Online gyerekprogramok hétvégére – március 19-21.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyerekprogramok hétvégére

Erre a hétvégére a Bábszínházi világnaphoz kapcsolódva remek színházi előadásokat válogattunk minden korosztálynak. Emellett ajánlunk a Víz világnapjához kapcsolódó online múzeumi programot és egy szuper könyvbemutatót is. Íme a legjobb gyerekprogramok hétvégére!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Kolibri Színház: Gimesi Dóra: Emma csöndje – elérhető pénteken 18:00 – vasárnap 23:59

A hétéves Emma épp két hete, három napja és tíz perce jár iskolába. Más, mint az osztálytársai: különösen érzékeny a zajokra, és retteg, ha meg kell szólalnia mások előtt. Az emberekkel nehezen kommunikál, ám a tengeri állatokat megérti. Szülei munkahelyén, a tengerbiológiai kutatóközpont állatkórházában barátja lesz a sebesült cápa, a narvál, a lamantin, a rája, a polip. 7 éves kortól ajánlott. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 2000-5000 Ft.

Kolibri Színház: Marék Veronika: Kippkopp és Tipptopp – elérhető pénteken 18:00 – vasárnap 23:59

Marék Veronika népszerű gesztenye-hőseit kísérhetjük el e kalandos, zenés kirándulásra. Kippkoppal közösen fedezhetjük fel erdő-mező kis lakóit, és szurkolhatunk, hogy megtalálja-e társát, akit oly régóta keres, és aki olyan nagyon hasonlatos hozzá. 3-7 éveseknek ajánlott. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 2000-5000 Ft.

Kolibri Színház: Vidovszky György, Horváth Péter és Kristiina Jalasto ötlete alapján írta Eck Attila: Rövidzárlat – elérhető pénteken 18:00 – vasárnap 23:59

Elgondolkodtál már azon, hogy mitől olyan okos, naprakész és figyelmes a telefonod? Minden lépésed megjegyzi, a kedvedre szóló oldalakkal bombáz, és még azt is megpróbálja kitalálni, amire még nem is gondoltál. De vajon mi, pontosabban ki van a kijelző mögött? 12 éves kortól ajánlott. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 2000-5000 Ft.

Budapest Bábszínház: Marék Veronika – Gimesi Dóra: Boribon és Annipanni – elérhető szombaton 10:30 – vasárnap 22:00

Marék Veronika hőseit az egész világ ismeri, a mackó és a kislány történetein generációk nőttek fel. Az előadás a Boribon és Annipanni, Jó éjszakát, Annipanni!, Boribon születésnapja, Boribon beteg, Boribon házikója és az Annipanni, mesélj nekem! című kötetek alapján készült. A színpadon elhangzó dalok a 2011-ben A legjobb gyereklemez kategóriában Fonogram-díjjal kitüntetett, Boribon muzsikál című albumon jelentek meg. Az előadást 4 éves kortól ajánljuk. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 2500-4900 Ft.

Gyerekeknek szóló előadások a TRIP webszínházból

Hétvégén, péntektől vasárnap éjfélig különleges ifjúsági- és gyermekelőadásokkal várják a kisiskolásokat és még fiatalabb nézőket a TRIP WebSzínházában! A TRIP gyermekeknek szóló sorozatában az előadások és koncertek a fiatalok életéhez szorosan kötődő elemekből merítenek, de a szülőknek is tartalmas szórakozást nyújtanak! Hétvégén az alábbi produkciókat tekinthetitek meg: Juhász Kata: Állatmesék, Méhes Csaba: A rézerdő lakóiMéhek koncert, Rutkai Bori Banda: Karácsonyi koncert, Brass Cirkusz: Mese a tubatigrisről és a trombitapaprikáról.

Egy művészettörténeti könyv gyerekeknek + 10 online kiállítás (ingyenes)

A múlt héten ajánlottunk nektek egy remek gyerekkönyvet, amely mellé 10 online tárlatot is válogattunk. Itt éritek el.

Tűzoltó Sam hétvége – m2 gyerekcsatorna

Ezen a hétvégén két egészestés Tűzoltó Sam filmet tűzött műsorára a csatorna. Szombaton 18:15-től a Marslakó riadó, vasárnap 18:15-től a Forgatás Körmöspálcáson című filmeket nézhetitek meg.

MÁRCIUS 19., péntek

Családi kalandozások – Magyar Nemzeti Galéria, online, pénteken 17:30-18:00 (ingyenes, regisztrációs)

Hol virtuális barangolásra hívják a gyerekeket, hol pedig képek vetítésével fedezhetitek fel a magyar és a nemzetközi művészet legkiválóbb alakjait a Magyar Nemzeti Galéria programján. A Víz világnapja alkalmából tavak, folyók és tengerek partjaihoz kirándulhattok a képzőművészeten keresztül. Ajánlott korosztály: 3-12 év. A program Zoom platformon zajlik. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A belépéshez szükséges linket a regisztrációt követően küldik el. Regisztráció: info@mng.hu.

MÁRCIUS 20., szombat

Szegedi Nemzeti Színház: Időfutár – elérhető pénteken 8:00 – szombaton 23:59

Az Időfutár sorozat – melyet sokan a magyar Harry Potterként emlegetnek – hatalmas siker volt mind könyvsorozat, mind rádiójáték formában. Fordulatos cselekményével és szellemes dialógusaival a színpadi változat is remekül sikerült. Itt tudtok jegyet vásárolni. Jegyár: 2900-6500 Ft.

Fabula Bábszínház: Mazsola és Tádé (zenés bábelőadás) – elérhető szombaton 10:00-22:00

„Tartsuk meg Tádét, Manócska! Tartsuk meg!” – kérleli Mazsola Manócskát, amikor megtalálják a kis tengerimalacot. Mazsola és Manócska történetei folytatódnak Bálint Ágnes kedves mesekönyve nyomán. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 3300-6000 Ft.

Varidance – Bartók Táncszínház: Aliz Csodaországban – Online vetítés, szombaton 11:00 (ingyenes)

A viktoriánus Anglia közismert írójának világhíres meseregény valósága ebben a darabban közelebb áll a megszokott hétköznapokhoz, mint hinnénk. Egyszerre ismerjük fel az idő értékét és értjük meg annak múlását. Nyitott szemmel járva új dolgokat fedezhetünk fel, vagy a már meglévők kaphatnak más jelentést. Ezáltal egy csodás, szürreális, szinte abszurd mesevilágba kerülhetünk. Egy színesebb, őrültebb világba, ahol Nyúl Úr, aki mindvégig siet és késésben van, személyesíti meg azokat, akik monoton napjaik kavalkádjában szinte elfelejtenek mosolyogni és társaikkal törődni. A főszereplő és a néző pedig folyton rohan az idő után. Részletek itt. Ingyenes!

Agócs Írisz: Rajzolj egy krumplit 2. – könyvbemutató, Fb Live, szombaton 11:00 (ingyenes)

Rajzold fel Agócs Írisszel a térképre a kedvenc állataidat! Március 20-án, szombaton élő adásban találkozhatsz a kedvenc rajzolóddal, és megismerheted a Rajzolj egy krumplit 2. részét! Itt éritek el. Ingyenes!

MÁRCIUS 21., vasárnap

Bábszínházi világnap – 80 nap alatt a Föld körül – elérhető vasárnap 8:00-23:00 (ingyenes)

Budapest Bábszínház: 80 nap alatt a Föld körül

A Bábszínházi világnap alkalmából a Budapest Bábszínház ingyenesen elérhetővé teszi a 80 nap alatt a Föld körül című előadását. Mi biztosan megnézzük majd újra, nagyon szeretjük. 4 éves kortól ajánlott. Itt éritek el! Ingyenes!

Vojtina Bábszínház: Bábszínházi Világnap – vasárnap 10 órától (ingyenes)

Március 21-én ünnepeljük a Bábszínházi Világnapot, amelyhez a Vojtina Bábszínház világnapi üzenettel, kreatív fotókkal mutatja be, hogy mennyire hiányozik nekik a közönség. Emellett a Messzeringó kamarajáték online bemutatóját láthatjátok, ami csak ezen a napon lesz elérhető a Facebook-oldalukon és YouTube-csatornájukon. Ingyenes!

Vaskakas Bábszínház: A manógyár – A bábszínházi világnap alkalmából, vasárnap 11:00 (ingyenes)

Négy manóügyi szakreferens, egy manóügyi kutatócsoport érkezik a Vaskakas Bábszínházba, hogy előadást tartson a nézőknek a manók mibenlétéről, a félelmekről és a félelem legyőzési stratégiákról. A kutatócsoport vezetőjének, Zsuzsannának a története elevenedik meg ezen a különleges kutatási bemutatón. Elérhető itt. Ingyenes!

Budaörsi Latinovits Színház: A Négyszögletű Kerek Erdő – vasárnap 11:00

A Budaörsi Latinovics Színház mesejátéka 6 éves kortól ajánlott. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 3600 Ft.

Pesti Magyar Színház: Harisnyás Pippi – elérhető vasárnap 11:00-23:59

Harisnyás Pippi különös ismertetőjelei: vörös copfos, szeplős, felemás harisnyát és kétszer nagyobb cipőt visel, mint a lába. Pippivel sosem unalmas az élet, rakoncátlan és eleven, de a barátaiért bármit megtenne. Járt már a világon mindenütt, megmentett a tűzvésztől egy testvérpárt, de még sohasem járt iskolába, pedig majdnem tízéves. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 3400-4990 Ft.

Hétvégi gyerekprogramok időpont szerint a Napibontóban!

Játsszatok velünk vasárnap éjfélig, és nyerjétek meg Takács Viktória legújabb könyvét, a Húsvéti mesét a Scolar Kiadó jóvoltából!

A további jó könyveket, újdonságokat keressétek Könyv rovatunkban. Ha a szabadba vágytok, Kirándulás rovatunkban találtok jó ötleteket.

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.