Gyerekprogramok hétvégére – okt. 27-29. – Helló őszi szünet!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tökös fesztiválok, kedvezményes filmek, éjszakai kalandok, ingyenes Állatkert, madáreleség készítés, kirándulás az őszi erdőben, barangolás a művészetben és még sok minden vár rátok az őszi szünetet indító hétvégén.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Cinema City Filmünnep – október 26-29.

Premier előtti vetítésekkel, közönségtalálkozókkal, Filmklub beszélgetésekkel és kedvezményes jegyárakkal várnak benneteket október 29-ig. Részletek itt. Jegyárak: 2D: 790 Ft, 3D: 990 Ft + szemüveg.

Halloween Food Truck Party – Gundel Kert, október 27-29.

Október utolsó hétvégéjén egy rendhagyó gasztro hétvégére a hazai food truck társadalom legjobbjai beköltöznek az ország legnagyobb múltú éttermének meseszerű kertjébe. A finomságok mellett gyermek- és családi programokkal is készülnek. Belépő: 500 Ft, 14 év alatt ingyenes! Minden jegy mellé ajándék pohár forralt bor vagy tea jár.

Piczinke Halloween – Piczinke Póniudvar, október 28-29.

Interaktív mese, családi tökfaragó műhely, kreatív sarok, rémség verseny, játékok, pónilovaglás, állatsimogató udvar, rengeteg játék, móka és kacagás. Részletek itt. Belépő: 2000 Ft/fő, 2 év alatt ingyenes.

Állatkerti Halloween az őszi szünetben – gyerekeknek ingyenes az Állatkert – október 28. – november 5.

Az egész őszi szünetben 14 év alatt ingyenes a belépés az Állatkertbe, illetve nyugdíjasoknak 1000 Ft. Részletek itt.

Nyírjesi Füvészkert, Balassagyarmat – október 28-29.

Ha kedvező az időjárás, ezen a hétvégén tart nyitva utoljára ebben az éveben a Nyírjesi Füvészkert, ahol két szuper erdei játszóteret, kalandos ösvényeket és egy vadasparkot is találtok. Mi két hete jártunk náluk. A családi belépő: 1650 Ft.

OKTÓBER 27., PÉNTEK

Barangoló a művészetben – Két Egér Könyvesbolt, október 27-28.

Október 27-én 18 órától a szerző és az illusztrátor elmesélik a könyv születését, megismertetik a használatát és megmutatják a benne rejlő számtalan alkotási lehetőséget. Október 28-án 11 és 12:30 között ragaszthattok, vághattok, átalakíthattok és újragondolhatjátok a Magyar Nemzeti Galéria ikonikus alakjait. Felöltöztethetitek Mátyás királyt és feleségét, Beatrix királynét, majd megismerkedhettek a kubizmus technikájával. Részletek itt.

OKTÓBER 28., szombat

Madáreleség készítés Kippkoppal – kertészkedés mesehősökkel – Szamóca Kiskertész Tanoda a Füvészkertben, október 28., 10:00 és 11:15

A Mesehősök növényei program célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. Ára: 1800 Ft /gyerek (3-10 éveseknek ajánlott), felnőtteknek füvészkerti belépő. Bejelentkezés szükséges!

Műhelytitkok – Magyar Természettudományi Múzeum, szombaton 10:00-14:00

A Műhelytitkok programon beavatnak benneteket a múzeumi munka kulisszatitkaiba. Egy-egy muzeológust vagy preparátort kérdezhettek munkájáról, kérhetitek szakvéleményét, szaktanácsait. Október 28-án Somlyay Lajossal készíthettek herbáriumot, november 4-én pedig Vas Zoltán és Szöllősi-Tóth Petra mesél a darazsakról. Múzeumi belépővel látogatható! Emellett november 1-3. 10:00 és 14:00 között a Szünidei családi délelőttök programja is várnak benneteket.

Majoros Ági Bábszínháza: Százszorszép Bóbiska – Tündértér, szombaton 10:30

Tündértér néven október 28-án, szombaton új, családi programsorozat indul a Tündérkertben. A program 10-től 13 óráig tart. Majoros Ági Bábszínháza: Százszorszép Bóbiska című előadásával várja az érdeklődőket, majd lesz kézműves foglalkozás. Gyerekjegy: 1200 Ft, felnőttjegy: 1500 Ft. Családi jegy:  2 felnőtt + 2 gyerek 4500 Ft, 2 felnőtt + 3 gyerek 5500 Ft.

Piaci Tökszombat – Belvárosi Piac, szombaton 9:00-16:00 (ingyenes)

Tökfejek fent és lent, tökfaragás kicsiknek és nagyoknak, tökszörny és tökös ételek várnak rátok a Belvárosi Piacon! Ingyenes!

Ganz bácsi Műhelye – Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény, szombaton 10:00

Sas, korona, címer és rácsos tartó. Táltos paripa, szfinx és kályha-leányka… Fémek és lények, elemek és szerkezetek a hajdani hidakon és az egykori öntödében. Miről mesélnek, miről árulkodnak a hidak elemei, vagy az Öntödei Gyűjteményben megbújó lények fémekbe dermedt alakjai? Mi lehet a történetük? Ti hogyan mesélnétek el?

Korhatár nélkül családi nap. Az égből származó – Műcsarnok, szombaton 10:30

Műcsarnok

Sebastião Salgado Genesis című kiállításához kapcsolódó program a Korhatár nélkül családi napok keretében. Makettezhettek és ismerkedhettek az afrikai törzs történeteivel, játékaival. A családi napok programjaira a kiállításra megvásárolt jegyek érvényesek, 7 éves kor alatt a részvétel ingyenes.

Pipa vagy nem pipa? – Ludwig Múzeum, szombaton 10:30

Októberben a Családi Délelőttök a Fluxus és barátai. Válogatás a Maria és Walter Schnepel Kulturális Alapítvány és Gyűjtemény műtárgyaiból című új gyűjteményi kiállításhoz kapcsolódnak. Bejelentkezés előző nap 17 óráig: dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu-n. Jegyár: 600 Ft.

Családi nap Királyréten: Fák és levek, színek és formák, október 28., 11:00 és 14:00

Az októberi erdőben a levelek lehullanak a talajra. Így lehetőségünk van alaposan megvizsgálni őket. Mihez hasonlítanak? Milyen a színük? Vajon milyen állatot lehet kirakni belőlük? Rövid terepi séta után mikroszkóppal merülhettek el az aprók világában. Kézműveskedés (levélkép készítés), észtorna: rejtvények, fejtörők várnak minden korosztályt. Előzetes bejelentkezés szükséges, lehetőség szerint előző nap délután 15 óráig. Belépő: 2000 Ft/család (kiállítással együtt).

Halloween a Bartók Pagonyban – Gellért téri Pagony, október 28., 15:00-18:00 (ingyenes)

Újra eljött a kis boszik, csontvázak, robotok, szuperhősök és hercegnők ideje, ha október vége, akkor bizony indulhat a Halloween-buli! Álarckészítés, sütőtökfejek, boszorkánytánc, valamint Harcos Bálint olvas fel a megjelenés előtt álló Boszorkánycica című könyvéből. Ingyenes!

Budapest Töklámpás Fesztivál 2017. – Hősök tere, október 28., 19:00-21:00 (ingyenes)

A résztvevők magukkal hozzák otthon faragott Halloween töklámpáikat, amelyet 19 órától helyezhetnek el a téren.
Megkérnek minden résztvevőt, hogy vigyen magával 1-3 konzervet vagy bármilyen tartós élelmiszert, amelyet a Gyermekétkeztetési Alapítvány juttat el a rászorulóknak. Ingyenes!

Csokit vagy csalunk! – Ráday Street Trick or Treat, október 28., 16 órától (ingyenes)

Idén is megrendezik a Ráday utcai bulit, ahova várnak minden manót, boszorkányt, csontvázat és ijesztő trollocskát. Több étterembe is bekopogtathattok valami nassolnivalóért. Estére az egész utca töklámpásokkal lesz tele!  Ingyenes!

Budakeszi Vadaspark

Érdemes az őszi lombok között sétálni és ellátogatni az állatsimogatóba is, illetve a legújabb erdész tematikájú játszóteret kipróbálni, melyet október közepén nyitottak meg. Október 28-án 18 órától Bor-Zoo-Ngó kalandok címmel esti programot is tartanak.

OKTÓBER 29., vasárnap

Növünk együtt! – Mesék a másságról és rólunk – Petőfi Irodalmi Múzeum, vasárnap 10:00-12:00 (ingyenes, regisztráció szükséges)

Bartos Erika: Őrangyal című műve segítségével, egy családi nap keretében folytatják a programsorozatot: játék és mesék másságról, együttélésről…A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött:muzeumped@pim.hu e-mail címen.

Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar: Holnemvolt – Puskin, vasárnap 10:00

Dallamok, versek, bábok, buborékok, ukulele, gitár, bőgő, furulya, dob, derbuka és társai pörögnek ezerrel. Kárász Eszter játszik, táncol, énekel, hadonász, varázsol, miközben viccesen és kedvesen vagy szomorkásan csengnek-pengnek a népdalok, a Csukások, Weöresek és Varró Danik. Jó kis koktél, dupla buborékkal, alkoholmentesen.”  (Lackfi János). Jegyár: 1650 Ft.

Amerikából jöttem – családi jazz-színház Kálloy Molnár Péterrel és a Modern Art Orchestrával – BMC, vasárnap 11:00

Sok nevetés, humor, lehetetlen improvizációs helyzetek, virtuóz megoldások és sok jó zene: hazánk legnépszerűbb jazz-zenekara, a Modern Art Orchestra és az improvizáció egyik legtapasztaltabb színházi képviselője, Kálloy Molnár Péter közös szórakoztató családi műsort mutatnak be a BMC-ben. Jegyek 1500 Ft és 4500 Ft (családi jegy: 2 felnőtt és 2 gyerek részére) áron kaphatók a helyszínen.

Cifra Palota – Müpa, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

Vasárnap vár benneteket a Müpa szokásos családi programja színpadi programokkal és foglalkozásokkal. Ingyenes!

Boszorkányos tivornya – Inspirál Cirkuszközpont, vasárnap 11:00

A Föld legjobb boszorkányai évente egyszer találkoznak. Ilyenkor elmondják, mit tapasztaltak az eltelt idő alatt, majd a közönség soraiból új boszorkányokat avatnak. Belépő: 1100 Ft.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!
További ötletek az őszi szünetre itt!

Játsszatok velünk és nyerjetek Pocoyo ajándékcsomagot az Országos Rajzfilmünnephez kapcsolódóan vagy a december 3-ai Télapó Expresszre!

Era kedvencei: Halloween a Pagonyban, Barangoló a művészetben – Két Egér Könyvesbolt
Rozi kedvencei: Halloween a Pagonyban, Barangoló a művészetben – Két Egér Könyvesbolt