Gyerekprogramok hétvégére – nov. 3-4.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Erre a hétvégére főként kirándulásokat ajánlunk nektek, de ha valaki inkább benti programot választana, akkor színházi előadást, koncertet és mozifilmet is talál az események között.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Halloween a Pónifarmon – Taksony, november 3-4.

A park mindkét nap látogatható, 15 órától lesznek a Halloween programok. Lufi Bohóc, Cukordobálás tökbe, cukorkeresés, interaktív mesés vetélkedő, jelmezes felvonulás, jelmezverseny, tűzzsonglőrök és mini disco. Belépők: felnőtteknek és gyerekeknek: 2490Ft/fő, 2 éves kor alatt ingyenes (a quadozást és a pónilovaglást nem tartalmazza).

Őszi szünet a kisvasutakon

November 1. és 4. között is vár benneteket a Királyréti kisvasút. November 5-től a vonatok csak hétvégén (szombat, vasárnap, ünnepnap) közlekednek! Viszont Szob és Márianosztra, valamint Nagyirtás és Nagybörzsöny között már csak ezen a hétvégén utazhattok, mivel ezek a vonatok a téli időszakban nem közlekednek. További kisvasutas kirándulásokat itt találtok.

Kukoricázz velünk! – Skanzen, október 30. – november 4.

A kukoricázós programokba október 30. és november 4. között lehet bekapcsolódni bármely nap a nyitvatartási időben (9:00 – 16:00). Belépés a normál múzeumi belépőkkel.

Zár a Tarzan Park

Az időjárástól függően november 4-éig vár benneteket az újpesti Tarzan Park. A Facebook oldalukon találjátok az aktuális információkat.

Kirándulós válogatásaink

A szuper idő, és természetesen az őszi szünet miatt is érdemes megnézni a legújabb kirándulós válogatásunkat. Természetesen mindig lehet böngészni a régebbieket is, biztosan találtok még felfedezni való helyet budapesti, budapest közeli (itt a 2. rész is) vagy távolabbi helyszíneken, sőt a tansövények is csodaszépek ilyenkor, de akár budapesti zöld területeken is sétálhattok a Városi Zöld Füzettel.

NOVEMBER 3., szombat

Az erdő kapitánya – Puskin, szombaton 10:00

Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel a tanyáját. Jegyár: 800 Ft.

A kengurukölyök – StúdióK, Ráday utca, szombaton 11:00

A mese főhőse a mindenkitől különböző, senkire nem hasonlító kengurukölyök, akit társai ezért nem fogadnak el. A történet az ő identitáskereséséről, magára találásáról szól. Ebben az értelemben is folytatása A kíváncsi kiselefánt c. előadásnak, ami szintén egy Kipling mesén alapszik. Óvodásoknak ajánlott, 35 perc szünet nélkül. Jegyár: 1700 Ft.

Mákszem és Gubó nyomában – bringatúra a Szentendrei Skanzenben, szombaton 11:00 (előzetes jelentkezéssel)

A Skanzen mesekönyvére épített tematikus biciklis túrán a családok végigjárhatják, milyen kalandos és varázslatos utat tett meg az eltévedt ikerpár a Skanzen területén. A program végén a látogatók elkészíthetik a könyv két emblematikus szereplőjének, Mákosnak és Gubónak, a két pulikutyának mását fonalból. A Mákszem és Gubó által is kóstolt szörppel és pogácsával zárul a program. Előzetes jelentkezés szükséges!

Csiribiri családi délután – Kultúrkúria, szombaton 15:00

Őszi lombok bugija – a Csicseri és Borsó trió koncertje, A Holdkirály palotája az Aranyszamár Bábszínház előadásában, illetve kézműves játszóház is vár rátok a Csiribiri családi délutánon. Belépő: 1000 Ft/fő.

Esti vadlibahúzás a Dinnyési-fertőnél – Dinnyés, szombaton 15:00 (előzetes regisztrációval)

Dinnyési-fertő megfigyelő tornyából láthatjuk, amint beözönlik a tóra a vadlúdtömeg, miközben a récék kisebb csapatokban szállnak ki a környező tarlókra, vetésekre. Kedvezméynes családi belépő: 750 Ft/fő. Előzetes bejelentkezés szükséges!

NOVEMBER 4., vasárnap

Odüsszeusz bolyongásai – Stúdió K, Ráday utca, vasárnap 11:00

Ott, ahol szaladnak a szőlőszemek, ahol feketéllnek az olajbogyók, ahol a narancsok nem hógolyók: ott mesélik Odüsszeusz történetét. Jegy: gyerek 1700 Ft, felnőtt 3100 Ft. Iskolásoknak ajánlott 75 perc 1 szünettel.

Cifra Palota – Müpa, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

A színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához és a Müpa más előadásaihoz. Ingyenes!

Időpont szerint a Napibontóban találjátok a programokat!

Era kedvencei: Mákszem és Gubó túra Szentendrén, őszi vadlibahúzás Dinnyésen
Rozi kedvencei: Csiribiri családi délután a Kultúrkúriában