Gyerekprogramok hétvégére – március 3-4.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Graffalókölyök

Március első hétvégéje a tavaszvárás jegyében zajlik majd. Barangoljatok barlangokban, ahol egész hónapban kedvezményes a belépés, készítsetek régi fotókból valami újat, menjetek könyvbemutatóra, kertészkedjetek Kisvakonddal, simogassatok hangszereket, mulassatok a Pagonyfeszten, de még számos más programot is ajánlunk nektek!


EGÉSZ HÉTVÉGÉN

„Barlangoljunk!” – Barlangok hónapja (kedvezményes belépés)

A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat. Barlangtúrák várnak rátok 10-30 % kedvezménnyel a Pál-völgyi- és Szemlő-hegyi-barlangban egész márciusban! Az ország további barlangjainak kedvezményeit és programjait itt találjátok!

MÁRCIUS 3., szombat

Kisvakond világ körüli utazása – Kertészkedés mesehősökkel – Füvészkert, szombat 10:00 és 11:15 (regisztrációs szükséges)

A Kisvakond bejárta az egész világot, hogy kamillát szedjen beteg barátjának. Tartsatok a Szamóca Kiskertész tanoda csapatával erre az utazásra, keressétek meg együtt Egérkének a gyógyírt, és ismerkedjetek meg a gyógynövényekkel. Szeretettel várnak 10 órától és 11.15-től. A foglalkozás 1 órás. Télen a kastélyban ültethettek és az üvegházakban sétálhattok. Belépő: 1800 Ft/gyerek, felnőtteknek füvészkerti belépő. 3-10 éveseknek ajánlott program. Bejelentkezés szükséges!

Tavaszi Pagonyfeszt – Mesék, színház, zene – Petőfi Irodalmi Múzeum, szombaton 10:00-14:00

Sok pagonyos könyv-mese mutatkozik be majd ezen a napon: a Budapest Bábszínház elhozza Pipp és Polli kalandjait, lesz Ringató, diavetítés egész nap a Diafilmgyártó jóvoltából, zenés, boszorkányosan jó felolvasószínház, mesés játékkal újra bemutatkozik Berg Judit 10 éves Cipelő cicák sorozata. Az állatrajongók sem maradnak program nélkül: egy mesés állatbemutatón megtudhatjátok, mit kell tenni, ha vadon élő állatot mentenétek, ráadásul bolygóközi kalandokkal is megismerkedhettek egy színházi játékban. Kézműves foglalkozásokkal, játékokkal, Brio favonatokkal, társasjátékozással és meglepetésekkel várnak benneteket. Érdemes előre megvenni a jegyeket a sorban állás elkerülése miatt. Családi jegy: 2500 Ft.

Legkisebbek mozija: A Graffaló; A Graffalókölyök – Puskin, szombaton 10:00

Az erdőben sétált egy barna egérke, meglátta egy róka: – Hm, jó lesz ebédre! Menjünk beljebb az erdőbe és lássuk, hogy bánik el a nagyeszű egérke a rókával, a bagollyal, a kígyóval és végül egy éhes Graffalóval…, majd A Graffalókölyök című mesét is megnézhetitek. A filmek 6 éves kortól ajánlottak. Jegyár: 800 Ft.

Eltévesztett varázslat – Korhatár nélkül Családi nap – Műcsarnok, szombaton 10:30

Mennyi galibát képes okozni egy eltévesztett varázslat, egy rosszul kiejtett kívánság, vagy egy figyelmetlen válasz az úton elénk toppanó vénséges vén anyónak. Turcsányi Antal és Nagy Gabriella képei között keressük történetünket, történeteinket, agyagfigurákat, kollázsokat készítve. A foglalkozást Schopp Ildikó művészetpedagógus vezeti. Jelentkezés és további információ: schopp.ildiko@mucsarnok.hu. A Kilenc műteremből c. kiállítás kísérőprogramja. A családi napok programjaira a kiállításra megvásárolt jegyek érvényesek, 7 éves korig a részvétel ingyenes.

Építs házat növényekből! – Ludwig Múzeum, szombaton 10:30-12:30 (regisztrációs)

„A házépítés legtöbbünk kedvenc játéka. Építünk házat legóból, bunkert a nappaliban található ülőgarnitúra párnáiból, várat homokból és babaházat kartondobozból vagy olyan újrahasznosított anyagból, amit éppen találunk.” A Ludwig Múzeum új, az alkotómunkába közösségeket is bevonó kiállításának egyik projektje kapcsán természetes anyagokból, leginkább növényekből építhettek kis méretű, hazavihető házakat. A gyerekek olyan ruhában menjenek, amiben kényelmesen tudnak alkotni, és nem sajnálják a szülők, ha az alkotás nyomai rajta maradnak! A részvételi szándékot a programot megelőző napon 14.00 óráig jelezzétek a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen! Jegyár: 600 Ft.

Első könyvem a fénysebességről interaktív könyvbemutató – ERöMŰVHÁZ, szombaton 11:00–12:00 (ingyenes)

Tavaly ősszel az Első könyvem az univerzumról a csillagok és bolygók titkait hozta el a legkisebbeknek. És máris itt a folytatás! Róka papa ezúttal arról mesél, mitől világít a Nap, és miért nem pukkan ki, mint egy lufi. A kisrókának persze számtalan kérdése van még: miért nem tudunk akármekkorát ugrani? Milyen gyorsan közlekedik a fény? És mi történik, ha két fekete lyuk összetalálkozik? A nagy sikerű Eszes Róka-sorozat második darabja a legkisebbek számára is érthetően adja meg a válaszokat. Az interaktív könyvbemutatón izgalmas kísérleteket is bemutatnak. Ingyenes!

Dániel András mesés délelőttje – Maminti Kuckó, Keleti Károly u. 11/a, szombaton 11:00-13:00

Megtudhatod miért hordanak magukkal zsebásót, miért veszélyesek a varázsgombák és mivel kell etetni a mohamanyit. Egy kellemes, vicces mesés délelőtt vár rátok a Maminiti Kuckóban.

Fotóújrahasznosítás a Képfaragó Műhellyel – Két Egér Könyvesbolt, szombaton 11:00

„Hogyan kerülhet az éjszaka a nappal villamoskocsijába? Száríthatók ruhák egy száguldó kamionban? Előhívható egy fa lombkoronájának pulzusa? Becsomagolható egy család gyufásdobozok fiókjaiba? Megszőhető egy metrókocsi? Elővesszük szunnyadó képeink a fiókok mélyéről, felébresztjük őket százéves álmukból, életet lehelünk beléjük, játsszunk velük és megkeressük bennük a ma üzenetét.” Talált fotókból dolgozhattok majd és a vízben áztatott fotók titkát is megtudhatjátok. A művészet mindenkié, a szabad alkotásé a terep. Belépő: 500 Ft, kísérőknek ingyenes.

Klárisok mesekoncert klub – Mesemúzeum, szombat 11:00

A havi rendszerességgel jelentkező családi mesekoncert klub vendége: „a jó füvek tudója”, KISS ANNA költőnő mesél tündérekről, világszép lányokról, útravalóról, és talán még titkokat is elárul… Ajánlott korosztály: 4-8 éves korig. Jegyár: felnőtt 600 Ft, gyerek 400 Ft.

Banyamosoda – Marczi, szombaton 11:00

A Bohócok a Láthatáron Csoport és a Marczibányi Téri Művelődési Központ közös előadása. Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy feketelelkű boszorkány, egy királylány, egy királyfi és a Pucerátor 2000. Bábos-énekes vásári komédia 5-8 éves gyerekeknek. Az előadás időtartama 50 perc szünet nélkül. Belépő gyermek és felnőtt vendégek számára egységesen: 1500 Ft.

A rendíthetetlen ólomkatona – Hatszín Teátrum, szombaton 14:00

„Ködös őszi este volt. Vagy télre járt már… A sarokban a plüssmedve ült az óriásbabával, előttük elválaszthatatlan barátjuk, búgócsiga, tőlük jobbra egy hernyó énekelt, a polcon a hiú kávéfőző terpeszkedett, a szoba közepén pedig a táltos hintaló vágtázott. És ott volt ő, ott az asztalon, a csodálatos és kecses táncosnő, aki sohasem mozdult meg. Coppelia, az üveggömbbe zárt örök balerina. Minden olyan volt, mint máskor. Egészen addig, míg egyik éjjel
váratlanul egy féllábú ólomkatona érkezett a játékok közé, és minden megváltozott…” 8 éves kortól ajánlott. Jegyár:1500-2800 Ft.

Csiribiri tavaszváró családi délután – Kultúrkúria, szombaton 15 órától

Csacsifogat – a Napsugár Bábszínház előadásában, Szélkiáltó dalok a Szélkiáltó zenekar előadásában és kézműves játszóház vár rátok ezen a délutánon a Kultúrkúriában. Jegyár: 900 Ft.

Hangszersimogató Klub – Óbuda, 3K, szombaton 16:00

Bársony Bálint és zenekara interaktív foglalkozása és mini koncertje gyerekeknek szuper program. A Hangszersimogató célja a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára énekesnő, gyermekpszichológus. Jegyár: 800 Ft/fő.

MÁRCIUS 4., vasárnap

Csokibár: Mazsola – Fabula bábszínház előadása – Budaörs, Jókai Mór Művelődési Központ, vasárnap 10:00

Mazsola a gazdájától elkergetett induri-pinduri malac és a melegszívű Manócska felejthetetlen történetei elevenednek meg a bábszínpadon. Az előadás Bálint Ágnes meséjéből íródott, s nagy sikerét az emlékezetesen kedves bábfigurák garantálják. Belépő: 800 Ft egységesen

Kaláka: Nálatok laknak-e állatok – Puskin, vasárnap 10:00

Ez volt az első Kaláka zenéskönyv 1986-ban. A Kaláka együttes e régi kedves műsorát újabb állatdalokkal kiegészítve felújította. Minden dal az állatokról szól, a hangyától az elefántig mindenféle nagyságú élőlényt – éljen bár szárazon, vízben, vagy levegőben – megénekelnek. Jegyár: 2200 Ft.

Kerekítő manó és a pipacsbalerinák – Hatszín Teátrum, vasárnap 10:30

Kerekítő manó és kis barátja Kacska macska kalandjait kísérhetjük végig négy évszakon keresztül Az izgalmas történetek során kiderül az is, hogy milyen varázserővel bír Kerekítő manó sipkája. Minden előadás egy-egy évszakot mutat be, ezúttal a tavaszt. A Manócska Társulat előadása. Az előadás hossza: 30-40 perc. Óvodásoknak ajánlott. Jegyár: 1200-1600 Ft.

Időpont szerint a Napibontóból tudtok válogatni!

Era kedvencei: Barlangok hónapja, Tavaszi Pagonyfeszt, Interaktív könyvbemutató az ERöMŰVHÁZban
Rozi kedvencei: Hangszersimogató, Kertészkedés mesehősökkel a Füvészkertben