Gyerekprogramok a hétvégére – nov. 17-19.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

SATOE TONE Mesés Világa  – kiállításmegnyitó – Deák17 Galéria, pénteken 16:00 (ingyenes)

Ezen a hétvégén több szülinapot ünnepelhetünk: Marék Veronika, a Kisvakond és Budapest születésnapját, emellett lesz még sok remek könyvbemutató, múzeumi foglalkozás és színházi program, de ajánlunk közeli kirándulásokat is. Gyerekprogramok a hétvégére kicsiknek és nagyoknak!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Baba-mama Expo és Kid Expo – Budapest Sportaréna, november 17-19.

November 17. és 19. között közel 200 kipróbálható játékújdonság, ingyenes tanácsadások, profi szakemberek, kényeztető programok várnak benneteket a Budapest Sportarénában. Részletek itt. Jegyár: Felnőtt jegy 2500 Ft, kedvezményes jegy (diák, nyugdíjas): 2000 Ft, családi jegy (max. 2 felnőtt + 3 gyerek): 6500 Ft. A belépés 12 éves korig ingyenes!

Győri Könyvszalon – Győri Nemzeti Színház, november 17-19.

Könyvbemutatók, programok és könyvvásár három napon át Győr belvárosában. Részletek itt. A legtöbb program ingyenes!

NOVEMBER 17., péntek

SATOE TONE Mesés Világa  – kiállításmegnyitó – Deák17 Galéria, V. kerület, pénteken 16:00 (ingyenes)

Satoe Tone japán gyermekkönyv-illusztrátor idén ismét ellátogat Budapestre, hogy a már sokak által kedvelt Pipó mellett más könyvei szereplőit is megismertesse a magyar közönséggel. A kiállítást december 20-áig nézhetitek meg. Nyitvatartás: kedd-péntek 10.00-18.00, szombat 9.00-13.00. Ingyenes! Szombaton 10 órától szuper workshoppal is várnak benneteket, melyre előzetes regisztráció szükséges!

A Macskaherceg kilencedik élete – könyvbemutató – Budapest Bábszínház, pénteken 17:00

A Budapest Bábszínház színészei – Spiegl Anna és Teszárek Csaba – és a Pagony bemutatják egy zenés felolvasással (no meg egy piros busszal) A Macskaherceg kilencedik élete – Gimesi Dóra varázslatos meséjét Szegedi Katalin gyönyörű rajzaival. Részletek itt.

Örök játék kiállítás megnyitó – Tündérkert Galéria (Bécsi út 53-55, Kolosy térnél), pénteken 18:00

A 20 éves kecskeméti Játék Céh alkotásaiból nyílik kiállítás a Tündérkert Galériában. Sokféle anyagból: fából, textilből, papírból, a természetben található anyagokból dolgoznak. Egyéni műalkotások mellett igényes, kreativitást fejlesztő sorozat gyártott játékokat is készítenek. A Játék Céh alkotóinak mesés tárgyait meg is vásárolhatjátok majd a boltban.

NOVEMBER 18., szombat

Madárgyűrűzés a Jági-tónál – Pilisszentiván, Sportpálya, a Villa Negra előtt, szombaton 9:00

Novemberben még tart a madárfajok vonulása. Hogy megismerkedjünk az erdő gyakori madaraival és különleges átmeneti vendégeivel, madárgyűrűzési bemutatót tartanak. Miért is kezdték el régen gyűrűzni a madarakat, s miért folytatjuk ma is? Ezekre e kérdésekre is mind megkaphatjuk a választ a program alkalmával, miközben testközelből ismerkedünk a madarakkal. Jegyár: 1000 Ft/fő, családi 600 Ft/fő.

Gilbert Workshop – Budapest Projekt Galéria, szombaton 9:30 (ingyenes)

Tervezzetek art deco és barokk adventi díszeket papírból és gyurmából, melyben segítségetekre lesznek Molnár Mária Virág és Ferenczi Anita tervezőtanárok. Előtte vagy utána pedig a kiállítást is érdemes megnézni! Ingyenes!

Marék Veronika 80 születésnapi ünnepség – Gellért téri Pagony, szombaton 10:00-13:00 (ingyenes)

A születésnapi ünnepségen 10 órától 12 óráig kézműves programmal várják a kicsiket, főszerepben Boribon, a mackó.12 órától diafilmeket vetítenek: Boribon, a bajnok és Télapó és Ezüstmackó, valamint Boribon muzsikál – Mórocz Adrienn mini-koncertjét is hallhatjátok. A Pagony Caféban Boribon almáspitéjével készülnek. Marék Veronika grafikáiból nyílik kiállítás, amit az év végéig tekinthettek meg, illetve csak ezen a napon különleges Boribon-relikviákat is bemutatnak. Ezen a napon már kapható lesz a születésnap alkalmából megjelenő, öt kötetet tartalmazó Boribonos díszdoboz is. Akik megvásárolják, ajándék foglalkoztatót kapnak ajándékba. Marék Veronika összes további könyvét kedvezménnyel vásárolhatjátok meg november 18-án, és természetesen lehetőség lesz dedikáltatni is. Ingyenes!

Legkisebbek mozija: A tenger dala – Puskin, szombaton 10:00

A tenger dala csodálatos mese Benről és kishúgáról, Saoirse-ről, aki az utolsó fókatündér. A két testvér kalandos útra indul egy ősi, varázslatos legenda nyomában, hogy hazatérhessenek tengerparti otthonukba. A film az ír folklorból merített inspirációt: a mitológiai selkiek a tengerben fókaként élnek, de a szárazföldön emberré válnak. 6 éves kortól ajánlott, 93 perc. Jegyár: 800 Ft. Érdemes előre jegyet foglalni!

Sínséta – Gyermekvasút, szombaton 10:00-16:30

Vonatozhattok, miközben elmesélik nektek a Gyermekvasút történetét. Az első séta 10:00 órakor kezdődik, találkozó Hűvösvölgy állomáson a várótermében. A második séta 13.30 órakor kezdődik, találkozó a Széchényi-hegy állomáson a váróteremben. A séta időtartama 3 óra! Részvételi díj: felnőtteknek 3500 Ft, nyugdíjasoknak 2900 Ft, gyermekjegy (6-14 éves korig) 1900 Ft. A részvételi díj tartalmazza a kisvasútra érvényes egy útra szóló menetjegy árát.

Családi Délelőtt: Saját gyűjtemény? – Ludwig Múzeum, szombaton 10:30

Novemberben a Családi Délelőttök a Gazdálkodj okosan! A művészet és a gazdaság kapcsolatáról című új gyűjteményi kiállításhoz kapcsolódnak. A foglalkozás során megbeszélhetitek, hogy milyen különböző gyűjtemények vannak, a művészetben milyen műfajú műtárgyakat lehet gyűjteni, megismerhetitek a Milena Bujnowska Gyűjtemény történetét és végül elkészítitek saját gyűjteményetek a hozzátartozó műtárgyszállító dobozzal együtt. Kérik, a gyerekek olyan ruhában jöjjenek, amiben kényelmesen tudnak alkotni, és nem sajnálják a szülők, ha az alkotás nyomai rajta maradnak! A részvételi szándékot a programot megelőző napon 14.00 óráig kell jelezni a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen! Jegyár: 600 Ft/fő!

Sündör és Niru bábelőadás – B32 Galéria, szombat 11:00

A B32 Galéria és Kultúrtér előadási között novembertől a kortárs színház mellett a hazai bábművészet színe-java is szerepet kap. A B32-ben nyíló Manna Matiné projekt lényege, hogy ezeknek a fiatal bábművészeknek legyen egy állandó bázisuk, ahol előadásaik bemutatkozhatnak a nagyközönség és a színházi szakma előtt. Részletek itt.

Unkornisok és sárkányok – Mesemúzeum, szombaton 11:00

Már javában tart az ősz, az éjszakák hosszabbodnak. Ekkor jön el a rejtélyes mesebeli lények ideje. Építsd meg saját szörnyedet, sárkányodat, unikornisodat, meríts inspirációt Harry Potter vagy Narnia világából! Kreatív foglalkozás Farkas Réka iparművésszel. Ajánlott korosztály: 5-11 éves korig. Belépő: 400-600 Ft/fő.

Szombati szemezgető – Magyar Nemzeti Galéria, szombaton 11:00-12:30 (ingyenes)

Játékos foglalkozások családoknak minden hónap 3. szombatján, vagyis 1 alkalom, 1 műalkotás – ez a Szemezgető. Találkozási pont: C épület földszint, információs pult. A program ingyenes!

Kaponay Réka: Az Őrző hajnala könyvbemutató – Corvin Plaza, szombaton 16:00 (ingyenes)

Évek óta utazik a nagyvilágban, családjával közel 40 országban és 6 kontinensen járt már. 11 éves korában kezdte el írni első regényét, amely Az Őrző hajnala címmel nemrég Magyarországon is megjelent. Ő a 16 éves Dreamtime Traveler – Réka Kaponay, aki történetével arra biztatja a fiatalokat, hogy merjék megélni az álmaikat. Most itt az alkalom, hogy találkozzatok vele. Ingyenes!

NOVEMBER 19., vasárnap

Kisvakond születésnap – Hatszín Teátrum, vasárnap 9:30

Idén ünnepli 60. születésnapját a Kisvakond. A jeles alkalomból a Hatszín Teátrum bábeéőadással, foglalkozásokkal és meglepetésekkel készül vasárnap délelőtt. Figyelem már csak nagyon kevés jegy kapható! Játsszatok velünk vasárnapig, és nyerjétek meg a Móra Könyvkiadó szülinapi könyvcsomagját!

Rászedett ördög meseösvény – Hármashatárhegy, vasárnap 10:00

Az év utolsó meseösvényére hív benneteket a Bailavidrum csapata, ahol a rászedett ördög meséje elevenedik meg. Mi nyáron jártunk a programon, amiről itt írtunk részletesebben. Előzetes regisztráció szükséges! Gyerekeknek 1500 Ft, kísérőknek 1000 Ft. 5 éves kortól ajánlott.

Budapest napja Együtt a város, ünnepli apraja-nagyja! – Bálna, vasárnap 9:00-18:00 (ingyenes)

Egész napos, ingyenes gyermekprogramok, koncertek, aktív szórakozás kicsik, nagyok és az egész család számára. Ünnepeljétek együtt Budapest – Buda, Pest és Óbuda egyesítésének – évfordulóját, vagyis a város szülinapját! Fellép majd Huzella Péter (9:30), Szalóki Ági (11 órától), Kovácsovics Fruzsina (12:15-től), a Nefelejcs Bábszínház (13:25-től), Farkasházi Réka és a Tintanyúl (15 órától) és a Kolompos Együttes (16 órától). Ingyenes!

Nagy találkozás Kicsibácsival és Kicsinénivel – Jurányi, vasárnap 10:00

Vasárnap a Nyitott Kör Egyesület szervezésében tekinthető meg Vági Zsuzsa „Nagy találkozás Kicsibácsival és Kicsinénivel” – című gyermekelőadásának bemutatója a Jurányiban. A darab Dániel András művének adaptációja, amelyben bábok és bohócok egyenrangú partnerként jelennek meg. Gyerek jegyár: 1600 Ft, kísérő 1000 Ft.

GyeremMOM: Téli mesék – MOMKult, vasárnap 10:30

Szamárfül Projekt előadásában két mesét is láthat a közönség. A Holle anyó történetét ezúttal a lusta lány szájából hallhatjuk, aki ideje nagy részét az ágyban tölti. Másik történet főszereplője Ariella, egy karácsonyi angyal, aki véletlenül megleli a nagyvárosban az Elfelejtett lények boltját. Két remek ünnepekre hangolódó előadás. 3-12 éveseknek ajánlott. Jegyár: 300-500 Ft.

Cifra Palota: Észak-keleti magyar tájak és Hetedhét Táncház – Müpa, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

A Cifra Palota programjai és foglalkozásai ezúttal az Észak-keleti magyar tájakra varázsolnak el benneteket, és Hetedhét táncház is lesz. Ingyenes!

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Nézzétek meg legújabb adventi naptáras bejegyzésünket és játsszatok kisvakondos könyvcsomagért!

Ha szeretnétek hétről hétre értesülni a legjobb programokról, legújabb helyekről és válogatásainkról, érdemes a csütörtökönként kiküldött hírlevelünkre is feliratkozni itt!

Era kedvencei: A macskaherceg kilencedik élete bemutató, Marék Veronika szülinap, A tenger dala a Puskinban, Kisvakond szülinap, Bailavidrum meseösvény
Rozi kedvencei: A tenger dala a Puskinban, Kisvakond szülinap, Bailavidrum meseösvény, Nagy találkozás Kicsibácsival és Kicsinénivel a Jurányiban