Gyerekprogramok hétvégére – május 5-6.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hétvége fesztiváljai már a nyár hangulatát idézik, hiszen gasztro eseményekkel, 100 éves házakkal, óriási bulikkal és a szezonnyitó Balatonnal várnak benneteket, és természetesen több Anyák napjához kapcsolódó programot is ajánlunk nektek.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Budapest100 – városszerte, május 5-6. (ingyenes)

Barangoljátok be együtt a régi házakat, miközben itt-ott koncertekbe, beszélgetésekbe és gyerekprogramokba is belefuthattok. Az idei évben a terek kapják a legtöbb figyelmet, de érdemes átböngészni a részletes programot! Néhány programra regisztrálni kell. Ingyenes!

Food Truck Show – Kincsem Park, május 4-6.

A hazai street food legnagyobbjai immáron hetedik alkalommal gyűlnek össze, hogy megmutassák mi az, ami a különleges konyháktól a hazaiig, a hamburgertől a gazdagon rakott, mártott szendvicseken át a kézműves sörökig lázban tartotta idén Budapestet. A rendezvény helyszíne a jól bevált Kincsem park, ahol idén is ló- és agárversenyekkel, utcazenészekkel és gyerekprogramokkal várnak benneteket. Belépő: 1000 Ft, 18 év alatt ingyenes!

Budaörs Fesztivál – Budaörs, városszerte, május 2-6. (ingyenes)

Budaörs minden szeglete szuper programokkal telik meg ezen a héten. Szombaton fellép az Alma együttes (10 órakor), a Babtársulat (11 órakor) és a Czutorborsók gyerekzenekar (12 órakor), de számos program vár még rátok. Ingyenes!

Nyitott Balaton – egész májusban, minden hétvégén

Szuper programokkal vár benneteket egész hónapban a Nyitott Balaton programsorozata. Lesz többek között május 5-én Kecskeköröm ünnep Tihanyban, május 12-én Folly Arborétum nyílt nap, pünkösdi programok, sportversenyek és vezetett túrák.

Anyák napi libegőzés – Eplény, május 5-6.

Ezen a hétvégén anyukák és nagymamák ingyen libegőzhetnek Eplényben, és érdemes kirándulni is a környéken!

MÁJUS 5., szombat

Nyitott Ház – Vigadó, szombaton 9:30-23:00 (ingyenes)

Egész napos programok: koncertek, előadások, workshopok, idegenvezetések, kiállítások várnak rátok a Vigadóban. Néhány programra regisztrálni kell, részletek itt. Ingyenes!

Óbuda napja – Óbuda, több helyszínen, szombaton 10:00-22:00 (ingyenes)

10 órakor Halász Judit koncertezik az óbudai Fő téren, Csillaghegy napján 10 órától a Rutkai Bori Banda lép a színpadra, a Csobánka téren közlekedésbiztonsági nap lesz, emellett délutáni séták a kerületben, ingyenes tárlatvezetések, helyi művészek kiállítása is vár rátok. A kerületben található múzeumok és könyvtárak is igazán különleges programokkal készülnek. Részletes program itt. Ingyenes!

Anyák napja a Ringatóval – MOMKult, május 5., 9:30-14:00 (ingyenes)

Immár sokéves hagyománnyá vált, hogy a családok együtt énekelve ünneplik meg az Anyák napját a Ringató csapatával. A program ideje alatt LEGO játékszoba a nagyobbaknak, könyves mesesarok, családi fotósarok, optikai szűrőbusz, profi hordozási tanácsadás, könyv- és játékvásár, kézműves foglalkozások is lesznek. Ingyenes!

Mi Micsoda Klubnap – Füvészkert, szombaton 10:00-16:00

Május 5-én a Füvészkertben rendezik meg a Mi MICSODA Klubnapot. Ismerd meg a törpemalacokat, próbáld ki az ehető vadnövényeket, ültess veteményeskertet, törd a fejed, játssz, ügyeskedj egész nap! A program eső esetén elmarad! Családi jegy (2 felnőtt + 2 gyerek): 3000 Ft.

Goldtimer nap – Budaörsi Repülőtér, szombaton 10:00-17:00 (ingyenes)

Veterán járművekkel várnak benneteket ezen a szombaton a Budaörsi Repülőtéren. Ingyenes!

Hordozós kirándulás a Dera-szurdokban – indulás: szombaton 9:55 Pomázi buszmegálló

Meglátogatjátok a méltán szeretett Dera-szurdokot egy hordozós kirándulás keretében. A túra után Csobánkán az Ötteremben ebédelhettek. Kullancs riasztó vigyetek. A Magyarinda hordozóbérlés továbbra is ingyenes!

Madarak és Fák Napja – Kazinczy utca, szombaton 10:00-20:00  (ingyenes)

Az utcában működő vendéglátóhelyek újra összefognak egy élhetőbb, zöldebb, madárcsicsergősebb, és párbeszédalapúbb belváros létrehozásáért. Nem titkoltan az is a cél, hogy megmutassák: milyen jó, ha a Kazinczy utca teljes egészében csak a gyalogosoké, s hogy milyen hasznos volna, ha ez állandósulna itt Erzsébetváros központjában. Ingyenes!

Zene Háza Hangműhely – A38 hajó, szombaton 10:30-12:00 (ingyenes, de regisztrációhoz kötött)

A nyári szünet előtti utolsó Hangműhely foglalkozáson egy közös zenélésre invitálnak benneteket. Korzenszky Klára és Bársony Bálint vezette zenekar egy interaktív, játékos foglalkozással hozza közelebb a zenélés varázslatos világát. A koncerteket követően a gyerekeknek lehetőségük van arra is, hogy kipróbálják az összes hangszert, melyen az előadók muzsikálnak. A Hangműhely elmaradhatatlan programeleme a hangszerkészítés, ez alkalommal is várnak minden kis-hangszerkészítőt a kézműves foglalkozáson. A program ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött.

Európa Nap – XIII. kerület, Országbíró sétány, szombaton 10:00-18:00 (ingyenes)

A XIII. Kerületi Bolgár Önkormányzat edénykiállítást, bolgár ételkóstolót és táncházat tart a Rila együttessel. Emellett a kisebbeknek Korzenszky Klára és a Klárisok Kerekégenjáró mesekoncertje, és a Bab társulat óriásbáb előadását kínálják, a nagyobbak egy EU sorverseny kilenc helyszínén, 80 méteres futóversenyen – a XIII. kerület 80. születésnapja alkalmából –, az Elevenpark játszóbuszának trambulinján, tekergős járgányokon és wakeboard pályán próbálhatják ki ügyességüket. Részletek ittIngyenes!

Szárnyas huszár és az alvó lovagok – lengyel családi nap – Hadtörténeti Múzeum, szombaton 10:00-17:00

Lengyelország nemzeti ünnepe, május 3-a alkalmából családi napot tartanak a Hadtörténeti Múzeumban. Vegyetek részt játékos foglalkozásokon, nézzetek meg egy rajzfilmet, üljetek be rövid bemutató nyelvóránkra, vagy csak kóstoljátok meg a lengyel konyha finomságait.

Táncház napja – Liszt Ferenc tér, Írók Boltja előtt, szombaton 11:00-19:00 (ingyenes)

A Hagyományok Háza és a Hagyományok Háza Baráti Köre Egyesülete szervezésében 7. alkalommal rendezik meg a Táncház Napját, ahol meséléssel és gyerekprogramokkal is készülnek. Ingyenes!

Haragos Józsi és famíliája – Sas-hegy hüllői – Sas-hegyi Látogatóközpont, szombaton 11:00 és 14:00

Vajon honnan kapta nevét a hegy egyik ékköve a fokozottan védett haragos sikló? Miért választotta címerállatául a pannongyíkot a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület? Milyen kígyófajok fordulnak elő a hegyen? A válaszokra fény derül a tematikus túra során. Családi kedvezményes belépő: 850 Ft/fő.

Barka Állatsimogató megnyitó – Barka Tanya, Dunakeszi, szombaton 11 órától

Május 5-én (szombaton), 11 órakor megnyitja kapuit a Barka Állatsimogató, ahol többféle programmal is készülnek: sétalovaglás, kutyás bemutató, arcfestés, zsákbamacska, szalma labirintus. Belépő: 1100 Ft/fő (az ár tartalmazza a Zoo Csemegét). 4 éves kor alatt a belépés ingyenes.

Live StreetArt – Érd, Fő tér, szombaton 12:00 (ingyenes)

Extrém sport bemutatók és workshopok, közösségi festés, design vásár, greenbox fotózás és póló készítő workshop mellett koncertek (Hősök, Belga), bábszínház (15:30) és az Eszter-lánc mesezenekar (14 órától) is vár rátok Érd központjában. Ingyenes!

Gibbon és makákó könyvbemutató – Két Egér Könyvesbolt, Ráday utca, szombaton 16:00 (ingyenes)

Várszegi Adél  és Máray Mariann Gibbon és makákó című könyvének bemutatója után közös olvasás, rágcsálás és gibbonműhely vár rátok a Két Egérben.

12 világ – 12 kortárs cseh illusztrátor kiállítás megnyitó – Virányosi Közösségi Ház, szombaton 16:00 (ingyenes)

A Cseh Centrum elhozza a Virányosi Közösségi Házba a legfrissebb cseh illusztrátorok munkáit egy áttekintő kiállítás keretében. Megtekinthető május végéig, előre egyeztetett időpontban: + 36 1 200 8713. Ingyenes!

MÁJUS 6. vasárnap

Anyák napi kedvezményes utazás a kisvasúton – Kemence, vasárnap 9:30-17:30

Május 6-án, vasárnap, anyák napja alkalmából kedvezményes utazást kínálnak a gyermekekkel érkező anyukáknak. A szokásos teljes árú jegy helyett kedvezményes jegyet válthatnak a Kemencei Erdei Múzeumvasúton.

Vadon nyílt nap és Anyák napi csere-bere vásár – vasárnap 10:00-16:00 (ingyenes)

Május 6-án, vasárnap 10:00-16:00 óra között ingyenes bemutató órákra várnak benneteket, ahol megismerkedhettek a Vissza Vadonban terapeutáival, belekóstolhattok a Vadon sokszínű foglalkozásainak életébe. Eközben kerül megrendezésre első csere-bere vásáruk is, ahol kinőtt, használt, de jó állapotú baba-, kismama- és gyermekruhák, cipők, játékok, mesekönyvek, tanszerek, sportfelszerelés stb. cserélgetésére lesz lehetőség. Ingyenes!

Kiskertpiac – városi paradicsom – Anker’t, vasárnap 10:00-16:00 (ingyenes)

A városi emberek kiskertje, ahol jó lenni és beszerezhető minden, ami egy talpalatnyi föld felvirágoztatásához, szabadtéri otthon kialakításához szükséges, sőt még az Anyák napi meglepetést is még beszerezhetitek itt. Ingyenes!

Pöttömkert – Budapest Park, 9:30-15:00 (ingyenes)

A Budapest Park nem csak a felnőtteké! A Pöttömkert havonta megújuló, érdekesnél érdekesebb interaktív programokkal várja a kisgyermekes családokat a Budapest Parkba ebben az évben is. Májusban az állandó foglalkozások (arcfestés, életnagyságú társasjáték, Mini Disco, lovaglás, és aminek mi, felnőttek sem tudunk ellenállni – trambulin) mellett május 6-án 13 órától az Aranyszamár Bábszínház: Az állatok nyelvén tudó juhász című előadását tekinthetitek meg és a kisszínpadra lép az Eszter-lánc mesezenekar (11 órától) is. A rendezvény befogadó képessége 2500 fő májusban, csökkentett területen lesz az esti Fábián Juli emlékkoncert előkészületei miatt. A maximális létszám elérését követően, a távozó látogatók után tudnak csak újabb vendégeket beengedni.

Anyák napja – Barabás Villa, vasárnap 10:00-12:00 (ingyenes)

A Barabás Villa gyerekbirodalommá alakul, Dömök Edina mesél, játékra invitálja őket. Anyák napján a gyerekeket közös kincskeresésre várják Anyukákkal, Apukákkal, Nagymamákkal, Nagypapákkal. Izgalmas feladványok, mesebeli megfejtés, jutalom a közös élmény. A mesekuckót követően 11:00-tól anyák napi kézműves is lesz, amelyet kedvező időjárás esetén szabadtéren tartanak meg. 4-8 éves korosztálynak ajánlott program. Ingyenes!

Anyák napja – Budakeszi Arborétum, vasárnap 11:00-16:00

Anyák napján sok szeretettel várják a gyerekeket, hogy a barkácsasztaluknál különleges ajándékokként termésdíszeket és figurákat készíthessenek édesanyjuknak Sinkóné Póka Mária vezetésével.

Térzene – Palotanegyed, vasárnap 16:00 (ingyenes)

Hétvégi promenádzene sorozat a Pomázi Tűzoltózenekarral. A „Budapest 100” rendezvénysorozat keretében menet és térzene a Mikszáth-, a Lőrinc-pap- és a Gutenberg téren. Ingyenes!

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Era kedvencei: Nyitott Balaton, Anyák napi libegőzés Eplényben, Budapest100, Óbuda napja
Rozi kedvencei: Óbuda napja, Kiskertpiac