Gyerekprogramok hétvégére – nov. 24-26.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lassan közeledik az adventi időszak, már ezen a hétvégén megnyílik az Adventi ünnep a Bazilikánál rendezvénye, sőt már a Városligeti Műjégpályát is felkereshetitek. Emellett szuper jógás programot, könyvbemutatókat, színházi előadásokat, workshopokat, foglalkozásokat is ajánlunk nektek november utolsó hétvégéjére. Tartsatok velünk!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Sorra nyílnak a karácsonyi vásárok

Ez a hétvégén a Vörösmarty tér után a Bazilikánál is megnyílik a karácsonyi vásár jégpályával, street food különlegességekkel és látványos fényfestéssel. Az idei legjobb karácsonyi vásárok listáját itt találjátok! Nézzétek meg kedvenc adventi kalendáriumainkat is, mert közeleg a december.

Adománygyűjtő akciók 2017-ben

Sorra indulnak a karácsonyi adománygyűjtő akciók. Ezen a hétvégén például a Magyar Élelmiszerbank várja tartós élelmiszer adományaitokat számos bevásárlóközpontban. További kisebb és nagyobb akciók és adományozó vásárok itt.

Megnyitott a Városligeti Műjégpálya

A hét elején megnyitotta kapuit a Városligeti Műjégpálya. Már a weboldalon is meg tudjátok vásárolni online a belépőket, így nem kell sorban állni sem. Korcsolyát 1800 Ft-ért tudtok bérelni, a belépés 6 éves kor alatt továbbra is ingyenes!

NOVEMBER 24., péntek

Derűs hétköznapok kalendárium bemutató – Örkény István Könyvesbolt, pénteken 17:00 (ingyenes)

A helyszínen lehetőség nyílik a kötetben előforduló finomságok megkóstolására, zsebmalom készítésre, valamint a látogatók azt is megtudhatják, mik azok az apró örömök, amelyek segíthetnek minket az undok dolgok elviselésében. Ingyenes!

Jógázz a Pagonyban! – Gellért téri Pagony, pénteken 17:00 (ingyenes)

Ezúttal a Pagonyba vának minden kedves Jógakalandort, hogy együtt jógázzátok el az Erdei jógakaland című mesekönyvet. Ha szeretnétek egy mesés világba csöppenni, tartsatok velük és segítsetek együtt a bajba jutott erdei állatoknak eljutni Durmi mackóhoz. A programmal szombaton 14 órától a Budaörsi Dechatlonban is találkozhattok! Ingyenes!

NOVEMBER 25., szombat

0+ Workshop Nagy Diánával – Budapest Projekt Galéria, V. ker. Kossuth Lajos utca 14., szombaton 9:30 (ingyenes)

A workshop első részében Nagy Diána, a Babageometria könyvek alkotója mesél a fekete-fehér világ babákra gyakorolt hatásáról, és arról, hogyan fejlesztik ezek a könyvek a gyerekeket a különböző életkorokban. Majd mindenki megalkothatja egyedi készítésű papírállatkáit. Újszülött kortól várják a kiállítás látogatóit, szüleiket és a nagyobb testvéreket, akik kipróbálhatják, milyen egy egyszerű vonalból, vagy formából képet tervezni, és készíthettek papírállatot is. Ingyenes!

Világjáró gyerekek: USA – Deák17 Galéria, szombaton 9:30 (regisztráció szükséges, ingyenes)

Novemberben is utazhattok a Deák17 Galériában, méghozzá az Óperenciás tengeren is túlra, az Amerikai Egyesült Államokba a Hálaadás Ünnepére. Lesz itt zene, játék, ünnepi varázs, pulyka, indiános fejdísz és terülj-terülj asztalkám. Regisztráció szükséges az ingyenes programra.

Mesehősök növényei: Harry Potter és a mágikus növények – Szamóca Kiskertész-tanoda, Füvészkert, szombaton 10:00 és 11:15

Megvizsgálhatjátok, hogy mely csodanövényekkel találkozhattok a Roxfort falain túl, és, hogy milyen más mágikus növények vannak a közelünkben, saját kertünkben, mindennapi teánkban… A Füvészkertben a kastélyban lesz a találkozó, innen indulhattok egy sétára megkeresni a mágikus növényeket. A séta után a kastélyban, a tanteremben ültethettek saját növényt is. Jegyár: 1800 Ft, szülőknek füvészkert belépő.

Családi nap a Vármúzeumban – Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeuma, szombaton 10:00-14:00 (ingyenes)

A családi nap folyamán bábokat készíthettek bárányos játékokat játszhattok, állatokról énekelhettek, és fületeket hegyezve, éles szemetek segítségével ismerkedhettek meg a kiállítással, valamint a hajdani diákok életével. Ingyenes!

Világvége alsó könyvbemutató – Mesemúzeum, szombaton 11:00 (ingyenes)

Lackfi János, Gimesi Dóra, Nyulász Péter, Varró Zsuzsa, Elekes Dóra, Mészöly Ágnes, Molnár Krisztina Rita, Tamás Zsuzsa, Kertész Edina, Egri Mónika arra vállalkozott, hogy újramesélje az egykori népmeséket, mai szemmel. A meséket Máray Mariann illusztrálta. A bemutatón felidézik a népmesék keletkezésének hangulatát, lesz közös mesélés, és még gyémánt félkrajcárt is lehet szerezni a török császártól. Ingyenes!

„Paripám csodaszép…” A hintaló, generációk hű krónikása – Nagytétényi Kastélymúzeum, november 25-étől január 14-éig

Látogassatok el a Nagytétényi Kastélyba, és feledkezzetek bele a hintalovak időtlen varázsába! A kiállítás dr. Ladó Mária és dr. Tóth Ferenc Imre hintaló-magángyűjteményének legszebb darabjait mutatja be, melyek az Iparművészeti Múzeum műtárgyaival egészülnek ki.

Tatai Vadlúd Sokadalom – Tata, Öreg-tó, szombaton egész nap (ingyenes)

Madármegfigyelés, bemutatók, gyerekprogramok és több ezer vadlúd vár rátok az idei Tatai Vadlúd Sokadalom rendezvényén. Az Öreg-tóra érkező több tízezernyi vadludat mostantól webkamerán keresztül, élőben is figyelemmel kísérhetitek. Ingyenes!

Iskolabüfé Fesztivál – Kongresszusi Központ, szombaton 10 órától (ingyenes, regisztráció szükséges)

Szülőket, pedagógusokat, üzemeltetőket várnak szombaton 10 és 14 óra között az Iskolabüfé Fesztiválra workshopokkal, előadásokkal és hasznos tudnivalókkal. A program ingyenes, de regisztráció szükséges itt.

Kucok – Jurányi, szombaton 15:30 és 17:00

Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kérik az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében. A Minimatiné egyik kedvenc előadása 3-7 éveseknek ajánlott. Amennyiben online felületen a szektorárak között legörgetés után nem látják a gyerekjegy feliratot, akkor az azt jelenti, hogy a gyerekjegyek elfogytak, számuk korlátozott. Kérik, hogy a gyermekjegyeket (1500 Ft) előzetesen vásároljátok meg, mivel a számuk turnusonként 35 fő. A felnőtt kísérők jegyei (1200 Ft) korlátlanul, közvetlenül az előadás előtt a helyszínen is megvásárolhatóak.

NOVEMBER 26., vasárnap

Farkas Róbert: Első könyvem az univerzumról bemutató – Gellért téri Pagony, vasárnap 11:00 (ingyenes)

Kérdezte már tőled a gyermeked, mi látható az esti égbolton? Hogyan születtek a csillagok? Vagy a világ? Akkor ott a helyed Farkas Róbert Első könyvem az univerzumról című könyvbemutatóján! A könyvről itt írtunk bővebben. Ingyenes!

Cifra Palota – Müpa, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

A színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához és a Müpa más előadásaihoz. 0-12 éveseknek ajánlott. Részletek itt. Ingyenes!

Nosztalgia villamos körjárat – vasárnap Közvágóhídtól 10:00 és 12:30 vagy Móricz Zsigmond körtérről 11:15 és 13:30

130 éves lesz november 28-án a budapesti villamos közlekedés. Részben ennek emlékére november 26-án vasárnap nosztalgia körjárat közlekedik a Közvágóhíd – 2-es vonal – Jászai Mari tér – Nagykörút – Széll Kálmán tér – 56A vonal – Móricz Zsigmond körtér útvonalon. A járaton tervezetten közlekedő 611-es pályaszámú villamos a Közvágóhídtól 10:00-kor és 12:30-kor, a Móricz Zsigmond körtérről (17, 41, 47, 56A és 61-es villamosok megállója) 11:15-kor és 13:30-kor indul. A járaton a nosztalgia díjszabás érvényes (felnőtt jegy 500 forint, gyerekjegy 14 éves korig 300 forint, 6 éves kor alatt és 65 éves kor felett ingyenes). Részletes menetrend itt.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Nézzétek meg idei kedvenc adventi naptárjainkat, a legjobb karácsonyi vásárokat és ünnepi adománygyűjtő körképünket!

Era kedvencei: Világvége alsó könyvbemutató a Mesemúzeumban, Tatai Vadlúd Sokadalom
Rozi kedvencei: Hintaló kiállítás a Nagytétényi Kastélymúzeumban, Kucok a Jurányiban