Gyerekprogramok hétvégére – június 27-28.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A héten megnyitottak a hazai mozik, több helyszínen még tart a levendula virágzás, lesz éjszakai távcsöves program, gyerekbúcsú, szabadtéri színházi előadás, kertészkedés mesehősökkel, online könyvbemutató és Múzeumok Éjszakája is. Íme programajánlónk június utolsó hétvégéjére!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Megnyitottak a mozik!

Lassie hazatér gyerekprogramok hétvégére

Május 12-én, a mozik bezárása előtt volt a premierje a Lassie hazatér című klasszikus regényből készült új német családi filmnek. A mozikban ezen a héten még megnézhetitek, illetve láthatjátok még a Sonic, a sündisznó és a Mancs Őrjárat című családi filmeket is.

Levendula búcsúztató – Szent Balázs-hegy, Balatoncsicsó, péntektől vasárnapig

Dúsan virágzó levendula bokrok, bódító illatok, szikrázó napsütés, pazar kilátás, grillen készült fogások, levendula fröccs és szörp, ezek várnak rátok még ezen a hétvégén! Részletek itt. A Budapesthez legközelebbi, pilisborosjenői Kevély-hegyi Levendulamező ugyan már bezárt a hét elején, de ezen a hétvégén még számos más helyszínen várnak benneteket.

JÚNIUS 27., szombat

Veterán börze – Aeropark, szombaton 9:00-15:00

Veterán börze – Aeropark

Új programsorozatot indít az Aeropark repülőmúzeum az autórajongók számára. Minden hónapban egyszer lehetőséget biztosítanak a különleges autók bemutatkozására. Találkozz tulajdonosokkal és rajongókkal egyaránt!
A rendezvény (nem kiállítók számára) Aeropark-belépőjegy megváltásával látogatható! Részletek itt.

Szamóca Kiskertész-tanoda: Harry Potter és a mágikus növények – Füvészkert, szombaton 10:00 és 11:15 (regisztrációs)

Mesehősök növényei program célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. Játékosan, észrevétlenül tanulnak a gyerekek, a növényekről, élővilágról tapasztalás útján. Szeretettel várnak 10 órától és 11.15-től. A foglalkozást szabadtéren a Szamóca Kiskertész Tanodában tartják! Regisztráció itt. Jegyár: 1800 Ft/gyerek + felnőtteknek füvészkerti belépő.

Trambulin Színház gólyalábas pindúrjátéka – Hunyadi tér, szombaton 10:00 (ingyenes)

A tücsök még sosem kapott köszönetet, hogy szépen hegedül. Elérkezett a nagy pillanat. Az ő megünneplésére készül a rovarsereg. Az örömöt megzavarja, hogy Katica elvesztette a hetedik pöttyét, s így nem tud megfelelően ünnepelni. Mindenki a megoldást keresi, de nem találja… A gyerekek is részt vesznek a táncban, énekben, keresésben, és jóra fordul, aminek arra kell fordulnia. A gyermekszínházi program után környezettudatos játékok várnak rátok. Ingyenes!

Erdei séta Szentendrén – Dömörkapu, szombaton 9:45 (regisztrációs)

Erdei séta Szentendrén – Dömörkapu

Felfedező útra indulhattok a Bükkös-patak völgyébe. Megfigyelhetitek az erdő lakóinak lábnyomát: szarvas és vaddisznó nyomokat hasonlíthattok össze. Nagyítóval megnézhetitek, miből épül a tegzes lárvák háza, mik élnek a Bökkös- patak kövei alatt. Most nyílik a védett turbánliliom. Előzetes bejelentkezési szükséges:  nemethsz@dinpi.hu, a részvétel korlátozott létszámban lehetséges! Jegyár: 1500-2200 Ft/fő.

Gyermekbúcsú a Kultúrkúria udvarán – szombaton 17:00-19:00 (ingyenes)

gyerekprogramok hétvégére

Kedvelt mutatványos vendégekkel köszöntik a gyerekeket és nyitják ki újra a Kultúrkúria kapuját a kisebb és nagyobb látogatók előtt. 17 órától a Dobronka cirkusz, világszám! – a Magamura Alkotóműhely bábelőadását nézhetitek meg, 18 órától Bűvészpercek lesznek Habók Jánossal, majd 18:30-tól a Freak Fusion Cabaret fergeteges zsonglőr és artistaműsorát láthatjátok. Ingyenes!

Éjszakai távcsöves bemutató – Svábhegyi Csillagvizsgáló, pénteken és szombaton 21 órától 

Éjszakai távcsöves bemutató – Svábhegyi Csillagvizsgáló

A két órás éjszakai csillagászati bemutatók során megtekinthetitek a csillagvizsgáló kupolákat a parkban, Budapest legnagyobb bemutató távcsövével megnézhetitek az ég aktuális látványosságait, lézeres csillagképtúrán megismerhetitek az évszak csillagképeit. Regisztráció szükséges! Teljes áru jegy: 3500 Ft/fő, kedvezményes: 3000 Ft/fő (diák, nyugdíjas, MCSE tag).

Múzeumok Éjszakája – online, szombaton este

Múzeumok Éjszakája – online

Idén június 27-én online rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját! Egy virtuális sétára hívnak benneteket, amely során az ezernyi csodát rejtő közgyűjtemények egy részét járhatjátok végig. Méghozzá nem is akárhogy, hanem egy játékos kvíz formájában! 15 megoldandó kérdés és feladvány vár rátok, amelyekből minden 5 helyes válasz után nő az esélyed a szuper nyeremények megkaparintására. Érdemes figyelni a közösségi oldalukat, mert számos érdekességgel, videóval jelentkeznek majd. Részletek itt.

JÚNIUS 28., vasárnap

Népsziget bolhapiac – vasárnap 7:00-14:00 (ingyenes, asztal bérlet 2000 Ft)

Újra megnyílik Újpest családbarát vasárnapi bolhapiaca! Ha eladni akarnál, hozhatsz műszaki cikket, gyerekjátékot, ruhát, megunt sajtreszelőt, útban lévő kicsi bútort, nagyszülőknél kerülgetett sámlit, porosodó kempingcuccot is!

Bajzáth Mária: Gingalló – online könyvbemutató, Kolibri Kiadó Fb oldalán, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Bajzáth Mária: Gingalló – online könyvbemutató

Bajzáth Mária Népmesekincstára újabb gyűjteménnyel bővült: megérkezett a Gingalló – Magyar népmesék óvodáskortól! Bajzáth Máriával Balázs Eszter Anna, a könyv felelős szerkesztője beszélget, amelyet a szerző játékos feladványai és természetesen mesemondás követ!

Mécsbogár séták – Diósjenői Erdei Szabadidőpark, vasárnap 20:00 (regisztrációs)

Mécsbogár séták – Diósjenői Erdei Szabadidőpark

A séta kb. 20:40-kor indul. A séta vége: kb. 21:30. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amely az elmenyerdo@gmail.com címre küldött, a választott dátumot, a résztvevők nevét és életkorát is tartalmazó emaillel lehetséges. A séták akkor indulnak, ha az adott napra legalább 20 regisztrált jelentkező van. Egy sétán egyszerre legföljebb 30 fő vesz részt. Réteges öltözék és kényelmes lábbeli ajánlott! A program témanapi belépővel látogatható (felnőtt jegy: 1100 Ft, gyermek jegy:800 Ft).