Gyerekprogramok hétvégére – május 7-9.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Programok hétvégére: Kutyák és macskák 3.: A mancs parancs (premieres film)

A hétvégi ajánlóban vegyesen találtok online és szabadtéri programokat, így kedvetek szerint válogathattok, hogy kirándulnátok vagy inkább online színházi előadást néznétek, de lesz még múzeumi barangolás, újra nyíló helyek és online Európa-nap is. Íme a legjobb gyerekprogramok hétvégére!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Újranyíló helyek Budapesten és országosan

A múlt héten beszámoltunk arról, hogy milyen helyeket nyitottak meg Budapesten és környékén, illetve országosan. A listánk azóta is bővült, érdemes megnézni, hiszen a várak, a kisvasutak, az állatkertek, a kalandparkok és a múzeumok is sorra nyitnak.

Budapest Bábszínház: Václav Čtvrtek: Rumcájsz – elérhető szombat, 10.30 – vasárnap, 22:00

A népszerű cseh mesekönyv- és rajzfilmsorozat bábszínpadi adaptációjában a mai óvodások és kisiskolások is megismerkedhetnek az igazságos banditával, aki kedvesével, Mankával él a Řáholec-erdőben, és mindig kiáll az elnyomottak és elesettek mellett. 4 éves kortól ajánlott. Jegyár: 2500-4900 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Színház: János Vitéz – elérhető péntek, 18:00 – vasárnap, 23:59

Négy különös vándor érkezik a Nyugati pályaudvarra, kosaraikban bábok. Játszani kezdenek, körbe veszik őket a járókelők. A nézelődőket magával ragadja a mese. Megelevenedik a magyar irodalom tündöklő szépségű, szó szerint elhangzó elbeszélő költeménye. 9 éves kortól. Jegyár: 1500-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Színház: Marék Veronika: Kippkopp és Tipptopp – elérhető péntek, 18:00 – vasárnap, 23:59

Marék Veronika népszerű gesztenye-hőseit kísérhetjük el e kalandos, zenés kirándulásra. Kippkoppal közösen fedezhetjük fel erdő-mező kis lakóit, és szurkolhatunk, hogy megtalálja-e társát, akit oly régóta keres, és aki olyan nagyon hasonlatos hozzá. 3-7 éveseknek ajánlott. Jegyár: 1000-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Színház: Háy János: Völgyhíd – elérhető péntek, 18:00 – vasárnap, 23:59

A középiskolás Péter kollégista Veszprémben. Apja üzletember – a fiú nyaranként a vállalkozásaiban segédkezik –, anyja háziasszony. Jó tanuló, szófogadó gyerek, aki nem osztja barátja, Deda mindennel szemben ellenséges, lázadó, lázító véleménynyilvánításait. Szerelme, Zsófi társaságához a lány szerint már-már túlontúl ragaszkodik. Mindig előbb érkezik a találkozókra, és vár. 15 éves kortól ajánlott. Jegyár: 2000-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kutyák és macskák 3.: A mancs parancs (premieres film)

A nagysikerű filmsorozat harmadik részében ismét beszélő kutyák és macskák csinálnak furcsa, vicces és különleges dolgokat – úgy, hogy a gazdáiknak fogalma sincs semmiről! 6 éves kortól ajánlott.

A tápláléklánc titkai – Ismeretterjesztő film – elérhető a Mediaklikken, május 9-ig (ingyenes)

A sokszorosan díjazott tudományos ismeretterjesztő film az élővilág tanulmányozásának eddig kevéssé ismert összefüggéseit világítja meg. Az elbeszélt történet az 1960-as években kezdődik, amikor ifjú tudósok új ötletek mentén kezdték el vizsgálni a fajok egymásra hatását különböző életközösségekben. A különböző hátterű biológusok kutatásai, amelyeket a világ legkülönbözőbb pontjain végeztek az afrikai Serengetitől az alaszkai szigetvilágig, az amazóniai őserdőktől a sarkvidéki tengerekig, fokozatosan összekapcsolódtak, ahogy kiderült, ugyanazok a szabályosságok mindenütt felfedezhetők. Itt éritek el.

Megnyílt a Puskás Aréna Park (ingyenes)

Ezen a héten adták át a Puskás Aréna Parkot, ahol játszótereket, sportpályákat, szoborparkot is találtok. Itt írtunk róla részletesebben.

MÁJUS 7., péntek

Családi kalandozások – kezdjék velünk a hétvégét! – pénteken 17:30-18:00 (ingyenes, regisztrációs)

Minden pénteken várják a családokat, hogy kalandok és játékok során együtt fedezzétek fel legnagyobb festőinket! E heti téma: Kredenc. Képzeletbeli, kóstolgató a nagyik idejéből, amikor még nem ismertük a gumimacikat. Ajánlott korosztály: 3-12 év. A program Zoom platformon zajlik. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció: info@mng.hu.

MÁJUS 8., szombat

Vezetett túrák a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén – május 8.

Nézzétek meg, hogy ezen a hétvégén mennyi jó vezetett túra lesz Csákvártól Esztergomig, Pilisszentivántól Dinnyésig, a Duna-Ipoly Nemzeti park területén. Itt gyűjtöttük össze. A programok látogatása előzetes regisztrációhoz vagy online jegyvásárláshoz kötött. Vakcina igazolvány szükséges 18 éves kortól!

Törökmező Kalandpark Nyitónap – Törökmező, szombaton 10:00

Budapesttől 60 km-re, a Dunakanyar legnagyobb élményparkjában, rengeteg akadállyal, 600 m tiroli csúszó pályával, állatparkkal várnak benneteket most hétvégétől. Több, remek túraútvonal is indul a helyszínről, mi nagyon szeretjük a környéket.

MÁJUS 9., vasárnap

Online Európa-nap koncertekkel és beszélgetésekkel – online, vasárnap 10:00 (ingyenes)

A május 9-i online rendezvényre ingyenes, Mautner Zsófi otthonról is követhető főzőshow-jával, gyerekprogramokkal, szakmai beszélgetésekkel készülnek. 10:15-tól lesz Kaláka gyerekkoncert, 17 órától Danny és Béla mesekoncertje. Részletek itt. Ingyenes!

Vaskakas Bábszínház: Pom Pom meséi – Online Matiné – vasárnap 11:00 (ingyenes)

„Hogy ki is Pom Pom? Nem ismeritek? Ó, igazán senki sem ismeri, mert hol ilyen, hol olyan! Bámulatosan tudja változtatni az alakját! Ha akarja, olyan, mint a szőrpamacs vagy paróka vagy egyujjas, kifordított bundakesztyű vagy szobafestő pemzli, vagy papucs orrán pamutbojt, vagy szőrsapka.” A Vaskakas Bábszínház előadását ingyenesen nézhetitek meg Youtube csatornájukon.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Játsszatok velünk május 16-a éjfélig, és nyerjétek meg a Lovagi ujjtorna című szuper társasjátékos könyvet!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.