a többiek életre szóló utazásra indulnak a Csibefutam és a Wallace és Gromit alkotóinak legújabb, az egész család számára feledhetetlen animációs kalandjában. Jegyár: 900 Ft.

Hab a tortán! mesél Pető Kata és Porogi Ádám – Jurányi, vasárnap 10:15

Hab a tortán! mostani előadásán Pető Kata és Porogi Ádám meséli el Dániel András történetét. A járványhelyzetre való tekintetel ezúttal kézműves foglalkozás nem lesz. Jegyár: 2000 Ft.

Gyerektúra bringával – Skanzen, vasárnap 11:00 (regisztrációs)

Milyen volt régen gyereknek lenni? Milyen volt az iskola, mivel játszottak a gyerekek? A bringatúra során megismerkedhettek a gyerekek feladataival, életével, megtudhatjuk, hol aludtak és hogy volt-e külön szobájuk. Gyerekélet gyerekszemmel gyerekeknek! Túravezető: Molnár József. A túrák hosszúsága: kb. 1,5 óra. Részvételi díj: felnőtt: 500 Ft / fő, gyerek: 250 Ft / fő (6-18 éves korig) + múzeumi belépő. A múzeumban kerékpár bérlésére korlátozott számban van lehetőség. A bérlés díja 600 Ft / bicikli. A programon a részvétel minden esetben előzetes regisztrációhoz kötött itt.

Kőketánc – moldvai és gyimesi gyermektáncház és kézműves foglalkozás – Nemzeti Táncszínház, Millenáris, vasárnap 11:00

Gyermektáncházba várják az érdeklődőket a Nemzeti Táncszínházban vasárnaponként 10-től 12-ig. A programban szerepelnek moldvai és gyimesi népzene és néptáncok, énekes népi játékok, népmesék, a legkisebbek számára ölbeli játékok. Az esztendő menetét mondókákkal, a népszokások megelevenítésével követik. 1-7 éveseknek ajánlott. Jegyár: 600 Ft/fő, 4 jegy vásárlásától kedvezményes.

Nézzétek meg a legújabb beszámolónkat a Budapest-Szentendre bringaút megújult szakaszáról! Remek program gyerekekkel szép, napsütéses őszi napokra!

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, az új helyekről szóló beszámolóinkat, aktualitásokat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni!