Gyerekprogramok hétvégére – március 10-11.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezen a hétvégén lehet zsebtársast készíteni a Kiscelli Múzeumban, nyuszit varrni, jazz-játszótérre menni vagy Beethovent hallgatni, a legkisebbeknek retró bábfilmeket vetítenek, de mehettek erdei piacra és meseösvényre is, ha a szabadba vágynátok. Íme ajánlónk!

MÁRCIUS 10., SZOMBAT

Nyuszivarrás a Felt and Soullal – 1112 Budapest Igmándi u. 8., szombaton 9:00-13:00 (regisztrációs)

Közeledik a húsvét, márciusban egy utolsó alkalommal szombat délelőtt nyuszit készíthettek. Kicsi, pont gyerekkézbe való nyúl, aki örömmel bújik meg az ujjak között. A tanfolyam ára: 5000 Ft, ebben benne van az alapanyag, finom süti és tea. Regisztráció: feltandsoulworkshop@gmail.com. A tanfolyam árát előre kell utalni a regisztrációs emailben szereplők szerint.

Jancsi és Juliska – MOMKult, szombaton 9:30

A sokoldalú és számos díjjal jutalmazott kortárs zeneszerzőnő, Dobszay-Meskó Ilona, valamint Lukácsházi Győző, a zenei ismeretterjesztés évtizedek óta egyik legismertebb és legelismertebb magyar képviselője közös mesejátékot írt a gyerekeknek. A sok humorral átszőtt előadás nemcsak új oldalát mutatja meg a történetnek, hanem észrevétlenül vezeti a gyerekeket az ijesztőnek hangzó „kortárs zene” és ezen keresztül a klasszikus zene birodalmába. Az előadásokat 4 éves kortól ajánlják. Az előadások alkalmankénti ára: 2000 Ft. Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Legkisebbek mozija: Bábfilmsorozat-válogatás – Puskin Mozi, szombaton 10:00

Régi kedvenceink: Misi mókus kalandjai, a Futrinka utca, Süni és barátai, Mazsola és Tádé, A legkisebb ugrifüles és Mirr-murr, a kandúr kalandjai most szombaton 10 órától a Puskinban. Jegyár: 800 Ft.

Liszt-kukacok Akadémiája: Jazz-játszótér – Zeneakadémia, szombaton 10:00

A Jazz játszótéren nincs hinta, nincs csúszda, nincs mászóka és nincs homokozó. Hogy akkor mivel lehet ott játszani? Gondolatokkal, érzésekkel és mindenekelőtt: hangokkal meg ritmusokkal. No és persze egymással, ahogy arra Dés András, Bacsó Kristóf és Fenyvesi Márton mutat példát. A 6-15 éves korosztályt várja ezen a szombaton 10 órától a Zeneakadémián a Jazz játszótér. Jegyár: 1200 Ft.

Óbudai Danubia Zenekar: Roll over Beethoven – BMC, szombaton 10:30

„Mint tudjuk, Beethoven a zene Mozartja. Magyarul: minden klasszikus zenészek alfája és omegája, a legnagyobb lázadó, a legvagányabb rokker, aki a zenét a sarkaiból fordította ki, aki a sorssal is dacolt: pá-pá-pá-páááám! Ezt a szuperhőst hozzuk el, szűk egy órában bemutatva, hogy hogyan is lehet egy kétszáz éves zene ma is kemény, feszes, forradalmi, pörgős és megdöbbentően érzékeny egyszerre. Lesz zongorázás, zenekari lárma, süketség-szimulátor és sok minden más. Csak erős idegzetűeknek!” Részletek itt. Jegyár: 1200 Ft, 14 év alatt 800 Ft.

Tavaszköszöntő beporzóünnep – Magyar Természettudományi Múzeum, szombaton 10:00-14:00

Ismerkedjetek meg a beporzókkal alaposabban, vannak köztük méhek, lepkék, darazsak, legyek, denevérek is. Mikroszkóp és felnagyított makettek segítségével vegyétek szemügyre a kivételesen tárgylemezeken nyugvó pollenszemeket. Barkácsoljatok hazavihető méhszállót, és járjátok el együtt a méhek táncát. A nap egyik csúcspontjaként a kertben közösen felavatják a múzeum első rovarszállóját. Állandó kiállítások belépőjével látogatható: felnőtt: 1600 Ft, 6-26 éves korig: 800 Ft.

Színes Egér: Kartonportrék – Két Egér könyvesbolt (IX. ker., Ráday u. 20.), szombaton 11:00-12:30

Enyhén térbeli portrékat gyárthattok hullámkartonból az eheti Színes Egér foglalkozáson. Megjelenés olyan ruhában, ami nem baj, ha bekoszolódik. Belépő: 500 Ft (ami levásárolható); szülőknek, kísérőknek ingyenes.

MÁRCIUS 11., VASÁRNAP

Erdei piac – kóstolj és kirándulj! – Hidegvölgyi Erdészlak, vasárnap 9:00-14:00 (ingyenes)

A téli pihenő után március 11-én, vasárnap újra Erdei Piaccal várnak benneteket a Hidegvölgyi erdészlaknál 9.00-14.00 óra között. Ha friss levegőre vágytok, esetleg kirándulnátok a környéken és közben bevásárolnátok, remek családi program. A piac Budakeszi felől Telki felé menet jobb kéz felé található (a Széna térről induló 794-es és 795-ös busz pont itt áll meg). Itt írtunk róla bővebben. Ingyenes!

Meseösvény a Bailavidrum csapatával – időjárástól függően március 11. vagy március 18., délelőtt

Már nagyon vártuk, hogy végre erdőn-mezőn kiránduljunk és közben a mesék szereplőjeként különféle kalandok részesei lehessünk. Tavaly a Solymári vár környékén követtük Zöld Péter meséjét, legutóbb pedig a Budai Várban találkoztunk Mátyás királlyal. Márciusban Sződ felé kirándulhattok velük. Érdemes Fb oldalukat követni, mert hamar betelnek az időpontok. Gyerekeknek 1500 Ft, felnőtteknek 1500 Ft a program, 4 év alatt ingyenes. 5 éves kortól ajánlott a mesében való részvétel.

Emeljünk magasba minél több gyereket! – Budapest Kongresszusi Központ, vasárnap 10:00-12:00 (ingyenes, regisztráció szükséges)

2018 a Családok éve, melynek keretében a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom országos rendezvényt szervez. A célunk, hogy rekordot döntsünk, az egyszerre felemelt gyerekek világrekordját és ezzel az akcióval felhívjuk a figyelmet a gyermekvállalás fontosságára. A budapesti helyszínen lesz Kaláka koncert, Ringató családi koncert és a résztvevők között Kolping családi hétvégéket és más értékes ajándékokat sorsolnak majd ki. A rendezvényeken való részvétel ingyenes, de kérik, hogy itt regisztráljatok. A vidéki eseményeket itt találjátok.

Amikor még ásított a semmi – Korhatár nélkül Családi nap – Műcsarnok, vasárnap 10:30-13:00

„Üres és teli, sötét és világos. Csendről, napról, holdról és csillagokról szól a történet, amit együtt járunk be, készülnek hozzá rajzok és festünk is, miközben közösen mesélünk Lajtai Péter és Baksai József munkái között.” A családi napok programjaira a kiállításra megvásárolt jegyek érvényesek, 7 éves korig a részvétel ingyenes. A foglalkozást Schopp Ildikó művészetpedagógus vezeti. Jelentkezés és további információ: schopp.ildiko@mucsarnok.hu

A tehetségek napja – Zeneakadémia, vasárnap 11 órától

Hogyan születnek a csodagyerekek, és mire van szükségük ahhoz, hogy felnőtt korukban is élvonalbeli előadóművészek lehessenek? Mennyit kell gyakorolnia egy hangszeres művésznek, míg a csúcsra ér, és milyen szerepe van ezen az úton a példaképeknek és a tanároknak? Többek közt ezekbe a kérdésekbe is betekintést enged a Zeneakadémia Tehetség Napja, mely jóval több hagyományos hangversenyek egymásutánjánál. Részletes program itt.

Zsebtársas-készítő foglalkozás – Kiscelli Múzeum, vasárnap 10:30-12:00 (regisztrációs)

A kiállításból inspirálódva egy papírdobozba zárt mini-társasjátékot készíthettek, ahol mindenki kedve és ötlete szerint alakíthatja a pályát, és létrákkal vagy csúszdákkal nehezítheti meg a célhoz vezető utat. A foglalkozást Fatér Anna képzőművész vezeti, a játék egyedi terv alapján készül. Minden résztvevőnek egy társasjáték-alapot biztosítanak. A foglalkozást 6 éves kortól ajánlják. Belépő: 2400 Ft/fő, mellyel a kiállítás is megtekinthető. Regisztráció kötelező: a kapcsolat@kiscellimuzeum.hu-n (max 20 fő).

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!
Nézzétek meg
kedvenc márciusi kirándulásainkat a tavasz jegyében!

Érdemes feliratkozni hírlevelünkre, melyet hetente egyszer küldünk ki nektek a legjobb hétvégi programokkal, kipróbált újdonságokkal, játékokkal.

Era kedvencei: Zsebtársas készítés a Kiscelli Múzeumban, meseösvény a Bailavidrum csapatával
Rozi kedvencei: Zsebtársas készítés a Kiscelli Múzeumban, meseösvény a Bailavidrum csapatával