Gyerekprogramok hétvégére – november 7-8.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyerekprogramok hétvégére

Idén utoljára tart nyitva a Szentendrei Skanzen és Dunakeszin a Barka Állatsimogató, emellett több szabadtéri programot és kirándulást, illetve online programokat is ajánlunk nektek november első hétvégéjére. Íme a legjobb gyerekprogramok! Indulás előtt mindenképp nézzétek meg a hivatalos oldalakat, hiszen a vírushelyzet miatt egyes események elmaradhatnak.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Szent Márton Újbor Fesztivál és Libator –  Szentendre,Skanzen, november 7-8., 9:00-16:00, programok 18 óráig (idén utoljára nyitva)

Márton napja fontos fordulópont volt a naptárakban: vidéken ekkor fejeződtek be a mezőgazdasági munkák, ezen a napon zárult le a gazdasági év. Szent Márton ünnepén libát illik enni és újborral szokás koccintani. Ekkor kezdődtek a téli társasmunkák, kalákák is. A rendezvényen megelevenítik a Márton-naphoz kapcsolódó népszokásokat, a felnőtteket pedig minőségi borok kóstolójával várják. Idén utoljára ezen a két napon lesz nyitva a Szentendre Skanzen. A normál múzeumi jegyárak érvényesek mindkét napra.

Barka Állatsimogató – Dunakeszi, november 7-8. (idén utoljára nyitva)

A belépőjegy árával Ti is hozzájárultok, hogy minél tovább fenntarthassák a Barka Állatsimogatót, és méltó otthont biztosíthassanak állataik számára. Nyuszi, vízibivaly, szürkemarha, láma, zebu, mangalica, magyar tarka szarvasmarha, kecske, racka juh, birka, szamár, baromfi, aranyfácán, ló is lakik a tanyán. Emellett sétalovaglás, szalma ugráló, gumi piramis is várja a gyerekeket. Belépő: 1300 Ft/fő. Az ár tartalmaz egy csomag Zoo Csemegét (egyéb élelmiszerrel az állatokat etetni TILOS). 4 éves kor alatt ingyenes. Nagycsaládos belépő: 2 felnőtt + 3 (4 évnél idősebb) gyermek esetén a belépőjegy: 1000 Ft/fő.

Roald Dahl: Boszorkányok – premieres családi kalandfilm 12 éves kortól

Charlie és a csokigyár, A barátságos óriás vagy A fantasztikus Róka úr után a Boszorkányok című műből készített az Oscar-díjas Robert Zemeckis, a Vissza a jövőbe-trilógia és a Forrest Gump rendezője sztárparádés családi filmet, amely 12 éves kortól ajánlott!

Őszi kirándulások

Legújabb kirándulás válogatásunkból is érdemes programot választani a hétvégére. Vuk ösvénye, új budaörsi tanösvény, új látogatóközpont és az új börzsönyi kilátó is szerepel benne.

Rumini hangjátékok! (ingyenes)

A múlt héten megjelent legújabb Rumini könyv, illetve a borongós esték miatt is újra előkerültek nálunk a Rumini hangjátékok is, amelyek ingyenesen itt érhetőek el.

NOVEMBER 7., szombat

Tollasok testközelből – madárgyűrűzés a Jági-tónál, találkozó szombaton 9:00, Pilisszentiván, Sportpálya, Villa Negra (regisztrációs)

Novemberben még tart a madárfajok vonulása. Hogy megismerkedjünk az erdő gyakori madaraival és különleges átmeneti vendégeivel, madárgyűrűzési bemutatót tartanak. Miért is kezdték el régen gyűrűzni a madarakat, s miért folytatjuk ma is? Ezekre a kérdésekre is megkaphatjuk a választ a program alkalmával, miközben testközelből ismerkedünk a madarakkal. Előzetes bejelentkezés szükséges: pilisilen@dinpi.hu. Jegyár: 600-1000 Ft.

Színpompás őszi erdők a Duna árterében – Komárom, Koppánymonostor nyugati vége, szombaton 9:00-12:00 (regisztrációs)

A délelőtt folyamán az ártéri erdőkben barangolhattok és besétálhattok egy dunai szigetre, a Szent Pál-szigetre is, ahol már régóta csak rét- és erdőgazdálkodás folyik. A hangulatos túra során több famatuzsálemet is megnézhettek a Duna partján. Előzetes bejelentkezés szükséges: batkyg@dinpi.hu. Jegyár: 900-1600 Ft.

Megnyílt a Pilisi Len Látogatóközpont – nyitva: szombaton 10 órától

A Pilisszentivánon található megújult látogatóközpontban interaktív természetvédelmi kiállítás mutatja be a Szénások Európa Diplomás Terület élővilágát. A bemutatóhelyen vetítőterem, kültéri foglalkoztató terület, nyári konyha és vizesblokk is található. Családi belépő: 2000 Ft.

Karácsonyi PagonyFeszt (online esemény) – szombaton, 11:00 (ingyenes)

Ismerjétek meg a Budakeszi Vadaspark lakóit A medve, aki a karácsonyfában lakott című képeskönyv kapcsán! Találkozzatok a legizgalmasabb kortárs magyar meseírókkal a 3-5-8 perces téli mesék című antológia kapcsán! Wéber Anikó Hanga régi karácsonyai című mesekönyvéből pedig a régi karácsonyokról is sok mindent megtudhattok. Részletek itt. A Pagony minden novemberi szombat délelőtt izgalmas programokkal készül az online térben.

Korszakok a múzeumban: Írás vésővel és nádpálcával – Szépművészeti Múzeum, szombaton 11:00

A tárlatvezetés a Szépművészeti Múzeum Korszakok a múzeumban című sorozatának első kötetéhez kapcsolódik, amelynek különlegessége, hogy az olvasó az Egyiptomi Gyűjtemény műtárgyain keresztül ismerheti meg a több ezer évig virágzó ókori egyiptomi civilizációt. A programot 9 év felettieknek ajánlják. Jegyár: múzeumi belépő + 1000 Ft.

Családi nap – Királyrét, Hiúz Ház, szombaton 11:00 és 14:00 (regisztrációs)

Lehullottak a levelek a fákról. Milyen titkokat rejt a ködös erdő? Elődeink hogyan használták az erdőt? Mi árulkodik erről? Ezeknek járhattok utána családi körben. Kézműveskedés, észtorna: rejtvények, fejtörők várnak minden korosztályt. A programra előzetes bejelentkezés szükséges: kiralyret@dinpi.hu. Családi jegy: 5000 Ft.

Csiribiri családi délután – Kultúrkúria, szombaton 15:00

A Csiribiri családi délutánon 15:45-től Mosó Masa mosodáját nézhetitek meg a Csodamalom Bábszínház előadásában. 17 órától Zsonglőrök fényben és sötétben – A Tűzfészek Társulat lép a színpadra, de emellett lesz kézműves játszóház is. Belépő: 1000 Ft/fő.

NOVEMBER 8., vasárnap

Márton napi erdei forgatag – Diósjenői Erdei Szabadidőpark, vasárnap 9:00-16:00

Idén a Szabadidőparkban november 8-án megünneplik e jeles napot, mellyel lassan búcsúzunk az ősztől, felkészülünk a télre, az adventi időszakra. Kézműves vásár, gombaismereti séta, erdei finomságok kóstolója, tűzgyújtás és erdei lámpás séta is lesz. A szakvezetéses gomba túrára előzetes regisztráció szükséges, az elmenyerdo@gmail.com címen. A program témanapi belépőjegy megváltásával látogatható.

Kolompos Együttes: Egyszer egy királyfi – Puskin Kuckó, vasárnap 10:00

Az „Egyszer egy királyfi mit gondolt magában…” ének játékos előadása jelmezbe bújtatott közreműködőkkel, sok humorral és tanulsággal: a szeretet és a hűség többet ér, mint a pénz és a hatalom. Részletek itt.

Manómese – Simorág TánCirkusz – Betlehen Téri Színház, vasárnap 10:00

„A manók mindenütt élnek, rekettyebokrok közül bújnak elő, erdőlakók, mezőlakók, padlásokon bujkálnak, vagy vízi-manók, fiók-, netán zsebmanók, lakótelepiek és időnként melléd is szegődnek. Csintalankodnak, törnek, zúznak, rontanak és bontanak, álmot őriznek, vagy pálinkát főznek. Összevesznek, kibékülnek, izgága, fura, kotnyeles teremtmények. Őszintén szólva nem is láttunk még hisztis gyereket, durcást, füllentőst, de csíptünk már fülön épp elég manót gyerekek közelében… és hogy mit tesznek… azt legalább egyszer érdemes megnézni!” A Simorág TánCirkusz 2010 óta hoz létre előadásokat gyermekek számára is a színház, tánc, zene, cirkusz formanyelvének ötvözésével. Jegyár: 1600 Ft.

Manna Matiné: Lili és a bátorság – B32 Galéria és Kultúrtér, vasárnap 19:00 (16 éves kortól!)

Vajon mihez kell nagyobb bátorság: bemutatni egy félelmetes kötéltánc számot a cirkuszigazgató előtt vagy elmondani egy nyomasztó titkot az anyukánknak? Lili és a bátorság a Mesebolt Bábszínház előadása ezúttal felnőtteknek. Az előadást beszélgetés követi Dr. Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő és Somogyi Tamás rendező moderálásával. Részletek itt.

Időpont szerint a Napibontóban találjátok a legjobb hétvégi gyerekprogramokat!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.