Gyerekprogramok hétvégére – okt. 13-14.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Legkisebbek mozija: Csodabogarak – Az elveszett hangyák völgye – Puskin, szombaton 10:00

A szombati munkanap miatt kicsit rövid lesz ez a hétvége, de azért jó gyerekprogramokat most is találtok az ajánlóban mindkét napra. Kürtőskalács Fesztivál, mozi, szüret, koncert és múzeumi program is szerepel az események között.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Kürtőskalács Fesztivál – Gesztenyés-kert, a MOMKult mellett, október 12-14. (ingyenes)

A számtalan ízű és különleges kürtőskalács mellett lesznek színpadi programok, vásár és több gyerekprogram is az idei Kürtőskalács Fesztiválon. Szombaton, mivel munkanap lesz, a helyszínen fizetős a parkolás! Tavaly sokat kellet sorban állni szinte mindenhol, valószínűleg idén is hasonló lesz a helyzet. A rendezvény ingyenes!

OKTÓBER 13., szombat

Legkisebbek mozija: Csodabogarak – Az elveszett hangyák völgye – Puskin, szombaton 10:00

Egy békés tisztáson, egy hirtelen félbeszakadt piknik maradékai harcot szítanak két hangyafaj között. A csata tétje nem más, mint a felbecsülhetetlen értéket képviselő cukrosdoboz. Egy katica véletlenül a hangyacsata közepén találja magát…A film 6 éves kortól ajánlott. Jegyár: 800 Ft.

Leves a kertből – Szamóca Kiskertész Klub foglalkozás – Füvészkert, szombaton 11:15

Elő a fakanalakkal! Megfőzik és megeszik, amit egész évben vetettek, locsoltak, ápoltak. Ha szerettek kertészkedni és főzni, vagy jelen voltatok valamelyik foglalkozáson, segítsetek leszedni, megfőzni és megenni a termést, leves formájában. 3-10 éves gyerekeket és szüleiket várják szeretettel. Új jelentkezőket is, akik nem vettek részt az egész éves kemény munkákban, de szívesen megkóstolnák a végeredményt. Belépő: gyerek 1800 Ft, felnőtteknek füvészkerti belépő.

Hollókői szüreti mulatság – Hollókő, szombaton 13:00-20:00 (ingyenes)

Október második szombatján a falu fiataljai díszes népviseletbe öltözve vonulnak fel a faluban, hirdetvén, hogy véget ért a szüret, és biztosított a jövő év bora. Számot adnak az év jeles történéseiről is mondókákkal, vidám falubeliekről költött fricskás versikékkel. A rendezvényen kézműves kirakodó vásár és kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket. A bor készítésének első lépéseit is megismerhetitek, mint a szőlő préselést és a friss mustot meg is kóstolhatjátok.

Másállapotot a szülészetben – Ne árts! Ne vágj át! – Nyugati tértől a Szabadság térig, szombaton 16:00-18:00 (ingyenes)

Ha szerinted is fontos, hogy az anyák értsék, hogy mi történik velük, és a tájékoztatásuk és beleegyezésük nélkül egyetlen beavatkozást se végezzenek el, a nők méltó módon szülhessenek, a kisbabák gyengéd fogadtatásban részesüljenek, ne idejétmúlt szokások határozzák meg az ellátást a korszerű és bizonyítékokon alapuló irányelvek helyett, akkor szombaton délután 16.00-ra a Nyugati téren a helyed, ahonnan közösen átsétálhattok a Szabadság térre. Ingyenes!

OKTÓBER 14., vasárnap

Erdei Piac – Hidegvölgyi erdészlak, vasárnap 9:00-14:00 (ingyenes)

„Ha friss levegőre vágysz esetleg kirándulnál egy jót és közben bevásárolnál, szétnéznél és finom termelői adalékanyagmentes enni és innivalót kóstolnál, akkor várunk Erdei Piacunkon! A bográcsban készült finom vadgulyás mellett, most lángos is kapható lesz!” A piac Budakeszi felől Telki felé menet jobb kéz felé található (a Széna térről induló 794-es és 795-ös busz pont itt áll meg). Ingyenes!

Ősz a Krúdy-negyedben – Óbuda, Kultea, Óbudai Társaskör, Óbudai Népzenei Iskola, vasárnap 10:00-18:00 (ingyenes)

Őszbúcsúztató egész napos családi rendezvény a tudatos fogyasztás jegyében. Koncertekkel, gyerekprogrammal, ingyenes fiáker utazással várnak benneteket Óbudán. Ingyenes!

Ócsai Gazdanap – Ócsa, Tájház, vasárnap 10:00-16:00

Az ócsai és környékbeli gazdálkodók és kézművesek vásárral egybekötött bemutatkozása. Savanyúkáposzta-készítés, kemencében sült finomságok kóstolója, gyertyamártás, élőszavas mesemondás, bábjátékozás, lovaskocsizás, népi játszóudvar. Részletek itt. Nagyon jó hely Ócsa, mi nemrég egy meseösvényes programunkon jártunk, és a tanösvény is szuper. Belépő: 1500 Ft/fő, kedv./családi: 800 Ft/fő, csop.: 950 Ft/fő, ócsai lakosoknak: 500 Ft/fő

Veronaki Klub: Cifrapalinta – műsor premier – Budapest Jazz Club, vasárnap 10:00

A Veronaki zenekar ismét újdonsággal jelentkezik – Cifrapalinta címmel mutatja be legújabb műsorát: ismert mondókákat és gyermekdalokat hoz el a BJC-be, igazi Veronaki stílusban, tele mesével és humorral, ahogyan Ti és Mi is szeretjük. Gyertek énekelni és táncolni a Cifrapalintával! Jegyár: 1500 Ft/fő, 4800 Ft/4fő.

Pötty és báb workshop – Bábszínház és kézműves foglalkozás – Petőfi Irodalmi Múzeum, vasárnap 10:30 (regisztrációs)

A Griff Bábszínház előadása kalandozás a pöttyök világában, játék egy piros pöttyel, ami elvarázsolódik, átváltozik, megsokszorozódik, megnő és összemegy. Játék a színekkel, játék a térrel, játék a mozdulattal. S ha már megismerkedtetek a bábok varázslatos világával készítsetek együtt legalább annyifélét, amennyi fajta és – féle csokoládét Gombóc Artúr fel tud sorolni! Belépő: 800 Ft / gyermekjegy, 1600 Ft / felnőttjegy, 3000 Ft / családi kedvezményes belépő (3 gyermek 2 felnőtt, nagycsaládos kártyával). Részletek itt.

Diafilm szemle 2. – felújított filmek bemutatója – Art+Cinema, vasárnap 11:00

A következő meséket nézhetitek meg: Tündér Ilona, Az aranyszőrű bárány, A holló meg a róka, Boribon, a játékmackó. Belépő: 600 Ft/fő.

Banyamosoda – Marczi, vasárnap 15:00

Zenés-bábos mese interakcióval, humorral és boszorkánnyal. Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy feketelelkű boszorkány, egy királylány, egy királyfi és a Pucerátor 2000. Ez a kicsit se hétköznapi szerkezet sok más jó tulajdonsága mellett arra is képes, hogy a gonosz szerzetek fekete lelkét – szükség esetén és megfelelő segítséggel – tisztára mossa. Például a boszorkányokét! Jegyár: 1500 Ft.

Era kedvencei: Hollókői szüret, Ősz a Krúdy-negyedben
Rozi kedvencei: Másállapotot a szülészetben séta, Diafilm szemle