Gyerekprogramok hétvégére – május 17-19.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Múzeumok Majálisa a megújult Múzeumkertben, Charity Fest támogató buli gyerekkoncertekkel a Dürlinben, Bálint Ágnes Mesefesztivál Vecsésen, városi kertészkedés a Kassák Múzeumban és a Füvészkertben, Miniversum 5. születésnap, a Honvédelem napja Budaörsön és Befogadlak Családi Nap a Várkert Bazárban. Szuper programokkal érkezik a hétvége!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Múzeumok Majálisa – Magyar Nemzeti Múzeum kertje, május 18-19. (ingyenes)

Az idei Múzeumok Majálisa már a megújult Múzeumkertben kerül megrendezésre, ahol bemutatkoznak az ország múzeumai, lesznek játékok, vásár és színpadi programok is. A rendezvény idei két fő témája A múzeumok mint kulturális központok – A hagyomány jövője, illetve a rendszerváltás. Szombaton 11:30-kor fellép a Veronaki, vasárnap 11:30-kor pedig a Hahó Együttes, illetve a rengeteg múzeumi program mellett kreatív foglalkozások is lesznek. Ingyenes!

Bálint Ágnes Mesefesztivál – Vecsés, május 17-18. (ingyenes, regisztráció szükséges)

Idén is rengeteg játékkal, attrakcióval, sztárfellépőkkel várja a családokat május 18-19-i hétvégén a Bálint Ágnes Mesefesztivál. Nem maradhat el természetesen a pontgyűjtőjáték sem, ahol hétpecsétes titkot fejthetnek majd meg a gyerekek hét helyszínen. Szombaton fellép többek között az Apacuka zenekar (13 órától), az Alma együttes (18:00), vasárnap pedig a Belvárosi Betyárok (16:00) és Malek Andrea és az Eszement Meseband (18:00). Emellett rengeteg játék, színház, kortárs írók várnak rátok. Ingyenes, regisztráció szükséges!

Gourmet Fesztivál – Millenáris, május 16-19. (14 év alatt ingyenes)

Amíg a szülők végigkóstolhatják Magyarország legjobb ízeit, a gyerekek megtehetik az első lépéseket a konyhaművészet rejtelmeibe. Lesz Ínyencház főzőiskola, Kerek perec gasztronómiai játszótér és Babakonyha is. Részletek itt. A gyerekeknek a belépés 14 év alatt ingyenes. Belépő: 4600 Ft.

Miniversum 5. születésnap – Miniversum, május 18-19.

A világ egyik legnagyobb modellvasút és terepasztal kiállítása, a MINIVERSUM, a 2019. május 18-19-i hétvégén ünnepeli az 5. születésnapját! A vonatok és a vasút kicsi és nagy rajongóit szülinapi programokkal, interaktív zenés-bábos foglalkozással is várják ezen a hétvégén. Azokat, akik szombat este érkeznek, éjfélig meghosszabbított nyitvatartással, és két meglepetéssel is várják: 18 órától 50% kedvezményt adunk a belépőkre (csak a felnőtt- és a gyermekjegyek lesznek ebben az időszakban megvásárolhatók, más jegytípusokra nem érvényes a kedvezmény), illetve 21 és 24 óra között megtekinthetik az Éjszaka a Miniversumban programot, amikor a minivilág díszkivilágításban pompázó arcát is megismerhetik. A hangulatról terepasztalok és a járművek 10,000 apró fényforrása gondoskodik majd.

Honvédelem napja – Találkozz a jövő technikáival! – Budaörsi Repülőtér, május 18-19. (ingyenes)

Május 18-án és 19-én a Budaörsi Repülőtéren a Honvédelem Napját ünnepelik, ahol változatos programokkal, légi parádéval és látványos bemutatókkal várják az érdeklődőket. A rendezvény helyszínére ingyenes buszok indulnak körjáratban 10 percenként a Kelenföldi pályaudvarról (Etele tér), valamint a Széll Kálmán térről. A rendezvény ingyenes!

MÁJUS 17., péntek

Újrahasznosító ékszerkészítés biciklibelsőből és nyitófülekből – Minurka, pénteken 17:00 (regisztrációs)

Egy igazán különleges újrahasznosító workshop gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Csetényi Lillával bringagumi belsőből készíthettek el egy tetszőleges ékszert, és üdítős dobozok nyitófüleiből fűzhettek karkötőt vagy nyakláncot. Részvételi díj: 3500 Ft, mely tartalmaz minden szükséges alapanyagot és eszközhasználatot egy-egy újrahasznos ékszer elkészítéséhez. Regisztráció szükséges! A jelentkezéseket a minurkainfo@gmail.com címen várják!

MÁJUS 18., szombat

Charity Fest 2019 – Az adományfesztivál – Dürlin, május 18., szombaton (napközben a programok ingyenesek)

Ha eszel, iszol, sportolsz, piknikezel, főzöl, koncerteket hallgatsz, vagy éppen a családoddal kikapcsolódsz, mindezzel még adományozol is. A Charity Fest, az első adományfesztivál a Budapest Bike Maffia szervezésében, ahol fellép 10 órától az Eszter-lánc mesezenekar, 11 órától a Rutkai Bori Banda és 16 órától a Hahó Együttes is. A napközbeni programok, gyerekkoncertek ingyenesek! Belépő az esti koncertekre: 2500 Ft.

8. Nyitott Ház – Vigadó, szombaton 10:00-19:00 (ingyenes)

Egész napos programok: épületlátogatási séták, kiállítások, táncelőadások, koncertek, foglalkozások gyerekeknek és workshopok felnőtteknek! 11 és 16 óra között lesz kreatív alkotóműhely gyerekeknek, 11 órakor fellép Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar, 14:30-tól pedig családi épületséta is lesz, amelyet 10 éves kortól ajánlanak. Ingyenes!

Városi kertészkedés – Óbuda, Kassák Múzeum, Zichy-kastély udvara, szombaton 10:00-13:00

Magbombát készítenek a legkisebbekkel és a sárgombóc gyúrás kedvelőivel földből, agyagból, humuszból és sok-sok virágmagból. Törött, sérült használati vagy dísztárgyakat is életre kelthettek virágpalántákkal. Új funkciót talál a régi fogmosó pohár, a megrepedt teáskanna, a fél pár cipő, a kilyukadt gumilabda, az elfelejtett homokozó játék. S hogy a hasznos rovarokat is becsalogassuk városi kertjeinkbe kényelmes lakóhelyet, bogárhotelt barkácsolhattok nekik. Vigyetek tojástartót és virágcserép készítéshez megfelelő, öblös, tönkrement vagy leselejtezett használati tárgyakat. Belépő: 800 Ft/fő, családi jegy: 1800 Ft (legfeljebb 2 szülő és 2 vagy több kiskorú gyermek).

Szamóca Kiskertész tanoda: Manócska veteményeskertje – Füvészkert, szombaton 10:00 és 11:15 (regisztrációs)

Mese, alkotás, növényültetés. Játékos kertészkedős foglalkozás 3-10 éves gyerekeknek (és szüleiknek) a Szamóca Kiskertész Klubban a Füvészkertben. A foglalkozások kezdődnek: 10.00 és 11.15-től és 1 órát tartanak. Ára: 1800 Ft/gyerek. Előzetes jelentkezés szükséges.

Családi délelőtt – Ludwig Múzeum, szombaton 10:30

Az izgalmas új információkat és a látottakat egy saját makett elkészítésében összegezzük, amellyel nem csak egy épületet valósítunk meg, hanem az összművészet jegyében, minden egyéb formatervezéshez, képzőművészethez kapcsolódó makett tárgyat is elkészíthetünk, ami a kis modellünkbe bekerülhet. A részvételi szándékot kérik, hogy a programot megelőző napon 14 óráig jelezzétek a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen! Jegyár: 600 Ft/fő.

Családi délelőtt B Hajas Ágnes építésszel | Lennél a szomszédom? – Műcsarnok, szombaton 10:30

Kicsik és nagyok kalandos történeteken keresztül ismerkedhetnek meg a kiállított művekkel, és válhatnak maguk is alkotókká. Várják az egész családot Korhatár nélkül a TÉR /// ERŐ | II. Építészeti Nemzeti Szalon kiállításához kapcsolódóan! A családi napok programjaira a kiállításra megvásárolt jegyek érvényesek, 7 éves kor alatt a részvétel ingyenes.

Szombati szemezgető – Szépművészeti Múzeum és Magyar Nemzeti Galéria, szombaton 11:00 (regisztrációs)

Mindkét múzeumban 1-1 műtárggyal ismerkedhettek meg alaposabban, de ha már nincs hely a foglalkozásokra, akkor is bebarangolhatjátok a kiállító termeket, hiszen ezen a napon az állandó kiállításokra ingyenes a belépés a családoknak (18 év alatti gyerekeket kísérő 2 felnőtt). A megújult Szépművészeti Múzeumról itt írtunk bővebben.

Sas-hegy hüllői – Sas-hegyi Látogatóközpont, szombaton 11:00

Fali gyíkok, zöld gyíkok, fürge gyíkok és Magyarország leghosszabb siklója a kaszpi haragossikló is mind élnek a Sas-hegyen – kis türelemmel és szerencsével a túrán személyesen is meggyőződhetünk róla! Jegyár: 900-1200 Ft.

MÁJUS 19., vasárnap

Befogadlak Családi Nap – Várkert Bazár, vasárnap 10:00-18:00 (ingyenes)

A Befogadlak Családi Napon nevelőszülők mesélnek a hivatásukról és bemutatják a program hivatalos dalát sztárokkal és gyermekvédelemben élő gyerekekkel közösen. És a Lehetetlen Nincs rajz és videópályázat országos győztesei is színpadra lépnek. Közben egész nap filmvetítés, vásári forgatag, gyerekjátékok, kézműves programok, vándormuzsikusok, gólyalábasok, Magyar Ízek Utcája vár rátok. Fellép többek között a Kolompos zenekar (10:10-től), Palya Bea (15 órától), Csík Zenekar (16:15). Ingyenes!

Janikovszky Éva: Az úgy volt… –  Klauzál Gábor Művelődési Központ, vasárnap 11:00

Janikovszky Éva könyvei alapján a születéstől a kiskamaszkorig az élet minden nyűge. Ki tudja, hogy kitől örökölte az a gyerek az eszét, a szépségét? Kire ütött, amikor csak a baj van vele már megint? És vajon mi jár egy kiskamasz fejében? Janikovszky Éva humorral megírt könyvei segítenek megérteni gyerekeinket, akikkel közben együtt nevethetünk a világ igen fontos dolgain. Az előadást 7 éves kortól ajánlják 107 éves korig! Jegyár: 1500 Ft.

Madarak- és fák napja – Budakeszi Arborétum, vasárnap 10:00-16:00

Madárgyűrűzés bemutató, madárodú készítése, természetismereti foglalkoztató vár rátok. A Madarak- és fák napja programon az általános belépőjegyeink érvényesek!

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

JÖVŐ HÉTRE AJÁNLJUK! – GYEREKNAPI PROGRAMOK

Jövő hétvégén Gyereknap! Nálunk már megtaláljátok a legjobb programokat!

Era kedvencei: Múzeumok Majálisa, Charity Fest
Rozi kedvencei: Múzeumok Majálisa, Gourmet Fesztivál